După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 19 iunie 2015

Un nou număr Resurse Spirituale

Descarcă gratuit: AICI

Vladimir Pustan - Examene

La școală când dai test profesorul tace. Așa că nu mai întreba de ce uneori ți se pare că tace Dumnezeu. Înseamnă că ești în examen. Extemporalele pot fi anunțate sau nu. ”Scoateți o foaie de hârtie”. Îți mai aduci aminte? Încercarea e un examen de la Dumnezeu, ispita e o lucrare de control de la Diavol. Să vadă dacă mai are control asupra ta. 

Nu poți scăpa de examene cum nu poți scăpa de taxe. Fac parte din viață și le dai toată viața. Aici nu iei niciodată vacanță pentru că viața nu e doar weekend ci și ziua acră de luni. 

Niciodată o teză nu vine înainte de câteva teste și extemporale și e harul Lui când știi că ce-i mai greu vine mai târziu. Pregătește-te în fiecare zi pentru toate provocările ce sunt parte din pământul acesta. Va veni o zi când toate acestea vor fi amintiri. În veșnicia vacanței nesfârșite...
V l a d i m i r _ P u s t a n

Pastor Gabi Izsak în Seattle, Washington

Duminica, 21 Iunie 2015, de la ora 09:00
pastorul  Gabi Izsak va sluji în
Biserica Penticostală Română "Speranta" 
Seattle, Washington


De la ora 18:00 va sluji în 
"First Romanian Pentecostal Church" 
Seattle, Washington

Iosif Ţon – Atenție la Papa Francisc!

Cu siguranță putem spune că Papa Francisc este un om al păcii: el vrea să elimine războiul de pe pământ. Și pentru aceasta este de admirat și de felicitat. Sunt puțini oamenii care, ajunși în vârful piramidei (indiferent din ce-i construită), își păstrează modestia și bunătatea. Francisc, și le-a păstrat din plin, și după ce a ajuns la vârful piramidei autorității și a puterii!
Cea mai dificilă sarcină care ar putea să și-o imagineze cineva este să facă pace între islamiști si restul lumii. Sarcina pe care le-a dat-o Mahomed, întemeietorul lor, a fost să răspândească învățătura lui cu forța, ”cu sabia”, să ucidă pe toți cei ce nu o acceptă, sau, în cazul creștinilor și al evreilor, să-i facă robi, impunându-le o viață de cumplită mizerie. Noi românii, care am trăit sub islamiștii turci timp de patru secole, știm se înseamnă viața sub asemenea robie.
După primele trei secole de cuceriri, între aproximativ anii 700-1.000 d.Cr., islamiștii s-au așezat în zonele pe care le-au cucerit și se părea că dorința de a cuceri restul lumii a fost stinsă. Dar Ayatolahul Khomeni, după ce a luat conducerea supremă în Iran în 1979, a relansat mișcarea de cucerire a lumii. Interesant e că militanții islamiști atacă nu numai pe ”necredincioși”, ci și pe islamiștii care se deosebesc de ei în detalii minore (șiiții îi omoară pe suni, suni pe șiiți, etc.). Răutatea și cruzimea manifestate de acești fanatici este de-a dreptul înspăimântătoare.
Cum să-i faci pe acești fanatici urmași ai lui Mahomed să renunțe la visul lor? Aceasta este intenția și dorința Papei Francisc.
Ideea lui Francisc este să-i convingă pe islamiști (și pe noi toți!) că Dumnezeul lor și Dumnezeul nostru este unul și același Dumnezeu și deci, nu mai e nevoie să impui cu forța o credință asupra alteia. Ideea Papei nu ne poate convinge pe noi, cu atât mai puțin îi convinge pe acești feroce nebuni după dominație și după stăpânire peste toată omenirea!
Papa Fancisc greșește (noi nu credem în infailibilitatea lui!) din trei puncte de vedere:
1. Ideea că Dumnezeul creștinilor și Alah este același Dumnezeu;
2. Ideea că dacă i-ai convinge pe militanții islamici că Alah și Dumnezeul nostru este același Dumnezeu i-ar face să înceteze războiul; și
3. Ideea că identificarea Dumnezeului nostru cu Alah ar face vreun bine creștinismului și omenirii.

