După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 20 mai 2015

Pastor Samuel Tuțac – COMUNICAT

Către Bisericile Baptiste din Comunitatea Baptistă Timișoara

Comitetul Comunității Baptiste Timișoara cheamă Bisericile Baptiste din Comunitate la un timp de rugăciune pentru Congresul Uniunii Baptiste din România ce se va desfașura la Biserica Baptistă Emanuel din Oradea în 28-29 Mai 2015.

Considerăm că avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu în organizarea și desfășurarea acestui Congres, pentru ca toate lucrurile să fie făcute în dragoste, iar Domnul Isus să fie onorat. În acest sens chemăm Bisericile din Comunitatea noastră, dar și din celelalte Comunitați Baptiste sau din Diaspora, ca Duminică 24 Mai 2015, în cadrul serviciilor de închinare să alocăm un timp special în care să ne rugăm împreună pentru lucrările Congresului.

Dorim să-l lăudăm pe Dumnezeu pentru modul în care a călăuzit de-a lungul anilor Uniunea Baptistă din România, să-I mulțumim pentru cei care au slujit până acum în conducerea Uniunii Baptiste și să cerem Domnului călăuzire pentru alegerea noii conduceri a Uniunii Baptiste din România. De asemenea ne vom ruga pentru unitatea Cultului nostru și pentru reaprinderea spiritului misionar și de slujire în Bisericile Baptiste din România.

Fie ca: Harul Domnului Isus Cristos, dragostea lui Dumnezeu și părtășia Duhului Sfânt să fie cu voi cu toți! (2 Corinteni 13:14)

Președintele Comunității Baptiste Timișoara,

Pastor Samuel Tuțac

Florin Ianovici: Pocăinţa – Cel mai bun răspuns în viaţă în faţa bucuriei și a întristării (18 mai 215)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

† Fotbalistul brazilian David Luiz a fost botezat!

Fotbalistul brazilian David Luiz a fost botezat in cadrul unei ceremonii emotionante la care a participat si prietena lui, Sara Madeira, reafirmandu-si angajamentul de a ramane abstinent pana la casatorie.
Potrivit cotidianului spaniol El Mundo Deportivo, David Luiz este membru al miscarii „Am hotarat sa astept”, ai carei adepti isi propun sa ramana virgini pana la casatorie, ca o modalitate de a salva valorile crestine.
Stiu ca acest detaliu va starni o intreaga polemica, pentru ca aceasta atitudine nu este obisnuita in randul fotbalistilor, dar Luiz este un exemplu pentru copii si tineri prin tot ceea ce face, a declarat pastorul Nelson Junior, cel care l-a botezat pe fotbalist.
Membru al Bisericii Evanghelice Penticostale Hillsong Church, David Luiz a fost botezat in piscina prietenului sau Maxwell, care-i este si coleg de echipa.
Fotbalistul a publicat fotografii de la botezul sau pe o retea de socializare, cu urmatorul mesaj: Caci, daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi (2 Corinteni 5:17). Cat de minunat e sa traiesc cu Tine, Doamne; Iti multumesc pentru ca ma iubesti atat de mult si ai grija de mine. Viata mea iti apartine. Eu sunt robul tau. Tu esti intotdeauna in centrul tuturor deciziilor mele! Te iubesc Dumnezeul meu! Amin.

Lupta pentru supravieţuire în estul Ucrainei

Tocmai m-am aşezat în pat când am auzit un zgomot puternic şi casa a început să se clatine, tavanul de deasupra mea s-a desprins şi a căzut peste mine. Iar apoi s-aauzit o bubuitură puternică... urmată de flăcări care mi-au ars partea dreapta a corpului. A fost o minune că tavanul a căzut peste mine... iar bomba a explodat deasupra, astfel fiind protejată de schijele care zburau cu mare viteză peste tot... şi care ar fi putut să-mi ia viaţa.”

