După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 4 iunie 2015

Concert de muzică creștină la Biserica Harul Maieru, județul Bistrița-Năsăud


Ce s-a întâmplat în Irlanda?

Lucruri teribile s-au petrecut in Irlanda pe 22 mai. In primul si cel mai important rind, 36% din irlandezii cu drept de vot, adica 62% dintre cei care s-au prezentat la vot, au votat ca Irlanda sa nu mai fie o tara crestina. Au renuntat la mostenirea spirituala a parintilor lor. Au respins ceea ce vreme de mii de ani specia umana a considerat potrivit pentru societate, si au imbratisat o practica noua, straina experientei umane in universalitatea ei. Au respins asocierea naturala a femeii si a barbatului, cu scopul de procreare si perpetuare a speciei uname, si au imbratisat ca norma legislativa asocierea nenaturala si perversa a fiintelor umane. Au decis ca mama si tata nu sunt necesari pentru a aduce pe lume noi fiinte umane, si ca normativitatea vietii intime este exclusiv asocierea fiintelor umane pentru placere. Daca in mod indirect si neintentionat vor rezulta copii din aceste asocieri a devenit irelevant pentru vecinii nostri din extremitatea vestica a continentului.

Revolta crestinilor impotriva crestinilor

In al doilea rind, crestinii irlandezi s-au aliat cu cei care nu numai ca nu se identifica ca fiind crestini, dar se numesc chiar dusmani ai valorilor crestine, impotriva crestinilor autentici care au pledat de buna credinta si cu intelepciune pentru normativitatea casatoriei naturale in Irlanda. In alte cuvinte, crestinii s-au raliat cu homosexualii, ateii, feministele, avortistii, secularistii si altii de teapa lor intr-un front comun anticrestin si anti-Biserica pentru a instaura in tara lor normativitatea hedonismului si a imoralitatii. Au votat ca imoralitatea sa devina un drept constitutional. Practic vorbind, au votat pentru interzicerea, in viitor, a legislatiilor fondate pe moralitate. Caci, la urma urmelor, ridicarea casatoriilor homosexuale la rang de drept constitutional inseamna, de fapt, interzicerea de legislatii care diferentiaza intre comportamentele morale si cele imorale. Dupa 22 mai in Irlanda totul va fi permis si nimic interzis. Pe 22 mai revolutia sexuala a fost institutionalizata in constitutia Irlandei. Acest succes al extremistilor sexuali nu poate fi subestimat. Este pentru prima data in istoria omenirii cind o societate decide ca perversiunea sexuala si toate manifestarile revolutiei sexuale sunt normale si constituie drepturi fundamentale care trebuie sa fie protejate de societate. Din aceasta perspectiva se poate spune ca irlandezii au abrogat Capitolul 18 din Levitic impreuna cu toate prohibitiile pe care el le contine impotriva pornirilor sexuale nenaturale si perverse ale speciei umane.

In al treilea rind, votind pentru casatorii homosexuale, irlandezii au abolit heteronormativitatea. Heteronormativitatea e un termen sociologic care vede heterosexualitatea ca unica norma pe care societatea si civilizatia umana au fost cladite. In contrast, din aceasta perspectiva, practicile sexuale ne-heterosexuale sunt privite ca aberatii ori manifestari sociale pe care realitatile sociale nu sunt si nici nu pot fi cladite. Odata respinsa la nivel constitutional, insa, heteronormativitatea isi pierde locul central in organizarea si functionarea societatii si e inlocuita cu dezorientarea sexuala. O societate cladita pe dezorientare si confuzie sexuala va arata total si radical diferita de felul in care societatea si civilizatia au aratat de-a lungul mileniilor. Ne aflam, deci, la marginea unei prapastii care se descinde din extremitatea vestica a continentului nostru. Se va largi ea oare? Greu de prezis, dar e cert ca se va incerca.

