După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 18 august 2015

ActiveNews: Părinţii au decis să își retragă copiii de la şcolile publice din Ontario: În clasa I învață ce sunt relațiile sexuale, în a-III-a află ce e homosexualitatea

Tot mai multe asociații de părinți din Canada sunt decise să își retragă copii de la școlile publice din Ontario. Motivul: programa de educație sexuală băgată pe gât elevilor, care promovează agresiv învăţături ofensive din punct de vedere moral şi periculoase din punct de vedere fiziologic.

Conform site-ului LifeSiteNews, cele mai recente estimări arată că în toamna care vine, până la 20.000 de copii vor fi retraşi din şcolile publice din provincia canadiană Ontario din cauza programei radicale de educaţie sexuală.
 
Aceasta a fost introdusă de guvern, în ciuda protestelor publice şi a opoziţiei acerbe a părinţilor, care au denunțat în repetate rânduri faptul că programa violează inocenţa copiilor.
 
Aceștia sunt învățați, încă de la clasa întâi, ce înseamnă relaţiile sexuale consensuale, în clasa a treia află ce e homosexualitatea,  iar în a şasea li se vorbeşte despre masturbare.

Continuarea pe www.activenews.ro

La Ordinea Zilei: Sondajul "România credincioasă" (18 August 2015)

Interviu cu pastorul Nelu Filip, 
pe tema:
Sondajul IRES "Romania credincioasa": 

Cei mai multi romani (96%) cred in Dumnezeu
  • 89% cred ca exista suflet
  • 89% cred in pacat
  • 85% cred in ingeri
  • 75% cred in Rai
  • 66% cred in Diavol
  • 66% cred in Iad
  • 64% cred in viata de dupa moarte

Vezi si: 

HotNews.ro: Sondaj IRES "România credincioasă": 63% dintre romani consideră că un politician care nu crede în Dumnezeu nu este potrivit pentru o funcție publică


Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

Articol eliminat

Laurențiu Funieru – Schimbarea limbajului. Ce vor face predicatorii și pastorii?

"Sugerez ca, daca cuvantul sau expresia de care ne folosim de obicei nu este altceva decat un cliseu evanghelic ... devenit cuvant tehnic intre crestini, sa fim dispusi sa renuntam la el cand iesim din cercul nostru ingust si ne adresam oamenilor care ne inconjoara." Francis Schaeffer (Trilogia, Ed. Cartea Crestina, Oradea, 2002, pag. 154)

Traducerea Cornilescu a aparut ca raspuns la nevoia unei biblii care sa foloseasca un limbaj actualizat si pe intelesul oamenilor. De atunci au trecut aproximativ 94 de ani. Limba romana a evoluat si s-a schimbat foarte mult. Una din problemele care rezida de aici este data de blocajul predicatorilor in limbajul Cornilescu. Citind continuu acest limbaj cei mai multi devin incapabili sa predice folosind limbajul actual, ceea ce creeaza o prapastie intre ei si omul modern. 

Cu cat predicatorul are mai multi ani la activ cu atat schimbarea devine mai grea. Mai mult, exista destui crestini sinceri care cred ca acest limbaj este cumva sacru si inviolabil. Cand asculta o predica in care sunt folosite cuvinte si expresii moderne au sentimentul unui sacrilegiu si le suna ciudat in urechi. 

Problema aceasta nu este atat de acuta la vorbitorii de limba engleza care au acces la traduceri multiple, invatand astfel sa exprime mesajul biblic in cuvinte diverse, dar la noi problema este mare deoarece traducerea Cornilescu domina piata bisericilor noastre.

Cred ca se impune introducerea masiva in biserici a unor biblii cu limbaj actualizat. Lucrul acesta va ajuta enorm la comunicarea evangheliei pe limba celor din jur. Crestinii in varsta nu se vor dezlipi de bibliile Cornilescu din care s-au hranit toata viata, dar cei tineri au sansa sa salveze situatia.

Ma intreb ce vor face predicatorii si pastorii. Vor intelege oare situatia sau vor opune rezistenta? Daca ai zeci de ani de predicat cu limbaj Cornilescu va trebuie sa muncesti pentru a-ti actualiza limbajul si probabil o vreme ar trebuie sa-ti scrii mesajele pentru a inlocui cliseele de care vorbea Schaeffer cu expresi pe intelesul ascultatorului modern.
Doamne ajuta!

Conferința tinerilor de pe Valea Crișului cu Gabi Izsak la Sebiș

Sâmbătă, 22 august 2015,
de la ora 19:00, va avea loc
Conferința tinerilor de pe Valea Crișului,
la Biserica Penticostală "BETANIA"
Sebiș, județul Arad

