După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 24 aprilie 2015

Nicu Grigore la Biserica Râul Vieții Constanța


O nouă serie despre misionari Wycliffe România

✔ Botez la Biserica Baptistă Nădejdea Sânnicolau Mare, județul Timiș


Ionel Tuțac: Parteneriatele civile - o încălcare gravă a Legilor lui Dumnezeu

Sunt multe legi despre care puțini dintre noi știu. Cum ne afectează aceste legi și care este impactul lor asupra țării și comunității creștine, pe termen lung?

O propunere legislativă recentă urmărește reglementarea parteneriatului civil pentru cuplurile alcătuite din persoane de același sex sau de sexe diferite. O ușă largă deschisă pentru concubinaj și căsătorii homosexuale, care nu fac decât să descurajeze căsătoria tradițională și să încalce principii pe care Dumnezeu le-a afirmat atât de clar în Sfânta Scriptură.

Cred că ar trebui să ne ridicăm câteva întrebări – cum va afecta stabilitatea căsătoriei înființarea unor parteneriate paralele cu instituția sacră a familiei? Cum vom susține societatea, dacă tânăra generație este încurajată să se alinieze unor parteneriate și să nu se dedice total familiei – celula de bază a societății? Cum vom asigura protecția copiilor și dezvoltarea lor într-un mediu sănătos – moral și emoțional, dacă vor crește în instabilitatea unor parteneriate?

Familia a fost ideea lui Dumnezeu. Are principii desemnate de El și, mai mult, reprezintă o imagine a relației dintre Cristos și Biserică. Apostolul Pavel numește Biserica ”mireasa” lui Cristos și folosește ilustrația iubirii unui mire și a unei mirease pentru a descrie relația dintre Cristos și Biserică. Ideea unui parteneriat civil devalorizează unirea sacră și o transformă într-un contract în care împărțirea bunurilor materiale devine miza principală.

Este momentul să ne asumăm statutul de ”sare și lumină” în lume și să ne afirmăm clar poziția vizavi de această încălcare flagrantă a principiilor creștine. Suntem responsabili față de copiii noștri, față de generațiile care vor veni, de moșternirea spirituală pe care le-o vom lăsa. Suntem responsabili în fața lui Dumnezeu.

Ionel Tutac
Secretar general al Uniunii Baptiste din Romania


Cucuveaua Politrucă cu Vladimir Pustan

Cucuveaua Politrucă alături de Vladimir Pustan în fiecare vineri de la ora 21:00, 
“O retrospectivă săptămânală a celor mai importante evenimente politice.
Privite prin ochii unuia care nu suportă politica. De nici un fel.”

Florin Fodor: Cum ar trebui să răspundă un creștin atrocităților ISIS?

  • Nota Redacţiei: Florin Fodor este licențiat în teologie la International Graduate School of Leadership din Manila, Filipine
Cu toții am auzit în trecut de organizații teroriste ca Al Qaida, Hezbollah, sau Hamas. De curând însă, comunitatea mondială a fost îngrozită de acțiunile brutale ale altor două grupări: ISIS și Boko Haram. Decapitările în masă, execuțiile și măcelăririle violente din Libia, Siria sau Irak sunt realități îngrozitoare care au șocat întreaga lume.
Una din țintele predilecte ale ISIS sunt creștinii: aceștia sunt răpiți, terorizați, adesea forțați să aleagă între convertire la islam sau moarte. Multe biserici au fost dărâmate, amenințarea ISIS fiind că va distruge toate locurile de închinare creștină din zonă. În Mosul și zona Ninive, unde exista una din cele mai vechi comunități creștine din lume, sute de mii de credincioși au fost alungați din casele și orașele lor.
Situația aceasta este groaznică. Imaginați-vă suferințele prin care trec aceste familii care se declară creștine (chiar dacă sunt asiriene sau copte). În fața unor asemenea atrocități, cum ar trebui să răspundem noi ca și creștini?
Informare
Nefiind afectați direct de aceste violențe, am putea avea tendința să le ignorăm. Unii dintre noi au adoptat o atitudine pasivă, sperând că timpul va rezolva cumva lucrurile de la sine. Alții mai sensibili găsesc știrile atât de îngrozitoare încât le este teamă să le citească/privească, darămite să le mai și răspândească.
Cred că este necesar să ne informăm. Nu avem dreptul să ignorăm o astfel de stare de lucruri. Nu trebuie însă să ajungem consumatori de brutalitate. Una e să fii informat despre ce se petrece și alta să urmărești minute în șir acest tip de sadism islamic. Accesarea unor fotografii sau filme trebuie făcută cu mare grijă, pentru a nu fi afectați nici cei adulți, dar mai ales copiii.

Profides la Biserica Alfa și Omega Craiova


Adevărul.ro: „Bunul Samaritean“ din Bihor, în război cu autorităţile statului


De mai bine de nouă ani, Viorel Paşca un bihorean simplu, s-a transformat în fiul părinţilor abandonaţi, în nepotul bunicilor bolnavi care dorm pe drumuri, în fratele celor părăsiţi la colţ de stradă sau în prietenul celor uitaţi într-un salon de spital.