Lansare de carte: C. S. Lewis. O viață, de Alister McGrath


☗ Tabăra tineretului baptist din USA cu Vlad Crîznic

Mai multe detalii: AICI
Vezi şi pagina ☗ TABERE

Penitenţă zdrobitoare în Biserica Ortodoxă Rusă


It's Russian Orthodox ChurchРУССКАЯ ПРАВОСЛАВНАЯ...А в это время, за океаном, разрабатывают технологии возобновляемо...
Posted by Баба і кіт on 2 Iunie 2015

✡ Rabin David Nagy & Grupul Shema la Biserica Baptistă Stânca Timișoara


Târg cu scop caritabil la Biserica Maranata Timișoara


“CASA VINDECĂRII”- Proiect inedit în oraşul Câmpina

Interviu cu Dumitru Huţan, pastorul Bisericii Penticostale Betel şi Preşedintele Asociaţiei “Casa Vindecării” - Centrul de reintegrare socio-profesională, Câmpina

“Religiunea curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim neîntinaţi de lume.” Biblia - Iacov 1:27

Câmpina, oraşul prahovean aşezat într-un minunat amfiteatru natural, încadrat de albiile a trei râuri ce au modelat o splendidă terasă triunghiulară cu pante mai line sau mai abrupte ce conferă aşezării o specificitate aparte, este cunoscut ca fiind localitatea din România cu cele mai multe zile însorite pe parcursul unui an şi cu un aer cu reale calităţi curative. Şi-apoi, cine nu a auzit de Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina – un alt reper important în definirea identităţii oraşului?! Înconjurat de dealuri, adevărate bariere naturale în faţa asprelor vânturi ce bat dinspre câmpie, oferă privelişti de o frumuseţe uimitoare şi-un aer patriarhal care linişteşte şi îmbie la curăţime spirituală.
Perceptele creştine, susţinute chiar şi de cadrul natural de care am amintit, o comunitate de oameni cu frică de Dumnezeu şi milă faţă de cei fără un adăpost sau posibilitatea croirii propriului drum în viaţă, au adus o rază de speranţă în sufletele multor tineri crescuţi în orfelinate care şi-au găsit calea de urmat păşind în “Casa Vindecării” – un cunoscut Centru creştin de reintegrare socio-profesională, care funcţionează la Câmpina din anul 2008. O comunitate de oameni vrednici de toată lauda sub patronajul Bisericii Penticostale Betel din localitate şi îndrumarea atentă a pastorului Dumitru Huţan, având şi sprijinul nemijlocit al autorităţilor locale, a reuşit să însenineze viaţa multor tineri crescuţi în orfelinate care după ce au devenit majori erau sortiţi eşecului şi disperării. Acestora li s-a oferit şansa de a se realiza profesional, dar şi de a se împlini pe plan spiritual în “Casa vindecării” – un proiect de suflet, pentru suflet, care merită toată aprecierea şi recunoştinţa noastră!

Octavian Curpaş (Î): Sunteţi pastorul Bisericii Penticostale Betel din Câmpina, biserică în care s-au întâmplat atâtea lucruri minunate. Prin ceea ce s-a înfăptuit aici şi prin Centrul de reintegrare socio-profesională denumit generic “CASA VINDECĂRII” aţi realizat mult pentru comunitate, atât din punct de vedere spiritual cât şi social. Cum s-a derulat acest proiect?

✉ Scrisoare misionară: Uday şi Silvia, India

Pace, dragi fraţi şi surori!

           Uday a sosit cu bine din Nepal şi iată şi e-mailul scris de el şi tradus de mine. 

 
       Pace tuturor,
       
     În primul rând eu, Uday Bagadas, mulţumesc Domnului şi mai apoi Agenţiei Kairos şi credincioşilor pentru susţinerea financiară substanţială şi pentru rugăciunile continue. Am fost în Nepal pentru 10 zile, de pe 18 până pe 28 mai şi mă bucur mult că am avut oportunitatea de a ajuta sinistraţii din Nepal, deja pentru a doua oară. Am vizitat împreună cu fraţii localnici acelaşi judeţ, Sindupalchok, însă localităţi diferite şi anume Sipaghat, Jalberay şi zonele limitrofe. Nu am reuşit să iau cu mine doi fraţi de aici, din Kalimpong, aşa cum mi-am dorit.

