După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 20 martie 2015

Vladimir Pustan – Balena de serviciu

Iona 1:17–2:2 – „Domnul a trimis un peşte mare să înghită pe Iona şi Iona a stat în pântecele peştelui trei zile şi trei nopţi. Iona s-a rugat Domnului, Dumnezeului său, din pântecele peştelui şi a zis: „În strâmtorarea mea am chemat pe Domnul şi m-a ascultat; din mijlocul locuinţei morţilor am strigat şi mi-ai auzit glasul.
Când a auzit Iona unde trebuia să meargă în misiune, s-a cutremurat. A crezut că n-a auzit bine. Ca şef de promoţie în şcoala proorocilor, avea reducere pe mijloacele de transport în comun. A cerut un bilet spre Tars, unde auzise că sunt nişte băi bune pentru reumatism. Să moară ninivenii! Soldaţii lor aveau încălţămintea din piele de evreu, iar oameni fără mâini şi ochi erau destui în Israel, semn că se întâlniseră cu canibalii din cetatea cea mare.
Barca l-a scuturat niţel, apoi somnul i-a fost tulburat definitiv. Prins cu mâţa în sac, foloseşte doar jumătate de bilet plătit şi sare în mare.
Ajunge în fundul mării până la temeliile munţilor şi de-acolo e pescuit de balenă. În burta balenei încropeşte un altar şi se roagă ars de sucul gastric al caşalotului. După ce termină rugăciunea, e scuipat pe mal, duhnind şi cu pielea în carouri.
Întrebat de împărat cu ce-a ajuns în Ninive, îi răspunde liniştit: „Cu balena de 11 şi un sfert”.
Povestea e simplă, decentă şi plină de învăţăminte, ca balena de suc gastric.
Oamenii trebuie iubiţi chiar dacă nu ne cad bine la stomac. Nici Iona n-a fost o încântare pentru stomacul obosit al chitului.
Păcatul din om trebuie urât, dar păcătosul trebuie iubit şi trebuie luptat pentru mântuirea lui.
De Dumnezeu trebuie să asculţi chiar şi atunci când ordinile Lui parcă nu prind sens. E prea deştept Dumnezeu ca să facă greşeli şi prea bun să îngăduie răul fără motiv.
Când te hotărăşti să-ţi iei bilet spre Tars, trebuie să iei în calcul şi balena cu suc cu tot. Dar mai înainte, trebuie să faci pe scafandrul în propriul gunoi. Dumnezeu a intenţionat să umbli pe mare ca Petru, nu să înoţi zglobiu pe fundul Gropii Marianelor.
Rugăciunea în odăiţă e mai confortabilă decât cea în burtă de peşte. Roagă-te când n-ai nevoie de atâtea oftaturi şi vai-uri. Pocăinţa e de preţ în barca liniştită, nu-n batiscaful zoologic. Când te duci în spital, mai repede pui Biblia în pungă decât vopselele de ochi, deşi până atunci mai mult ai folosit deruginolul cosmetic decât Scriptura.
N-am văzut pe nimeni, îndopat cu citostatice, să se mai frământe de oja de unghii.
Nu există loc prea departe de faţa lui Dumnezeu. Există paradise fiscale, există paradise juridice (pentru Grig Bivolaru a fost Suedia, pentru Mengele a fost America de Sud, loc de scăpare de furia evreiască), dar nu există loc pe planetă în care Dumnezeu să nu rupă uşa din ţâţâni şi să-ţi zică: „Apropo, ce zici că făceai aici?”
Să nu fii supărat pe balenă. Ea îşi face datoria şi la timp, şi bine. Poate purta numele unui spital, a unui şef ce te lasă fără serviciu, a unui vis destrămat, a unei iubiri neîmpărtăşite. Scopul nu-i să te distrugă, ci să te culeagă dintre papură şi să te trezească.
Nu vei sta nici o clipă peste termen în pântecele monstrului şi nici peste puterile tale nu va fi suferinţa. Recunoaşte de ce eşti acolo, laudă-L pe Dumnezeu pentru că-I mai pasă de tine, pune creaţia în mişcare şi încalcă legi pentru ca tu să te duci unde vrea El.
După o asemenea încercare, nu există garanţia că nu vei înnebuni iarăşi uitând experienţele trecute. Te va vrăji un vrej de curcubete şi atunci vei face cunoştinţă cu viermele de serviciu pentru că balena are tură liberă.
Învaţă deci, din greşelile lui Iona pentru că viaţa e prea scurtă ca să le faci tu pe toate.
V l a d i m i r _ P u s t a n

Nicolae Geantă - De ce Marş pentru Viaţă?

De zeci de ani, pentru români, viaţa pruncilor din burta mamelor nu mai valorează nici cât o ceapă degerată. 23 de milioane de avorturi în 65 de ani - la o populaţie de numai 20 de milioane locuitori, e un genocid pe care niciun popor nu şi l-a aplicat pe planetă! Avortul pruncilor noştri ne-a costat scump (şi ne costă): ne-am închis şcolile pe care bătrânii noştri le-au construit cu sudoare, am lăsat uliţele copilăriei pustii, satele amorţite, terenurile de fotbal au devenit islazuri pentru animale, echipele sportive un conglomerat de tineri importaţi. Ni s-au închis magazinele cu haine de pici, nu se mai chinuie aproape nimeni să facă ghetuţe pentru preşcolari, nici mănuşi, nici cojocele, nu se mai fabrică nici cărucioare, nici Pegasuri... Au dat faliment tipografiile cu literatură pentru copii, revistele de colorat, atelierele de confecţionat păpuşi şi maşinuţe... Abecedarele sunt din ce în ce mai puţine. Şi bucuriile s-au disipat proporţional...

Avortându-ne copiii, nu i-am ucis doar pe ei, ci şi pe noi. Ne-am auto-condamnat la moarte! Lentă, dar sigură. Lipsa tinerilor de azi a făcut ca şcolile să coboare standardele de admitere, facultăţile să nu poată face selecţie. Iar profesioniştii să fie rara avis. Dintre ei vor trebui să ne educe nepoţii, să-i opereze, să le ofere siguranţă, întreţinere. Şi pensiile noastre...    

Sunt indignat că. într-o societate în care scara valorilor s-a răsturnat, normalitatea trebuie să facă proteste pentru a putea fi băgată în seamă! Familia nu mai e familie, gay-ii sunt la modă, pornografia a devenit mai accesată decât Dumnezeu, iar facebookul e-un idol ce a sărit de-un miliard de închinători! Dar cel mai mult mă doare când chiuvetele cabinetelor de chiuretaj gem de fetuşii pe care Dumnezeu ni i-a trimis să fie noii Eminescu, Brâncuşi, Enescu, Ţuţea, Năstase, Hagi, Nadia, Wurmbrand, Steinhart, Pustan..., şi noi... i-am făcut marinari, şi am devenit killeri! Aşa ne-au învăţat comuniştii: să fim atei şi să construim omul nou - familii fără părinţi, familii fără copii, familii fără Dumnezeu!

Sâmbătă, 21 martie 2015, normaliatea iese la "Marşul pentru Viaţă". Dumnezeu a anunţat că n-o să lipsească!

Lansare de carte la Beiuş: Iubire cu mâini rupte - de Nicolae Geantă


☉ Conferință de Tineret cu Nicu Gafencu și Lighthouse Band la Biserica Ziua Harului Iași


Vali Sfercoci & Adi Hentea la Biserica Baptistă Sfânta Treime Deva

Din-Biserica Baptista Sfanta Treime

Elim Harmony & Jean Chiforeanu la Biserica Golgota Arad


Excelsis Worship & Desiderio Quintet la Biserica Baptistă Speranţa Oradea


Grupul Paradis Lugoj la Teremia Mare, județul Timiș


✉ Scrisoare misionară: Uday şi Silvia, India

Pace, dragi fraţi şi surori!

            Vă mulţumim din suflet pentru rugăciuni şi sprijin. Domnul e mare şi credincios!

            Început de lucrare
            Domnul a lucrat şi deja este a doua săptămână în care Uday şi cu încă un frate merg să ducă Vestea cea Bună. Dacă prima săptămână au fost pentru tatonarea terenului, acum s-au dus pregătiţi să răspândească Lumina. Au fost în două locuri unde întunericul este la el acasă. Într‑unul dintre locuri este biserică, dar sunt aşa mari probleme încât din câţi membri au fost, doar doi-trei frecventează biserica. Celălat loc este doar o familie de creştini care se duc la km depărtare pentru a merge la biserică. Este multă sărăcie spirituală şi fizică, sunt mulţi vrăjitori şi mulţi bolnavi. Fraţii noştrii au ajuns acolo, au împărtăşit Evanghelia, s-au rugat pentru cei bolnavi şi au şi distruibuit haine şi hrană. Domnul Isus S-a îngrjit de toate aspectele în ce‑i priveşte pe oamenii cărora le-a spus despre Împărăţie, ca atare atât cât ne lasă El şi noi suntem datori să ne îngrijim de aceşti oameni atât în privinţa hranei, dar şi în privinţa celei spirituale. Sunt mulţi copii în acel loc şi sper să ajung şi eu în două săptămâni acolo, pentru a lucra cu copiii.

            Şcoala duminicală
            Că tot am pomenit de copii, dragii fraţi şi surori, mulţumim că ne susţineţi în rugăciune şi că primim şi e-mail-uri încurajatoare de la unii dintre voi. Domnul să fie lăudat pentru aceasta! Aşadar am început lucrarea în biserici cu copiii care, de fapt, sunt la început de adolescenţă. În lucrarea cu copiii voi alterna şi voi fi atât printre adolescenţi cât şi printre cei mai mititei. Mă bucur că pot să-i învăţ din Cuvânt şi că sunt încântaţi de şcoala duminicală, cel puţin până acum. Sunt multe nevoi şi aici, dar Domnul mă ajută şi pot să folosesc şi mijloace vizuale. Facem şi craft-u-ri care cer timp şi finanţe dar, în final, ne bucurăm să folosim tot ce se poate ca aceşti copii să-şi lipească inima de Domnul şi doar de El.

Proiectul "Apă curată pentru cei însetaţi" în Myanmar

La mare altitudine, în munţii Statului Chin, se află localitatea Senpi. Aici locuiesc 75 de familii în condiţii extrem de aspre şi izolate de alte comunităţi. Principala nevoie a celor din Senpi este accesul la apă. În prezent, oamenii îşi aduc apa de la o distanţă de 4-5 km.
     
Biserica din acest sat numără 100 de adulţi şi copii.
 

   
Agenţia Kairos a lansat proiectul „Apă curată pentru cei însetaţi”.


Forarea unei fântâni în această regiune este aproape imposibilă, aşadar, singura soluţie este captarea apei de izvor într-un rezervor şi aducerea ei în sat printr-un apeduct.
Proiectul se ridică la suma de 5.000 $, din care 2.000 $ au fost deja trimişi. Rugaţi-vă pentru restul de 3.000 $.

  În cursul lunii acesteia, a fost cumpărată ţeava, urmând ca în a doua jumătate a lunii aprilie să fie demarate lucrările de către o echipă de meseriaşi locali.

    Dacă te bucuri azi nu doar de apa fizică, ci şi de cea spirituală, roagă-te şi dăruieşte pentru ca şi alţii să poată beneficia de aceste binecuvântări preţioase!
 
  Pentru mai multe detalii contactaţi-ne la: secretariatkairos@gmail.com sau 0744.754.457.     

♡ Marșul pentru viață la Bistrița