După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 1 august 2015

Biserica Iris Cluj-Napoca – Ieșirea anuală a bisericii la Mărișel

2 August 2015 – Un singur serviciu de la ora 9:00, urmat de ieșirea bisericii la Mărișel

☗ Tabăra Creştină Brădăţel – Prezentare

Pastor Ron Brown la Biserica @43 Bucureşti


Pastor Samy Tuțac – Cina Domnului, un timp al cercetării, nu al manipulării...

Participarea la Cina Domnului este unul din mijloacele harului oferite de Cristos pentru creșterea noastră spirituală. Prea adesea am transformat, prea mult, Cina Domnului într-un chin, într-un timp al manipulării spirituale, în loc să fie un timp al cercetării spirituale. 

I-am atașat o semnificație existențială măcinată de criză. Am auzim prea multe avertismente despre nevrednicie, s-au făcut prea multe presiuni nenecesare și s-a apăsat prea mult "pedala" pe sentimentele de vinovăție. 

Să fie clar, Cina Domnului este un moment al cercetării nu al manipulării. E un moment al cercetării personale nu al cercetării altor persoane. 

În Biserica Noului Testament participarea la Comuniune nu era un chin sau o criză. Era lucrul cel mai natural din lume. Oamenii veneau să fie hrăniți, veneau să primească beneficiile harului lui Cristos, veneau fiindcă erau flămânzi și însetați după neprihănire. 

Ne pregătim pentru a participa la Cina Domnului, dar nu pentru a avea, neapărat, parte de mari valuri de emoție. Ne apropiem de Masa Domnului noi cei care am fost justificați prin credința în Cristos, noi cei care am fost adoptați în familia lui Dumnezeu Tatăl, noi cei care am fost sfințiți prin Duhul Sfânt și chemați să trăim în sfințenie. 

Venim la Cina Domnului să primim siguranța dragostei lui Dumnezeu, liniștea conștiinței, bucuria în Duhul Sfânt și creșterea în har. Fiecare să se cerceteze...pe sine însuși...nu pe ceilalți...și așa să mănânce...

Pastor Samy Tuțac

Evenimentul care a adunat 60 000 de persoane în Central Park, New York

Este nevoie de mai multe zile de muncă și de sute de oameni pentru a pregăti Central Park de ''sărbătoare'': cea mai recentă campanie de evanghelizare organizată de echipa lui Luis Palau. Am stat de vorbă cu Palau după ce a pus la punct ultimele pregătiri. 
''Este cel mai mare spațiu pe care l-am avut până acum. Poate am avut spații la fel de mari în Buenos Aires și Argentina. Este foarte mare. Orizontul este impresionant'', spunea Luis Palau, evanghelist.
Evanghelistul în vârstă de 80 de ani a vorbit în fața a peste 30 de milioane de oameni în 75 de țări. A fost nevoie de mult timp și de multă muncă pentru a aduce Vestea Bună în New York, poreclit ''marele măr''. Echipa lui Luis Palau a colaborat în urmă cu trei ani cu conducerea orașului și cu peste 1700 biserici pentru a crea asociația City Serve. Aceștia s-au apucat de treabă și au restaurat cele mai sărace cartiere ale orașului. 
''Mulți pastori mi-au spus că în mod inconștient începem să uităm că datoria Bisericii este acea de a evangheliza, de a ne închina lui Dumnezeu, de a ne iubi și de a ne sluji unii pe alții'', mărturisea Luis Palau, evanghelist.
În New York locuiesc peste 8 milioane de oameni care vorbesc peste 200 de limbi. Este locul perfect pentru o recoltă bogată. Totuși, este nevoie de bani pentru a ajunge la ei. Costurile campaniei de evanghelizare s-au ridicat la peste 10 milioane de dolari. 
''Când vezi toți acei oameni, îți dai seama că nu e ceva de apucat. Pentru a răspândi Evanghelia într-un oraș atât de mare ai nevoie de mult mai mult. Am fi putut folosi și am fi putut face mai mult'', spunea Luis Palau, evanghelist. 
Restricțiile orașului limitează numărul de persoane la 60 000 când vine vorba de festivaluri și de concerte în Central Park. Chiar dacă acest eveniment este gratuit, toată lumea trebuie să aibă bilet. Biletele au fost epuizate în urmă cu câteva zile. Pentru Palau, acest aspect este frustrant.

''60 000 este numărul maxim permis în această zonă a parcului. Trebuie să acceptăm asta. Dacă ne-ar fi permis să ne desfășurăm în întreg parcul, cred că s-ar fi ajuns la 250 000 de persoane sau chiar la 500 000 de persoane'', spunea Luis Palau, evanghelist. 
Indiferent de numărul de persoane, Palau se roagă ca tot mai mulți oameni să-și deschidă inima și să-L primească pe Isus. 
''În anii care vin, așa cum am văzut peste tot în lume, ne așteptăm să vedem tot mai mulți slujitori, lideri, care cândva s-au convertit ca adulți sau ca și copii la una dintre aceste evanghelizări și care lucrează pentru Dumnezeu'', mărturisea Luis Palau, evanghelist.
Acestea sunt cuvinte rostite din inima unui om care a fost inspirat de Billy Graham cu mulți ani în urmă.
Stire difuzata in Mapamond crestin 576 -august 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Aradon.ro: Şoferul autocisternei care l-a ucis pe Flavius Chiş şi familia acestuia s-a spânzurat

Scris de Diana Dutu Analizele ADN au confirmat că bărbatul găsit atârnând de-un copac, în pădure, este Stanka Brajer.