Data trecută, după cum ştiţi, am ajutat la construirea unei biserici, însă am înţeles că a fost luată de un vânt foarte puternic. Şi organizaţiile care ajută cu hrană şi adăpost fac la fel, adăposturi din folie de plastic. De aceea, pentru binele acestor oameni am hotărât să facem adăposturi din tablă ondulată, care sunt rezistente şi pot face faţă la ploi şi vânt puterinc, mai ales că acum, în Nepal, sezonul ploios deja a venit. Am comandat această tablă ondulată, dar pentru că este mare criză a trebuit să aştept 5 zile în Katmandu pentru a o primi. Slavă Domnului că am primit-o chiar mai repede, asta pentru că am plătit în avans suma integrală. Astfel am donat tabla ondulată pentru 22 familii şi 4 biserici. Am ales să dăruiesc văduvelor şi familiilor sărace care nu-şi pot permite să cumpere această tablă. 
      O dată cu donarea tablei am avut ocazia să împărtăşesc Evanghelia şi să le spun că Domnul Isus vine în curând şi că acest cutremur nu este decât un semn că El vine şi, dacă noi alegem să-L urmăm pe Domnul Isus, vom trăi veşnic cu El. Cei necreştini au fost atinşi auzind aceste cuvinte, mai ales că acum, neavând case, au ales să stea în biserici. În puţinul timp care a mai rămas, am ajutat la construirea unei bisericuţe dintr-un sat mai îndepărtat.
        

Când am fost în sate pentru a distribui tabla ondulată, am mers pe jos kilometri întregi, deoarece drumul este foarte greu şi era un permanent pericol de accidentare. Iar dacă autobuzul vine este plin şi înănuntru şi deasupra. În drum pe Katmandu abia am reuşit să mă urc pe autobuz. 


      Aici... cutremurele se simt permanent, însă nu la scară foarte mare. La un moment dat ne-a prins un cutremur ceva mai mare chiar în autobuz, însă nu s-a simţit foarte tare. Slavă Domnului, pentru că EL ne-a protejat şi la plecare şi la sosire; „Domnul este umbra mea pe mâna mea cea dreaptă!”
         Mi-am dorit să stau mai mult însă, după cum ştiţi, Silvia, soţia mea, este însărcinată aşa că a trebuit să mă întorc acasă pentru a avea grijă de ea. Le-am promis oamenilor de acolo că dacă mai primim ajutor am să mă întorc să le fiu de folos. Încă este nevoie de ajutor consistent. Conexiunea noastră la internet este foarte slabă, însă încercăm să vă trimitem măcar câteva poze de acolo.

   În concluzie, dragi fraţi şi surori, Domnul să vă răsplătească fiecare efort, să vă binecuvânteze şi să vă întărească în orice lucru bun pe care-l faceţi pentru Dumnezeul nostru!

         La dispoziţia Lui, Uday Bagdas!


Silvia este membră a Bisericii Izbânda din Bucureşti şi s-a dedicat lucrării de misiune din India încă din 2007. După mai multe stagii pe termen scurt de lucrare şi pregătire, Silvia îşi doreşte să ajungă să împărtăşească Evanghelia celor dintre triburile în care nu a ajuns cunoştinţa de Dumnezeu.

E-mail: grace_silvy@yahoo.com
Pentru cei care doriţi să contribuiţi şi financiar la lucrarea pe care o desfăşoară Silvia puteţi folosi următoarele conturi:

Banca BRD  RONRO98BRDE410SV70924254100 , EURRO45BRDE410SV92432154100

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Marius Cruceru - Între Scriptură și ziar cu…Dorin Mureșan (scriitor)

Vezi și: