După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 27 iunie 2015

Iosif Ţon la Biserica Genesis Londra




Dragii nostri,


Duminica, 28 iunie 2015, va asteptam cu drag sa ne inchinam impreuna de la ora 12:00. 

Il vom avea din nou in mijlocul nostru pe fratele Iosif Ton.

Pastor Marius Birgean – De la "majoritatea morală" la minoritatea morală

Ziua de 26 Iunie va rămâne o zi tristă în memoria multor americani de acum înainte. Ieri, așa cum se știe, Curtea Suprema a SUA, printr-un vot de 5/4 a decis legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex pe tot cuprinsul SUA. Aceasta înseamnă că și statele care au impus interdicții acestui tip de”căsatorie” vor fi obligate de renunțe la aceste restricții. Este o zi cand forțele răului jubilează la faptul ca păcatul, anormalitatea nu este numai celebrată și incurajată, ci -de acum încolo normalizată și instituționalizată. Repercursiunile acestei decizii sunt relativ ușor de întrezărit- consecințele ei pentru familia tradițională, libertatea religioasă și moralitatea publică fiind devastatoare.

Într-un fel, această decizie nu surpinde pe nimeni. De o bună bucată de vreme, America se află pe un tobogan moral pe care coboară cu o viteză amețitoare. Așa- numitul “război cultural”, între adepții moralității tradiționale iudeo-creștine (care a stat la baza etosului american) și adepții liberalizării moravurilor și care nu s-a încheiat, arată clar acest lucru. Au existat în ultimele decenii unele episoade clare- de la interzicerea rugăciunii în școliile publice, la legalizarea avorturilor în 1973, decizia Curții statului Massachusetts de a legaliza căsătoriile gay (2004), decizia Curtii Supreme de a obliga recunoșterea căsătoriilor gay în California și care culminează acum cu aceasta decizie. Practic, o instanță trece peste dreptul statelor de a decide legea în cadrul lor, ignoră milenii de istorie și ceea ce înseamnă normal și natural în materie de căsătorie și familie și impune o „noua moralitate”. Nu este de mirare reacția îndreptațită a unor lideri evanghelici proeminenți care au denunțat aceasta decizie, de la Franklin Graham (BGEA) care a spus ca această instituție nu are dreptul sa redefinească ceea ce Dumnezeu a definit clar, la John Perkins (lider evanghelic de culoare), sau John Piper sau Al Mohler.

Nu mai puțin de 50.000 de lideri religioși (Catolici,Ortodocși, Protestanți,Iudei) au semnat o declarație prin care s-a solicitat Curții Supreme sa nu legalizeze căsătoriile între persoane de același sex. Printre motivele invocate, pe lângă faptul ca nimeni nu are dreptul sa redefinească ceea ce instanța supremă în univers a stabilit deja (un barbat și o femeie într-o legatură monogamă până la moarte), au fost exprimate și temeri cu privire la încălcarea libertații religioase, prin impunerea instituțiilor crestine, a unor bussines-uri operate  de creștini să accepte noua lege. Ei bine,momentan toate aceste acțiuni s-au dovedit a fi în zadar în fața unei majorităti (simple, e drept) , dar puternice. Se pare că, cel puțin, pe termen scurt, bătălia este câstigată de „ceilalți”. De ce s-a ajuns aici?

Unii se vor grăbi să comenteze că retragerea creștinilor din sfera politică este cauza. Ei bine, realitatea este mult mai complexă. De fapt, în opinia unora, tocmai implicarea politică deșănțată, cu o retorică lipsită de întelepciune și uneori, lipsită de dragoste (vezi cazul Westboro Baptist Church) a condus la o contra-reacție. Pentru lipsa unui echilibru între adevăr și dragoste (între denunțarea păcatului și compasiunea față de gay ca persoane umane, păcătoși care au nevoie de mântuire ca toți ceilalți) s-a ajuns ca o mare parte din tineretul evanghelic din SUA de azi să nu mai fie curios de temele morale clasice(avorturi, homosexualitate) de care erau interesați părinții lor. Asta a condus la o toleranță crescândă in societatea americană cu privire la gay. În plus, o campanie mediatica foarte bine pusă la punct, sustinere financiară puternică și o strategie țintită au condus aici. Dar dincolo de explicațiile umane, ramâne Scriptura care ne spune că „în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi...fără dragoste firească..iubitori mai mult de plăceri decât de Dumnezeu” (2 Tim.3:1-4) și „că oamenii răi și înșelători vor merge din rău în mai rău” (2Tim.3:13).Trebuie sa ne mirăm? Nu. Trebuie sa disperăm, știind că aceste tendințe vor veni ca un  tăvălug și peste noi, pe plaiurile mioritice? Nu. Russel Moore, un lider baptist respectat (Comisia de Etica a SBC) a spus ceva intersant în legatură cu decizia de ieri: „Curtea Supremă poate face multe lucruri, dar nu Îl poate întoarce pe Isus înapoi în mormânt. Isus din Nazaret este încă viu.El va chemă universul spre Împărăția Sa”. Este o aducere aminte a faptului că nu trebuie să ne panicăm.(Evident, nici să stăm pasivi). Dar dacă o bătălie (sau mai multe) au fost pierdute, războiul știm cum se va termina. Căci, în final, nu este lupta noastră, ci a Domnului. Ce trebuie sa facem este să decidem clar de partea cui vrem să fim.
Marius Birgean

