După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 12 august 2015

☉ Conferinţă biblică cu Nelu Poenar la Nehoiu, judeţul Buzău


Adevărul.ro: Cea mai bătrână biserică baptistă din vestul României are 131 de ani. Povestea celei mai vechi biserici neoprotestante din Timişoara


Cea mai bătrână biserică neoprotestantă din vestul României se află la Timişoara. Biserica Baptistă Germană a luat fiinţă în anul 1884.

Zeci de ani, Biserica Baptistă Germană din Timişoara era ascunsă de ochii timişorenilor. Ea se afla în curtea interioară a unei case de pe bulevardul Iuliu Maniu nr.28. Casa de pe frontal stradal a fost mistuită de flăcări în urmă cu câţiva ani, iar după finalizarea proceselor legate de acest caz, imbolilul a putut fi dărâmat. Aşa a ieşit la iveală Biserica Baptistă Germană, constituită în 1884.   


Astăzi, nu mai există niciun etnic german care să frecventeze biserica, iar ultimul pastor german, Friedrich Teutsch, în vârstă de 92 de ani, trăieşte în Germania. Biserica, veritabil monument istoric al Timişoarei, este frecventată astăzi de români şi este condus, de un an de zile, de pastorul Marius Cimpoae.   

 “Sunt de un an la conducerea bisericii, timp în care am încercat să refac istoria acesteia. Am reuşit să obţin informaţii şi manuscrise din Germania, chiar de la ultimul pastor de etnie germană a bisericii. Sunt istorii scrise la jubileul de 80 şi 100 de ani. Anul trecut am sărbătorit 130 de ani. Din anul 2014, biserica a intrat într-un proces de renovare capitală având ca proiect de viitor construirea unui centru social-educaţional în parteneriat cu organizaţii din Germania”, a declarat Marius Cimpoae.   

Citeste mai mult: adev.ro/nsz4wk

Iosif Ţon – Rețeta pentru depresie

Vezi și alte resurse în pagina 

La Ordinea Zilei: Evenimentele lunii Septembrie 2015 - astronomie, politică și venirea Domnului (12 august 2015)

Interviu cu 
Claudiu Pop Buia 
despre evenimentele lunii Septembrie in astronomie, in politică și despre venirea Domnului 
Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

Florin Ianovici – Jurnal de misiune: Ucraina

Psalmii 4:7 "Tu-mi dai mai multă bucurie în inima mea, decât au ei când li se înmulţeşte rodul grâului şi al vinului. "
Ucraina este o țară cu oameni încercați. Îmi spunea pastorul Petrică Popescu că acum sintagma ,,pacea Domnului’’ aduce lacrimi în ochi.
Drumul de la graniță spre Utconosovca, districtul Izmail, este de aproape 100 de km pe care îi parcurgi greu datorită condițiilor de nedescris în care se află asfaltul, care are groapă lângă groapă.
Am plecat cu grupul Betel, împreună cu prezbiterul Vlad Breană care este tovarășul și prietenul nostru de jug.
La sosire ne-au așteptat famiile unde am fost cazați. S-au purtat tare frumos cu noi: Dumnezeu să le răsplătească.
Am slujit seara într-o biserică arhiplină, iar bucuria a fost negrăită și strălucită. Duhul lui Dumnezeu a coborât și a adus mângăiere și încurajare.
Duminică dimineață am slujit lângă râu. Nu a contat ceasul, nu a contat soarele arzător, ci doar prezența Domnului. 8 Suflete au mărturisit credința în apa legământului cu Dumnezeu. Apoi am luat Cina Domnului cu lacrimi de bucurie.
Seara am slujit în parc unde a venit o mulțime mare de oameni. La chemarea de a se pocăi au răspuns 10 suflete. Cerul s-a deschis și a revărsat har și Duh Sfânt. Când am încheiat slujba, oamenii au rămas nemișcați pe locurile lor cu dorința ca slujba să continue.
Foamea și setea după Dumnezeu este mare în Utconosovca. Ne-am despărțit doar după ce am făcut planuri de a reveni. De mult timp nu am mai simțit bucuria și cinstea de a fi mesagerul lui Dumnezeu, așa cum am simțit cu ei.
M-am surprins gândind cu tristețe la interesul scăzut și pretențiile din ce în ce mai mari ale credincioșilor din țară. Poate durerea, sărăcia și necazurile vor schimba iarăși starea multor inimi. Proverbele 30:8 "… nu-mi da nici sărăcie, nici bogăţie, dă-mi pâinea care-mi trebuie. " Proverbele 30:9 "Ca nu cumva, în belşug, să mă lepăd de Tine şi să zic: „Cine este Domnul?” Sau ca nu cumva în sărăcie să fur şi să iau în deşert Numele Dumnezeului meu. "
Frații ne-au condus până la graniță. Pe drum am schimbat o roată care s-a spart de la gropi dar, mai ales, am schimbat cuvinte pline de însuflețire: ce mare har, ce Dumnezeu mare, câtă dragoste de Dumnezeu…!
Mulțumim lui Dumnezeu pentru această misiune. Următoarea oprire în Ucraina va fi în la Oziornoie.
Florin Ianovici 

☗ Tabăra ADO 2015 la Moeciu de Sus

Vezi şi pagina ☗ TABERE

✔ Botez la Biserica Izvorul Vieții Reșița


✡ Seară evreiască cu Daniel Stanger la Biserica Baptistă Sfânta Treime Vălenii de Munte

Daniel Stanger este insotit de un grup de tineri din Israel ce vor lauda pe Domnul cu cantari in limba ebraica
Transmisie LIVE