După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 14 mai 2015

Pastor Octavian Ivănică la Biserica Elim Ploiești


Admitere 2015 la Institutul Teologic Penticostal Bucureşti


Ierusalim, numărătoarea inversă - Vineri, 15 mai 2015, ora 22, la Alfa Omega TV


Preludiul pentru Armaghedon a inceput... Din cauza tumultului din Orientul Mijlociu, cel mai important aliat al Israelului este amenintat cu un razboi iminent – America este acum tinta pe masura ce incepe batalia pentru Ierusalim.

Adaptat dupa cartea pastorului John Hagee, filmul surprinde realitatea unui conflict inevitabil dintre Israel si Islam. Cand armamentul nuclear patrunde in America, Agentul FBI Shane Daughtry se confrunta cu o sarcina imposibila – sa il gaseasca inainte de a fi detunat. Timpul se scurge si singurii oameni care il pot ajuta sunt un traficant de arme ratat, un agent israel mussad convertit si un sef CIA ca la carte.

Un film incarcat de actiune si suspans.

✔ Botez la Biserica Penticostală „Eben Ezer” Castellon, Spania

Familia Bisericii Domnului „Eben Ezer” din Castellon de la Plana, s-a înmulţit recent, prin adăugarea în rândurile acesteia a 11 suflete, care duminică 10 Mai au intrat în apa botezului. Un prilej de deosebită bucurie pentru câteva din familiile bisericii, majoritatea celor botezaţi fiind copiii fraţilor, crescuţi aici în diaspora. Bucuria a fost de aceeaşi intensitate şi pentru o soţie care şi-a văzut soţul făcând legământ cu Domnul, precum şi pentru biserica întreagă văzând pe acei care s-au rupt de legăturile lumii acesteia şi legându-se de Hristos, din care au făcut Domnul şi Mântuitorul lor.
Din cuvântul Domnului au vorbit cei doi pastori ai bisericii, fraţii Mihai Morar şi Beni Drădici, textul biblic de care s-au folosit fiind cel din Filipeni 2:12, 13 – „ Astfel, dar, preaiubiţilor, după cum totdeauna aţi fost ascultători, duceţi până la capăt mântuirea voastră, cu frică şi cutremur, nu numai când sunt eu de faţă, ci cu mult mai mult acum, în lipsa mea. Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea”.
Mai multe detalii pe www.spaniaevanghelica.com

Trupa Pas la Arad, Baia Mare, Turda şi Oradea


Vladimir Pustan - Mai are blestemul putere asupra noastră? (10 mai 2015)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Vladimir Pustan

✡ Un nou pelerinaj evanghelic în Ţara Sfântă / 15-22 iulie 2015


Dragi prieteni ai Israelului,
Ne bucuram sa va putem oferi, in parteneriat cu Asociatia „Strigatul de la Miezul Noptii” ocazia de a intreprinde in perioada 15 – 22 Iulie 2015 o excursie de neuitat in Israel, tara pe care Dumnezeu a binecuvantat-o in mod special, beneficiind de explicatiile si informaţiile bine documentate oferite de ghidul profesionist al misiunii noastre, Fredi Winkler.

Mai multe detalii: AICI

Vezi si:


Iosif Ţon: Noi credem în Isus 100%

Vezi și ultimele noutăți în pagina 

Marius Cruceru - Vicii și Virtuți: Lene vs. Hărnicie (26 Aprilie 2015)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Declinul creştinismului în America

