După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 21 iunie 2015

Marius Cruceru - La revedere, Aurel, fratele meu de carne și de cruce, la revedere!

La revedere, Aurel! Aș fi vrut să mai vorbim încă o dată la telefon, să îți spun cît de mult s-a bucurat Noah de ultima ta piesă, Răbdarea! Cu ritm jucăuș, vesel, în același timp cu pasaje triste.
Inspirată piesă! Parcă ai știut! Noi, crucerii, avem inimi mari și agitate, a ta s-a desfăcut azi de prea plinul bucuriei de a-L lăuda pe Domnul!
Și astăzi te-am pomenit în predică. Mi-am amintit cum m-ai învățat una dintre primele cîntări pe care mi le amintesc din copilărie:
Ai grijă, gură mică, ce vorbești,
Ai grijă, ochișor, unde privești,
Ai grijă, mînă mică, ce lucrezi,
Ai grijă, picioruș, unde pășești,
Căci Părintele de sus te iubește mult, nespus …
Poate că ar fi trebuit să o cînt mai des!
Întotdeauna ți-am admirat talentul. Așa cum spunea, fratele nostru comun, verișor amîndurora, dar frate, Aurel, și dacă pune mîna pe un dulap de fier, îl face să cînte!
Ți-a dat Dumnezeu un dar pe care S-a ambiționat să Și-l pună în slujbă din nou după ani și ani de umblare ca fiu risipitor.
Continuarea pe www.mariuscruceru.ro

† Aurel Cruceru a plecat la Domnul!

Astăzi, în timpul serviciului de seară al Bisericii Baptiste ELIM Ploiești, Domnul a hotărat să-l cheme acasă pe fratele Aurel Cruceru.  

A condus programul de închinare al bisericii, dirijand orchestra pe care a fondat-o relativ recent în această biserică, L-a lăudat apoi pe Domnul printr-o cântare înălțătoare, s-a așezat pe bancă și... a plecat la Domnul.

Aurel Cruceru este fratele profesorului Marius Cruceru care, în urmă cu doi ani de zile, scria pe site-ul său cu bucurie: “Una dintre cele mai frumoase zile din viața mea: fratele risipitor s-a întors acasă”. Aurel Cruceru se întorsese atunci acasă, la biserica celor răscumpărați din Ploiești, iar astăzi... a plecat acasă la Domnul.

Vom reveni cu detalii asupra serviciilor de priveghi și de înmormântare.


☉ Conferința GTL 2015

Pentru participare la conferință te invităm să te înregistrezi gratuit pe site-ul glt.punctulzero.com

Pastor Marius Birgean - Învățând de la alții: Lecții necesare din experiența confraților noștri baptiști de sud

Săptămâna care tocmai se încheie a fost săptămâna în care delegații bisericilor baptiste din Convenția de Sud s-au adunat la Convenția lor anuală (16-17 Iunie). Ținută în Columbus (OH), convenția din acest an a fost una specială din mai multe puncte de vedere, printre care amintim două: (1) a avut loc în preajma deciziei finale a Curții Supreme SUA cu privire la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex (2) marchează al cincilea an consecutiv de declin numeric al celei mai mari confesiuni protestante din America.

Să fim înțeleși : Conventia de Sud (SBC) rămâne și în continuare cea mai mare confesiune protestantă din America și cel mai numeros grup baptist din întreaga lume. Numai că atunci când vorbim de cifre, ele sunt revelatoare: anul acesta, numărul membrilor din bisericile Convenției a scăzut sub 15.5 milioane de membri; prin comparație, în 2003 erau peste 16.3 milioane de membri în bisericile afiliate Convenției. Ca și o simplă constatare istorică, SBC a început să încetinească ritmul creșterii undeva în anii ’50, urmând apoi să intre într-o fază de stragnare și apoi, într-una de declin. Evident, un asemenea trend descrescător a fost și este un motiv de îngrijorare pentru conducerea SBC, a numeroaselor entități din cadrul ei, strategi, analiști ai vieții religioase. Mai îngrijorător însă chiar decât declinul numeric, este faptul că bisericile și-au pierdut influența în ansamblul culturii americane, apropiindu-se mai degrabă de periferia societății decât de centrul ei, ca acum câteva decenii. Dacă în urmă cu câteva decenii, sudul Statelor Unite (așa numita “centura a Bibliei”) era definit în etosul său de bisericile baptiste (în special, cele din Convenție), acum lucrurile nu mai sunt așa. Sudul este foarte diferit, mult mai plurarist, mult mai secular și tot mai puțin Baptist.

