vineri, 31 iulie 2015

Vladimir Pustan și Cireșarii la Casa de Cultură Petroșani


European Trumpet Call la Timișoara

Mai multe detalii: AICI

Sportul Bistrițean: Pocăit sau păcălit? Pădureanu, în grupul celor evanghelizați de Misiunea Speranța!

Jean Pădureanu a participat recent la o evanghelizare a Misiunii Speranța, eveniment desfășurat pe stadionul care îi poartă numele. El a fost însoțit de Laurențiu Gagea, un slujitor al bisericii Sfânta Treime de pe Bulevardul Decebal, fost angajat al Gloriei.
Pădureanu a coborât pe pista stadionului la final (video min. 2:49.55), alăturându-se grupului care urma să se pocăiască la Mesajul pastorului de pe scenă. A ascultat atent mesajul de la microfon și părea că înțelege ce i se întâmplă.
”Era foarte emoționat. Era ca un copil. De bunăvoie a luat decizia de a începe altă viață, într-o altă relație cu Dumnezeu, una adevărată. Pocăința nu este o religie, este doar o relație cu Dumnezeu. Nea Jean a făcut doar un prim pas. De-acum, probabil, că va alege să vină la aceeași biserica unde vine și angajatul său de atâția ani, domnul Gagea, și anume biserica penticostală din Decebal. Mă bucur pentru alegerea făcută de nea Jean, fiindcă știu că, dacă a fost sinceră și din inimă, atunci va începe să gândească altfel lucrurile și i se va ierta trecutul. De asta mă bucur și nu îmi vine să cred că a ales să calce pe sinele lui ”, spune Otniel Sighiartău, fost fotbalist al Gloriei și slujitor al bisericii Sfânta Treime.
Continuarea pe www.sportulbistritean.ro
Vezi și:

† Jean Pădureanu a răspuns chemării Evangheliei!

Florin Ianovici – Jertfa de seară

Vezi şi ultimele resurse în pagina

Un secol de credință baptistă în Cehei, județul Sălaj

În zilele de 24, 25 și 26 iulie în satul Cehei, Șimleu-Silvaniei, s-a sărbătorit aniversarea a 100 de ani de la înființarea Bisericii Creștine Baptiste din localitate și 60 de ani de la construirea actualului locaș de închinare. Evenimentul s-a bucurat de prezența multor fii și fiice ale satului răspândiți prin țară și străinătate.
Au adresat alocuțiuni primarul orașului, Septimiu Țurcaș, preotul bisericii ortodoxe din localitate, părintele Adrian Vancea și preotul bisericii greco-catolice, părintele Mircea Ardelean.
Din partea Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Cluj, de care aparține și biserica din Cehei a adresat un mesaj președintele acesteia, pastorul Vasile Tămaș.
Cu această ocazie s-a vizionat un film documentar prezentând istoricul bisericii, mărturii evocând momente de persecuție sau momente de victorie repurtate de-a lungul ultimului secol de comunitatea bisericii. Totodată s-a publicat și o revistă a evenimentului, cuprinzând articole din partea actualului și foștilor pastori, prezentări istorice și mărturii personale reflectând viața bisericii din trecut și din prezent. S-a vizionat o colecție amplă de peste 400 de fotografii. Aceste
În amintirea celor o sută de ani de credință s-a dezvelit o placă comemorativă pe frontispiciul bisericii. De asemenea s-au dezvelit două monumente în cele două cimitire ale satului pentru cinstirea primilor credincioși baptiști înmormântați acolo și care au suferit pentru credința lor.
Celebrarea a fost prezidată de pastorul local, Petru Bojinescu, împreună cu alți doi fii ai bisericii și membri ai comitetului de organizare a evenimentului, Daniel Bulzan, pastor al Bisericii Creștine Baptiste „Sfânta Treime” Timișoara și Daniel Chereji, pastor al Bisericii Creștine Baptiste „Biruința” din Baia Mare.

☗ Tabăra la Casa Bucuriei Susani cu partenerii din Detroit, Michigan

In timp ce diavolul recastiga vechi teritorii ale proeminenței si atentiei publice si e înălțat pe piedestal in diverse locuri din lume precum orașul Detroit - dezvelirea statuii închinate zeului Baphomet, ce il reprezintă - in România a sosit un grup de creștini din acelasi oraș american pentru a continua parteneriatul inceput cu Casa Bucuriei Susani si Biserica Bucuria Lugoj. Impreuna au organizat una din cele mai mari tabere de pana acum.

Peste 130 de persoane, au studiat Scriptura, au facut sport, au mâncat impreuna, s-au închinat lui Cristos, au cântat si au sărit de bucurie - totul in jurul temei "FII LUMINA".

Lumina a strălucit peste sufletele prezente, iar câțiva tineri au hotarat sa Il urmeze pe Cristos, mărturisindu-L ca Stăpân si Salvator personal.

Lumina nu va fi niciodată înghițita si dominata de întuneric, oricât de stranii sunt manifestările  promotorilor întunericului din ultima perioada.

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

✉ Scrisoare misionară: Alex Svijic, Myanmar

    Pacea Domnului tuturor!

       A trecut deja o lună de când am ajuns în Myanmar şi slavă Domnului că lucrurile merg foarte bine!
       Rugăciunile voastre sunt ascultate!
      În primul rând, vreau să vă anunţ că mi s-a aprobat viza până pe 3 decembrie a.c.! În noiembrie sunt alegeri în ţară şi s-ar putea să se schimbe legea cu privire la străini. În orice caz, sper să pot aplica din nou pentru o prelungire de jumătate de an şi poate, de data aceasta, fără să plătesc suplimentar 300$.
     La Şcoala de misiune Harvest a fost întocmit orarul cursurilor pe care le predau. Deocamdată predau engleza luni, miercuri şi vineri, iar marţi şi joi predau un curs de evangelizare şi misiologie.
       Studenţii se bucură de aceste cursuri şi majoritatea chiar îşi dau silinţa să înveţe cât mai mult. Dar, de multe ori, unele aspecte sunt prea grele pentru unii dintre ei şi, în loc să mă întrebe ce nu înţeleg, preferă să se consulte cu alţii din grupă. Le-am explicat că nu îi ajută doar să copieze de la colegi fără să înţeleagă ce scriu. Însă mulţi tot copiază. Nu ştiu ce să fac în privinţa asta. Vă rog să vă rugaţi pentru aceasta.

joi, 30 iulie 2015

Florin Ianovici – Nu vă mirați, fraților…!

„A fost amuzant să văd contrastul dintre lacrimile protestatarilor care se gândeau că răul s-a abătut asupra orașului lor și lacrimile de fericire ale participanților la inaugurare, bucuroși că în sfârșit li se realizează visul libertății pentru care au luptat atât de mult." Citatul îi aparține lui Doug Mesner, unul dintre fondatorii Templului Satanic care a inaugurat statuia lui Baphomet, în Detroit.
Iată libertatea pe care o doresc unii: libertatea de a arde biblia, de a etala homosexualitatea, de a batjocori moralitatea. Ceva nou? Nicidecum: Isaia 14:13 "Tu ziceai în inima ta: ‘Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu; voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănoaptei; "
Este timpul să privim adevarată față a lumii: Luca 10:3 "Duceţi-vă; iată, vă trimit ca pe nişte miei în mijlocul lupilor. " Puterea noastră nu e data de un guvern pământesc, nici de drepturile conferite de legile țării, nici de sistemul de securitate al armatei sau forțelor de ordine, ci de faptul că oile au Păstor. Tăria mea ca miel nu stă în puterea mea – mielul e cel mai neajutorat animal –, ci în puterea Păstorului cel bun.
Nu libertatea este temeiul proclamării Evangheliei Împărăției lui Dumnezeu, ci dragostea pentru Hristos. Că va fi sau nu libertate, că va fi sau nu ușa legii deschisă pentru propovăduire e deja limpede: curând se va închide. Dar inima mea și dragostea vie pentru Mântuitorul Isus nu poate fi încuiată de nimeni câtă vreme eu mă păstrez curat.
După acest asalt al imoralității care își dorește fundament legal, urmează următorul asalt: creștinii să fie reduși la tăcere. Dar noi știm că ei nu pot tăcea pentru că dragostea de Dumnezeu este mai puternică ca orice. Și pas cu pas vom ajunge la momentul profețit de Domnul Isus: Marcu 13:9 "Luaţi seama la voi înşivă. Au să vă dea pe mâna soboarelor judecătoreşti şi veţi fi bătuţi în sinagogi; din pricina Mea veţi fi duşi înaintea dregătorilor şi înaintea împăraţilor, pentru ca să le slujiţi de mărturie. "
Așa că în loc de încheiere, voi lăsa Biblia să vorbească: 1 Ioan 3:13 "Nu vă miraţi, fraţilor, dacă vă urăşte lumea. "

♫ 70 de ani de osanale: Moment aniversar - Corul Bisericii „Golgota” din Ceadîr-Lunga, Republica Moldova

Corul Bisericii „Golgota” din Ceadîr-Lunga înregistrează anul acesta 70 de ani de istorie. Cu acest prilej, alături de oaspeţii din Comunitatea Bugeac, Bălţi şi Chişinău a sărbătorit şi listat cele 7 decenii de file istorice.
La bucuria Bisericii „Golgota” a fost prezent secretarul general al Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB), Nicolae Vozian, pastorul Bisericii „Betania” din Bălţi, Andrei Malanciuc, pastori şi membri din Bisericile Baptiste din Comunitatea Bugeac precum: „Harul” din Ceadîr-Lunga cu pastorul Ioan Vasile, Biserica „Golgota” din Basarabeasca cu patsorul Ion Secară şi pastorul Bisericii Baptiste din Vulcăneşti, Stefan Anghelicev.
În mesajul său către sărbătoriţi şi oaspeţi, Nicolae Vozian a citat Psalmul 70:22-23, care aparent a fost scris pentru acest eveniment:
“Şi Te voi lăuda în sunet de lăută, Îţi voi cânta credincioşia, Dumnezeule, Te voi lăuda cu harpa, Sfântul lui Israel! Când Te voi lăuda, voi fi cu bucuria pe buze, cu bucuria în sufletul pe care mi l-ai izbăvit”.
Cu mesaje de felicitare au venit şi pastorii, Andrei Malanciuc din Bălţi şi Ştefan Anghelicev din Vulcăneşti.
Pentru serviciul de aniversare, corul Bisericii „Golgota” a antrenat în repetiţii şi programul de sărbătoare 70 de corişti din toate generaţiile. La fel ca şi acum 70 de ani, leviţii de ieri şi de azi, au interpretat cântări din anii 50 – 60, provocând fiori şi amintiri în inimile celor prezenţi la sărbătoare.
Continuarea pe www.baptist.org.md

Evanghelizare la Floreşti, județul Prahova


Grupul Hristic la Călărași


Biserica între ciocan și nicovală

Saptamina trecuta am scris despre copii ca victime ale revolutiei sexuale. Astazi scriem despre o alta victima: Biserica. A trecut doar o luna de la dezinstitutionalizarea familiei in America pe 26 iunie, iar evenimentele care s-au petrecut de atunci incoace puncteaza noua tinta a miscarii homosexuale - Biserica. Consecintele deciziei Tribunalului Suprem SUA sunt multe si nefaste, deoarece, odata ce autoritatea suprema a statului instituie o definitie a casatoriei si familiei care contrazice definitia Bisericii, cele doua perspective intra in conflict. Secularismul impune astfel Bisericii o dilema fara precedent. Se va conforma ea noii definitii, ori definitiilor care vor urma, de exemplu poligamia ori casatoriile de grup, ori se va opune? Poate ea sa se opuna, si daca da care vor fi consecintele?