Pastor Gabi Izsak la bisericile AGAPE și PHILDELPHIA din Portland, Oregon


Duminică, 28 iunie 2015
de la ora 09:00,
pastorul Gabi Izsak va sluji la
Biserica Penticostală Română "AGAPE", 


iar de la ora 18.00
la Biserica Penticostală Română "Philadelphia",
ambele din Portland, Oregon

† Mike Olari – Titel Maghiar, misionarul impostor!

Datorită faptului că Titel a ținut în decursul anilor legătura cu zeci sau poate chiar sute de oameni și pe foarte mulți a reușit să ne convingă că este un misionar real, acum când aflăm realitatea, ne este foarte greu să credem. Acest lucru s-a întâmplat și cu mine, de aceea mi-a trebuit ceva timp ca să ajung la o concluzie.
Știu că mulți dintre cei ce veți citi acest articol și concluzia la care am ajuns, veți fi șocați (cum am fost și eu), dar adevărul trebuie spus indiferent care este el. Cu toate că postarea de astăzi îmi propusesem să o expun mai târziu, totuși datorită faptului că lumea așteaptă și părerea mea finală, o să încep cu finalul poveștii despre Titel.
Tot timpul acesta de când s-a întâmplat așa zisul „ATENTAT” (din Indonezia), am încercat să aflu adevărul. Acesta a fost motivul pentru care am apelat la FBI, plus că am făcut și alte demersuri, doar pentru a mă convinge, că ceea ce publicul va afla în final, este real. Este adevărat că foarte mulți, atunci când a apărut vestea despre acel presupus „ATENTAT” și faptul că Titel era în comă, cu toată inima am făcut tot ce am știut și am putut mai bine ca să ajutăm. Este adevărat faptul că, eu fiind într-o legătură mai strânsă cu acest Titel, am refuzat să cred că omul ăsta (sau oricine altcineva) ar fi în stare de o asemenea înșelătorie.
Un alt lucru care m-a făcut să-l cred, a fost și faptul că niciodată nu mi-a cerut bani și nici nu am auzit să fi cerut altor persoane cu care a ținut legătura.
Astăzi, când scriu acest articol, încă mai cred că Harul lui Dumnezeu îl mai poate schimba și poate ar fi bine dacă ne-am ruga pentru el în această direcție, având nevoie de rugăciune acum, mai mult ca oricând. Starea lui este atât de nenorocită, după cum veți putea afla și din corespondența noastră de mai jos.
În același timp, celor care au fost deranjați de articolele mele scrise în favoarea lui Titel, VĂ ROG SĂ MĂ IERTAȚI. Intenția mea nu a fost să sprijin un IMPOSTOR, nici să dezinformez pe cineva sau să induc în eroare, ci să ajut un misionar care a convins zeci sau chiar sute de oameni că el este real și că există. Sper să avem cât mai curând un punct de vedere și din partea autorităților.
Pentru început, v-aș ruga să citiți corespondența mea (o mică parte) cu Titel și să vă faceți personal o părere despre cât de dibaci pot fii unii în a trăi o viață dublă. Desigur, pentru noi creștinii, sunt mai greu de înțeles astfel de lucruri, dar iată că ele există.
Cu siguranță, acest caz nefericit ne-a dat o lecție de viață și cred că vom fi foarte atenți de acum în colo, cui îi mai dăm crezare, iar ADEVĂRAȚII MISIONARI nu pot decât să facă eforturi mult mai mari ca să convingă faptul că ei sunt reali și că fac o misiune reală, dar și că merită să fie sprijiniți.

Ionel Tuțac – Atentatul cel mai devastator!


Un val de atentate teroriste au avut loc astăzi (vineri, 26 iunie 2015, nota red.in diferite parti ale globului pamantesc. Cel puțin 51 de persoane nevinovate si-au pierdut viața in Tunisia, Franța si Kuweit. Uciderea unor turiști sau a unor credincioși musulmani ce se aflau in moschee trebuie dezaprobata. Cu siguranță ca pierderea de vieti omenești este un lucru regretabil si condamnabil. 