Tema Conferinței: "Faliment în închinare"
Invitat: Pastorul Gabi Izsak

Lazăr Gog – Vremurile din urmă: Ismael

Vezi şi alte resurse în pagina
Lazăr Gog

European Trumpet Call la Biserica Agape Timișoara

Mai multe detalii: AICI

Eveniment evanghelistic în cartierele Valea Aurie şi Cireşica Sibiu

„Lumina în lume și biserica în stradă” este tema evenimentului cultural – religios „IUBIRE, IERTARE, SPERANŢĂ”, organizat de către Biserica Creștină „Emanuel” din Sibiu în colaborare cu Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și postul de radio Vocea Evangheliei.
Aflată la cea de-a treia ediție, manifestarea se va desfășura în zilele de vineri și sâmbătă, 21 și 22 august 2015, în cartierul Valea Aurie din Sibiu, lângă parcul de joacă de la intrarea în grădina Zoologică, între orele 18:30 – 20:30.
Parcul „Cireșica” din cartierul cu același nume va găzdui activitățile evenimentului în 27 și 28 august 2015, joi și vineri, între orele 18:30 – 20:30. În vederea derulării în condiții optime a acțiunilor, în locurile amintite va fi montat un cort de mare capacitate.
Valorile moral-creștine vor fi aduse în atenția publicului printr-o serie de activităţi recreativ-educative pentru toate vârstele:  programe speciale pentru copii, promovarea ideii de voluntariat şi implicare civică, consultaţii medicale gratuite, promovarea lecturării Sfintei Scripturi şi concerte de muzică creştină.
Prin acest eveniment dorim să aducem mai aproape de noi, căldura iubirii Bunului Dumnezeu, mesajul eliberator al iertării prin Domnul nostru Iisus Hristos şi speranţa spre mai bine, dată prin Sfântul Duh. La întâlnirile de la cort vom promova lecturarea Sfintelor Scripturi şi a vieţuirii după principiile credinţei creştine. O echipă medicală, formată din voluntari – medici și asistente medicale, va acorda consultaţii gratuite, iar pentru copii vor avea loc activităţi speciale”, a declarat lect. univ. dr. Ioan Brie, pastor al Bisericii Creștine „Emanuel” din Sibiu și rectorul Institutului Teologic Penticostal din București.
Activitatea dedicată celor mici va începe la ora 17:00, apoi programul va continua de la 18:30, cu video-proiecții documentare, concerte de muzică și seminarii pe teme de etică creștină.
Cu acest prilej, tinerii vor  derula o amplă campanie de igienizare a mai multor zone din Sibiu. Împreună cu peste 50 de voluntari, vom desfăşura o campanie de curăţenie în mai multe cartiere ale oraşului Sibiu şi în zona pădurii Dumbrava. Mulţumim autorităţilor locale şi partenerilor media pentru sprijinul şi bunăvoinţa manifestate”, a mai spus pastorul Ioan Brie.
Vineri, 21 august, mesajul biblic va fi rostit de Adrian Soporan, iar cântarea de laudă va fi interpretată de Andreea și Andrei Moiș.
Sâmbătă, 22 august, Daniel Mureșan va aduce Cuvântul lui Dumnezeu în fața publicului prezent. Vor susține partea muzicală Ema și Cristi Repede.
Joi, 27 august, mesajul biblic va fi rostit de pastorul Ioan Brie, iar cântarea de laudă va fi interpretată de Florina și Alin Jivan. Fost gimnast, multiplu campion național la sărituri, medaliat cu bronz la campionate mondiale și cu argint la cele europene, Alin Jivan este în prezent antrenor la Clubul Steaua.
Vineri, 28 august, pastorul Florin Ianovici va aduce Cuvântul lui Dumnezeu în fața publicului prezent. Va susține partea muzicală grupul Elim Harmony.

✉ Scrisoare misionară: Magdalena Şoldan

Dragi prieteni,
          
    Am învăţat că sunt binecuvântată pentru a fi, la rândul meu, o binecuvântare. Am descoperit că harul de a-L cunoaşte pe Dumnezeu este cea mai mare binecuvântare pe care o poate avea cineva. Doresc să îmi dedic viaţa mărturisirii Evangheliei celor care nu o cunosc şi să transmit această binecuvântare şi altora.

  Un alt lucru pe care l-am învăţat este că responsabilitatea pe care o am faţă de oamenii la care merg este una mare şi încercările în lucrarea de misiune nu se sfiesc să apară încă de la început. Aşadar, am dorit să mă pregătesc, să ştiu cum pot fi o binecuvântare pentru oamenii care aparţin unei culturi diferite şi cum pot împărtăşi Vestea bună într-un mod cât mai eficient.

     Am urmat, prin harul lui Dumnezeu, cursurile Şcolii de misiune transculturală Kairos. Pe parcursul acestei şcoli, am beneficiat de o pregătire teoretică şi practică în vederea adaptării la o altă cultură, slujirii într-un context diferit şi la ce m-aş putea aştepta în această lucrare.

      În continuare am căutat călăuzirea lui Dumnezeu cu privire la locul în care vrea să-L slujesc pentru perioada de practică. Domnul m-a încredinţat că Mongolia este ţara în care doreşte să-I slujesc. Astfel, cu ajutorul lui Dumnezeu, în perioada 17 august - 16 noiembrie 2015, mă voi alătura echipei din Ulanbator. Aici lucrează pe termen lung fratele meu, Samuel Şoldan, împreună cu soţia lui, Ana-Maria. Prin harul Domnului, cu doi ani în urmă au început lucrările de plantare a unei biserici şi, în fiecare vară, se organizează tabere de evanghelizare pentru tineri şi copii.