Marea dilema a universitatilor crestine

Dupa 26 iunie mass media a scris extensiv despre dilema cu care se confrunta universitatile crestine americane. Detaliile sunt extrem de ingrijoratoare, iar comentatorii pun la indoiala chiar viitorul lor. Vreme de secole, universitatile crestine americane au impus studentilor coduri stricte de conduita morala care defineau comportamentul dezirabil si cel imoral. In lista comportamentelor imorale erau incluse si relatiile sexuale din afara casatoriei, inclusiv cele intre persoane de acelasi sex. Dilema deci este evidenta - odata ce tribunalele declara sodomia un drept al omului, universitatile crestine nu mai pot impune studentilor un cod de conduita morala care sa o interzica. Un exemplu recent e Cedarville University, o universitate crestina din Ohio care impune studentilor un angajament special, numit "commitment to purity", prin care studentii se angajaza sa triasca moral in anii studentiei. Crezul Universitatii specifica ca relatiile sexuale sunt moarale doar in casatorie, iar casatoria e definita ca "uniunea intre un barbat si o femeie". Universitatea interzice studentilor relatiile sexuale interzise de Biblie cit si promovarea ori propaganda pentru homosexualitate. Daca pina acuma Universitatea avea camine doar pentru cuplurile casatorite, este posibil ca legea ori tribunalele sa o oblige sa furnizeze camine studentesti si pentru persoanele "casatorite" cu persoane de acelasi sex.

Situatia Universitatii Cedarville insa nu este unica. Universitatea face parte din Consiliul Universitatilor si Colegiilor Crestine, o asociatie care cuprinde 121 de colegii si universitati. Toate adera la un cod de conduita morala similar cu al Universitatii Cedarville. Din cauza presiunilor  din afara, insa, unele universitatii deja au cedat. Universitatea Hope College din Michigan a anuntat recent ca va acorda aceleasi beneficii cuplurilor homosexuale casatorite care sunt acordate cuplurilor heterosexuale. Un colegiu menonit a facut la fel, iar Universitatea Baylor din Texas si-a revizuit codul de conduita morala si a eliminat relatiile homosexuale din lista comportamentelor interzise. Universitatile care inca se opun se confrunta cu probleme extrem de neplacute inclusiv amenintati cu suspendarea acreditarii, iar din partea autoritatilor cu suspendarea asistentei financiare. Unele colegii crestine primesc milioane de dolari anual din partea statului, iar eliminarea subventiilor ar putea avea un impact dezastruos. Cedarville University, de exemplu, primeste anual 25 de milioane de dolari din partea guvernului. Alte universitati sunt constranse sa refuze asistenta financiara pentru a-si mentine independenta si valorile. Un exemplu e Patrick Henry College din Virginia care se specializeaza in educatia universitara a studentilor care au fost educati la domiciliu.

Youth Music Fest 2015


† Jean Pădureanu a răspuns chemării Evangheliei!

"Jean Pădureanu în vârstă de 79 de ani, unul din ”greii fotbalului românesc” / fost patron al Clubului Gloria Bistrița (închis pentru fapte de corupție la începutul anului, dar eliberat condiționat din închisoare) s-a întors la Dumnezeu pe stadionul care îi poartă numele din orașul Bistrița cu ocazia evanghelizării din data de 15 iulie a Misiunii Speranța, la mesajul pastorului Luigi Mițoi." (Paul Ion)


miercuri, 29 iulie 2015

☉ Conferinţa "Restaurarea inimii" la Biserica Betania Ploieștiori, judeţul Prahova

Persoane de contact pentru mai multe detalii:  
Cornel Negoi  0733.533133, Cornel Voicu  0730.948929

Rodica Volintiru la Biserica Betleem Orăștie


Festivalul ProMisiune 2015

Mai multe detalii: AICI

☉ Conferinţă de laudă & închinare la Biserica Agape Timișoara


✉ Scrisoare misionară: Familia Gabriela şi Raja Rai, India

   Dragii noştri,

    Vă mulţumim fiecăruia pentru rugăciunile pe care le înălţaţi pentru noi! Prin harul şi îndurarea Domnului suntem bine, sănătoşi. În special, Îi mulţumim Domnului pentru că l-a ţinut sănătos pe Baruch. Ne rugăm ca şi în continuare Domnul să-l ţină sănătos şi să-l ajute să crească şi să fie plăcut Domnului! Şi pe noi să ne ajute Domnul să fim părinţi înţelepţi şi să-l îndreptăm pe băieţelul nostru pe calea plăcută Domnului!