Dar mai devastatoare decât atentatele cu bombe si mitraliere kalasnikov este decizia Curtii Supreme de Justiție din America. Hotărârea de a legaliza căsătoriile homosexuale in toate statele Americii este împotriva Scripturii. Ziua de astăzi este una neagră in istoria unui continent ce s-a fondat pe principiile moralei crestine.

Ea va contribui la dezintegrarea familiei si la transformarea Americii intr-o Sodoma modernă. Exemplul Americii va fi preluat, in curând, de alte state.

Europa Occidentala a decis deja, iar țările din Răsăritul European sunt supuse unor presiuni permanente.

Cel mai fericit de decizia Curtii Supreme pare președintele Barack Obama, care a publicat următorul mesaj pe twitter : " Astăzi este un pas urias înspre egalitate. Cuplurile gay si lesbiene au acum dreptul sa se căsătorească, la fel ca oricine. Dragostea învinge".

Prin vocea lui Franklin Graham si a altor lideri credincioșii baptisti din America si-au exprimat clar poziția. Totul pare insa prea târziu. Timiditatea de a-si spune punctul de vedere in problemele morale ale societății si neimplicarea din ultimele decenii in deciziile politice i-au costat pe americani enorm.

Ca pastor dezaprob decizia luată de instanța suprema din America si ma rog ca Dumnezeu sa trezească Biserica Sa din starea de apatie. Nu va trece mult timp pana când si România va trebui sa decidă. Vom accepta oare ca o minoritate sodomita sa atenteze la distrugerea familiilor noastre si la viitorul copiilor noștri? 

Sa ne unim eforturile in rugăciune! Sa Ieșim din starea de confort! Sa ne spunem cu curaj punctul de vedere! Sa-i susținem pe liderii politici cu convingeri biblice! Sfârșitul este aproape! Doamne, îndura-te de noi!
Ionel Tuțac

✔ Botez la Biserica Română Salem Zürich, Elveția

Avem bucuria sa va invitam pe data de 
28.06.2015, la ora 14:00
sa participati împreuna cu noi 
la sarbatoarea bisericii noastre:
un Botez Nou Testamental.
Acest eveniment va avea loc în sala de sus.

Seri de evanghelizare la cortul de la Expo Transilvania Cluj-Napoca

Sursa: AICI

✔ Botez la Biserica Penticostală Speranța Ropoltu Mare, județul Hunedoara


✔ Botez la Biserica Penticostală Română "Maranata" Nürnberg, Germania

28.06.2015, orele 09:00 - 12:00. 
In cadrul acestei slujbe ne vom bucura de slujirea Corului Pastoral Barbatesc din Caransebes. 

✔ Botez la Biserica Baptistă Golgota Leverkusen, Germania


✔ Botez la Biserica Elim Napoli


✔ Botez la Biserica Penticostală Golgota Hunedoara

28.06.2015, orele 09:00 - 12:00  www.golgotahd.ro

✔ Botez la Biserica Emanuel Cluj-Napoca

28.06.2015, orele 09:00  www.bisericaemanuelcluj.ro

Mesajul lui Franklin Graham după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a legalizat căsătoriile între persoane de același sex, în toate cele 50 de state americane

Curtea Suprema de Justitie a SUA a decis astazi (vineri, 26 iunie 2015, nota red.) cu un vot de 5 la 4,  legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex in toate cele 50 de state. Cu tot respectul pe care-l port pentru aceasta autoritate, doresc sa-mi exprim dezacordul fata de decizia luata astazi. 

Nu Curtea Suprema este cea care a definit casatoria si din aceasta cauza nici nu are dreptul s-o redefineasca. 

Institutia casatoriei a fost creata cu mult timp inainte sa existe Guvernul SUA, de acelasi Dumnezeu Atotputernic care a creat barbatul si femeia. Aceasta decizie a fost luata de o instanta divina si nu poate fi revizuita sau modificata de o instanta umana. Dumnezeu este foarte clar cand defineste casatoria:
De aceea bărbatul își va lăsa tatăl și mama și se va uni cu soția lui, iar ei vor deveni un singur trup. (‭Geneza‬ ‭2‬:‭24‬ NTR)
Ma rog ca Dumnezeu sa aiba mila de natiunea noastra, in ciuda actiunilor noastre din ce in ce mai dezonorante la adresa Lui.
Franklin Graham
Material furnizat de catre pastorul Samy Tuțac

✔ Botez la Biserica Speranța Moneasa