După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 17 august 2015

† Pastorul Joshua Wesson a murit salvând cinci tineri de la înec

Pastorul Joshua Stephen Wesson din Republica Santo Domingo, se pare ca a implinit Cuvantul Scripturii care spune „Păstorul cel bun isi da viata pentru oile sale”.
Tragicul accident a avut loc pe plaja Punta del Muerto din Vásquez, provincia Monte Cristi, atunci cand un grup de adolescenti a intrat in mare, pentru a se bucura de o baie, mentioneaza Listin Diario.
Observand ca tinerii au fost trasi de curentul marii, a decis imediat sa sara in ajutorul lor. El a reusit sa salveze viata a cinci persoane, insa a murit cand incerca sa-l salveze pe ultimul, Julio Miguel Peña Novo in varsta de doar 18 ani, cand valurile i-au acoperit pe amandoi.
Wesson a decis sa se stabileasca in aceasta tara impreuna cu sotia si cei patru copii in urma cu cinci ani. La slujba emotionanta de adio a participat familia, membrii bisericii si locuitorii din comunitate.
Pastorul bisericii baptiste El Faro situata in subdiviziunea Maximo Gomez din Santo Domingo – regiunea de nord, a fost pomenit duminica trecuta la serviciul memorial din adunarea pe care a fondat-o in urma cu sapte ani. Ramasitele pamantesti vor fi transferate in Statele Unite in aceasta saptamana pentru inmormantare.

Pastor Ionel Tuțac – Bisericile din garaje (Jurnal de misiune)

Ne aflăm în Sudul României - sălbatic, prăfuit, arid spiritual. Credincioși puțini, tradiție și superstiție multă. Am vorbit cu peste 300 de oameni în Popești-Leordeni și alte câteva sute ne așteaptă aici și în Pantelimon, două localități cu mai mai puțin de 25 000 de locuitori. 
Am întâlnit atâta foamete – nesățioasă, după Cuvânt și lucrători puțini și singuri. Prea singuri, când atâta belșug și înghesuială este la amvoanele noastre.
Suntem pentru patru zile în zona de Sud, lângă București, împreună cu un grup de 13 lugojeni, ca să facem evanghelizare pe stradă, activități cu copiii și mai ales, să îi încurajăm pe pastorii și pe misionarii din zonă.
În urmă cu nouă ani, în Pantelimon pastorul George Țone a început o biserică într-un garaj. Apoi, după ce numărul membrilor a crescut, frații au mai cumpărat încă două garaje. Au aranjat o sală pentru școală duminicală cu copiii și una pentru mese, ca să poată să le ofere o masă celor care veneau duminică la biserică. Mulți sunt atât de săraci și necăjiți, încât nu ai cum să îi trimiți așa flămânzi acasă.
Pastorul George Țone ne poveștește despre începuturile acestei biserici din garaje: ”când am luat terenul pentru biserică, au venit 7 preoti, de la 7 mânăstiri, cu 7 steaguri, ca să ne blesteme. Dar Domnul ne-a dat izbândă și lucrarea nu s-a oprit, ci a crescut”.
Suntem în prima zi de misiune, însă deja avem multe de povestit. Am împărțit aproape 300 de Nou-Testamente, pliante și CD-uri cu emisiuni cu mărturii de la Radio Vocea Evangheliei Timișoara. 
Într-o zonă săracă, fără biserici impunătoare, Biserica lui Cristos crește, chiar și în garaje. Dumnezeu lucrează aici cu putere, însă vrea să o facă prin mine și prin tine. Nu sta indiferent acasă!

Pastor Ionel Tutac

Codlea Info: Creștinii după Evanghelie au sărbătorit 100 ani de la înființarea primei biserici la Holbav

Peste 300 de frați din toate colțurile lumii,  dar și din țară, au fost prezenți în duminica din 16 august la Holbav pentru a sărbători 100 de ani de la înființarea primei biserici de la Holbav, a creștinilor după Evanghelie.
Misionarul care a poposit la Holbav în jurul anului 1915 avea asupra lui o biblie mare cât un catalog de școală, ne mărturisește dl. Scurtu Ștefan, reprezentantul fraților. Acesta adusese cuvântul lui Dumnezeu și ajutat de săteni a ridicat biserica în care ani de zile a predicat, un vestigiu pe care istoria l-a cruțat.
Continuarea pe www.codlea-info.ro

De la Allah la Cristos

Mărturiile despre convertiri la credinţa în Cristos sunt adesea fascinante şi tulburătoare, însă nu toată lumea rezonează cu fiecare istorisire. Nabeel Qureshi şi-a scris povestea vieţii într-o manieră demnă de un scriitor de bestseller. Bine articulată, coerentă şi vădind o minte luminată. Nu e locul aici să facem o comparaţie elaborată, dar citind această carte, cunoscătorii scrierilor lui C.S. Lewis cu siguranţă vor identifica similitudini cu volumul autobiografic Surprins de bucurie.
Relatându-şi povestea vieţii până la convertirea ce i-a întors lumea cu susul în jos, Nabeel îşi descrie călătoria spirituală, de la Allah la Cristos, în paşi logici şi într-o manieră îngrijită şi sistematică. Citeşte mai departe…

Dave Hickman la Centrul Creștin Rîul Vieții Orșova



Duminică, 23.08.2015, 
începând cu ora 10.00, 
la Centrul Creștin Rîul Vieții Orșova 
avem un invitat special: 
pastorul Dave Hickman din S.U.A.

Vom avea părtășie, rugăciune, 
laudă & închinare și mesaj biblic.

Vă așteptăm cu drag!

Patrick Whaley la Biserica "Lumină din Lumină" Sibiu


Știri creștine: Mapamond creștin (15 august 2015)