    Un alt motiv de mulţumire este că Domnul ne-a ajutat să depunem documentele pentru cardul de cetăţenie OCI şi nu a trebuit să mergem la Calcutta, ci a fost posibil să trimitem actele prin poştă. Am aflat că dosarul a fost deja înaintat şi aşteptăm să trimită pe cineva de la poliţie să vina să ne verifice, cum a fost şi data trecută pentru viza de soţie. Vă rugăm să vă rugaţi împreună cu noi ca Domnul să lucreze şi să pot obţine acest document care îmi dă posibilitatea să stau în India fara viză.

      De asemenea, vă rugăm să continuaţi să vă rugaţi pentru lucrarea în care suntem implicaţi aici, în Gorubathan.
        Pentru Raja rugaţi-vă pentru înţelepciune şi călăuzirea Domnului în predicare şi în lucrarea cu tinerii. În mod specific, vă rugăm să vă rugaţi pentru organizarea unui seminar de studiu biblic cu tinerii din biserică. Raja pregăteşte un studiu biblic pentru că a văzut cât de mare nevoie au tinerii de îndrumare şi călăuzire pe calea Domnului.
       Pentru mine, rugaţi-vă să mă ajute Domnul să mă investesc mai mult în vieţile fetelor din biserică. Chiar dacă timpul meu şi al lui Raja este împărţit între a ne îngriji de Baruch, a găti şi spăla hainuţe, etc, îmi doresc din toată inima să le slujesc tinerelor din biserică ce au aşa mare nevoie de călăuzire să aleagă voia şi calea Domnului.
      Acum, în anotimpul ploios (când câteodată plouă zile întregi şi drumurile devin râuri… sau alteori sunt furtuni cu trăsnete, cum a fost săptămâna trecută, când au murit două capre şi un om a fost dus la urgenţe), este mai greu să mergem să vizităm familii sau în evanghelizare, dar ne rugăm să ne dea Domnul înţelepciune şi îndrăzneală ca, prin puterea Lui, să facem mai mult decât credem noi că putem!

    Rugaţi-vă şi pentru un tânăr pe nume Maniraj. El este foarte bolnav de ulcer, aşa încât trupul i-a ajuns doar un schelet. El nu este creştin, dar a venit să stea la matuşa lui, care este din biserică de aici. Mama lui are probleme mentale, iar tatăl şi alte rude nu se îngrijesc de el. Acum este încă în spital într-un alt oraş, dar ne rugăm ca starea lui să fie mai bună şi să vină să stea aici şi, cu această ocazie, ne dorim să-l vizităm şi să-i spunem despre dragostea Mântuitorului nostru! Rugaţi-vă pentru mântuirea lui!

Ionel Tuțac – Un scaun oferit "cu respect" de Satana!?

Cât de departe putem merge cu libertatea de expresie?

Pentru prima oară în istoria lui, satanismul, reprezentanții lui , afirmă în mod public că aceasta este  ”o formă de respect pentru valorile constituționale și libertatea religioasă”.  O contradicție în termeni, pentru că însăși esența satanismului este rebeliunea și lipsa de respect pentru valori.

Sâmbata, 25 iulie, în centrul orașului Detroit, SUA a avut loc dezvelirea unei statui care îl reprezintă pe Baphomet.  Inițiativa aparține Templului Satanic, un grup religios din New York, al cărei scop este să promoveze ”respectul” , să protesteze împotriva autorității ”tiranice” și împotriva Bisericii Baptiste Westboro – recunoscută pentru protestele împotriva homosexualilor. De asemenea, își propune să pătrundă în scolile publice și să promoveze acolo libertatea religioasă –în mod curios, interzicând simbolurile creștine, dar promovând satanismul. Din 2014, au început să distribuie în scoli cărți de colorat care prezintă ritualuri satanice și simboluri specifice satanismului.

Costurile monumentului se ridică la peste 100.000 de dolari. Statuia îl prezintă pe Diavolul cu un cap de țap, pe un tron de piatră împreună cu doi copii care îl privesc zâmbitori și inocenți.

 Purtătorul de cuvânt al mișcării, Lucien Greaves , afirma cu această ocazie că scopul monumentului este ”să fie un scaun pe care toți oamenii în vârstă să poată sta în poalele lui Satana pentru a căuta inspirație și contemplare”.