E cert, analizele ADN au confirmat: bărbatul găsit mort, la 26 iulie, într-o zonă greu accesibilă dintre localităţile slovene Logatec și Laze, este şoferul autocisternei care a strivit maşina în care se aflau procurorul arădean Flavius Chiş şi familia acestuia.

Cadavrul şoferului Stanka Brajer, în vârstă de 50 de ani, a fost descoperit într-o zonă împădurită, după două săptămâni de căutări în care au fost mobilizaţi zeci de ofiţeri de poliţie pompieri şi speologi. Cadavrul bărbatului intrase deja în putrefacţie din cauza intemperiilor. Totuşi, rudele şi prietenii l-au recunoscut imediat. Poliţia, însă, a avut nevoie de confirmarea analizelor ADN pentru a-l declara decedat. Stanka Brajer părăsise locul accidentului imediat după ce acesta a avut loc, îndreptându-se spre o destinaţie necunoscută. S-a simţit vinovat de tragedia pe care a provocat-o şi a decis să plătească punându-şi capăt zilelor. Se pare că s-ar fi spânzurat folosindu-se de cureaua de la pantaloni. Poliţia nu a găsit pe trupul său urme de violenţă, deci nu a intrat niciun moment în discuţie vreo infracţiune.
Continuarea pe www.aradon.ro
Vezi şi:

† În SUA, pastorilor le este interzis să numească homosexualitatea „păcat”

În mijlocul dezbaterilor privind legalizarea căsătoriilor dintre homosexuali în Statele Unite, mulţi pastori au fost de părere că acesta era doar primul pas al unui val de „creştinofobie” în naţiunea americană, ce timp de secole a fost numită ca fiind o naţiune creştină. Mai multe cazuri au ieşit recent în mediile de comunicare, ce demonstrează confruntarea dintre creştini şi activiştii gay.
Pastorii sunt daţi afară din închisori
În statul Kentucky, pastorii care slujesc ca şi consilieri voluntari în departamentul închisorilor au primit instrucţiuni că le este interzis să numească „păcat”, comportamentul homosexual al celor ce manifestă o astfel de orientare. Cei care nu doresc să se supună noilor reguli, nu vor mai putea realiza nici un fel de activitate în instituţiile statului.
Aşa cum este comun în Statele Unite, cazul a terminat la tribunal, după ce pastorului David Wels i-a fost retras permisul de a lucra într-o închisoare de minori din Kentucky. În apărarea acestuia s-a prezentat Liberty Counsel, organizaţie ce se implică în probleme de libertate religioasă, care a spus că: „a-i lua Biblia unui pastor este ca şi cum i-ai lua bisturiul unui chirurg. Fără ea nu poate să aducă vindecare”.
Wells a lucrat mai mult de 10 ani în misiunea din închisoare, ce este susţinută de Biserica Baptistă din Pleasant View. Pastorului i s-a interzis de către guvern să continue cu activitatea în închisoare începând din 7 Iulie 2015. Justificarea guvernului este că acesta s-a opus să respecte o ordonanţă prin care se angaja să nu critice „stilul de viaţă sexual alternativ”, pentru că este „depreciativ”, „tendenţios” şi constituie „o provocare la ură”.
Continuarea pe www.benidradici.com

Grupul Hristic la Biserica Betel București


Școala DIN AMICI Petroșani – COMUNICAT

Şcoala Primară "DIN AMICI" Petroşani anunţă că, în urma şedinţelor Consiliului de conducere a Asociaţiei "OXIGEN" din data de 20.07.2015, în calitate de fondator al şcolii, şi a Consiliului de administraţie al şcolii, de comun acord, s-a luat decizia cedării şcolii (inclusiv a patrimoniului) oricărei instituţii publice, private sau ONG creştin, cu condiţia continuării activităţii educaţionale începute în prealabil.

Persoanele juridice interesate pot beneficia de această oportunitate în perioada 30.07.2015 - 17.08.2015.

Mai multe informaţii pot fi acordate zilnic, de către doamna Darie Eliza, în intervalul orar 11:00 - 14:00.
CONDUCEREA

Seminarii cu Ştefania Botez la Biserica Penticostală "Maranata" Lupeni

In perioada 04-06 august 2015 la Biserica Penticostală "Maranata" Lupeni, se organizeaz[ o serie de trei seminarii adresate tuturor credincioşilor interesaţi de subiectele luate în discuţie.
Seminariile vor fi susţinute de doamna Ştefania Botez-preşedinte al Asociaţiei Consilierilor Creştini din România.
Programul seminariilor va fi:
1. Familia în secolul XXI - provocări şi perspective ; seminarul se va desfăşura în data de 04 august începând cu ora 15:00 şi va cuprinde sesiune de întrebări şi răspunsuri.
2. Dezvoltarea emoţională a copiilor- implicaţii psiho-spirituale; seminarul se va desfăşura în data de 05 august începând cu ora 15:00 şi va cuprinde sesiune de întrebări şi răspunsuri.
3. Eliberare din mrejele întunericului -Intunericul deznădejdii, al durerii, al anxietăţii, al depresiei şi neputinţei nu va domni mereu peste cei/cele care azi îl experimentează! Seminarul se va desfăşura în data de 06 august începând cu ora 14:00 şi va cuprinde sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Vă aşteptăm cu drag pe toţi cei interesaţi si vă rugăm să anunţaţi şi alte persoane doritoare să participe la aceste seminarii.
Marius Butincu