După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 7 iunie 2015

Știri creștine: Mapamond creștin (7 iunie 2015)

Din sumarul ediției:
  • Primul atac al grupării SIIL pe teritoriu american
  • O tânără din Illinois a absolvit masterul la 16 ani
  • Satele de la periferia orașului Kathmandu au nevoie de ajutor
  • Tebow a deschis ''Palatul vindecării'' pentru copii
  • Protestatarii pro-viață cer Congresului să renunțe la tactica întârzierii
  • ''Orchestra reciclată'' transformă gunoiul în muzică
  • Conferinta de femei de la Felix - iunie 2015

NOUTĂŢI Tipografia Credo - semne de carte, postere, felicitări


† Ionel Tuțac – Apel la rugăciune pentru Ilie Boboescu!


Rugati-va pentru Ilie Boboescu, primarul baptist al comunei Coronini, județul Caras-Severin! 

Este internat in Spitalul Judetean din Timișoara., iar marți urmează sa fie supus unei dificile intervenții chirurgicale.

Concert "Dincolo de frontiere" la Sala Cireșarii Beiuș

Duminica, 7 iunie 2015, ora 18:00  Sala Cireșarii Beiuș

✡ Credo TV: Daniel Stanger - Prin ochii credinței (interviu)


Vezi și:

✡ EL NIFLA, Dumnezeu minunat - de Daniel Stanger (povestea unui evreu român)

Tim Tebow a deschis ''Palatul vindecării'' pentru copii

Proiect de extindere a clădirii Institutului Teologic Penticostal

În ultimele două luni, instituția noastră s-a concentrat într-un mod special pe identificarea voii lui Dumnezeu cu privire la dezvoltarea pe termen mediu. 
Fiindcă în prezent suntem în criză de spațiu și trebuie să găsim o soluție, am cerut unei firme specializate să realizeze o proiecție a felului în care va arăta clădirea ITP după adăugarea unui etaj suplimentar deasupra corpului principal, unde se află birourile administrației, sălile de clasă și biblioteca.
În următoarea serie de postări vă vom prezenta imaginile care ne-au fost puse la dispoziție de arhitecți. Pentru realizarea lor este nevoie de fonduri consistente. Orice sprijin în această direcție este binevenit.

✉ Scrisoare misionară: Sami & Ani Şoldan, Mongolia

Dragi prieteni,

    Suntem în drum spre Mongolia împreună cu fratele Elisei Popa, după o perioadă mai lungă petrecută în România.
    În timpul cât am fost în România a avut loc căsătoria noastră şi am făcut mai multe vizite în biserici din toată ţara. Dorim, pe această cale, să vă mulţumim pentru primirea călduroasă pe care ne-aţi făcut-o în bisericile şi familiile voastre. Va fi o călătorie lungă pentru că  am plecat cu maşina. Vom traversa Ucraina şi Rusia, după care vom intra în Mongolia. Rugaţi-vă pentru ca această călătorie să decurgă bine şi să experimentăm protecţia şi însoţirea lui Dumnezeu în tot acest timp.

     În această vară, cu ajutorul Domnului, vrem să avem mai multe tabere de evanghelizare cu tineri mongoli.
     Tot în această vară dorim să începem şi lucrările de construcţie în Ulziit Khoroo.

     Rugaţi-vă pentru cei din România care vor veni şi ne vor ajuta în aceste lucrări.
     Rugaţi-vă să avem parte de o adaptare rapidă şi să ne putem concentra toată atenţia asupra acestor lucrări pe care le avem pe inimă.
  Rugaţi-vă pentru finanţele de care avem nevoie pentru desfăşurarea proiectului de construcţie. În momentul de faţă dispunem de un procent nesemnificativ din costul total al acestei lucrări.

     Vă mulţumim,

   Sami & Ani Şoldan

 

Familia Soldan implineste chemarea Domnului in Ulaanbaatar, Mongolia, ducand Evanghelia tinerilor sportivi, studentilor si familiilor acestora. In prezent sunt implicati intr-un proiect de plantare de biserica in capitala, alaturi de o familie de mongoli.   
Sami si Ani sunt membri in Biserica Providenta din Suceava.

Samuel este originar din Vama și este absolvent al Școlii Biblice Pacea din Șelimbăr și al Școlii de misiune Kairos. După o călătorie pe termen scurt în 2010 în Mongolia, Samuel s-a hotărât să se întoarcă aici și să îl slujească pe Domnul pe termen lung.
Pentru a susține și financiar lucrarea în care este implicat Samuel Șoldan, sunt deschise următoarele conturi:

BRD RON:  RO98BRDE340SV40275453400, 
EUR: RO94BRDE340SV40275533400
Sucursala Câmpulung Moldovenesc str. Piaţa Arboroasă, nr.1
Adresa de contact: samisoldan@gmail.com
Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Iosif Ţon - O nouă etapă

În duminica din 16 noiembrie, 2014, când nimeni nu se mai aştepta la vreo minune, în câteva ore de la începutul după amiezii, Duhul lui Dumnezeu a suflat peste minţile românilor, care au dat buzna la urne, şi-au aruncat în ele votul şi…au schimbat cursul istoriei. Cine ar fi crezut că românii vor vota pentru un străin de neam şi de religie? Un neamţ şi un credincios evanghelic luteran a devenit Preşedintele României!
Pentru cei ce ştiu citi în lumea spirituală, era semnul că Dumnezeu nu a abandonat poporul român, ci că are încă de lucru cu el!
Noul Preşedinte, omul lucrului bine făcut, nu s-a grăbit să facă ordine după vechile metode româneşti. El a aşteptat ca întâi să-şi facă justiţia lucrul ei. Căci Dumnezeu, cu câţiva ani în urmă, ridicase un grup de procurori tineri incoruptibili şi neînfricaţi, adunaţi în Direcţia Naţională de Anticorupţie (DNA) – cuvintele de spaimă ale tuturor corupţilor, începând chiar cu cei de la vârful piramidei jefuitorilor! Şi Domnul Iohannis ştia că aceşti procurori îşi fac bine treaba, dar le trebuie timp ca să o facă cum trebuie. Între timp, se vedea clar că toţi corupţii din Parlament s-au coalizat în jurul stâlpului lor, Victor Ponta, şi că pregăteau lovitura prin care să nimicească justiţia. Nerăbdătorii numai că nu strigau la Preşedinte să facă ceva. Dar Preşedintele ştia că DNA-ul îşi face lucrul, şi-l face bine.
Şi iată a doua minune istorică: pentru prima dată un Prim Ministru în funcţie este pus sub acuzaţie pentru o listă lungă de fapte penale!  Stâlpul corupţiei a fost doborât. Procurorii au biruit, acţionând înainte ca complotul anti-justiţie să dea lovitura! De acum, calea spre curăţenia generală este larg deschisă.
Şi până acum, cei ce s-au implicat în corupţie aveau coşmaruri că le vine şi lor rândul. Dar spaima lor ajunge acum la paroxism.
Pentru întreg poporul român, este vremea să încercăm să înţelegem ce face Dumnezeu în România şi de ce face ceea ce face. Să ne deschidem ochii spiritului şi să înţelegem semnificaţia spirituală a evenimentelor.
În primul rând, Dumnezeu iubeşte România şi are un plan special cu noi românii. Planul acesta presupune o curăţire morală a poporului. Această curăţire a început prin procurori, dar poporul întreg trebuie să se trezească şi să se curăţească.
Dumnezeu ne strigă prin profetul Isaia: „Să se lase cel rău de calea lui şi omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la  Dumnezeul nostru care nu oboseşte iertând” (Isaia 55:7).
Congresul Cultului Baptist, întrunit la Oradea în 28-29 mai, a.c., a votat o moţiune prin care cheamă credincioşii să trăiască după învăţăturile Celui care este Calea, Adevărul şi Viaţa. Felicit pe cei care au făcut această chemare, chiar dacă este timidă şi fără multe detalii. Dar este un nou început, prin ieşirea unui cult evanghelic la o chemare publică la schimbarea vieţii. Dumnezeu nu dispreţuieşte începuturile slabe. Noul preşedinte al Cultului Baptist este un maramureşan. Fie ca dârzenia care îi caracterizează pe maramureşeni să-l facă un puternic promotor al acestei treziri spirituale.
Adevătara revoluţie de care are nevoie poporul român este o revoluţie spirituală şi morală, care trebuie să înceapă în cultele evanghelice.  Semnalele puternice pe care ni le-a dat Dumnezeu prin aceste evenimente istorice ne dau curaj să credem că de la revoluţia politică se va trece la revoluţia spirituală şi etică.

Gala ALTFEL la Crystal Tower București


Nu rata ULTIMA întâlnire TBV din sezon!  :) Te invităm la ”Gala ALTFEL", pe 8 iunie 2015, 19:00, la Crystal Tower, et. 1.

Au mai ramas doar 2 zile sa pregătești cadoul pentru marea TOMBOLĂ!! :D  Tu vei semna cadoul sau nu? :D Rămâne la alegerea ta. Dar avem concursuri cu premii pentru participanții la tombolă (detalii mai jos), iar respectivii vor trebui identificați altfel premiile vor merge către următorul clasat!
Marele premiu: o extra-reducere la prețul taberei TBV 2015!!! :)

De ce "GALĂ"? Vom încheia anul cu atmosferă de sărbătoare așadar te așteptăm să vii gătit cu voie-bună, împreună cu cât mai mulți prieteni! Dacă veniți, vă rugăm să dați Join și laevent: http://on.fb.me/1HXppCE 

Vom avea și o "altfel" de premiere (tombola), așa că ne vom bucura de premii în măsura în care aducem premii. :D Dacă din diverse motive obiective, tu sau invitații tăi, nu puteți aduce un cadou, aceasta nu este un impediment în a veni la întâlnire!! Dar este ceva frumos ce vrem să organizăm, dacă se poate, cu implicarea tuturor, tombola fiind limitată pentru participanți. Detalii mai jos.

De ce "ALTFEL"? De-a lungul întâlnirilor noastre am abordat teme precum unitatea, dragostea, plictiseala, cât de important este să ne focusăm pe lucrurile bune și ce înseamnă să ai o identitate în Hristos. 

Dorim să încheiem punând punctul pe "i": Dumnezeu ne-a chemat să fim o lumină în această lume. Avem oare curajul să fim diferiți? Să mergem contra curentului? Să rămânem fermi în credința noastră în ciuda trendurilor care sunt ”la modă” în societate și a batjocurii?
Dorim să discutăm despre cum să fim cu adevărat ALTFEL în Hristos, și cum putem avea curajul să fim diferiți și convinși de ceea ce credem și în Cine credem.
 
Pentru că ”E mai ferice să dai decât să primești", îți propunem să aduci un cadou cât mai frumos și ingenios, fie cumpărat(maxim 10-15 lei), fie din ceea ce ai prin casă , pentru a aduce un zâmbet pe fața celui care îl va primi și pentru a îi rămâne ca amintire frumoasă a anului ce a trecut. De asemenea, neaparat strecoară în cadoul pe care îl pregătești un bilețel cu o încurajare, îndemn, verset, gând, poezie, etc.
Ideal, dă-i un aspect de cadou opac, fie într-un înveliș/staniol, cutie, punguță, etc. 
 
Nu te-am convins încă?
Asta nu este tot! Pregătiți-vă și de concursuri! :D
La sfârșit, cei care se identifică primii (cel care a dăruit cu cel care a primit cadoul respectiv), au șanse sa castige un premiu!
De asemenea, vom avea și Photobooth unde cine vrea, se poate poza cu cadoul primit. Va câștiga pe Facebook marele premiu cel mai ingenios cadou și bilețel, prin poza cu cele mai multe like-uri.
 
Te așteptăm cu mare drag!! :)
TBV 

PS1. Reamintim detaliile despre tabără aici: http://eepurl.com/bm8q4D  Grăbiți-vă cu înscrierea până pe 15 iunie pentru un preț redus de 250 RON! 
PS2. Ne vedem săptămâna aceasta la proiectul Dragostea în Acțiune - detalii în event.

Ovidiu Liteanu, Otniel Rusu, Nicu Grigore şi Petru Crăiţă la Biserica Baptistă Dorobanţu, județul Constanța


Pastor Paul Valer Centrul Creştin Antiohia Cluj-Napoca


† Mircea Bembea a plecat la Domnul!

Cu adanca durere si mahnire in suflet, anuntam moartea fostului dirijor de fanfara Mircea Bembea, care a fost lovit mortal de o masina in timp ce incerca sa traverseze o strada din Evanston, Illinois. Accidentul s-a petrecut sambata dimineata in jurul orei 10:30. A fost transportat la Spitalul Saint Francis unde a fost declarat mort la ora 11:30.
Mircea a fost un trompetist de clasa si primul dirijor de fanfara la Biserica Betania, unde in scurt timp si printr-o munca devotata si neobosita, a reusit sa formeze o fanfara care sa cante spre slava lui Dumnezeu. A fost acela care a invatat arta muzicii cu instrumentul pe multi copii, care apoi au fost incadrati in fanfara bisericii Betania din Chicago. Prin felul sau de a fi, a ajuns sa fie indragit de toti copiii si tinerii din biserica.
Transmitem condoleante familiei sale, rudelor apropiate, prietenilor si comunitatii bisericii din Statele Unite si Romania si oriunde in diaspora, unde aradenii s-au stabilit. Dumnezeu sa va dea mangaiere tuturora!