Cât de mult putem fi înșelați? Cât de adânc s-a denaturat sensul cuvântului respect? Procesul a început cu revoluția sexuală a anilor 70 – în care ”libertatea de expresie”  a devenit o goană după promiscuitate și imoralitate. A urmat avortul declarat  ca  o formă de respect pentru drepturile femeilor. De când crima poate fi privită ca respect pentru cineva? Apoi, libertățile minorităților sexuale, libertăți care nu fac decât să înrobească, să degradeze și să umilească individul.

Asistăm la o pervetire a celor mai de preț valori pe care ni le-a lăsat Dumnezeu - libertatea de a alege, respectul față de autoritate și principii.

Un amănunt interesant este că statuia a fost dezvelită de doi bărbați care la finalul ceremoniei s-au sărutat. Totul se leagă atât de clar –  legislația care favorizează cuplurile gay, interzicerea rugăciunilor publice nu sunt nici pe departe libertate de expresie și  nici respect pentru celălalt, ci în mod evident reprezintă simbolul unei societăți aflate sub influența ocultului și orbită de cel rău.

Într-o lume alienată suntem chemați să fim cine sare si lumina – urmași ai lui Cristos. Oameni care nu se tem de întunericul lumii, pentru că lumina locuiește în ei.  Oameni care continua sa promoveze valorile Imparatiei, chiar daca suntem ironizati sau batjocoriti.

Sa ne aducem aminte mereu ca: ”Cel ce este in noi este mai mare decat cel ce este in lume”. (1 Ioan 4:4)
Ionel Tuțac
Vezi și:

ActiveNews: La Detroit s-a inaugurat statuia de bronz a lui Satana

Mai multe sute de persoane s-au adunat, sâmbătă noaptea, pentru a fi martori la dezvelirea primei statui a lui satan din orașul american Detroit, informează Fox News.

Statuia care cântărește peste o tonă și are peste 2,7 metri îl reprezintă pe Bafomet, un idol al sectei intitulate Templul Satanic.

Amplasamentul statuii nu a fost dezvăluit public, după ce în cursul săptămânii, mai multe sute de persoane au protestat în oraș împotriva acestei inaugurării acestei statui. Lansarea a fost acompaniată de muzică punk și cruci întoarse cu capul în jos. Bărbații care au dezvelit statuia s-au sărutat pasional chiar în fața monumentului.

Pe siteul său oficial, cei de la Templul Satanic au scris că statuia are scopul de a fi "complementară și de a contrasta cu monumentul celor 10 porunci, amplasat deja pe terenul din fața Capitoliului Statului Oklahoma".

marți, 28 iulie 2015

Mediafax.ro: Protocolul pentru construirea moscheii din Bucureşti a fost semnat

Protocolul prin care comunitatea musulmană din România primeşte în concesiune terenul pentru construirea unei moschei în Bucureşti a fost semnat, marţi, în document fiind menţionat că Muftiatul Cultului Musulman trebuie să raporteze trimestrial toate activităţile privind construcţia.

Secretarul de stat Victor Opaschi, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, şi muftiul Muurat Iusuf, au semnat protocolul de predare-preluare prin care Muftiatul Cultului Musulman din România a primit în concesiune, pe o durată de 49 de ani, un teren de 11.295 de metri pătraţi situat pe bulevardul Expoziţiei nr. 22-30, Sector 1.
Conform protocolului, Muftiatul Cultului Musulman este obligat să informeze Secretariatul de Stat pentru Culte, la fiecare trei luni, despre stadiul lucrărilor şi sursele de finanţare a lucrării.
În ce priveşte sursele de finanţare, muftiul Muurat Iusuf a declarat că, cel mai probabil, o parte din bani vor veni de la Guverul turc, iar o altă parte a sumei va fi obţinută din donaţii.
Potrivit documentului, moscheea va avea, pe lângă clădirea propiu-zisă a lăcaşului de cult, mai multe anexe în care va funcţiona un loc pentru spălări rituale, o casă parohială, o bibliotecă şi un centru de asistenţă socială.
Continuarea pe www.mediafax.ro
Vezi și:

LIVE: Grupul Rugul Aprins la Biserica Betel Bucureşti


Astazi, marti 28 Iulie 2015, Prodocens Media va transmite LIVE incepand cu ora 18:45 intalnirea de tineret al BCP Betel Bucuresti. 