      
Mărturii ca acestea se aud în multe dintre oraşele şi satele din zona Donetskului, unde oamenii trăiesc cu teroarea că următorii ar putea fi ei. Case distruse, poduri aruncate în aer, oameni morţi, alţii flămânzi, oraşe şi sate părăsite şi – peste tot – soldaţi cu arme grele, care păzesc ceea ce a mai rămas din graniţa Ucrainei cu Rusia. Aproape două milioane de refugiaţi, 8 adunări închise, oameni care vânează câinii din lipsă de mâncare şi lista ar putea continua, înşirând atâtea lucruri pe care le-am văzut în călătoria pe care am făcut-o împreună cu alţi trei fraţi din România şi Ucraina.  
 
     
          Mulţumim tuturor celor care, cu mână largă, au dăruit ca să venim în ajutor fraţilor noştri ucraineni. Cu banii primiţi am putut cumpăra alimente pentru 450 de familii şi am avut posibilitatea să predicăm Evanghelia refugiaţilor din zonă. Am împărţit Nou Testamente soldaţilor şi am încercat să încurajăm, prin Cuvânt, oamenii care sunt în condiţii disperate. Aici este MARE nevoie de ajutorul nostru. Ne dorim să mai organizăm o călătorie având credinţa că, de data aceasta, vom avea mai multe resurse pentru a împlini nevoile fraţilor noştri. 

Rugaţi-vă pentru pacea Ucrainei!
       
Iar cei care doresc să sprijine lucrarea din zona de război, puteţi să ne contactaţi prin telefon, apelând: 0743412296 sau prin email, scriind pe adresa:                         emanuelbesleaga@hotmail.com

 Dumenzeu să ne binecuvânteze pe toţi!



Material informativ furnizat de catre 
Agentia Kairos

Cristi și Emma Repede la Dublin, Irlanda



Grupul Speranța şi Florin Ianovici la Vaslui


Adevărul.ro: De ce nu se mai face universitatea creştină de la Floreşti


Primarul din comuna clujeană Floreşti, cea mai mare comună din România, anunţa zilele trecute că proiectul construirii unei universităţi cu circa 10 milioane de euro, proiect al Asociaţiei Creştine Pro Integritate, nu se va mai realiza. Conducerea asociaţiei penticostale a cerut rezilierea contractului. 

Întrebaţi de ce, preşedintele asociaţiei, Mircea Cirţ, nu a spus decât că s-a renunţat la teren şi ulterior vor comunica mai multe informaţii.

Universitatea anunţată în urmă cu 2 ani că va fi ridicată în comuna clujeană Floreşti, cea mai mare comună din ţară, nu se va mai construi. Motivul? Asociaţia care a venit cu ideea, Asociaţia Creştină Pro Integritate, a anunţat că va rezilia contractul renunţând la ideea construirii campusului. Nu a spus de ce, după cum se poate vedea şi din declaraţia preşedintelui asociaţiei, omul de afaceri din Baia Mare, Mircea Cirţ, dată pentru ”Adevărul”: “Asociaţia Pro Integritate a renunţat la teren chiar dacă au fost cheltuieli cu acesta, iar la momentul potrivit vom comunica mai multe informaţii”. În urmă cu doi ani, omul de afaceri Mircea Cirţ, din Baia Mare semna, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Pro Integritate (un ONG), un contract cu primăria din comuna clujeană Floreşti prin care urma să se construiască o universitate pe un teren de circa 10 hectare de teren în zona Cetatea Fetei din Floreşti. Proiectul cuprindea ridicarea sediului universitar cu săli de curs, spaţii verzi, teren de sport, dar şi internat pentru studenţi şi profesori. O investiţie de circa 10 milioane de euro.

Citeste mai mult: adev.ro/nol8lq

✉ Scrisoare misionară: Familia Dubei, Africa de Sud

Dumnezeu să aibă milă de noi şi să ne binecuvinteze, să facă să lumineze peste noi Faţa Lui, ca să se cunoască pe pământ calea Ta, şi printre toate neamurile mântuirea Ta! Psalmul 67:1-2 

 Numai prin harul și binecuvântarea Domnului putem face cunoscut Cuvântul Lui printre toate neamurile. Depindem în totalitate de El și-I dăm Lui tot meritul pentru orice progres. Încrederea noastră pentru succesul acestei lucrări vine din cunoștința că este misiunea Lui! 

