După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 9 iulie 2015

Florin Ianovici – Magda? Am dat-o înapoi…!

2 Corinteni 1:5 "Căci, după cum avem parte din belşug de suferinţele lui Hristos, tot aşa, prin Hristos avem parte din belşug şi de mângâiere."
Fie că suntem săraci sau bogați, tineri sau bătrâni, toți avem un belșug pe care nu ni-l dorim: suferințele.
Dar deși pare greu de înțeles eu am ales să țin lacrimile și tăcerile pentru mine în timp ce zâmbetele și cuvintele sunt pentru semeni. Nu voi risipi lacrimile în fața celor ce nu le pot cântări, ci doar înaintea Celui ce le poate vedea și înțelege.
Belșugul de suferințe devine al lui Hristos prin rugăciune, prin Scripturile Sfinte, prin slujire și părtășie. Mulți nu știu ce să facă cu suferința și nu o duc la picioarele lui Hristos. Vorbește cu Dumnezeu despre necazul tău, despre rana ta și atunci belșugul de suferințe va fi urmat de belșugul de mângăieri în Hristos.
Barbu Delavrancea spunea: ,,nu ştiu ce e durerea căci n-am cunoscut plăcerea; nu plâng, căci n-am râs niciodată…’’ Doar cel ce a iubit va ști ce e durerea, doar cel ce trăiește știe ce e moartea, doar cel ce cunoaște lumina va ști ce este întunericul. Nu poți fugi de viață sperând că vei trăi. Nu poți cunoaște bucuria ocolind durerea.
Nu suferința este certificatul de maturitate, ci modul cum o stăpânești. Un om puternic nu fuge de suferința dar nu lasă suferința să îi încuie sufletul, ci face din suferință un izvor pentru pustiul aproapelui.
Focul lămurește aurul și argintul. Dacă vrei să știi ce ești și cât ești în Dumnezeu, focul te va lămuri. Pe unii fericirea îi întunecă, dar altora focul le dă strălucire. Fără cuptor nu aflăm nicioadată, cu adevărat cine suntem, în ce credem și cât cântărim în credință.
Zilele acestea sunt mai grele. Dar mă întărește cuvântul care spune: 1 Corinteni 4:7 "Căci cine te face deosebit? Ce lucru ai pe care să nu-l fi primit? Şi dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai fi primit?" Și Magda a fost un dar primit de la El. Dar vine o zi când trebuie să spunem ca Epitect: ,,nu spune niciodată despre ceva; l-am pierdut, ci l-am dat înapoi. Ţi-a murit un copil, l-ai dat înapoi; ţi-a murit soţia, ai dat-o înapoi; ţi s-a luat moşia, ai dat-o înapoi.’’
Magda? Am dat-o înapoi…!
Florin Ianovici 

♫ Concert Corul şi Orchestra "Johnson Ferry" în Piaţa Cetăţii Alba Iulia


☉ Conferinţa "Familia noastră, căminul armoniei" cu Timotei Rusu la Constanţa


♀♂ Am desfiinţat familia - acuma ce urmează?

La 1 Timotei 4:1-3 Sfantul Apostol Pavel scrie cuvinte profetice care sunt valabile pentru zilele noastre poate mai mult ca ori cind: „(1) Dar Duhul grăieşte lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor, (2) Prin făţărnicia unor mincinoşi, care sunt înfieraţi în cugetul lor. (3) Aceştia opresc de la căsătorie şi de la unele bucate, pe care Dumnezeu le-a făcut, spre gustare cu mulţumire, pentru cei credincioşi şi pentru cei ce au cunoscut adevărul…”

Nesocotirea si distrugerea casatoriei a devenit politica oficiala a guvernelor, organizatiilor internationale si a tribunalelor. Intreaga lume stie ca pe 26 iunie Tribunalul Suprem al SUA a desfiintat casatoria si familia naturala in America. Repetam ce am scris deseori de 10 ani incoace: familia naturala a aparut inaintea statului. Familia artificiala a aparut la inceputul Mileniului III, o creatura a statului. Statul nu a creat familia nici nu a inventat casatoria. Autoritatea politica doar le-a recunoscut, observind in timp utilitatea lor sociala. Dupa mii de ani de existstenta, insa, autoritatile le-au abolit, declarind ca utilitatea sociala a casatoriei e o piedica in calea realizarii „egalitatii” intre persoanele normale si cele cu interese sexuale anormale. America si restul lumii inca sunt intr-o stare de soc. In timp, insa, toti ne vom obisnui cu acest soc de proportii istorice. La doar o saptamina dupa abolirea familiei naturale doar 43% dintre americani dezagreeaza cu decizia Tribunalului lor Suprem. Iar sondaje de opinie facute anul acesta in Canada indica ca doar 18% dintre canadieni se mai pronunta impotriva casatoriilor homosexuale. Canada a legiferat casatoriile homosexuale in 2002. Rapiditatea cu care canadienii, si in special tinara generatie, si-au pierdut interesul in familia naturala e uimitoare. Ce se va intimpla, insa, dupa desfiintarea familiei naturale? Care vor fi consecintele? Cum va arata lumea intr-o generatie, ori doua, cind noile generatii de oameni vor cunoaste despre familia naturala doar din carti si scrierile sacre ale umanitatii? Spunem despre, pentru ca, asa cum deja indica datele statistice occidentale, casatoria e practicata de tot mai putini tineri.