Sute de oameni părăsiţi şi-au găsit adăpost la el, în Dumbrava, o localitate situată la aproximativ 60 de kilometri de Oradea. Invidiat de unii, bihoreanul a ajuns să fie luat la puricat de autorităţile statului, după o sesizare înregistrată la Direcţia Economică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor. 

Aşa a ajuns să fie vizitat de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, care au întocmit un proces verbal, proces atacat în instanţă de către Viorel Paşca. În primă instanţă, Judecătoria Beiuş a anulat respectivul proces, dar juriştii DSP-ului au făcut apel, care urmează să se judece. 

Sătul de atâta birocraţie, Paşca a ajuns la limita răbdărilor şi este dispus să renunţe la cei peste 130 de oameni pe care-i îngrijeşte fără să ceară niciun sprijin de la stat. A făcut primul pas joi, când, la ora 10.00, a ajuns în faţa DSP-ului cu 15 persoane bolnave, dispus să-i lase în grija autorităţilor statului. A fost aşteptat de poliţişti şi jandarmi, pregătiţi să intervină dacă lucrurile vor degenera.

Citeste mai mult: adev.ro/nn9jpk
Vezi şi:

Pastor Michael Durham la Palas Mall Iaşi


Ședința Consiliilor reunite ale Uniunii Baptiste din România

Marți 28 Aprilie 2015, începând cu ora 10.30, se va desfășura la Centrul de conferințe "Al șaptelea izvor" din localitatea Șiștarovăț, judetul Arad, ședința Consiliilor reunite ale Uniunii Baptiste din România. 

În această ședință comună se vor stabili: tema Congresului Uniunii Baptiste, ordinea de zi și componența nominală a biroului de conducere al Congresului. 

De asemenea se vor depune candidaturile pentru slujirea in cadrul Comitetului Executiv al Uniunii Baptiste. 

✉ Scrisoare misionară: Luminiţa Prisecaru, Etiopia

Nagaye!-Salutări de pace din Ale! În primul rând vă trimit câtev motive de rugăciune şi laudă la adresa lui Dumnezeu. El să vă binecuvânteze în tot ceea ce faceţi!

            1. În primul rând, să ne rugăm pentru pace în Ale. În luna august, anul trecut, pe când eu eram în România, la graniţă cu grupul vecin Konso, în zona numită Duro, a fost un conflict armat între aceste două grupuri, conflict care a lăsat victime de ambele părţi. Acum o lună în urmă am auzit cutremurătoarea vestea că un tânăr din Ale a fost atacat şi rănit cu maceta. Identitatea atacatorilor este necunoscută, dar bănuiala este că sunt din grupul Konso. Viaţa tânărului este în afara oricărui pericol, dar incidentul a stârnit valuri de frică. Să continuăm să ne rugăm ca Dumnezeu să îşi aducă Împărăţia Sa așa cum este în ceruri aşa şi pe pământurile din Ale şi Konso. Fie ca instabilitatea şi fragilitatea vieţii experimentate aici să stârnească dorul după viaţa de dincolo.

            Un val cheamă un alt val, la vuietul căderii apelor Tale... aşa m-am simţit în ultimul timp lucrând acolo, în Ale. Veştile de război au încetat şi veştile de boală au început. Simptomele neidentificate medical, pentru o vreme, ale unei boli contagioase… s-au adăugat la stresul vieţii de zi cu zi de acolo. Boala a cauzat moartea a cinci persoane într-o singură familie. Şi cazurile s-au multiplicat fără a se înregistra noi decese. Frica şi teroarea sunt fără îndoială armele întunericului! Să ne rugăm ca tratamentul a ceea ce au numit difterie să continue cu succes şi, mai mult decât oricând, inimile multora să se întoarcă la Domnul şi uşi noi să se deschidă pentru Evanghelie şi înaintarea Împărăţiei Lui.  

            2. Mulţumim Domnului pentru răspunsul rugăciunilor aduse în a avea un alt traducător (în locul fratelui mai în vârstă, Gebreab). Numele său este Dawit şi, în ciuda faptului că este tânăr, are o inimă mare pentru Împărăţia Tatălui din Ceruri! E dornic să înveţe şi cred că a avut un start bun în echipă. Să continuăm să ne rugăm pentru el ca Domnul să îi întărească chemarea la această lucrare. Să ne rugăm şi pentru ca anul acesta să poată merge în Adiss Ababa pentru a putea lua parte la cursul de instruire pentru traducerea Bibliei.

            3. Rugaţi-vă pentru comunitatea creştinilor din oraşul Gawwada, unde avem biroul de traducere. Să ne rugăm pentru ca Numele Domnului să fie sfinţit prin mărturia noastră şi a tuturor credincioşilor de acolo. Biserica locală a început organizarea de grupuri de casă pentru rugăciune şi părtăşie. Aş vrea să vă rugaţi pentru ca Domnul să însufleţească, prin Duhul Său, această lucrare bună a liderilor creştini de acolo. 

Florin Ianovici - Cuvânt de rugăciune

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Misiunea Genesis în Africa

Lazăr Gog: Apocalipsa - Necazul cel mare a început

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Lazăr Gog

☉ Conferinţa "Cunoaşterea lui Hristos şi a Împărăţiei Lui" cu Dr.Michael Morrow şi Charles Leiter la Bucureşti

Promo Sponsorizat