Crestinii persecutati ai Europei s-au refugiat in America pentru a fonda o tara crestina pe pricipiile libertatii si tolerantei religioase. Vreme de secole crestinismul a cunoscut o ascensiune impresionanta atit in America de  Nord, majoritar Protestanta, cit si in America de Sud, majoritar Catolica. In timp ce crestinismul era in ascensiune in Lumea Noua, insa, era in declin in Europa. Vreme de multi ani, declinul crestinismului in Europa nu s-a simtit in Lumea Noua. Comentatorii atei si sociologii erau nedumeriti de energia crestinsmului si a religiei in general in Statele Unite, cea mai tehnologizata si dezvoltata tara din istoria omenirii. Teoriile sociologice conform carora cu cit o societate devine mai dezvoltata cu atit devine mai putin religioasa erau confirmate de declinul crestinismului in Europa, dar compromise de continua ascensiune a crestinismului in America. Multa vreme descoperirile stiintifice, evolutionismul si devoltarea economica nu au afectat credinta in Dumnezeu ori pozitia dominanta a crestinismului in America. Iata insa, ca, pentru prima data, saptamina aceasta date statistice au fost publicate in America privind crestinismul si religia, care tind sa confirme ca religia si crestinismul sunt in declin in America. In alte cuvinte, ca ceea ce deja s-a intimplat in Europa cu multi ani in urma se petrece acum in America.
 
Presa din America a fost dominata in doar ultimele putine zile de numeroase comentarii privind un nou sondaj de opinie publicat de Pew Research Center care reflecta, la nivel de procente, ca doar 70.6% din populatia adulta a Americii se identifica ca fiind crestina. In 2007 acest procent era de 78.4%. E, deci, vorba de un declin remarcabil si dramatic de 8% in 7 ani, adica un declin numeric anual de mai mult de 1%. Aceste cifre au fost interpretate de presa americana in diferite feluri, de unele publicatii mai flegmatic iar de altele cu mai putina ingrijorare. De exemplu, publicatia seculara si pro-atee Salon a publicat un comentariu cu titlul scandalos Is Christianity Toast? (“E crestinismul ars”?) [Comentariul poate fi citit aici: http://www.salon.com/2015/05/12/number_of_u_s_christians_in_sharp_decline_according_to_report/] In contrast, publicatia conservatoare RedState a publicat un articol cu un titlu exact opus: No, Christianity Is not Actually in Decline (“NU, crestinismul nu e in declin”). [Comentariul poate fi citit aici: https://plus.google.com/share?url=http://www.redstate.com/2015/05/12/no-christianity-is-not-actually-in-decline/] La fel, stanga americana a prezentat subiectul cu mult entuziasm si vadita bucurie, declarind ca in sfarsit America se aproprie de Europa in respingerea crestinismului si a credintei in Dumnezeu. Ne-am gandit deci, ca e potrivit si pentru noi, sa facem un mic comentariu asupra acestui subiect, sa va prezentam studiul original si astfel sa va dam oportunitatea sa il studiati singuri si sa va formulati propriile opinii. Si asta, inainte de a va lasa influentati de comentariile care probabil au aparut ori vor apare in media romana si care probabil va face un simplu copy + paste ori va repeta, fara discernamint, ce scrie presa de stanga din America.

✉ Scrisoare misionară: Uday şi Silvia - Noutăţi despre situaţia din Nepal

    Pace tuturor,
         
     Uday a sosit acasă, slavă Domnului. Mai jos aveţi un mail chiar de la el. L-am tradus pentru a face mai uşoară comunicarea către dumneavoastră. 

            Silvia 

 
         Pace, dragi fraţi şi surori,
     
    Sunt Uday Bagdas şi, după cum soţia mea, Silvia, v-a informat, am fost în Nepal pentru a ajuta sinistraţii în urma cutremurului. De fapt cutremurul a afectat atât Katmandu-ul (capitala Nepalului) cât şi împrejurimile sale.
           
         Alături de cei în suferinţă
   
   Săptămâna trecută am vizitat un loc numit Sindupachak, acolo unde trăiesc şi locuiesc atât creştini cât şi necreştini. Această comunitate este departe de capitală, se află la 5 ore cu maşina. Noi am fost primii care am ajuns la aceşti oameni cu ajutor, deoarece pentru guvern şi alte organizaţii este foarte departe şi condiţiile mult prea grele pentru a face acest efort. La sosire, am avut în faţa ochilor o privelişte dezolantă: case complet distruse, mulţi oameni au murit, inculsiv animalele lor. Oamenii sunt dezolaţi şi dezorientaţi şi nu prea ştiu ce să facă. Suferă mult deoarece nu au mâncare, nu au un acoperiş deasupra capului, nu au medicamente şi nici apă.