După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 6 august 2015

† Doi lideri ai corului bisericii Hillsong New York s-au declarat homosexuali

Noutatea despre cei doi lideri ai corului bisericii Hillsong din orașul New York  care s-au declarat homosexuali și că urmează să se căsătorească în anul viitor a adus întristare tuturor creștinilor. 
Declarațiile pastorilor de la Hillsong au adăugat la întristare. Hillsong Church este o megabiserică penticostală care activează în 15 țări ale lumii și întrunește săptămânal peste 100.000 de oameni. În Moldova nu cunosc să existe o biserică Hillsong, dar în foarte multe biserici neoprotestante poți auzi la închinare cântări care au fost compuse la Hillsong și care acum sunt traduse în foarte multe limbi, inclusiv română și rusă. 
Între timp, pastorul fondator al Hillsong Church din Australia, Brian Houston, a publicat pe blogul său un articol în care prezintă poziția sa oficială față de homosexualitate și căsătoriile gay. Articolul a apărut sub titlul: "Iubesc eu pe homosexuali?" (Do I love gay people?)
Brian Houston își începe articolul prin afirmația că îi iubește pe oameni și că îi pasă de faptul că uneori biserica și omenirea îi înstrăinează pe unii și îi ostracizează. Apoi spune că el rămâne pe poziția oficială a Bisericii față de modul de viață homosexual și față de căsătoriile gay. Mai spune autorul:
"Eu cred că Cuvîntul lui Dumnezeu este clar cu privire la faptul că căsătoria este între un bărbat și o femeie. Scrierile apostolului Pavel din Scripturi sunt, de asemenea, clare cu privire la subiectul homosexualității, cum am mai menționat și alte dăți."
Apoi autorul mai scrie:
"Noi suntem o biserică care îi acceptăm pe homosexuali, dar nu o biserică care acceptă modul de viață homosexual".
Ce înseamnă aceasta? Până unde merge acceptarea și unde ea se oprește? Răspunsul urmează și deranjează pe orice creștin. 
"Astfel, dacă ești homosexual, ești binevenit la Hillsong Church? Bineînțeles! Ești binevenit să participi cu noi, să te închini cu noi, să participi ca și membru al congregației, având asigurarea că vei fi personal inclus și acceptat în comunitatea noastră. Dar (aceasta devine deranjant), poți avea un rol de conducere activ? Nu." 
TEXTUL ORIGINAL: So if you are gay, are you welcome at Hillsong Church? Of course! You are welcome to attend, worship with us, and participate as a congregation member with the assurance that you are personally included and accepted within our community. But (this is where it gets vexing), can you take an active leadership role? No.
Pastorul Brian Houston spune una, dar face alta. Spune că rămâne pe pozițiile Scripturii și ale bisericii cu privire la homosexualitate, dar prin afirmațiile făcute arată că s-a depărtat și vrea să placă mai mult oamenilor decât lui Dumnezeu. 
Continuarea pe www.moldovacrestina.md

♫ Înscriere la Școala de Muzică Logos din Oradea

Înscriere: AICI

† Graduare - Institutul Teologic Timotheus

Stimati colaboratori,

O noua generatie de absolventi ai Institutului Teologic Timotheus a fost sarbatorita de Bisericile Crestine dupa Evanghelie din Bucuresti. 

Cu aceasta ocazie au transmis mesaje de incurajare d-l Mihnea Costoiu, fost ministru al Cercetarii si d-l Titus Corlatean, fost ministru de Externe. 

Mesajul biblic a fost transmis de fr. prof. univ. dr. Otniel Bunaciu.

Multumim Domnului Isus Hristos pentru aceasta generatie de absolventi si ne rugam sa fie o binecuvantare in familile lor, in Adunarea locala si oriunde ii va chema Dumnezeu pentru a sluji.

Virgil Achihai
Presedinte
 Uniunea Bisericilor Crestine dupa Evanghelie din Romania

Bibliile cad din cer pentru creştinii din Coreea de Nord

In Coreea de Nord, a fi crestin este ilegal. A avea o Biblie este o crima, iar orice persoana care este prinsa ca detine asa ceva este trimisa, impreuna cu trei generatii din familia sa, la inchisoare.
In ciuda acestor circumstante, crestinii din Coreea de Sud au trimis Biblii peste frontiera, folosind baloane cu hidrogen in care pun carti, privindu-le apoi cum se indreapta, pe calea aerului, catre Coreea de Nord.
„Un om de stiinta din Australia a incheiat un parteneriat cu noi pentru a oferi un aplicatie software care permite sa primim informatii corecte despre locul unde vor ateriza Bibliile”, a mentionat reverendul Eric Foley, reprezentant la Vocea Martirilor. Cu ajutorul unui sistem GPS, baloanele sunt dirijate, aterizand acolo unde este nevoie de ele.
Conform Open Doors, organizatia care monitorizeaza persecutarea crestinilor in lume, in Coreea de nord – stat comunist cu 25 milioane de locuitori – traiesc aproximativ 300.000 de crestini.
In ultimii 13 ani, tara nord-coreeana a fost intotdeauna numarul 1 pe lista tarilor care persecuta crestinii in lume, potrivit Open Doors.
Daca cineva este descoperit cu orice activitate religioasa fara aprobare este arestat in mod arbitrar, torturat si chiar executat pe cale extrajudiciara, mentioneaza AcontecercristianoLucrarea de lansare de Biblii prin baloane a pastorului Foley a starnit interesul crestinilor din Coreea de Nord.
„In ciuda riscului de a fi executati, Bibliile sunt colectate cu mare bucurie si speranta, stiind ca reprezinta cel mai valoros lucru in aceasta viata”, a spus Foley.
www.afirmativ.com

