După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 11 iunie 2015

✡ Noi pelerinaje evanghelice în Ţara Sfântă

01-07 Septembrie 2015 - Mai multe detalii: AICI

18-25 Octombrie 2015 - Mai multe detalii: AICI

† Cristian Barbosu - COMUNICAT privind cazul Titel Maghiar

Dragii mei,
De la început trebuie să recunosc că sunt pus într-o postură inedită şi ciudată deopotrivă, de a scrie despre un caz care pare real şi ireal în acelaşi timp. Am văzut şi eu postările, am citit articolele, am stat de vorbă cu persoane care susţin ambele părţi, şi am fost pus într-o postură dificilă până la un moment dat. Fiind un om care cred în adevăr şi caut adevărul, nu mi-a fost uşor. Dar … fiindcă nu vreau să lungesc povestea vreau să vă prezint concluziile mele, încadrate în elemente care vă vor ajuta să înţelegeţi de unde vin şi cum am ajuns aici.

CONTEXTUL
Când şi cum l-am cunoscut pe Titel Magiar? El m-a abordat acum câteva luni, dorind să îi transmit anumite informaţii din predicile mele pe care le urmărea pe net. Am auzit şi eu de el de la diferiţi creştini, din ţară şi străinătate, care corespondau cu el prin email sau Facebook şi aşa am început să interacţionam. M-a captivat râvna lui pentru cei pierduţi, cunoştinţele biblice şi teologice de care dădea dovadă şi faptul că suferea pentru Cristos. Socrul meu este misionar în Asia, soţia mea crescând în câmpul de misiune din Africa, de aceea am un “soft spot” (sensibilitate) pentru misionarii care îşi asumă riscuri şi suferă în câmpul de misiune. Mai ales, aflând că e român, m-am bucurat mult să pot coresponda, nu prea des, dar oarecum constant cu el, pe teme de consiliere, întrebări biblice, motive de rugăciune.

MOTIVAŢIA
Dincolo de orice scenarii, insinuări sau suspiciuni, vă spun sincer, nu am avut şi nu am vreo agendă sau vreun interes, nici faţă de Titel şi colaboratorii săi, şi nici faţă de fratele Gorcea sau alţii care scriu împotriva lui. Când eu am preluat ştirea legată de atacul, explozia şi starea de comă a lui Titel, am preluat-o cu cele mai bune intenţii, nu de la Titel, ci de la medicul care s-a ocupat de Titel în acea perioadă de timp, Lucian Popescu, un neurochirurg plecat din România, care a practicat medicina la Medical Clinic of Neurology din Topeka, KS, din 2013 fiind împreună cu ei în Indonezia (aşa am fost informat). Mai apoi am intrat în legătură cu tatăl lui Titel, apoi cu câţiva din băieţii arestaţi cu el şi în final cu Titel după ce şi-a revenit din comă. Ei m-au ţinut informat, trimiţându-mi fotografii de la locul faptei, cât şi date despre starea sănătăţii lui. N-aveam de unde să ştiu şi nici măcar nu mi-ar fi trecut prin gând să verific dacă toate aceste informaţii sunt adevărate sau false. Ştiam că aceşti oameni suferă şi singurul lucru pe care-l puteam face atunci era să mă rog pentru ei şi să cer ajutor şi altora să o facă. Şi asta am făcut. Ştirea a fost preluată de pe site-ul bisericii noastre, la fel şi update-urile care au urmat şi aşa am ajuns să fiu eu promotorul principal al acelei situaţii de criză. În acele zile, fratele Mike Olari, care are şi dansul o inimă sinceră şi dedicată misiunii, m-a contactat, fiindcă îl cunoscuse pe Titel tot de pe internet şi din acel moment critic am început să ţinem cât de cât legătura în jurul acestui caz. Cunoscându-l personal pe Mike Olari, pot spune foarte clar, că amândoi am dorit binele şi încă ne dorim binele tuturor celor implicaţi în acest caz, şi căutam sincer adevărul.

PROBLEMA
Trebuie să recunosc că există o problemă gravă, despre care nu mi-am dat seama decât în timp, şi anume, un plan gândit foarte strategic de a înşela prin manipulare, şantaj şi minciună intenţionată şi sofisticată, nu doar pe mine, ci pe zecile, poate chiar sutele de credincioşi care au intrat în legătură cu Titel. Eu nu am Facebook şi nici blog şi de aceea corespondenţa mea cu el a fost destul de redusă, dar ştiu că mulţi alţii au interacţionat cu el şi au căzut în plasa în care am căzut şi eu. Nu mi-e ruşine să o spun, fiindcă sper că prin aceasta să trag un semnal de alarmă tuturor celor care folosesc internetul şi lumea virtuală. Totuşi, deşi mi-am dat seama în timp de acest fapt, am preferat să aştept, să mă rog şi să caut elucidarea adevărului, fiindcă cred vorba care spune, “truth and time go hand în hand” – adevărul şi timpul merg mână în mână. Nu am stat nepăsător ci în limita timpului disponibil am adunat şi analizat câteva argumente şi dovezi, pro şi contra în acest caz. Dorind să fiu imparţial şi corect înaintea Domnului, nu am vrut să mă pronunţ până ce nu am fost eu convins pe deplin, mai ales că, în unele aspecte mi-am dat seama că am fost atacat şi personal. Acum am ajuns la o concluzie şi am libertatea să o expun, şi de aceea m-am hotărât să scriu şi acest comunicat concis şi sper eu, uşor de înţeles.

PROCESUL
Înainte ca fratele Gorcea şi cei de la Internaţional Breaking News să publice rezultatele investigaţiilor lor, am căutat şi eu să elucidez adevărul şi recunosc că pentru o perioadă, am fost confuz, fiindcă primeam argumente contradictorii din ambele părţi şi în dorinţa de a fi imparţial şi fair-play am hotărât să respect părţile şi să analizez totul, şi doar mai apoi să trag concluziile. Ce am reuşit totuşi să găsesc şi eu? Nişte dileme ciudate.

✡ Călător în lumea Bibliei - Pe urmele patriarhilor, ale Mântuitorului și ale primilor creștini


Calator in lumea Bibliei
Pe urmele patriarhilor, ale Mântuitorului și ale primilor creștini. Să descoperim împreună tainele Țării Sfinte, peste trei milenii de istorie în doar opt zile!
Posted by Oxentia Tourism on 11 Iunie 2015

Toni Berbece şi Marian Mocanu în Spania


☉ Conferinţă pentru păstori şi presbiteri la Rotbav, judeţul Braşov


† Pastorul Seth Oiler s-a sinucis!

Seth Oiler, in varsta de 42 de ani, a fost pastor al bisericii First United Methodist din Newark, Ohio.
Dupa ce a marturisit aventura pe care a avut-o cu o femeie din biserica, Oiler a solicitat comitetului sa-l suspende din functia de pastor al bisericii pentru a urma o consiliere psihologica impreuna cu sotia lui.
Membrii bisericii au inteles situatia si au fost de acord cu solicitarile pastorului. I-au oferit sprijinul lor pentru a-l ajuta sa treaca peste situatia creata, i s-a permis sa locuiasca in continuare in casa parohiala si chiar au fost de acord sa i se plateasca salariul pe toata durata reabilitarii lui.
De aceea, toti au fost surprinsi de vestea sinuciderii sale. „Avem inima franta si suntem foarte uimiti”, a declarat Lisa Streight, director de comunicare pentru Conferinta de Vest Ohio.
„Foarte multi oameni sunt tristi pentru ceea ce s-a intamplat, mai ales sotia si copiii sai. El a servit biserica timp de mai multi ani si avea multi colegi si prieteni. E foarte trist ce s-a intamplat”, au declarat parintii lui, Jim si Maggie Oiler.
Ei au spus ca sunt foarte mandri de fiul lor si a multumit celor care l-au sprijinit de-a lungul vietii sale.
„Seth a iubit viata foarte mult. Avea un zambet frumos si un caracter bland ca al tatalui sau. Suntem atat de mandri de fiul nostru. Seth, odihneste-te in pace”, a spus mama lui.

Agenţia Kairos: Construim împreună în Mongolia


Construim împreună în Mongolia


                Ajută-ne să construim!       
   
Donează acum

     Agenţia Kairos

Facebook
T witter
Site

              Proiect de construcţie

     Agenţia Kairos organizează o nouă călătorie pe termen scurt în Ulanbator, capitala Mongoliei, la sfârşitul lunii în curs (iunie 2015). Proiectul de anul acesta este construirea unei clădiri, care va avea un dublu scop: sală de adunare pentru biserica nou plantată şi spaţiu de cazare pentru taberele de evanghelizare. Aici tineri, adolescenţi şi copii mongolezi vor avea ocazia să audă mesajul Evangheliei în limba lor, dar să şi înveţe limba engleză. În anii trecuţi, s-au organizat mai multe serii de tabere, în iurte închiriate, într-o serie participând în jur de 30 – 50 persoane.

     Grupul care va pleca în Mongolia este alcătuit din 4 fraţi cu experienţă în domeniul construcţiilor şi cu inimă pentru acest proiect. Acolo, ei vor lucra alături de familia de misionari creştini după Evanghelie Samuel şi Ani Şoldan.

      Terenul pe care se va construi clădirea a fost achiziţionat pe asociaţia nou-înfiinţată în acest scop, cu numele Orgil Zalu [Tinereţe la apogeu], în care fratele Samuel este membru. Momentan spaţiul a fost racordat la curent electric şi cât de curând urmează să fie săpată o fântână, ca sursă de apă.

     Rugaţi-vă pentru grupul de fraţi români care va pleca la sfârşitul lunii în Mongolia, cât şi pentru o bună demarare a lucrărilor.

  Rugaţi-vă pentru taberele de evanghelizare din această vară, care vor avea loc concomitent cu proiectul de construcţie.

    
Orice sprijin financiar pentru ridicarea acestei construcţii va fi binevenit şi poate fi donat în unul din conturile:

       Asociaţiei Kairos:  RON: RO35BRDE340SV25437653400
                                       EURORO31BRDE340SV25437733400
              (cu specificaţia: Pentru proiectul de construcţie Mongolia)
   
      Samuel Şoldan: 
RON: RO98BRDE340SV4027 5453 400

                                    EURO: RO94BRDE340SV4027 5533 400
   
         Pentru mai multe detalii, puteţi să ne contactaţi la:  secretariatkairos@gmail.comsau la 0744.754.457.

      Vă mulţumim anticipat tuturor celor care ne veţi fi alături în acest proiect!

                                                                                                          În numele echipei Kairos,
                                                                                                      Valentin Hrihorciuc