După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 20 august 2015

La Ordinea Zilei: Puterea postului şi a rugăciunii în viaţa creştinului (20 August 2015)



Interviu cu
Rodica Volintiru

Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

Florin Ianovici la Biserica Penticostală Betesda Tileagd, județul Bihor


Dragi prieteni,

Duminică 23 august 2015, începând cu ora 09:00, la Biserica Penticostală BETESDA din localitatea Tileagd jud. Bihor, va avea loc un serviciu special de evanghelizare. 

Cuvântul lui Dumnezeu va fi vestit de fratele pastor Florin Ianovici
Biserica şi păstorul vă aşteaptă cu drag.

✔ Botez la Biserica Baptistă Betel Bălaia, județul Bihor

Dragi prieteni,
Duminică 23 august începând cu ora 09:00, la Biserica Creştină Baptistă BETEL din localitatea Bălaia jud. Bihor, va avea loc un serviciu special de botez nou testamental. Cuvântul lui Dumnezeu va fi vestit de fratele pastor Marius Pop iar prin cântare va sluji sora Eli Ficuţ Groza. Biserica şi păstorul vă aşteaptă cu drag.

Iosif Ţon – Ce înseamnă să fii sfânt?

Vezi și alte resurse în pagina 

Evanghelizare cu Nelu Cozma şi Emanuel Negrea la Biserica Penticostală Husasău de Criş, județul Bihor

Dragi prieteni,
Vineri 21 august începând cu ora 20:00, la Biserica Penticostală din localitatea Husasău de Criş jud. Bihor, va avea loc un program special de evanghelizare. Cuvântul lui Dumnezeu va fi vestit de fratele pastor Nelu Cozma iar prin cântare va sluji fratele Emanuel Negrea

Pastor Samy Tuțac – Nu-i respingeți!


Ei nu sunt mai răi decât noi, sunt doar diferiți. Ei sunt Generația Net. Ei nu acceptă tot ce li se oferă. Sunt inițiatori, colaboratori, organizatori, cititori, scriitori, critici, investighează, ridiculizează, imaginează, caută și se informează.  

Cea mai importantă concluzie a studiului "Generația Net: o investigație stategică", coordonat de Don Tapscott, este că această generație dorește să transforme orice instituție din societate în mai bine. Cercetarea lui Tapscott spune că Generația Net se diferențiază de cea a părinților lor în opt feluri. 

Ar fi benefic ca școala, Biserica și societatea să nu ignore valorile lor, să caute să le înțelegă și să comunice cu ei. Ideal ar fi să inițiem comunicarea cu ei de la nivelul lor, de unde se află ei, nu de unde credem noi că se află sau ne-am dori să se afle. 

Am încercat să sumarizez cât mai simplu cele opt valori fundamentale ale Generației Net, rezultate din cercetarea condusă de Tapscott, în care au fost incluși 10000 de reprezentanți ai Generației Net, din 12 țari.

1. Iubesc libertatea și vor libertate în tot ce fac. Și noi iubim libertatea, dar nu cum o fac cei din Generația Net. Pentru ei libertatea de alegere sau de expresie este precum oxigenul.

2. Sunt încântați să personalizeze totul, de la sunetul telefonului la aproape tot ceea ce ating.

3. Transparența, mai precis accesul neîngrădit la informații pertinente referitoare la orice îi interesează.

4. Aspectul integrității este esențial pentru ei și sunt gata să demaște orice este defectuos.
5. Crescând într-un mediu interactiv ei își doresc ca distracția și joaca să fie părți componente ale școlii, muncii, bisericii și vieții sociale.

6.  Relaționează foarte mult, se influențează reciproc și cooperează foarte bine unii cu alții.

7. Consideră viteza extrem de importantă și au făcut din comunicarea rapidă noua regulă a Generației Net. Mai mult, se așteaptă ca și ceilalți să comunice la fel de rapid.