Grupul Hristic & Florin Ianovici la Craiova


Reuniunea Micălăcenilor de Pretutindeni

      Avem deosebita plăcere să vă informăm că, în perioada 06-09 august 2015, în România, Arad, se organizează  Reuniunea Micălăcenilor de Pretutindeni.

  Această reuniune oferă posibilitatea reîntâlnirii tuturor acelora care direct sau indirect, emoţional sau sentimental, sufleteşte sau trupeşte, sunt alături de membrii Bisericii Penticostale Micălaca.

     Acest mod de întâlnire, fără precedent, îşi propune să pornească pe urmele Micălăcenilor răspândiţi în întreaga lume . Scopul ei este  de a-i aduce şi a-i aduna în România, Arad, Micălaca pe toţi aceia care, într-un anumit moment al vieţii lor au fost aici, au trecut pe aici, dar şi  a celor  ce sunt aici.

       Timp de patru zile, participanţii şi invitaţii lor vor lua parte la conferinţe pe diverse teme, îşi vor vizita oraşul şi împrejurimile, vor depăna amintiri alături de prietenii şi vecinii de odinioară. Se doreşte a fi o întâlnire de suflet, încărcată de bucuria şi emoţiile revederii, la care sunt aşteptaţi oaspeţi în număr cât mai mare.

Păstor  Duţu Mărgăian
  www.micalaceni.ro

Au început înscrierile pentru Şcoala de Misiune Kairos!



  • Şcoala de Misiune asigură instruirea teoretică şi practică a candidaţilor pentru misiunea transculturală. Oferă un cadru propice creşterii spirituale, acumulării de cunoştinţe necesare misiunii transculturale şi asigură un mediu în care studenţii să aibă ocazia să experimenteze viaţa de misiune cu tot ce implică aceasta.
  • Şcoala de Misiune echipează şi formează oameni care au primit o chemare specială pentru misiunea transculturală din partea lui Dumnezeu şi s-au hotărât să se dedice extinderii Împărăţiei lui Dumnezeu până la marginile pământului.

Mai multe detalii: AICI

Concert Not An Idol la Medgidia


Adevărul.ro: Gheorghe Funar: "Fiul lui Dumnezeu s-a născut în Dacia" ☻


Prezent în Buzău, la Congresul Internaţional de Dacologie, desfăşurat în iulie 2015, Gheorghe Funar le-a propus spre dezbatere zecilor de pasionaţi de istorie prezenţi la eveniment teoria conform căreia Iisus Hristos s-a născut în Dacia. O broşură lansată de fostul primar al Clujului prezintă în 32 de pagini propriile argumente care îl determină pe autor să afirme că ”Iisus nu-i Regele Iudeilor”, ci fiu al meleagurilor locuite acum de români.

Materialul oferit spre studiu participanţilor la Congresul de Dacologie, intitulat ”Se află adevărul privind biografia Fiului lui Dumnezeu?!”, are la bază pasaje din Biblie, dar şi din alte peste 30 de volume ale unor autori români, astfel interpretate de autor încât să îi contureze concluzia că Fiul Domnului a plecat din spaţiul carpato-danubiano-pontic.   

Funar susţine că şi-a construit teoria în primul rând pe fondul unei incertitudini privind biografia lui Iisus. ”Referitor la Fiul lui Dumnezeu există multe incertitudini privind: data şi locul naşterii; numele Său; etnia Sa; Adevăratul Popor Ales, ţara din care a venit în Galileea; Limba Sa maternă; a fost sau nu solomonar; înfăţişarea Lui; perioada de adolescenţă şi maturitate (de la 12 la 30 de ani); motivele Răstignirii Sale şi făptaşii; etnia celor care i-au dat lui Iuda 30 de arginţi pentru trădare; data Răstignirii şi data Învierii Sale”, scrie Funar în broşura prin care îşi argumentează teoria sa controversată.

Citeste mai mult: adev.ro/nsmwpo

La Ordinea Zilei: Prima bombă atomică (6 August 2015)

Interviu cu pastorul 
Sorin Prodan

In 6 August 1945 a fost aruncata prima bomba atomica la Hiroshima si Nagasaki, in Japonia.
Peste 70.000 de oameni au murit in momentul exploziei bombei atomice la Hiroshima si alte zeci de mii in anii urmatorii datorita radiatiilor.

De ce exista ura in lume? De ce exista razboi si crime?

Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă