După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 30 iulie 2015

Florin Ianovici – Nu vă mirați, fraților…!

„A fost amuzant să văd contrastul dintre lacrimile protestatarilor care se gândeau că răul s-a abătut asupra orașului lor și lacrimile de fericire ale participanților la inaugurare, bucuroși că în sfârșit li se realizează visul libertății pentru care au luptat atât de mult." Citatul îi aparține lui Doug Mesner, unul dintre fondatorii Templului Satanic care a inaugurat statuia lui Baphomet, în Detroit.
Iată libertatea pe care o doresc unii: libertatea de a arde biblia, de a etala homosexualitatea, de a batjocori moralitatea. Ceva nou? Nicidecum: Isaia 14:13 "Tu ziceai în inima ta: ‘Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu; voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănoaptei; "
Este timpul să privim adevarată față a lumii: Luca 10:3 "Duceţi-vă; iată, vă trimit ca pe nişte miei în mijlocul lupilor. " Puterea noastră nu e data de un guvern pământesc, nici de drepturile conferite de legile țării, nici de sistemul de securitate al armatei sau forțelor de ordine, ci de faptul că oile au Păstor. Tăria mea ca miel nu stă în puterea mea – mielul e cel mai neajutorat animal –, ci în puterea Păstorului cel bun.
Nu libertatea este temeiul proclamării Evangheliei Împărăției lui Dumnezeu, ci dragostea pentru Hristos. Că va fi sau nu libertate, că va fi sau nu ușa legii deschisă pentru propovăduire e deja limpede: curând se va închide. Dar inima mea și dragostea vie pentru Mântuitorul Isus nu poate fi încuiată de nimeni câtă vreme eu mă păstrez curat.
După acest asalt al imoralității care își dorește fundament legal, urmează următorul asalt: creștinii să fie reduși la tăcere. Dar noi știm că ei nu pot tăcea pentru că dragostea de Dumnezeu este mai puternică ca orice. Și pas cu pas vom ajunge la momentul profețit de Domnul Isus: Marcu 13:9 "Luaţi seama la voi înşivă. Au să vă dea pe mâna soboarelor judecătoreşti şi veţi fi bătuţi în sinagogi; din pricina Mea veţi fi duşi înaintea dregătorilor şi înaintea împăraţilor, pentru ca să le slujiţi de mărturie. "
Așa că în loc de încheiere, voi lăsa Biblia să vorbească: 1 Ioan 3:13 "Nu vă miraţi, fraţilor, dacă vă urăşte lumea. "

♫ 70 de ani de osanale: Moment aniversar - Corul Bisericii „Golgota” din Ceadîr-Lunga, Republica Moldova

Corul Bisericii „Golgota” din Ceadîr-Lunga înregistrează anul acesta 70 de ani de istorie. Cu acest prilej, alături de oaspeţii din Comunitatea Bugeac, Bălţi şi Chişinău a sărbătorit şi listat cele 7 decenii de file istorice.
La bucuria Bisericii „Golgota” a fost prezent secretarul general al Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB), Nicolae Vozian, pastorul Bisericii „Betania” din Bălţi, Andrei Malanciuc, pastori şi membri din Bisericile Baptiste din Comunitatea Bugeac precum: „Harul” din Ceadîr-Lunga cu pastorul Ioan Vasile, Biserica „Golgota” din Basarabeasca cu patsorul Ion Secară şi pastorul Bisericii Baptiste din Vulcăneşti, Stefan Anghelicev.
În mesajul său către sărbătoriţi şi oaspeţi, Nicolae Vozian a citat Psalmul 70:22-23, care aparent a fost scris pentru acest eveniment:
“Şi Te voi lăuda în sunet de lăută, Îţi voi cânta credincioşia, Dumnezeule, Te voi lăuda cu harpa, Sfântul lui Israel! Când Te voi lăuda, voi fi cu bucuria pe buze, cu bucuria în sufletul pe care mi l-ai izbăvit”.
Cu mesaje de felicitare au venit şi pastorii, Andrei Malanciuc din Bălţi şi Ştefan Anghelicev din Vulcăneşti.
Pentru serviciul de aniversare, corul Bisericii „Golgota” a antrenat în repetiţii şi programul de sărbătoare 70 de corişti din toate generaţiile. La fel ca şi acum 70 de ani, leviţii de ieri şi de azi, au interpretat cântări din anii 50 – 60, provocând fiori şi amintiri în inimile celor prezenţi la sărbătoare.
Continuarea pe www.baptist.org.md

Evanghelizare la Floreşti, județul Prahova


Grupul Hristic la Călărași


Biserica între ciocan și nicovală

Saptamina trecuta am scris despre copii ca victime ale revolutiei sexuale. Astazi scriem despre o alta victima: Biserica. A trecut doar o luna de la dezinstitutionalizarea familiei in America pe 26 iunie, iar evenimentele care s-au petrecut de atunci incoace puncteaza noua tinta a miscarii homosexuale - Biserica. Consecintele deciziei Tribunalului Suprem SUA sunt multe si nefaste, deoarece, odata ce autoritatea suprema a statului instituie o definitie a casatoriei si familiei care contrazice definitia Bisericii, cele doua perspective intra in conflict. Secularismul impune astfel Bisericii o dilema fara precedent. Se va conforma ea noii definitii, ori definitiilor care vor urma, de exemplu poligamia ori casatoriile de grup, ori se va opune? Poate ea sa se opuna, si daca da care vor fi consecintele?

Marea dilema a universitatilor crestine

Dupa 26 iunie mass media a scris extensiv despre dilema cu care se confrunta universitatile crestine americane. Detaliile sunt extrem de ingrijoratoare, iar comentatorii pun la indoiala chiar viitorul lor. Vreme de secole, universitatile crestine americane au impus studentilor coduri stricte de conduita morala care defineau comportamentul dezirabil si cel imoral. In lista comportamentelor imorale erau incluse si relatiile sexuale din afara casatoriei, inclusiv cele intre persoane de acelasi sex. Dilema deci este evidenta - odata ce tribunalele declara sodomia un drept al omului, universitatile crestine nu mai pot impune studentilor un cod de conduita morala care sa o interzica. Un exemplu recent e Cedarville University, o universitate crestina din Ohio care impune studentilor un angajament special, numit "commitment to purity", prin care studentii se angajaza sa triasca moral in anii studentiei. Crezul Universitatii specifica ca relatiile sexuale sunt moarale doar in casatorie, iar casatoria e definita ca "uniunea intre un barbat si o femeie". Universitatea interzice studentilor relatiile sexuale interzise de Biblie cit si promovarea ori propaganda pentru homosexualitate. Daca pina acuma Universitatea avea camine doar pentru cuplurile casatorite, este posibil ca legea ori tribunalele sa o oblige sa furnizeze camine studentesti si pentru persoanele "casatorite" cu persoane de acelasi sex.

Situatia Universitatii Cedarville insa nu este unica. Universitatea face parte din Consiliul Universitatilor si Colegiilor Crestine, o asociatie care cuprinde 121 de colegii si universitati. Toate adera la un cod de conduita morala similar cu al Universitatii Cedarville. Din cauza presiunilor  din afara, insa, unele universitatii deja au cedat. Universitatea Hope College din Michigan a anuntat recent ca va acorda aceleasi beneficii cuplurilor homosexuale casatorite care sunt acordate cuplurilor heterosexuale. Un colegiu menonit a facut la fel, iar Universitatea Baylor din Texas si-a revizuit codul de conduita morala si a eliminat relatiile homosexuale din lista comportamentelor interzise. Universitatile care inca se opun se confrunta cu probleme extrem de neplacute inclusiv amenintati cu suspendarea acreditarii, iar din partea autoritatilor cu suspendarea asistentei financiare. Unele colegii crestine primesc milioane de dolari anual din partea statului, iar eliminarea subventiilor ar putea avea un impact dezastruos. Cedarville University, de exemplu, primeste anual 25 de milioane de dolari din partea guvernului. Alte universitati sunt constranse sa refuze asistenta financiara pentru a-si mentine independenta si valorile. Un exemplu e Patrick Henry College din Virginia care se specializeaza in educatia universitara a studentilor care au fost educati la domiciliu.

Youth Music Fest 2015


† Jean Pădureanu a răspuns chemării Evangheliei!

"Jean Pădureanu în vârstă de 79 de ani, unul din ”greii fotbalului românesc” / fost patron al Clubului Gloria Bistrița (închis pentru fapte de corupție la începutul anului, dar eliberat condiționat din închisoare) s-a întors la Dumnezeu pe stadionul care îi poartă numele din orașul Bistrița cu ocazia evanghelizării din data de 15 iulie a Misiunii Speranța, la mesajul pastorului Luigi Mițoi." (Paul Ion)