După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 23 mai 2015

† Cultul Penticostal din România: Apel la post și rugăciune!

Consiliul Bisericesc cheamă toți credincioșii penticostali la un timp de 3 zile de post și rugăciune, în zilele de joi – 28, vineri – 29 și sâmbătă – 30 mai a.c., înainte de sărbătoarea Cincizecimii – Pogorârea Duhului Sfânt.

Ne rugăm Domnului cu stăruință pentru o revărsare abundentă a Duhului Sfânt peste bisericile noastre, printr-o ungere proaspătă, aducătoare de har și de binecuvântare. De asemenea, ne vom ruga pentru țara noastră – pentru pace, ocrotire divină, îndepărtarea amenințărilor și pentru oamenii înălțați în dregătorii.

Rugăm păstorii bisericilor să anunțe această chemare în bisericile pe care le slujesc, așa încât toți credincioșii să ia cunoștință de această solicitare.

Consiliul Bisericesc își exprimă aprecierea față de cei care vor răspunde la acest apel, unindu-se cu toți ceilalți care vom avea zilele respective puse deoparte pentru post și rugăciune.

Prezentare Samy Tuțac - Candidat vicepreședinte pastorală

CINE SUNT, PRIN MILA TATĂLUI CERESC

Mă numesc Samuel Tuțac și sunt născut în Făget, județul Timiș, pe 17 Aprilie 1966. Am crescut în Coșteiul de Sus într-o familie de credincioși baptiști și din copilărie m-am implicat în slujire. L-am primit pe Domnul Isus în primăvara anului 1984 și am fost botezat pe 17 Iunie 1984, la Biserica Baptistă nr. 2 din Timișoara, de către fratele pastor Ion Râncu.

În anul 1989 m-am căsătorit cu Simona și avem împreună 4 băieți între 4 și 24 de ani. Băieții cei mari sunt membrii ai Bisericii Betel și implicați în slujire. Chiar și cel de 15 ani este implicat în slujire la Betel.

Am studiat Psihologia la Universitatea Tibiscus din Timișoara și Teologia la Institutul Teologic Baptist din București. Am obținut un Master of Ministry la Covington Theologial Seminary și am finalizat Doctoratul (PhD) în Teologie la Universitatea din București cu tema: Dinamica lucrării cu tinerii în bisericile locale: o analiză biblică, istorică și metodologică.

Din anul 1992 slujesc ca Pastor la Biserica Baptistă nr.1 BETEL din Timișoara. Din anul 1995 (cu o pauză de 4 ani) sunt membru în Consiliul Uniunii Baptiste. Am slujit ca și Coordonator al Departamentului de tineret al Uniunii Baptiste și două mandate ca și vicepreședinte al Comunității Timișoara. Începând cu 28 Februarie 2015 am fost ales președinte al Comunității Baptiste Timișoara. Sunt parte din Consiliul European ProChrist și din echipa de coordonare MissionNet, o mișcare creștină europeană pentru tineri și misiune a Alianței Evanghelice Europene.

CE AM FĂCUT, PRIN HARUL DOMNULUI ISUS

Am organizat zeci de tabere naționale sau locale pentru tineri (Brădățel, Surduc, Herculane). Am organizat timp de 10 ani Tabăra Internațională de la Brădățel, pentru tinerii români din țară și diaspora. În colaborare cu Uniunea Baptistă din Moldova am organizat anual tabere și conferințe pentru tineri și adolescenți, începând cu anul 1996.

Am organizat, ca și Departament de tineret, împreună cu Societatea Misionară Română, 10 conferințe naționale anuale și multe conferințe locale. Am organizat împreună cu Precept Ministries, în diverse locuri din țară (Timișoara, Bistrița, Constanța, București, etc.) conferințe pentru tineri cu tema: Dragostea adevărată așteaptă.

În anul 2005 la Chișinău și apoi la sediul Asociației Billy Graham din USA, am inițiat discuțiile pentru pregătirea Festivalului Speranței cu Franklin Graham și am condus Comitetul de organizare al celei mai mari evanghelizări din România. Am coordonat două campanii cu Filmul Isus, împreună cu Alege Viața, în Timișoara și campania de distribuție de Biblii în Timișoara. Am coordonat două campanii de evanghelizare prin satelit, împreună cu TV AlfaOmega și oraganizația ProChrist din Germania, cu evanghelistul Ulrich Parzany.

În anul 2006, împreună cu un grup de tineri, am demarat o lucrare de evanghelizare de la casă la casă cu literatură creștină (Cristos pentru toți), cu obiectivul de a atinge în 15 ani întreaga țară. Aceeași lucrare am demarat-o în Moldova și Bulgaria. Am fost parte din parteneriatul cu Serbia și am răspuns inițiativei de a ajuta în Oltenia (Craiova, Slatina, Rovinari). Am inițiat și coordonat, din 1993, cea mai lungă și serioasă colaborare a unei biserici baptiste din România cu bisericile baptiste din Moldova.

Am avut harul, ca pastor la Betel, să coordonez și să fiu parte, pentru mai bine de 20 de ani, dintr-una din cele mai importante lucrări locale cu tinerii din Europa.  

Am reprezentat Uniunea Baptistă din România la: Congresul Uniunii Baptiste din Moldova, Congresul Alianței Baptiste Mondiale din Hawaii, 2010, Congresul Asociației Baptiste Române din USA, Chicago, 2008, cât și Departamentul de tineret la nivelul Federației Baptiste Europene și al Alianței Evanghelice din Europa.

Am scris trei cărți: Pași pe calea credinței, Pledoarie pentru puritate și Liber pe contrasens.

CE DORESC SĂ FAC, PRIN PUTEREA DUHULUI SFÂNT

Pastor Ionel Tuțac - Cine e aproapele meu?

La mai puțin de două ore de Timișoara, când treci de granița cu Serbia, întâlnești o altă lume. O lume în care timpul s-a oprit în loc. Sate cu case frumoase, dar cu biserici puține și goale.

Ne-am obișnuit cu abundența spirituală – programe bogate, evanghelizări, conferințe, întâlniri de studiu biblic și rugăciune. La doar un pas de noi, la venicii noștri sârbi, toate acestea sunt ”hrană tare” după care tânjesc.

În Serbia trăiesc trei categorii de români: cei din Voivodina, vlahii, din Valea Timocului si aromânii. Serbia numără 8 milioane de locuitori, peste 500.000 sunt români. Baptistii din Serbia sunt tolerați de către autorități, dar nu sunt acceptați ca grup religios recunoscut. Sunt aproximativ 6000 de credincioși evanghelici, din care aproape 2000 sunt baptiști. Aici am descoperit o nevoie uriasă de Cuvânt, un teren în care am încurajat bisercile baptiste din Comunitatea Timișoara să se implice activ.

Primele noastre misiuni în Serbia au fost în anul 2000. Era dificil pe atunci, pentru că viza se obținea greu și costa mult. La început am ajutat bisericile cu Biblii, literatură creștină și cărți de cântări. Apoi am început să organizăm evanghelizări, cursuri de pregătire pentru pastori și activități educaționale și muzicale pentru copii.

Din 2003, Comunitatea Baptistă Timisoara a încheiat un parteneriat cu cercul de biserici românești din Serbia. An după an, am devenit ”de-ai casei” la Vârseț, Nicolinț, Vladimirovăț, Alibunar, Satu Nou, Cuvin, Straja sau alte locuri. I-am invitat pe pastorii și slujitorii bisericilor la conferințe în România, iar în câteva rânduri tinerii din zona Vladimirovăț au vizitat bisericile și orașele din județul Timiș.

Din anul 2007, la inițiativa Comunității Baptiste Timișoara, Uniunea Baptistă din România a început un parteneriat cu Uniunea Baptistă din Serbia. Parteneriatul este condus de către pastorul Dan Maleș, un om cu o inima mare pentru lucrarea misionara. 22 de biserici din vestul țării, din judetele Timis, Caras-Severin si Arad sunt implicate în diferite localități din Serbia. Parteneriatul include nu doar comunitățile românești, ci și cele sârbești, slovace sau maghiare.

În cadrul parteneriatului s-au dezvoltat mai multe proiecte: reabilitarea clădirilor mai multor biserici, s-au organizat evenimente evanghelistice, tabere de vacanța pentru copii, conferințe pentru pastori, s-au înființat orchestre, s-au organizat sărbători de Crăciun, concerte de muzică vocală și instrumentală.

Cu toate acestea, trebuie să recunosc, provocările sunt mari. Puțini înțeleg povara lucrării și nevoia uriasă de implicare a bisericilor românești în zona aceasta. Dar cu cât resursele spirituale și bisericile noastre cresc, cu atât ar trebui mai mult să ne doară sărăcia resurselor spirituale a celor de lângă noi.

Cine e aproapele meu? Răspunsul îl putem citi atât de simplu, dacă ne pasă.

Am fost mângâiați, ca să putem să fim și noi o mângâiere pentru alții.

„Binecuvantat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor și Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înșine suntem mângâiați de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz!” (2 Cor. 1:3-4)
Pastor Ionel Tuțac

Concert muzică Gospel Sergiu Bolotă la Sibiu


Voi susține un concert gospel în premieră, alături de prietenii mei, Radu Mureșian, Radu Beche, Ștefan Adrian & Dorian Ivan, duminică, 24 mai, începând cu ora 11 dimineața. Concertul va avea loc în superba Catedrală Luterană din Piața Huet, Sibiu, în sala de sus. Intrarea se va face prin sacristia din spatele catedralei. Acest concert are loc în cadrul evenimentului "O inimă înflăcărată" al Bisericii Metodiste Unite Lumină din Lumină Sibiu. Intrarea este liberă. Vom cânta piese din repertoriul propriu, Sergiu Bolotă, dar și piese ale unor artiști precum Mary MaryMatt Redman, Bornagain, Black Eyed Peas etc. Informații suplimentare la nr. de telefon 0742270832 (Sergiu Bolotă)

♫ Corul Sanctus Pro Deo la Biserica Sfânta Treime Constanța


♫ Corul Zorilor la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca


"Duminica familiei" cu Dr. Cosmin Lungu la Biserica Biruința Londra