Să le analizam pe scurt. Teoria lui Francisc este falsă: Alah nu este Același cu Dumnezeul creștinilor. Alah este invenția săracă și naivă a lui Mahomed. Dumnezeul nostru este cel numit de apostolii Petru si Pavel cu numele de ”Tatăl Domnului nostru Isus Cristos”, sau Dumnezeul căruia Isus din Nazarel Îi spunea ”Aba”, adică ”Tată!” (sau ”Taticu”). Isus din Nazaret, care este una cu Dumnezeu-Tatăl, este întruparea Fiului lui Dumnezeu și ”întipărirea în materie a Ființei lui Dumnezeu” (Evrei 1:3) și singurul care, cunoscându-L pe Dumnezeu prin unire organică, a fost în stare să ni-L descrie pe Dumnezeu. Și când Isus  ni-L descrie pe Dumnezeu, El ne descrie de fapt relația dintre Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Fiul și apoi relația acestor doi cu Duhul Sfânt, în sânul aceleiași Ființe a lui Dumnezeu. Această descriere nu putea veni din imaginația unui om.
Descrierea unui Dumnezeu trinitar, a trei ființe aflate în relații de bunătate, de iubire și de dăruire de Sine unul altuia, face ca Acest Dumnezeu să fie absolut Unic. Alah, fiind unul singur, nu ar fi putut cunoaște ce-i bunătatea și ce-i iubirea. Singurătatea naște răutatea.
Islamiștii care vor să stăpânească lumea, au crescut recitând Coranul și devenind, astfel, roboți motivați de ură și guvernați de răutate. Ei nu gândesc; ei execută gândirea lui Mahomed. Argumentele lui Francisc nu-i pot atinge!
Papa Francisc este capul încoronat al unui miliard de credincioși. De dragul pacificării islamiștilor (ideal iluzoriu), Papa distruge imaginea Dumnezeului revelat al Sfintei Scripturi în mințile unei mari mulțimi dintre acești credincioși. Răul spiritual care li-l face este imens și este tragic.
Noi, protestanții, nu credem în autoritatea Papei. Dar argentinianul acesta ne-a cucerit prin smerenie și prin dorința lui de pace. Ne pare rău, dar trebuie să spunem tuturor credincioșilor, inclusiv celor catolici: Luați ce este bun de la acest Papă, dar când este vorba de cunoașterea lui Dumnezeu, să mergem la învățăturile lui Isus din Nazaret: El este Învățătorul nostru infailibil!

☉ Conferință de familii cu Rick & Lyn Donald la Biserica Harvest Metanoia Arad


Aniversarea Bisericii Agape Timișoara


Pastor Ioan Marcoi la Biserica Baptista Biruința Madrid


Prof. Dr. Iosif Ţon la Biserica "Cetatea De Pe Munte– Wood Green" Londra

Sambata, 20/06/2015, va avea loc o intalnire speciala pe tema inchinarii sustinuta de Prof. Dr. Iosif Ton. 
Aceasta intalnire va marca de asemenea inceputul noii biserici „Cetatea De Pe Munte – Wood Green”. Serviciul va incepe de la ora 18:00 in cladirea Salvation Army – Wood Green. Adresa:  24 Lymington Avenue, London. N22 6JA.
Va asteptam cu drag!              
Maruntelu Vasile

Ordinarea pastorului Dumitru Budac la Biserica lui Hristos Londra


Pastor Iosif Berce la Biserica Peniel Londra


In acest weekend Biserica Peniel are ca invitat sa slujeasca din Romania pe pastorul Iosif Berce. In acest sens va invitam sa luati parte la cele 3 programe ale Bisericii noastre:

1 – Vineri Seara – 7:30 pm
2 – Duminica dimineata – 8 am
3 – Duminica seara – 6 pm – Evanghelizare

Ordinarea pastorului Florin Antonie la Biserica Genesis Londra


Gili Indrie şi Trupa Decean la Biserica Metanoia Arad


☉ Conferința 10 ani Resurse Creștine

Luna noiembrie va marca 10 ani de la lansarea site-ului Resurse Creștine. Cu această ocazie ne-am gândit să trecem dincolo de ecrane și să ne întâlnim într-o atmosferă de sărbătoare la Biserica Poarta Cerului din Timișoara. Vrem să aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru cei 10 ani de slujire și binecuvântare în tot ceea ce înseamnă Resurse Creștine.

De asemenea, ne-am bucura să vă avem împreună cu noi, fie că sunteți parteneri, colaboratori sau vizitatori. Așa cum site-ul s-a îmbogățit în toți acești ani și datorită implicării voastre, vrem ca și această conferință să fie realizată cu ajutorul vostru. În acest sens, vă rugăm să completați formularul de mai jos pentru a vă înscrie și exprima așteptările și ideile voastre referitoare la eveniment. Datele de contact sunt necesare pentru a putea intra în legătură cu voi.

Așteptăm orice fel de ajutor din partea voastră: organizare, cazare pentru cei de departe, mărturii despre cum v-a ajutat site-ul (personal sau în slujire) și orice idei pentru desfășurarea evenimentului. Conferința va fi transmisă și live pe www.resursecrestine.ro, deci, chiar dacă nu veți putea fi prezenți fizic, vă puteți bucura împreună cu noi, iar implicarea voastră în orice fel e binevenită și de la distanță.

Mai multe detalii: AICI

Nelu Brie - Chemarea la mântuire (17 iunie 2015)

Oficiali americani au confirmat că ISIS a capturat 88 de creştini din Eritreea

Conform declarţiilor unui oficial american al apărării, grupul terorist ISIS a răpit săptămâna trecută 88 de creştini din Eritreea, în timp ce aceştia se deplasau în Libia.

        Oficialul a confirmat la Fox News rapoartele de apărare iniţiale ale răpirii în masă, după ce a văzut un raport recent de informare. Ziarul independent Libia Herald a raportat că convoiul a fost atacat de militanţi din sud de Tripoli, înainte de ivirea zorilor.

  Meron Estafanos, cofondator al Comisiei Internaţionale Stockholm pentru refugiaţi, a declarat, pentru acest ziar, că grupul de migranţi a inclus „aproximativ 12 musulmani din Eritreea şi câţiva egipteni. Ei i-au pus într-un alt camion şi apoi au pus 12 femei creştine din Eritreea într-o camioneta.

       Estafanos a declarat că militanţii au oprit iniţial camionul şi au cerut ca musulmanii de la bord să ridice mâna. Toţi cei care au ridicat mâna au fost întrebaţi despre Coran şi despre respectarea obiceiurilor religioase, în încercarea de a prinde creştini ce pretind că sunt musulmani.

     O mare parte din grup a fost pusă din nou în camionul cu care au venit. Când militanţii au plecat mai departe, conform relatării Daily Telegraph din Marea Britanie, cel puţin 9 persoane au reuşit să scape, sărind prin spatele camionului. Estafanos a menţionat că trei dintre aceştia sunt în siguranţă, dar încă încearcă să scape din Libia. Cât despre ceilalţi, nu se ştie nimic.

        Libia a devenit un loc de scăpare pentru miile de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa subsahariană, care încearcă să tranverseze Mediterana pentru a ajunge în sudul Europei. Cu toate acestea, instabilitatea din Libia a dus la o prezenţă crescută a grupării ISIS şi a altor grupuri teroriste, crescând riscul pentru creştini şi alte grupuri non‑musulmane care încearcă trecerea spre Europa.

             www.cbn.com Traducere: Agentia Kairos