După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 10 iunie 2015

Pastorul Tony Campolo s-a decis să sprijine "Acceptarea completă" a homosexualității în biserică

Tony Campolo a anuntat luni ca el a decis sa aprobe si sa vorbeasca deschis pentru includerea homosexualilor in Trupul lui Christos (Biserica).
,,A fost nevoie de nenumarate ore de rugaciune, studiu, conversatii si tulburari emotionale ca sa ma aduca la locul la care  sunt in sfarsit gata pentru a solicita acceptarea deplina a cuplurilor de homosexuali crestini in biserica”, a scris el intr-o declaratie postata pe site-ul sau.
Asa cum a fost raportat in prealabil, Campolo serveste ca unul dintre liderii Bisericii Baptiste Muntele Carmel din vestul orasului Philadelphia, care face parte din Conventia Nationala Baptista din Statele Unite. In timpul anilor 1990, a servit ca consilier spiritual la presedintele de atunci Bill Clinton, inclusiv in timpul scandalului Monica Lewinski.
Sotia lui Campolo, Peggy, este o activista pentru drepturile homosexualilor si crede ca biserica ar trebui sa accepte “casatoria” de acelasi sex. Lunea trecuta, el a explicat ca sotia lui este unul dintre motive pentru care a decis sa sustina acceptarea homosexualilor in crestinism.
,,Din cauza ingrijorarii mele la nivel deschis pentru justitie sociala, in anii recenti am fost intrebat aceeasi intrebare din nou si din nou: Esti gata ca sa accepti fara nici o rezervatie in biserica pe acele cupluri de homosexuali crestini care au facut impreuna un angajament pe viata?” a subliniat Campolo. ,,Un motiv pentru care imi schimb pozitia pe aceasta tema este pentru ca, datorita lui Peggy, am ajuns sa cunosc asa de multe cupluri de homosexuali a caror relatie lucreaza in acelasi fel ca si a noastra.”
,,Prietenia noastra cu aceste cupluri m-au ajutat sa inteleg cat este de important ca excluderea si dezaprobarea uniunii lor din partea comunitatii crestine sa se termine,” a continuat el. ,,Noi in biserica ar trebui sa sprijinim in mod activ astfel de familii.”
Campolo a mai spus de asemenea ca el a ajuns sa creada ca tentatia homosexuala nu este o alegere.
"In calitate de om de stiinta sociala, am ajuns la concluzia ca orientarea sexuala nu este aproape niciodata o alegere si am vazut cat poate fi de daunator pentru ca cineva sa incerce sa “vindece” pe cineva de homosexualitate,” a explicat el. ,,Ca si crestin, responsabilitatea mea nu este ca sa condamn sau sa resping pe homosexuali, ci mai degraba sa-i iubesc si sa-i accept, si sa depun eforturi pentru a-i atrage in partasia bisericii.”
Autorul si vorbitorul a spus ca imnul intitulat “Asa Cum Sunt” ar trebui considerat sa includa ca  “fratii si surorile mele, homosexuali si lesbieni” sa fie asa cum isi doresc ei sa fie. Cu toate ca el a considerat ca ar putea fi gresit in concluzia sa, Campolo a comparat problema acceptarii femeilor predicatoare in biserica, precum si includerea celor ce sunt divortati si recasatoriti.
,,Imi este frica ca noi facem din nou acelasi fel de greseala (in felul cum interpretam Scriptura), si acesta este motivul pentru care vorbesc,” a scris el. ,,Eu sper ca ceea ce am scris aici va ajuta pe crestini sa primeasca cu dragoste pe toti fratii homosexuali si surorile lesbiene in biserica.”
~~~~~~~~~~
Tony Campolo este profesor emerit de sociologie la Eastern University din St Davids, Pennsylvania. Este fondatorul Evangelical Association for the Promotion of Education (EAPE), o organizaţie care dezvoltă şcoli şi programe sociale în diverse ţări din lumea a treia şi în oraşe din America de Nord.
coperta_povestiri_v2.indd
Este slujitor ordinat şi recunoscut ca pastor asociat la Mount Carmel Baptist Church din West Philadelphia. Dr. Campolo este un comentator mass-media pe probleme religioase, sociale şi politice şi a fost invitatul special al câtorva emisiuni şi show-uri de televiziune, precum şi al programelor de ştiri din cadrul CNN. Este autorul a peste 35 de cărţi, inclusiv Tu poţi face diferenţa, Letters to a Young Evangelical,Red Letter Christians: A Citizen’s Guide to Faith and Politics şi Choose Love, Not Power.

Traducere: Agnus Dei 

Adevărul.ro: Cea mai mare moschee din Europa creştină se ridică la Bucureşti


PROIECT. Pe un teren de lângă Romexpo, Muftiatul Cultului Musulman din România va construi, cu bani de la statul turc, un centru cultural grandios. Moschee, bibliotecă, săli de curs şi spaţii de cazare vor constitui un „lăcaş al păcii“ pentru comunitatea musulmană.

Un centru cultural grandios se va ridica în inima Bucureştiului, pe o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi. Edificiul va aparţine Muftiatului Cultural Musulman din România, care a primit terenul prin Hotărâre de Guvern, la finele lunii mai. „Vom construi cea mai mare moschee dintr-o capitală europeană. Faptul că terenul ne-a fost atribuit nouă, comunităţii musulmane, de către Guvern, vorbeşte de la sine despre respectul şi înţelegerea etnică din România“, afirmă muftiul Iusuf Murat, liderul spiritual al musulmanilor. 

„Loc de învăţătură, nu de propagandă“ 

Terenul este situat pe Bulevardul Expoziţiei din Bucureşti, lângă Romexpo, şi are o valoare de inventar de 17,2 milioane lei. Activul s-a aflat în administrarea Regiei Autonome de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat, fiind acum trecut în cea a Secretariatulu de Stat pentru Culte. În locul unui complex rezidenţial la care visau samsarii imobiliari, aici va fi construit un centru cu identitate spirituală, care are un scop bine definit. Pe lângă moscheea pe care muftiatul o plănuieşte a fi cea mai mare dintr-o capitală europeană (exceptând Istanbulul), în centrul musulman vor funcţiona o bibliotecă ştiinţifică în care să se regăsească publicaţii autorizate, precum şi săli de curs în care imamii să predice învăţătura Coranului.

Citeste mai mult: adev.ro/nppchv

Din ringul de box… la amvon: Campionul mondial Manny Paqcuiao va construi o mega-biserică

Abandonand viata de boxer, Manny Pacquiao, cunoscutul campion mondial a inceput constructia unei biserici si doreste sa devina pastor.
„Dupa anul 2012, Pacquiao a renuntat la bautura, la jocurile de noroc si la viata din lume, pentru a-L urma pe Isus”, a declarat pentru AFP consilierul sau spiritual, pastorul Jeric Soriano .
„Manny este un om care se teme de Dumnezeu. Inima lui Il iubeste cu adevarat pe Dumnezeu”, a spus Soriano. Pacquiao vrea sa devina pastor si construieste o biserica pe o suprafata de 6000 mp in orasul sau natal din Filipine, care se doreste a fi un templu de renastere spirituala, a adaugat Soriano.
Boxerul a cumparat cinci hectare de teren pentru viitoarea biserica, care se va numi „Cuvantul pentru toti”. Acesta va avea o capacitate de 5.000 de persoane si va fi finalizata in urmatoarele 18 luni.
Cladirea este de doua etaje si va fi utilizata ca lacas de cult, in timp ce cladirea anexa va servi ca scoală biblica si birouri administrative.
„Vreau sa las mostenire o casa a Credintei in Dumnezeu”, declara Pacquiao, care a investit o suma importanta in acset proiect.
„Indiferent cat voi investi in biserica, nu este nimic in comparatie cu ceea ce a facut Dumnezeu in viata mea. Constrim aceasta biserica pentru ca oamenii sa asculte ceea ce spune Biblia. Sa hranim saracii, sa ajutam vaduvele si sa educam copii vorbindu-le despre maretia Domnului. Asa spune Biblia si asta este ceea ce vom face”.

Cristian Ionescu - Între atunci și acum

Mesaj sustinut in data de 7 iunie 2015 in BCP Betel Bucuresti cu ocazia festivitatii de absolvire a promotiei 2015 din ITP Bucuresti

☉ Conferinţă de tineret la Biserica Filadelfia Lugoj


Worship Night cu Not An Idol la Biserica Metanoia Wiesbaden, Germania


☗ Tabăra "Viață și Culoare" la Bloaja, județul Maramureș

Mai multe detalii: AICI
Vezi şi pagina ☗ TABERE

☗ Tabără muzicală pentru fanfară la Moardăș, județul Sibiu

Vezi şi pagina ☗ TABERE

☗ Tabără pentru adolescenți și tineri la Sasca Montană

Vezi şi pagina ☗ TABERE

☗ Tabăra TBV la Târgoviște


Te invităm să petreci împreună cu noi 7 zile frumoase, bucurându-te din plin de activități super faine, prieteni noi, și studiu biblic, prin care vrem să Îl cunoaștem și să Îl iubim mai mult de Dumnezeu.


Anul acesta tabăra va fi organizată în colaborare cu profesioniștii Taberei MIA și partenerii lor americani, care ne garantează o tabără de neuitat. Taberiștii vom fi noi, tinerii TBV, și prietenii pe care fiecare îi vom invita.



Pentru iubitorii de senzații tari avem pregătite activități precum tras cu arcul, paint ball, airsoft, tiroliană și jocuri cu mingea uriașă.



De asemenea, ne vom bucura împreună de vânători de comori, curse cu obstacle, volei, bazin, street hockey, perfecționarea limbii engleze, și multe altele!



Mai multe detalii despre tema taberei vor veni foarte curând. Studiul biblic va fi pe o carte scurtă din Biblie, dar foarte profundă și relevantă pentru noi, tinerii zilelor complexe de azi: 1 Ioan - “Cum pot ști că Dumnezeu e Tatăl meu?” O temă extrem de importantă pentru identitatea noastră de creștini, și o temă captivantă și importantă și pentru prietenii noștri care poate sunt, mai mult sau mai puțin sau mai deloc, în căutarea lui Dumnezeu.
Așa că nu ezita să îți inviți și un prieten în tabără! Va fi o experiență de neuitat pentru ei, poate chiar una care ne/le va schimba viața!
Tineri Bunavestire
Vezi şi pagina ☗ TABERE

☗ Tabăra pentru copii "Insula Comorilor" la Casa ELIM Bran


☗ Tabără de vară TR3i la Lighthouse Camp, pe Valea Horezului


☗ Tabere de vară la Șiștarovăț, județul Arad


Sunny Trancă la Centrul Creștin Torent Bruxelles