După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 30 iunie 2015

Luigi Mițoi la Casa Sindicatelor Târgoviște


Jurnal Teologic devine o resursă teologică internațională

Jurnal Teologic a fost acceptat pentru indexare în ATLA Religion Database® (American Theological Library Association). ATLA (www.atla.com) este o asociație profesională care asigură sprijin pentru biblioteci cu privire la studii teologice și religioase. 

Jurnal Teologic este o publicație de teologie care apare sub egida Institutului Teologic Baptist din București și Facultatea de Teologie Baptistă din cadrul Universității din București, iar începând din anul 2012 acesta are o apariție bianuală. Redactor șef al Jurnalului Teologic este conf.univ.dr. Sorin Sabău.

Puteți citi articolele publicate în Jurnal Teologic la www.jurnalteologic.ro

Daniel Fodorean
Prodecan – Programul de Învățământ la Distanță

☗ Tabăra Flacăra Închinării 2015

Vezi şi pagina ☗ TABERE

Florin Ianovici – Vremuri grele

Iosua 11:9 "Iosua le-a făcut cum îi spusese Domnul: cailor le-a tăiat vinele picioarelor, iar carele lor le-a ars în foc."
Toată viața am așteptat pe cineva să ne izbăvească de sărăcie, corupție, minciună și prostie. S-au bucurat românii când am intrat în NATO. Acum privind spre războiul din Rusia și amenințările ei, mulți nu mai sunt așa siguri de beneficiile Alianței. Am crezut că acest cal puternic ne va izbăvi.
Când am intrat în UE am fost tare mândrii. Puteam călători nestingheriți, puteam fi cetățeni europeni. După ani și ani de zile, Europa ne pune la zid, suntem stigmatizați, îngrădiți și așezați în bănci ca elevii de școală primară. Am crezut că acest cal puternic ne va izbăvi.
Suntem mai săraci ca niciodată. Nu doar pentru că economia este la pământ, ci mai ales pentru că ușor, ușor ne pierdem identitatea. Nu vom fi niciodată americani și nici europeni în sensul așteptat de mulți dintre noi. Dar putem fi români creștini, iubitori de Dumnezeu, cu frică de El.
Nu cred că votul Curții Supreme din SUA este pericolul cel mai mare. Nu acolo s-a pierdut războiul. Am fost înfrânți atunci când caii Europei sau ai Americii au nechezat impresionant iar noi am spus: ei ne vor izbăvi!
Cu privirea spre cetatea Ai, cu durerea neascultării în minte, de data aceasta Iosua a tăiat, după porunca Domnului, vinele caiilor și le-a ars carele cananiților. Nu a dorit ca cineva să fie fermecat de caii și carele oștilor pământești pentru că el a înțeles ceea ce românii încă nu au priceput: "calul nu poate da chezăşia biruinţei şi toată vlaga lui nu dă izbăvirea. " Psalmii 33:17, ci: "Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. " Psalmii 121:2
Nu vreau să idealizez sau să devin patetic prin afișarea unui exagerat sentiment de naționalism, dar cred cu tărie că România este o țară în care bunicii noștri ne-au învățat evlavia și cumințenia. Cei mai mulți dintre românii pe care îi cunosc sunt oameni cu capul pe umeri și cu rușine față de spurcăciunile care se ascund sub un curcubeu mincinos și furat. Dacă bunica ar mai trăi, și-ar pune mâna la gura și ar spune: ,,vai de mine, nepoate, ce vremuri!’’
Eu cred cu tărie în puterea răcumpărătoare a jertfei din dealul Golgotei, acolo unde Fiul lui Dumnezeu a redefinit iubirea, acolo unde demnitatea ne poate fi redată, acolo unde întunericul vrăjmașului a fost rispit pentru totdeauna. Nu numai un om, ci o întreagă națiune poate îngenunchea la picioarele Mântuitorului Isus care poate smulge din faliment și moarte poporul român.
Cred că e timpul să tăiem vinele cailor, să ardem carele deșertăciunii omenești și să ne încredem în singurul care poate da biruință, singurul care poate să poarte de grijă: Dumnezeu! De aceea să spunem plini de încredere: "Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruinţă în Hristos şi care răspândeşte prin noi în orice loc mireasma cunoştinţei Lui. " 2 Corinteni 2:14

Cetățeanul.ro: Un pastor lugojean atacă construcția celei mai mari moschei din România


Pastorul unei bisericii lugojene consideră că ridicarea la noi în țară a celei mai mari moschei din Europa și a unei biblioteci unde imanii vor studia Coranul și vor pregăti viitorii lideri nu este de bun augur. Ionel Tuțac, unul din liderii bisericii baptiste, consideră că România nu este locul potrivit pentru ridicarea unui astfel de centru și a emis un comunicat pentru a atrage atenția asupra acestui demers.
“Întrebarea legitimă care se ridică este de ce, într-o țară cu un număr semnificativ redus de musulmani, se construiește cel mai mare edificiu din Europa? Construcția va aduce valuri de pelerini musulmani, care se vor perinda pe străzile Bucureștiului, alături de alți curioși și doritori de orice pare religios. România va deveni un fel de Mecca a Europei(…) Mă întreb câți dintre noi reușim să descifrăm, în spatele știrilor, realități cu care se vor confrunta copiii noștri. Și mai ales, câți dintre noi suntem gata să ne aplecăm asupra problemelor reale cu care se confruntă bisericile noastre, ca să tratăm problema și să restaurăm aripa frântă a creștinismului”, se arată în comunicatul pastorului baptist.
Continuarea pe www.cetateanul.ro
Vezi și:

✪ Concert caritabil Teodora Popescu & Filadelfia Band la Centrul Creștin Emanuel București


☉ Conferinţa regională de tineret din nord-vestul Austriei


Institutul Teologic Baptist Bucureşti – Comunicat