8. Sunt mereu în căutare de ceva nou, în căutare de metode inovatoare de a colabora, de a se distra, învăța, închina și munci.

E clar că sunt diferiți și e clar că așteptarea noastră ca ei să se schimbe după schema noastră de gândire este nerealistă. Și totuși, dacă îi vom observa cu atenție, îi vom iubi, ne vom ruga pentru ei și vom petrece timp cu ei, am putea descoperi lucruri minunate despre ei, dar și despre noi. Dacă am ține cont și de viziunea lor și dacă am îndrazni să le dăm responsabilitați serioase, am rămâne plăcut surprinși de ceea ce pot face. Nu-i respingeți... sunt doar diferiți... și sunt copiii sau nepoții noștri.
Pastor Samy Tuțac

✉ Scrisoare misionară: Luminiţa Prisecaru, Etiopia

Dragii mei,

     Vă transmit salutări calde din Gawwada, unde ploi neaşteptate ne-au binecuvântat şi răcorit.
   

Ca să pot trimite aceste rânduri voi iesi cu maşina în căutare de internet! Ce binecuvântare să am această maşină şi, mai ales, să meargă. Unii dintre voi aţi auzit cumbătrâna japoneză a refuzat să mai pornească. După ce am fost nevoită să o transport până în Addis Ababa cu un camion, acolo problema s-a dovedit a fi la computerul electric de bord. Nu am reusit să îl înlocuiesc cu unul nou, pentru că ar fi fost mult prea scump. Acum e un soi de improvizaţie acolo, care îmi dă emoţii de fiecare dată când pornesc maşina. Mi-ar prinde bine, cu siguranţă, să ştiu că vă veţi ruga pentru mine. 

 
       Mereu am ştiut că depind de Domnul pentru fiecare respiraţie şi pentru fiecare pas. Acum fiecare pas s-a transformat în de fiecare dată când pornesc maşina.
          
       Aş vrea să împărtăşesc cu voi două ştiri pe scurt.

VIDEO: Familia Stanca - Un exemplu de căsnicie cu Dumnezeu

Untitled-1
Știu că la cununia religioasă spunem „DA” hotărât, fără să ezităm, la toate întrebările adresate de pastor, chiar dacă unele dintre întrebări sunt efectiv deranjabile (dacă ne gândim mai bine). Totuși, parcă prea puțin le dăm importanță în acele momente.
Dacă suntem sinceri, vom recunoaște că atunci când am fost întrebați de către pastor, dacă suntem gata să ne iubim partenerul de viață indiferent de situația în care se va ajunge la un moment dat în viață, chiar dacă am răspuns afirmativ, nu cred că am luat în calcul că se va ajunge la așa ceva.
Ei bine, chiar dacă astfel de situații sunt mai puține la număr, totuși din nefericire ele există.
Un vecin de-al meu care avea o familie „de invidiat” (soția și 3 copii) cu o situație financiară pe măsură, ca orice familie care se respectă, au decis să-și petrecă un week-end în Hawaii. Într-un moment de neatenție, a fost lovit de valurile oceanului, a fost izbit puternic de mal și s-a accidentat destul de tare. După acest accident, a rămas paralizat și nici astăzi când scriu acest mesaj (după 4-5 ani) încă nu și-a revenit. Umblă în cărucior și conduce o mașină specială făcută pentru el.
Dar ceea ce este și mai trist, este faptul că după aproximativ doi ani de la accident, soția l-a părăsit. În loc să stea cât mai aproape de el în aceste momente triste și grele din viața lui, ea, în egoismul ei, a plecat să-și caute fericirea în altă parte, fără să țină cont de legământul făcut cu soțul ei în momentul căsătoriei. O situație deplorabilă…
Dar în videoclipul de mai jos, putem asculta și de ce nu, chiar admira, o soră care trecând printr-o situație similară, a știut să-și păstreze acel legământ, pe care l-a făcut înaintea lui Dumnezeu. 
Continuarea pe www.family2fam.com