După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 13 august 2015

Samy Tuțac – Ce-am scris, am scris...

Atunci când am decis să ies în spațiul public, foarte târziu în comparație cu alții, am știut că îmi asum un risc. Am știut că prin ceea ce scriu nu voi reuși niciodată să-i mulțumesc pe toți, dar nu mi-am dat seama pe câți îi pot enerva. 

Am fost tras la răspundere pentru postarea mea despre clasa politică românească, dar mai ales pentru opiniile legate de implicarea evanghelicilor în politică. Ca și o curiozitate, a doua zi s-a încercat spargerea celor două conturi de email personale și cel de la Cristos pentru toți. Poate fi o coincidență sau poate avea legătură cu un telefon primit în aceeași seară, pe o altă speță, iar vocea de la telefon imi sugera subtil "să am grijă." 

Chiar dacă nu m-am simțit foarte bine, în urma apostrofărilor primite, am un singur răspuns pentru cei care îmi cer socoteală pentru ceea ce am scris: "Ce-am scris, am scris!" Am scris fiind consecvent convingerilor mele și fiind conștient de riscurile la care mă expun, inclusiv riscul dezaprobării. Am scris exact ceea ce gândesc mii de credincioși evanghelici, dar nu au posibilitatea să exprime ce cred sau sunt prea scârbiți să o facă. Am scris doar adevărul știind că numai Adevărul ne face liberi, chiar dacă mai întâi s-ar putea să ne facă să ne simțim mizerabili. Am scris cu compasiune și cu dorința de schimbare de paradigmă, deși pe alocuri am fost puțin ironic. 

Știu că am supărat pe unii, dar sunt conștient că nici măcar Dumnezeu nu-i poate mulțumi pe toți. Sau cum zice Rick Warren: "Doar un nebun ar încerca să facă ceea ce nici Dumnezeu nu poate...Chiar dacă ai reuși să-i faci pe toți să te placă, asta n-ar fi în avantajul tău. Ar însemna doar că tu n-ai nici o convingere în care crezi cu adevărat și niciun principiu pentru care să lupți." 

Să fie foarte clar, am susținut și susțin în continuare implicarea evanghelicilor în viața politică, dar nu a pastorilor și nu atragerea bisericilor în campanii politice. Și încă ceva, dacă evanghelicii care se implică în politica locală sau națională, nu se ridică deasupra nivelului clasei politice actuale, atunci mai bine să nu se implice sau să nu mai vorbească în numele nostru. 

Cât despre ce am scris sau voi mai scrie aș vrea să am tăria să afirm, ca și sfântul apostol Pavel: "Eu nu încerc să le fac pe plac oamenilor, ci să-i fiu plăcut lui Dumnezeu. Căci dacă aș căuta să plac oamenilor, eu n-aș mai fi slujitorul lui Cristos." (Galateni 1:10 NTL)

Pastor Samy Tuțac

Observator Antena 1 Deva: Casa Harului de la Vărmaga


Casa Harului de la Vărmaga
Posted by Observator Antena 1 Deva on 13 August 2015

La Ordinea Zilei: Amnesty International promovează prostituţia (13 August 2015)


Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

Pastor Ted Doru Pope: Franklin Graham primeşte un salariu anual de un milion de dolari


✔ Botez și aniversare la Răcăștia, județul Hunedoara


† Priveghi și înmormântare - Richard Simon, misionar în Honduras

In data de 2 August – 2015, Domnul l-a chemat acasa pe tânărul Richard Simon, în vârstă de 23 de ani. În ultimele 7 luni din viața sa, Richard a fost misionar in Honduras, acolo unde a si murit, fiind accidentat mortal de o masină.
La vârsta de 13 ani, Richard a rămas orfan de tată, mama lui, sora Lidia rămând singură având grijă de cei 8 copii pe care Domnul i-a dăruit.
Spre sfârsitul anului 2013, Richard isi rededică viața in mâna Domnului Isus Hristos, fiind un exemplu pentru tinerii din jurul lui. Înțelegând chemarea pe care Domnul Isus i-a făcut-o, în luna Septembrie – 2014, merge la scoala de misiune “God Will Provide”  din Portland, Oregon, iar în Ianuarie – 2015 pleacă misionar în Honduras. În cele 7 luni în care a fost in Honduras, Richard a fost implicat în mai multe activități, lucrând ca voluntar la un orfelinat de copii, a fost un lider spiritual la unul dintre centrele de reabilitare a tinerilor cu diferite probleme, dar si liderul de tineret al Bisericii “Fountain of Life.” Înainte să înceapă scoala de misiune, Richard a avut un vis din partea Domnului că va muri ca si tânăr pe câmpul de misiune. Iar înainte să plece cu echipa de misionari spre Honduras, o soră a avut o profeție pentru echipa din Honduras, că unul dintre ei nu se va mai intoarce acasă, pentru că Domnul îl va chema acasa la El.
Duminică, 2 August – 2015, în timp ce megea pe bicicletă să cumpere mâncare pentru copii de la  ofelinat, a fost accidentat grav de o masină, iar după doua ore de la ora accidentului, a fost declarat mort.
Serile de priveghi pot fi urmarite live, Joi si Vineri de la ora 7 PM, pe website-ul bisericii Philadelphia din Portland, Oregon, www.philadelphiaro.com, iar mormantarea va fi Sambata la ora 12 PM la Lincoln Memorial Park.
Să ne rugăm pentru familia Simon, ca Dumnezeu să mângăie familia greu incercată si s-o întărească pe sora Lidia prin încercarea prin care trece.
Gabriel Hada

☉ Conferinţa naţională de tineret a BCER–UBCE - Braşov 2015


✔ Botez la Biserica Baptistă Betania Coșteiu de Sus, județul Timiș