✉ Scrisoare misionară: Familia Leţu în drum spre Mongolia

Dragi prieteni,

      Anul trecut am mers într-o călătorie misionară pe termen scurt în Mongolia. Acolo ne‑am implicat în tabere în care au participat atât copii, cât şi adolescenţi. Dumnezeu a lucrat într-un mod minunat, încât cele două tabere planficate s-au transformat în trei, datorită numărului mare de participanţi. Atunci am călătorit doar noi doi, Emil şi Alina, însă pentru că simţim chemarea lui Dumnezeu de a merge acolo în misiune pe termen lung, am hotărât ca vara aceasta să mergem împreună cu cei trei copii ai noştri, în dorinţa de a-i ajuta să se acomodeze şi, în viitor, să mergem pe o perioadă nedeterminată.

    Domnul ne-a binecuvântat încă de când am plecat din Focşani şi ştim că va lucra în continuare. Rugăciunile ne-au fost ascultate de fiecare dată şi am avut harul să primim răspunsuri rapide. În ultimele trei săptămâni, înainte de plecarea în Mongolia, am trecut prin situaţii dificile, de genul: acum aveam viza pentru Rusia, a doua zi nu mai aveam (apoi Domnul rezolva totul), acum aveam maşina reparată, a doua zi simţeam că problemele nu se mai termină… Chiar şi în ziua plecării din Focşani a trebuit să înlocuim telescoapele noi pentru că nu erau potrivite.

    Tot în ziua plecării din Focşani (adică sâmbătă, 4 iulie), am realizat că aveam ITP-ul expirat. Am plecat în grabă să rezolvăm situaţia, însă am ajuns în momentul în care se închisese deja biroul. Dar, slavă lui Dumnezeu, că El a lucrat şi astfel am reuşit să îl întoarcem din drum pe angajatul de acolo, care a redeschis computerul, însă care ne-a spus că există pericolul ca sistemul să-l blocheze şi să nu mai poată face nimic până luni. Ne-am rugat şi... din nou, slavă Lui, că nu s-a blocat. Şi şeful meu a recunoscut că Dumnezeu ne iubeşte, văzând că toate s-au rezolvat, în ciuda circumstanţelor!

    Şi pe drum ne aşteptau mari surprize: Domnul a acoperit „gaura” financiară provocată de pregătirea maşinii pentru drum, deşi au fost necesare mai multe reparaţii decât am crezut  iniţial.

Turneu de evanghelizare: Cristian Barbosu & echipa de închinare Harvest Metanoia Arad


Adevărul.ro: Apelul unui lider religios din Banat către creştini: „Să îi iubim pe homosexuali mai mult decât iubesc ei homosexualitatea“


Decizia Curţii Supreme din Statele Unite ale Americii de legalizare a căsătoriilor în toate cele 50 de state ale SUA a stârnit un val de reacţii în mediul creştin evanghelic din România. Majoritatea reacţiilor arată îngrijorare. Un pastor din Timişoara îi cheamă, însă, pe creştini să le arate homosexualilor mai multă dragoste decât oricând, urând în acelaşi timp păcatul sodomiei.

Hotărârea prin care căsătoriile gay au fost legalizate în toate statele membre ale SUA a rămas fără reacţie din partea Bisericii Ortodoxe Române. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, a declarat că Patriarhia nu a considerat necesar să reacţioneze după decizia istorică a Curţii Supreme din SUA, punctul de vedere al BOR pe această temă fiind arhicunoscut după ce a fost exprimat printr-o declaraţie comună a tuturor cultelor din România.

  În mediul creştin evanghelic, din România şi din SUA, decizia Curţii Supreme a fost intens dezbătută, fiind foarte multe reacţii pe această temă. O poziţie fermă a adoptat pastorul timişorean Samuel Tuţac. Preşedinte al Comunităţii Creştine Baptiste din Timiş şi pastor al uneia din cele mai mari biserici baptiste din Timişoara, Tuţac a publicat pe site-ul comunităţii pe care o reprezintă un text în care îi cheamă pe creştini să respecte îndemnurile Mântuitorului, să condamne păcatul homosexualităţii, dar să îi iubească pe homosexuali.  

Citeste mai mult: adev.ro/nr5zkt