Invitati vor fi Vasile Oprea, Isaura Dinică, Zaharia, Marian Mocanu și grupul Rugul Aprins

Va asteptam in sala sau live pe www.prodocensmedia.ro

☗ Tabăra de vară Brădăţel 25+


Tabara de vara Bradatel 25+ a inceput inscrierile!
Perioada taberei: 3-9 august 2015.

Te invitam sa ni te alaturi in Tabara Bradatel 25+ unde vei gasi:
seri de inchinare cu mesaje biblice motivationale; cadru natural de munte; discursuri pe grupuri mici; prieteni noi si multe activitati constructive si distractive in Parcul National Retezat (căţărare, tir cu arcul, tiroliană, ping-pong, fussball, paint-ball).

Invitatia se adreseaza persoanelor peste 25 de ani(dar nu exclusiv) indiferent de biserica sau locatie.
COSTURI: 450lei/persoana (cazarea+masa).

Formularul de inscriere il puteti solicita pe adresa office@bradatel.ro

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile!  Tel: 0752 557 772, 0742 461 146
Vezi şi pagina ☗ TABERE

♫ AMCR: Ce au în comun muzicienii de astăzi cu leviţii de altădată?

Oare cunoaştem lecţia pe care ne-a dat-o Dumnezeu prin intermediul istoriei leviţilor? Dar câţi români evanghelici cunosc această istorie şi câţi au învăţat să practice principiile pe care ea le conţine pentru toţi creştinii din toate vremurile?
Levi a fost unul dintre cei doisprezece fii ai lui Iacov. Din aceşti fii s-a dezvoltat poporul evreu. Fiecare dintre cei doisprezece urmaşii direcţi ai lui Iacov a fost întemeietorul unui trib. După eliberarea evreilor din sclavia Egiptului, Dumnezeu a cerut celor douăsprezece triburi să I se închine doar Lui şi să aibă o religie organizată conform poruncilor şi instrucţiunilor Lui date prin Moise. Tot atunci, El a decis ca descendenţii lui Levi să fie dedicaţi în slujba care trebuia făcută în acel cort special. Dumnezeu a vorbit poporului evreu în mod concret şi foarte clar despre leviţi:
• “[…] am luat pe fraţii voştri leviţi, din mijlocul copiilor lui Israel, ca unii care sunt daţi Domnului: ei vă sunt încredinţaţi vouă ca dar, ca să facă slujba cortului întâlnirii.”
• “Fiilor lui Levi le dau ca moştenire orice zeciuială în Israel, pentru slujba pe care o fac ei […].
• “[…] Să le spui: […]. Aceasta este plata voastră pentru slujba pe care o faceţi în cortul întâlnirii […].
• “Cât timp vei trăi în ţara ta, vezi să nu cumva să părăseşti pe levit!”
• “Să nu părăseşti pe levitul care va fi în cetăţile tale, căci n-are nici parte de moşie, nici moştenire cu tine.”
(Numeri 3:12-13, 44-45; 4:1-51; 8:16; 18:6; Leviticul 1-27. Numeri 3:9; 8:6-26; 1 Cronici 9:1-36; 16:1-37; 25:1-31; Numeri 18:21-31; 35:1-8; Deuteronomul 12:1-12; 14:22-29; 18:1-5; Iosua 14:3b, 4; 21:1-41; 1 Cronici 3:1-39; 6:64; 9:1-36; Deuteronomul 12:19; 14:27-29; 18:6-8 – versiunea D. Cornilescu).