La sfârșitul lui martie comitetul Parteneriatului Biblic San (Bushman) a avut întâlniri de strategie pentru cele nouă proiecte de traducere orală a Scripturii începute acum doi ani. O problemă discutată a fost inițiativa locală scăzută sau dependența mare de consultanții din afară care încetinea progresul. Decizia luată a fost să renunțăm la atelierele mari ocazionale și munca de voluntariat, și să plătim câțiva oameni mai capabili care să se întâlnească săptămânal și să lucreze pe plan local atât cât pot fără ajutor din afară. Rugați-vă pentru aceste schimbări și pentru rezultate mai bune. 

Comitetul a decis de asemenea să înceapă traducerea orală a Scripturii în alte limbi San, și mi s-a cerut să ajut la începerea a două proiecte noi, pe lângă cele două pe care le ajut deja. Așa că în aprilie 20-27 am ținut un atelier cu vorbitorii !Xoon din vestul Botswanei unde am prezentat programul Scripturilor Orale. Limba !Xoon este una din cele mai complexe din lume având 85 de combinații de clicuri. E fascinant să-i auzi vorbind sau cântând, dar e aproape imposibil de reprodus acele clicuri. Mare este Creatorul nostru!

Avantajul traducerii orale este că traducătorii nu trebuie să scrie pasajul și să se străduiască să citească toate acele clicuri. Ei traduc oral și memorează pasaje scurte care sunt înregistrate. Oricum, partenerii noștri au lucrat la traducerea scrisă a câtorva pasaje în !Xoon. Încercați să citiți rugăciunea Tatăl Nostru de mai jos: 

O mână de ajutor pentru Nepal!

În urma noului cutremur din Nepal, din data de 12 mai, situaţia s-a înrăutăţit, mai ales în zonele situate la distanţă de capitală, unde guvernul şi orgnizaţiile de ajutorare ajung mult mai greu.
Din acest motiv vrem să simţim cu cei în nevoie şi să fim gata să le oferim ajutor în această perioadă atât de dificilă.
      În urma cutremurelor din ultimele săptămâni foarte mulţi oameni au rămas fără locuinţe sau chiar preferă să doarmă sub cerul liber din cauza nesiguranţei pe care o simt în casele deja afectate de cutremurele repetate şi de mare intensitate.
        Văzând şi analizând situaţia de pe teren prin fratele Uday, soţul Silviei (fosta Costache), vrem să ajutăm şi noi sinistraţii cu alimente, apă, tablete pentru purificarea apei, pături, folie de plastic şi diferite scule pentru ca ei să-şi poată constui repede şi cât mai ieftin adăposturi unde să poată dormi.
          Dar mai mult decât orice ajutor, aceşti oameni au nevoie să Îl cunoască pe Dumnezeu şi, de asemenea, au nevoie să îşi reia viaţa.
      Silvia şi Uday ne ţin la curent cu situaţia din Nepal şi ne rugăm pentru ei, pentru siguranţa lor şi pentru felul în care Dumnezeu a ales să lucreze prin ei.

      Pentru că orice ajutor, cât de mic, contează foarte mult pentru cei de acolo, vă rugăm să ne contactaţi pe adresa de e-mail secretariatkairos@gmail.com sau la numărul de telefon:  0744 754 457.

A apărul Ghidul de rugăciune pentru Biserica persecutată pentru 2015

Open Doors furnizează informaţii actualizate despre țările unde Biserica este cel mai persecutată. Toate informaţiile despre populaţia fiecărei ţări, religia, sursa persecuţiilor şi motivele de rugăciune concrete sunt cuprinse într-o broşură care îşi propune să fie un instrument de folos pentru cei care au înţeles nevoia de rugăciune pentru toate naţiunile pământului.

     Află cum poţi să te rogi în mod eficient pentru ţările unde creștinii sunt cel mai persecutați, comandând broşura World Watch 2015 la adresa secretariatkairos@gmail.com .

Pret: 3 lei buc.