După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 23 aprilie 2015

☉ Conferința învățătorilor de Școală Duminicală la Vicovu de Sus

Sâmbătă pe 25 aprilie 2015, va avea loc Conferința învățătorilor de Școală Duminicală și a profesorilor de religie din Comunitatea Regională Penticostală Suceava. 
Întâlnirea are loc la Vicovul de Sus începând cu ora 10:00.
Seminarul pentru instruirea învățătorilor și profesorilor  va fi susținut de pastorul Nelu Muresan din Turda.
Sursa: AICI

Pastor Iuliu Centea la Biserica Betel Timișoara


Duminică, 
26 Aprilie 2015, 
ora 18.00.

Invitați:
Corul Liceului Baptist Timișoara
Pastor IULIU CENTEA

Iosif Ţon - O nouă aventură (Interviu)

IMG_1405
În marea majoritate a cazurilor, oamenii ajunși la venerabila vârstă de 80 ani se retrag din orice activitate. Și foarte mulți fac acest lucru cu mult mai devreme. Și pe bună dreptate. Însă există și excepții. Și o astfel de excepție este fratele Iosif Țon.
Asemeni lui Caleb de alta data, (Iosua 14, 10-12) care la o virsta de peste 80 ani, i-a cerut lui Iosua sa-l lase să mai cucerească încă un munte, tot la fel și fratele Țon se află la poalele muntelui BUNĂTĂȚII LUI DUMNEZEU, și este pe punctul să se cațere pe el, în pofida efortului considerabil care îl așteaptă, și asta doar din marea dragoste nutrită pentru DUMNEZEU pe de o parte, și pentru oameni, pe de altă parte. Cei care ați citit ultimul interviu pe care fratele Țon a avut amabilitatea să ni-l acorde pe acest blog, vă amintiți probabil de raspunsul dânsului la întrebarea referitoare la „PROIECTE DE VIITOR”. Și așa cum ne promitea în acel interviu, proiectul despre care amintea atunci mai mult în treacăt, astazi este pe punctul să se concretizeze. Dacă atunci ne vorbea prin credință, astăzi fratele Țon ne vorbește despre ceva palpabil, ceva care prinde contur.
Ma bucur de acest om a lui DUMNEZEU care ne poate sluji ca un exemplu nouă, celor mai tineri. Dragostea și energia dânsului pentru cele sfinte, sunt de-a dreptul molipsitoare. Dar mai bine să-l las pe dânsul sî ne vorbească, prin intermediul interviului de mai jos. 
Î: Frate Iosif, știu că sunteți într-o vizită în România. Cu ce ocazie ?
R: Împreună cu scumpa mea soție, suntem în Cluj de la data de 15 aprilie și vom sta aici, incluzând și o vizita la Arad și Timișoara, până în 19 mai. Vizita este prilejuită de terminarea lucrului la noua mea platformă de internet: iosifton.com în care se adună tot ce am scris și predicat în întreaga mea carieră de predicator, profesor și scriitor.
Î: Cum a pornit totul? A fost ideea dumneavoastră?
R: Toată viața am fost preocupat de comunicare. De câteva secole, vehicolul principal al comunicării, dincolo de catedră și de amvon, a fost cartea. Mi-am dorit să am propria mea editură, și de îndată ce lucrul acesta a devenit posibil, am creat Editura Cartea Creștină. Aceasta m-a slujit excelent timp de 20 de ani. În ultimii aproximativ 15 ani, a apărut o formă nouă de comunicare numită Internet. La scurtă vreme mi-am dat seama că viitorul comunicării este internetul. Am inceput să visez să am o platformă comprehensivă, care să cuprindă toate mijloacele oferite de acesta: Youtube, blogosferă, facebook, etc.
Crearea unei asemenea platforme cere experți și fonduri și iată că Dumnezeu mi-a dat aici, la Cluj, o echipă extraordinară de tineri nu numai experți în internet, ci și iubitori de Dumnezeu și doritori să-și pună talentul în slujba Lui.

Î: Ce o să cuprindă această platformă?
R: Deja am indicat în răspunsul de mai sus cam ce va conține. Nu vreau să elaborez, deoarece trebuie să rămână și un element de surpriză care va fi satisfăcută prin lansarea platformei. Vă pot garanta că s-a investit multă pricepere și multă artă în crearea ei.
Î: Aveți destul material pentru a susține o astfel de Platformă?
R: Lucrez în domeniul scrisului, al predicatului, al predării de cursuri din 1973, deci de patruzeci și doi de ani. Eu însumi mă minunez când le văd adunate laolaltă în această platformă. Este uimitor cât de mult poate să cuprindă ea! Dar mai este ceva. Platforma aceasta este menită mai ales pentru creația de viitor. Ea va sluji și ca amvon, și catedră, și chiar și revistă în care îmi pot publica scrierile, și nu numai pe ale mele, ci va fi deschisă și altora.
Î: Care vor fi temele de bază și unde se tinde să se ajungă?
R: Cu toate că opera mea din trecut cuprinde o mare varietate de subiecte, pentru viitor ne vom concentra la tema bunătății. Este un subiect foarte puțin cercetat deși bunătatea este lucrul de care are cea mai mare nevoie societatea umană. Sunt multe scrieri despre răutate. Nu există tratate serioase despre bunătate. Nu există nici credința că bunătatea ar putea să alunge răutatea de pe planeta pământ. Obiectivul principal al acestei platforme este triumful bunătății pe pământ.
Î: Am înțeles că ați luat legătura cu mai mulți oameni de cultură și foști miniștri pentru a-i implica în acest proiect. Ce ne puteți spune despre acest lucru?
R: Fiindcă subiectul acesta este puțin cercetat și fiindcă dorim să-l tratăm la nivel înalt, a fost firesc să consult experți din domeniul filosofiei, sociologiei, literaturii și, în general, al culturii, ca să capăt de la oamenii care lucrează în aceste domenii idei și sugestii. Am fost surprins să văd ce interes a stârnit însuși faptul că le-am spus ce plan am și că i-am abordat și le-am cerut o participare la acest proiect. Deocamdată nu am libertatea să le dau numele și contribuția. Vor veni și acestea la vremea potrivită.
Î: În cât timp credeți că va fi lansarea Platformei?
R: Suntem aproape de terminarea ultimelor lucrări de finisaj. Este o problema de zile până când, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom fi gata să o declarăm funcțională și să-i dăm drumul. Va urma o mare campanie de anunțare a apariției acestei Platforme pe cât mai multe forme de comunicare.
Draga frate Țon vă mulțumesc mult pentru timpul acordat și vă doresc multă binecuvântare și izbindă în cucerirea noului munte numit BUNATATEA LUI DUMNEZEU.

Mike Olari www.family2fam.com
Vezi si: 

Pastor Radu Oprea la Biserica Elim Ploiești


✡ Seară de cântece evreieşti cu Ulla & Pete Ingmann la Biserica Sfânta Treime Bucureşti

CU OCAZIA Zilei Naţionale a Israelului Yom Ha'atzmaut -, 
la împlinirea a 67 de ani de la Re-Înfiinţarea Statului Israel, 
VĂ INVITĂM LA
O SEARĂ DE CÂNTECE EVREIEŞTI şi RUGĂCIUNE PENTRU POPORUL ISRAEL.
SUNT BINEVENIŢI TOŢI CEI CE SE ROAGĂ ŞI SUSŢIN POPORUL ISRAEL.
Invitaţi speciali:
Ulla & Pete Ingmann din Finlanda
Evenimentul va avea loc 
VINERI, 24 APRILIE 2015,  DE LA ORA 19:00
la BISERICA SFÂNTA TREIME,
ÎN STR. PROF IULIU VALAORI NR 20, SECTOR 3, BUCURESTI.

✡ Yom Ha'atzmaut - Ziua naţională a Israelului

Astăzi se împlinesc 67 de ani de când HaShem, prin Ben Gurion a declarat pământul evreilor, Statul Israel. Adonai i-a făcut una din cele mai puternice ţări din lume, atât pe plan cultural, tehnologic, militar şi ştiinţific. 
Una din cele mai mici ţări (ca şi suprafaţă) din lume, are parte de mai multă atenţie decât marile puteri ale lumii. Israelul este înconjurat de 22 de ţări arabe, cu o suprafaţă de 640 de ori mai mare decât a Israelului. 
Potrivit cu toate statisticile, Israelul ar fi trebuit de mult ras de pe faţa pământului, însă Adonai e Cel care se luptă pentru ei şi nu doar că nu sunt învinşi dar sunt biruitori în aproape toate luptele lor.
Fie ca Adonai să îi întărescă şi să îi facă în continuare cap şi niciodată coadă, să facă Faţa Lui să strălucească peste ei şi să le dea pacea Lui. Dar mai mult decât orice, îmi doresc pentru evreii mei dragi să li se ridice vălul de pe ochi şi să Îl vadă pe Yeshua ca Mashiach. Atunci înălţarea lor va fi completă...
LA MULŢI ANI ISRAEL!!!!!!!!!

♫ Corul Studenţilor Evanghelici din Timişoara la Biserica Baptistă Betel Ineu


Dragi prieteni,


Duminica, 26 aprilie, ora 18:00 va invitam la o seara speciala de inchinare si cantare in care suntem vizitati de Corul Studentilor din Timisoara. 

Va asteptam drag! 
emoticon smile

CristoCentric în Germania

Sursa: AICI

Seminarul "Visele devin realitate" la Vâlcelele Bune, judeţul Hunedoara

Sursa: AICI

☉ Conferinţa "Libertate în Hristos" la Hotel Aro Braşov



Tabără cu Nelu Vătran, Romică Iuga şi Elim Harmony la Șiştarovăţ


Aniversare 25 de ani la Biserica Golgota Târgoviște


Mona Nicolici despre centrul social de romi de la Boldești-Scăeni, judeţul Prahova

Cînd intri într-o comunitate de romi, cum este şi cea de la Boldeşti-Scăeni, îţi dai seama imediat că nu au locuri de muncă, nu au din ce trăi, şi atunci e foarte la îndemînă să fure, din moment ce n-au ce să pună pe masă copiilor. Am fost în mijlocul lor, încercînd să văd cum îi putem ajuta. 

Există acolo un lider informal care începuse deja să ajute comunitatea. E angajat OMV Petrom, este pastor pentru comunitate. Începuse să construiască un mic centru unde veneau copiii să-şi facă lecţiile, îi ajuta şi pe adulţi. Am fost surprinsă să constat că, iniţial, mi-a spus că nu are nevoie de ajutor. Am încercat să înţeleg mai profund care sînt problemele. Romii au o întreagă istorie în spate, noi, ceilalţi, îi izolăm şi chiar ei înşişi se izolează. 

Pastorul de acolo este un personaj fabulos, a făcut foarte multe pentru oamenii din comunitate. Şi-a trimis propriii copii la facultate, datorită lui în comunitatea de acolo sînt foarte mulţi studenţi – la medicină, la robotică, la construcţii. Am reuşit să legăm o punte cu dl Oprişan, pastorul de acolo, şi am început să lucrăm împreună. De doi ani, am început activităţi educaţionale cu copiii, dar şi cu părinţii. Cei mai mulţi au trei-patru clase, aşa încît nu-i angajează nimeni. Prin urmare, i-am ajutat să-şi continue studiile, ca să poată fi apoi calificaţi în diverse meserii. 

Centrul de Resurse al Comunităţii Boldeşti-Scăieni vrem să fie cea mai sustenabilă clădire din Europa. În acest centru facem activităţi de afterschool cu copiii, ateliere pentru copii şi pentru adulţi, încercăm să încropim o mică afacere socială cu femeile din localitate. M-am ataşat foarte mult de oamenii de acolo şi de ce se întîmplă în comunitate, astfel încît mă duc acolo periodic şi stau de vorbă cu femeile. E o experienţă extraordinară pentru mine, m-am bucurat foarte mult cînd una mi-a spus, după ce nu fusesem o vreme, că mi-au simţit lipsa. 

Pentru tot articolul click Dilema Veche
Pentru video urmariți dela minutul 13:15
Vezi şi: