După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 20 iulie 2015

Adevărul.ro: Un pastor din Timişoara cheamă Biserica să ia atitudine în cazul violului de la Vaslui: „Preşedintele tace, Guvernul tace. Nu ne putem permite să tăcem”


Campania „Adevărul”, „Dreptate pentru fata violată din Vaslui”, este susţinută de la Timişoara de pastorul Samuel Tuţac. Lider al credincioşilor baptişti din Timiş, dar şi tată a patru băieţi, Tuţac cheamă Biserica să se implice în campania „Adevărul”, susţinând că este inadmisibil ce au făcut cei şapte „creştini”.

Pastorul timişorean Samuel Tuţac, acelaşi care a reacţionat după decizia Curţii Supreme din SUA de legalizare a căsătoriilor gay, chemându-i pe creştini să îi iubească pe homosexuali mai mult decât iubesc ei homosexualitatea, revine cu un nou mesaj de actualitate adresat Bisericii. 

Într-o postare pe site-ul comunităţii pe care o conduce, Samuel Tuţac îi cheamă pe creştini să susţină campania „Adevărul”, „Dreptate pentru fata violată din Vaslui”, dar să semneze şi petiţia „Cerem arestarea celor şapte violatori din Vaslui”. În apelul său, pastorul timişorean arată că Biserica nu poate să tacă lăsându-se copleşită de corectitudinea politică.  Redăm mai jos mesajul pastorului Samuel Tuţac: 

„Nu ne putem permite să tăcem, nici să ne lăsăm copleşiţi de corectitudinea politică. În România, o ţară în care oamenii se declară creştini, aproape 100%, o tânără de 18 ani a fost violată şi batjocorită de 7 “creştini”, care motivează acum că doar au dorit să-i facă o surpriză. Este inadmisibil, barbar, ruşinos, sfidător, ceea ce au făcut aceşti 7 “creştini.” Dar faptul că, la doar câteva luni de la tragedie, cei 7 “creştini” se mişcă liber, este de-a dreptul strigător la cer. 

Ce fel de judecători avem? Ce fel de procurori care nu fac recurs? Domnilor şi doamnelor judecători, dacă era fetiţa voastră? Cum v-aţi permis să sfidaţi o ţară întreagă? Iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie tace. Şi Preşedintele tace. Şi Guvernul tace. Principalele partide politice, conduse de două femei, tac. Şi tace şi Biserica. 

Citeste mai mult: adev.ro/nrse7y

Pastor Samy Tuțac: "Susțin fără rezerve inițiativa ziarului Adevărul"

"În calitate de tată a patru băieți, de pastor și președinte al Comunității Baptiste Timișoara susțin fără rezerve inițiativa ziarului Adevărul și încurajez creștinii practicanți, de orice confesiune, să semneze petiția inițiată de ziarul Adevărul: 

«Pe site-ul petitieonline.ro a fost lansată petiţia “Cerem arestarea celor 7 băieţi violatori din Vaslui”, semnată până în prezent de peste 28.000 de români. Nu ezitaţi să DISTRIBUIŢI PETIŢIA!! Nu trebuie să stăm fără să facem nimic când vedem că legislaţia este călcată în picioare de anumiţi judecători. Vreţi o ţară corectă spuneţi-vă părerea!! Părerea noastră contează!»

Frați creștini, Sfânta Scriptură ne încurajează să fim implicați în societate și să ne asumăm responsabilități: «Ți s’a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decît să faci dreptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?» (Mica 6:8 VDC) De aceea,  Biserica nu poate fi neutră și nici nu poate tăcea, ci trebuie să susțină cu tărie campania Adevărului."

Pastor Samy Tuțac

Seri de evanghelizare la Biserica Penticostală Căpăt, județul Timiș


☗ Tabără la Centrul de Studii Biblice Surduc

Vezi şi pagina ☗ TABERE

♫ Grupul coral "Laudate Dominum" la Dumbrăveni, județul Suceava


VIDEO: Grupul Speranța și Luigi Mițoi la Bucureşti

Ionel Tuțac – Cauzele stagnării mișcării baptiste

Exista o mare probabilitate ca in urmatorii 20 de ani harta mișcării baptiste sa se  modifice intr-un mod semnificativ. Scăderea natalității, migrarea tinerilor, monotonia programelor de închinare din multe biserici, dar mai ales, absența unei viziuni coerente pot avea consecințe grave aspura bisericilor baptiste din România. Dacă nu intervenim acum, concret, vom avea clădiri frumoase, dar goale în mai toată țara.

De ce stagnează mișcarea baptistă din România? O întrebare la care fiecare lider baptist ar trebui să reflecteze. În cei 22 de ani de experiență pastorală și în 16 ani de slujire cultică am vizitat sute de biserici din diferite zone ale țării și am fost frământat adesea de întrebări legate de starea bisericilor baptiste.

Statisticile la nivel national indică o stagnare a creșterii numerice în rândul bisericilor baptiste. Acest lucru este valabil și pentru alte confesiuni creștine, însă declinul sau stagnarea altora nu trebuie sa fie o justificare pentru noi.

Scăderea populației și a natalității afectează bisericile

O cauză obiectivă a scăderii numărului de credincioși baptiști este scăderea populației țării. La recensământul din 1992 populația țării era de 22.810.035 din care 109.462 erau membri și aparținători ai bisericilor baptiste (0,48%). În următorii 10 ani, populația României a scăzut la 21.698.181, iar numărul credincioșilor baptiști a crescut la 129.937 (0,60%). Perioada 1992-2002 a fost o perioada benefică pentru Uniunea Baptistă, s-au plantat biserici și a fost o creștere semnificativă a numărului de membri în anumite zone ale țării.  În anul 2012 numărul românilor scăzuse deja dramatic ajungând la 19.043.767, iar statisticile arătau că în România 118.003persoane  împărtășesc credința   baptistă (0,62%). Se constată astfel o stagnare în ultimii 10 ani a procentului de credincioși baptiști.

Migrarea tinerilor – binecuvântare pentru Vest, pierdere pentru cei de acasă

Pe de altă parte, migrarea tinerilor spre țările europene ce oferă salarii mult mai atractive și condiții de viață mult mai bune, reprezintă o altă cauză obiectivă a stagnării numerice. Lipsa locurilor de muncă și mirajul Occidentului i-a determinat pe mulți din generația tânără să-și încerce "norocul" pe alte plaiuri. Tinerii evanghelici, în special baptiști și penticostali, au fost primii care au îndrăznit să aleagă "calea pribegiei" Dacă pentru bisericile din țară exodul tinerilor reprezintă o mare pierdere, pentru țările europene înființarea bisericilor românești reprezintă o adevărată provocare. Pasiunea cu care se închină românii și implicarea în lucrarea evanghelistică a determinat multe biserici autohtone să-și reevalueze lucrarea.

Congresul Alianței Mondiale Baptiste 2015

Baptistii din peste 80 de tari se vor intalni in Africa de Sud pentru a participa la cel e-al XXI-le Congres care va fi gazduit in orasul Durban intre 22-26 iulie. Acesta este primul congres care are loc in Africa, o regiune cu cea mai mare crestere numerica in randul comunitatii baptiste. Congresul are loc  la cinci ani si a avut loc pentru prima data in anul 1905, orasul gazda fiind Londra.

Diversitatea existenta in familia baptista din intreaga lume va fi demonstrata in cadrul inchinarii, a partasiei si a discutiilor teologice, eclesiale, misionare și de natura juridica ce afecteaza vietile crestinilor din intreaga lume. Vor fi prezente echipe de inchinare din Africa, Asia, America e Sud, America de Nord si din Europa.

Un eveniment special il reprezinta instalarea in functia de Presedinte a lui Paul Msiza, primul african care preia aceasta postura dupa William Tolbert care a condus Alianta intre 1965 – 1970.

Romania este reprezentata la acest eveniment de Otniel Bunaciu, Presedintele in exercitiu al Federatiei Baptiste Europene.

CBEE – Admitere 2015

Promo Sponsorizat
Colegiul Biblic Est European oferă tinerilor dornici să fie de folos Împărăției lui Dumnezeu cursuri la zi cu specializările:

Cursurile de 3 ani sunt acreditate din European Evangelical Accrediting Association, iar cursurile de scurtă durată sunt acreditate de către Ministerul Educației și Ministerul Muncii.

Programele sunt flexibile, oferind posibilitatea studentului de a munci și de a învăța în același timp, îmbinând pasiunea, hobby-urile cu creșterea și formarea spirituală, fiind astfel folositor Împărăției.

Data de admitere este 24 iulie 2015. Dosarul se depune până în 23 iulie la sediul CBEE.