Ce se întamplă oare acolo? Dacă ar fi să judecăm strict prin prisma numărului bisericilor afiliate Conventiei, el este în creștere, ajungând la cifra record de 46.449 de biserici. Totuși, multe din ele sunt mici (sub 100 de membri) și multe din ele se luptă pur și simplu pentru supraviețuire. Care oare sunt cauzele acestei situații dramatice?

Să fie conservatorismul doctrinar una din cauze, așa cum se grăbesc unii să spună? Convenția de Sud este unul din puținele (și fericitele!) cazuri de întoarcere de la o tendință liberală accentuată (în seminarii, instituții) la o linie mai biblică, conservatoare.(Nu aș dori să comentez acest lucru - nu este subiectul acestui articol). Este clar că astăzi, într-o lume pluralistă, nu este la modă să proclami unicitatea persoanei lui Cristos în salvare, nici faptul că Biblia susține căsătoria tradițională (un barbat și o femeie) sau o etică sexuală înaltă. Dacă aceasta ar fi cauza, cum ramâne atunci cu alte grupuri conservatoare care au totuși un trend crescător (Adunările lui Dumnezeu sau biserici evanghelice non-denominaționale)? Cauzele pot fi descoperite în altă parte. Trevin Wax, un cunoscut analist al scenei religioase din SBC (cunoscut și în Romania prin cartea sa Evanghelii False [1]și datorită faptului că este căsătorit cu o româncă!) enumeră câteva din ele (deși lista nu este exhaustivă):

✉ Scrisoare misionară: Liviu şi Amalia Acatrinei

Dragii noştri,
 

   Vă salutăm cu drag de pe meleagurile româneşti. Am ajuns acasă de o săptămână şi ne bucurăm mult să ne putem revedea familia, prietenii şi adunarea.

     Mulţumim mult celor care v-aţi rugat ca să putem veni acasă şi celor care, prin sprijinul vostru, aţi făcut posibil aceasta. Dumnezeu să vă răsplătească!!!

     De aproape două săptămâni Debora este destul de bolnavă. Acum este mult mai bine, însă trebuie să mai continuăm tratamentul intravenos, pentru că infecţia nu a dispărut complet. Rugaţi-vă şi pentru ea când vă amintiţi de noi.

      Pentru cei care vor să ia legătura cu noi, numărul nostru de telefon este: 0749931834.

   Cu multă apreciere şi bucurie,
         Liviu şi Amalia


Familia Acatrinei este membră a Bisericii Creştine după Evanghelie, nr. 4 din Iaşi. Au plecat în Peru pe termen lung în anul 2007 şi şi-au început lucrarea în tribul Asheninka, alături de familia Dumitru, tot misionari români. Sunt implicaţi în lucrarea de plantare de biserici a misiunii Segadores şi scopul lor este să ducă Evanghelia celor care nu au avut niciodată posibilitatea să audă despre Dumnezeu.
liviu_aca@yahoo.com
amy11_grace@yahoo.com
Dacă doriţi să susţineţi şi financiar lucrarea familiei Acatrinei în Peru sunt deschise următoarele conturi:

RON RO78BRDE240SV68334902400
USD RO46BRDE240SV75299172400
EUR RO22ERDE240SV87247142400

BRD, Agenţia Dimitrie Mangeron, Şos. Naţională, nr.55, Iaşi

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

☗ Tabăra CAMPIONII

Vezi şi pagina ☗ TABERE