Pentru un timp, leviţii au trăit în cadrul poporului Israel conform cerinţelor şi instrucţiunilor conţinute de poruncile lui Dumnezeu. Serviciul lor era slujba de la acel cort special, iar mai târziu, cea de la templul din Ierusalim. Poporul susţinea material leviţii cu 10% din venitul fiecărui evreu. Pentru ajutorarea săracilor şi a celor defavorizaţi, Dumnezeu le ceruse evreilor să contribuie cu încă 10% din venitul lor pe trei ani, adică să dea suplimentar 3,3% pe an din venitul lor. Tot El le mai ceruse să aducă încă 10% din venitul pe un an pentru organizarea sărbătorilor anuale poruncite de El. Deci evreii dădeau 23,3% din venitul lor pe an, din care 10% era numai pentru susţinerea leviţilor! 
(vezi Deuteronom 14:22-29)

Dar poporul evreu a avut în istoria lui antică şi perioade de apostazie. Conduşi de unii regi care i-au guvernat după moartea regelui Solomon, evreii au încălcat poruncile date de Dumnezeu abandonând religia monoteistă poruncită de El. Au adoptat şi au practicat alte religii păgâne – în funcţie de influenţele religioase din jurul lor. 
Primii oameni care au suferit pe nedrept datorită acestor devieri religioase nepermise, au fost leviţii. Atunci când evreii abandonau religia mozaică, leviţii rămâneau fără slujbă şi implicit fără susţinere materială din partea poporului… Dintr-un trib ales de Dumnezeu pentru o slujbă nobilă, ajungeau cei mai defavorizaţi şi mai umiliţi oameni din Israel. Neavând nicio proprietate în cadrul poporului evreu, erau determinaţi să meargă să presteze orice fel de munci, în postura de sclavi ai celorlalţi evrei, pentru a nu muri de foame… Atunci când i-a chemat să lucreze în exclusivitate pentru El, Dumnezeu a riscat enorm soarta slujitorilor Lui leviţi lăsându-i la mâna poporului evereu pentru existenţa lor fizică…
După mai multe asemenea devieri de la religia corectă, Dumnezeu a pedepsit poporul evreu pentru neascultarea lui, pemiţând asirienilor şi apoi babilonienilor să îi cucerească şi să îi ducă în captivitate departe de ţara lor – pentru şaptezeci de ani. 

✡ Bucuria de a vizita Israelul - Pelerinaj în 1-7 septembrie 2015!

PROMO Sponsorizat: ✡ Bucuria de a vizita Israelul - Pelerinaj în 1-7 septembrie 2015!
Recomanda unui prieten
ACASAVACANTEIMPRESIICONTACT

Israel 1-7 septembrie 2015

Cetatea lui David, este situată pe un munte, fiind în mod natural apărată aproape din toate părțile, dar avea un mare dezavantaj care este reprezentat de sursa majoră de apă proaspătă, adică râul Gihon, care este situat afară din cetate.
Biblia spune că împăratul Ezechia, temându-se că asirienii vor asedia cetatea, a blocat izvorul de apă din afara cetății și l-a deviat print-un canal în Bazinul Siloam.
AFLA DETALII

Fii pelerin In Tara lui Israel:


IERUSALIM - BETLEEM - NAZARETH - MAREA GALILEE - CAPERNAUM

Scopul pelerinajului prin Oxentia Tourismeste:
  • Sa pasiti pe Urmele Mantuitorului Isus Hristos.
  • Sa cititi Sfanta Scriptura cu alti ochi
  • Sa reinoiti credinta Biblica, precum si a foamei, si setei dupa Cuvantul lui Dumnezeu
  • Psalmul 122:“ Rugati-va pentru pacea Ierusalimului ". AFLA DETALII


Fii oaspetele nostru

Nazareth Village, sat autentic cu oameni si case ca in primul secol, un loc ce ne aminteste de perioada copilariei Domnului Isus Hristos. AFLA DETALII


Albume - ISRAEL

Aici veti gasi imagini, poze cu pelerinii care au vizitat Tara Sfanta impreuna cu Oxentia Tourism, la fel si marturile pelerinilor.


"Nu va temeti; caci stiu ca voi cautati pe Isus, care a fost rastignit.
Nu este aici; a inviat, dupa cum zisese. Veniti de vedeti locul unde zacea Domnul ".

 Pentru informatii suplimentare rugam sa ne contactati sau sa ne vizitati pagina web.