După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 19 martie 2015

Cristian Barbosu - Invitație la ♡ Marșul pentru viață

♡ Marșul pentru viață la Câmpina


Avortul în bisericile noastre

Este o traditie deja impamintenita in Romania si la romani - in martie al fiecarui an, de mai multi ani incoace, in simbata care precede Martie 25, se tin marsuri pentru viata in toata tara. La inceput au fost doar in Bucuresti si Timisoara, dar in doar citiva putini ani marsurile s-au multiplicat si au ajuns sa fie tinute in toata Romania. Anul acsta se vor tine in aproape 70 de orase ale Romaniei. Un numar record. Un numar extraordinar. Un numar care exemplifica interesul crescind al oamenilor de rind ai Romaniei pentru soarta copiilor lor nenascuti, pentru viitorul demografic al Romaniei si pentru supravietuirea biologica a natiunii noastre. 

Un lucru despre care, insa, nu am scris pina acuma, este practica avortului in bisericile noastre. Este un subiect tabu. Un subiect care, acolo unde este adus in discutii, cauzeaza consternare si chiar dispret fata de cei care mentioneaza subiectul. Dar este un subiect pe care trebuie sa-l confruntam din plin, pe fata, mai devreme ori mai tarziu. Ar fi nepotrivit  sa discutam subiectul doar in abstract, in termeni generali, fara a accentua necesitatea stoparii acestui genocid incepind din familiile noastre, parohiile noastre si bisericile noastre. Invatam din Scriptura ca Judecata lui Dumnezeu incepe din Biserica. Pentru a birui pacatul avortului la nivel national, trebuie sa-l biruim mai intii la nivel individual, familie si Biserica. Dumnezeu nu ne asculta rugaciunile daca noi continuam sa practicam pacatul avortului. Cu aceste ganduri scriem materialul de astazi. Nu cu gindul de a judeca pe nimeni. Subiectul ne-a fost adus in atentie de un articol publicat pe 25 februarie exact pe aceasta tema intr-o publicatie crestina americana. O cincime, sau 20% din toate avorturile care se fac in America, sunt facute de femei crestine. Asta inseamna ca 200.000 din cei un milion de copii care sunt avortati anual in America sunt avortati de femei crestine. Aspectul pozitiv, insa, este ca femeile americane nu ramin indiferente fata de aceste data statistice ingrijoratoare. Se implica. Au organizat o retea de femei care consiliaza femeile crestine car vor sa faca avort ori au facut avort. Tin conferinte, seminarii si cursuri cu femeile tinere sa le atentioneze asupra seriozitatii avortului si efectelor lui in viata femeilor care avorteaza. Articolul cu pricina il publicam astazi in traducere romaneasca, in joia dinaintea marsurilor pentru viata de simbata.

A fost tradus pentru dvs de Simona PreotuAFR Sibiu. Ii multumim. 

Secretul rusinos al avortului marturisit in Biserica: 
O discutie publica despre avort aduce vindecare - de Julie Roys 

Cand Jackie a trimis un mail bisericii ei pentru a intreba despre grupul de recuperare pentru avort, a folosit un pseudonim si a creat un nou grup pentru a-si ascunde identitatea.  Chiar si acum, la 11 ani dupa avort si dupa marturisirea povestirii ei la zeci de alte femei, Jackie mi-a cerut sa nu ii folosesc numele sau real. Inca nu-i spusese fiicei ei si multor persoane din biserica ca avusese un avort. “Este un secret atat de rusinos,”mi-a spus ea. 

Pastor Petru Lascău – Toronto Blessing: Sunete de animale

Vezi și:

Sunday Telegpraph scrie că la Toronto, un episcop anglican ‘‘se rostogolea pe dușumea și răgea ca un leu’‘. Un pastor penticostal în timp ca participa la o întrunire în Brighton (se spune că era din primele biserici din Anglia care au primit noul fenomen al ‘‘râsului sfânt’‘), a cântat timp de trei ore și jumătate cât a ținut serviciul un refren triumfalist care spunea: ‘‘Noi vom cuceri țara, supunând națiunea și prezentând-o lui Christos!’‘ La un anumit moment un tânăr a strigat:‘‘Fiara este moartă! Fiara este noartă!’‘ ceea ce a făcut ca întreaga asistență să strige din ce în ce mai tare într-un crescendo care a sfârșit într-un urlet uriaș.
Când predicatorul declară că ‘‘barul este deschis’‘ și că a sosit ‘‘the carpet time’‘ (‘‘timpul covorului’‘), ascultătorii sunt încurajați să ‘‘sară imediat la băute’‘, sau să se dea la o parte din calea altora dacă nu pot să bea. Apoi încep manifestările.
Curiozitatea miilor de turiști veniți din toate colțurile lumii la Toronto,fără îndoială sunt manifestările ciudate, printre care probabil sunetele de animale sunt primele pe listă. Nu oriunde și oricând poți vedea oameni care scot răgete fioroase ca leii, sau latră furios ca și câinii, să nu mai menționăm suntele de bufniță, cocoș sau găini.
Randy Clark a spus într-un serviciu la Toronto, încercând să prevină credincioșii asupra reacțiilor împotriva manifestărilor: ‘‘Aceste lucruri n-o să fie întotdeauna populare. Niciuna din aceste mișcări n-au fost considerate populare la vremea lor. Niciuna din aceste mișcări pe care le împărtășesc acum cu voi n-a fost bine primită de către biserică. S-a luptat împotriva fiecăreia. Este așa pentru că întotdeauna vor exista oameni cărora nu le va place ceea ce faceți voi, vă vor ridiculiza, își vor bate joc de voi… contestatarii voștri vor lua lucrurile afară din contextul lor, frânturi, pe care le vor pune la radio, dar vă promit că ele vor aduce vindecare bisericii.’‘ (Randy Clark, la un serviciu din Biserica Vineyard Toronto Aeroport, 13 octombrie 1994, citat de articolul ‘‘Discerning the Thing from Toronto’‘, 1996, publicat de The Church of the Living Word, Inc. 5963 Court St. Road, Syracuse, NY 13206). 

Dr. Os Guinness - Spre o nouă renaștere creștină

După ce Evanghelia a construit Europa, modelându-i instituțiile fundamentale, Biserica Creștină este astăzi în impas, susține Dr. Os Guinness. Capitularea, prin compromis și dezangajare, sub tirania gândirii moderne, i-au slăbit drastic influența culturală. Dar este totul pierdut? Nicidecum! Suntem într-un ‘moment Augustinian’, la un punct de cotitură, susține Dr. Guinness, iar o nouă înflorire a credinței creștine rămâne un orizont posibil. 

Dacă înțelegem să ne angajăm în cultură, să discernem cu atenție semnele timpului, să urmăm conducerea Duhului și tiparul de viață al Domnului, să fim credincioși în toate sferele vieții și să credem în puterea tainică a Evangheliei lui Cristos, credința creștină poate trăi o ”nouă renaștere” în ”era globală”, oricât de mari ar fi provocările și oricât de întunecate vremurile.

Spot PRO VITA: ♡ Marșul pentru Viață - Cluj Napoca 2015

Pastor Samy Tuţac: Trăind prezentul din perspectiva viitorului

Veniți să umlăm în lumina Domnului! (3)

Chemarea plină de pasiune a profetului Isaia:Veniţi, casă a lui Iacov, să umblăm în lumina Domnului (Isaia 2:5) apare în contextul unei crize spirituale profunde (Isaia 2:6-8) dar şi al unei crize sociale provocate, desigur, de decăderea spirituală (Isaia 3:1-5). Criza socială amintită de profet nu este una minoră ci una profundă, caracterizată de o lipsă acută de lideri capabili şi maturi în toate domeniile vieţii. Când se ajunge la această situaţie, responsabilitatea majoră este a bărbaţilor. Peste tot astăzi, se constată o lipsă a dorinţei de implicare a bărbaţilor şi o apatie fără precedent. Bisericile suferă din cauza bărbaţilor imaturi afirmă Edwin Louis Cole în lucrarea Adevărata bărbăţie, şi-i numeşte pe unii din bărbaţii de astăzi: bărbaţi adevăraţi – ca mama. Iată ce constată acest om a lui Dumnezeu în aceeaşi lucrare, la pagina 76: după ce a predat cu succes domeniile de disciplină din casă, bărbatul caută acum să se debaraseze şi de resposabilităţile din biserică...Este posibil să obţii ceva pe plan spiritual de la femei, dar puterea vine întotdeauna de la bărbaţi. O biserică, o familie, o naţiune este puternică doar în măsura în care sunt bărbaţii puternici.

Din cauza păcatului lor, spune profetul Isaia, oamenii vor fi conduşi de: lideri lipsiţi de experienţă şi maturitate – le voi da băieţi drept căpetenii, zice Domnul, şi nişte copii vor stăpâni peste ei (Isaia 3:4); lideri slabi şi fără autoritate – poporul Meu este asuprit de nişte copii, şi-l stăpânesc nişte femei (Isaia 3:12); lideri înşelători şi neserioşi – poporul Meu, cârmuitorii tăi te duc în rătăcire (Isaia 3:12). Această criză socială descrisă de Isaia o întâlnim astăzi în România, manifestându-se în societate, în familie şi, din nefericire şi în biserică. Ne confruntăm cu o lipsă de respect pentru autoritate la toate nivelele. În parte, acest fapt se datorează răutăţii oamenilor şi dorinţei fiecăruia de a face ce-i place, dar, şi din cauza incapacităţii liderilor de a-şi impune autoritatea prin dragoste şi slujire. Rezultatul obţinut este anarhie, sfidare şi nesupunere. În plus, incapacitatea liderilor de a oferi viziune şi modele de urmat a dus şi la o laşitate nemaiîntâlnită în generaţiile trecute, manifestată mai ales în rândul bărbaţilor. Dumnezeu a plănuit ca cineva să preia responsabilitatea. Bărbaţilor – voi sunteţi aceia, spune acelaşi Edwin Louis Cole. Ne este dat să vedem astăzi, aproape zilnic, acte de corupţie la cel mai înalt nivel. Oameni care fură şi mint ca la uşa cortului dar nu păţesc nimic. Toţi hoţii şi şarlatanii au mătuşi, soacre, verişori, care lasă moşteniri de milioane de dolari. Oamenii de rând privesc şi zic: Dacă ei pot fura, minţi, sfida legea şi noi putem. Şi de aici, intrăm într-un cerc vicios, vechi de sute de ani, mai vechi decât comuniştii şi fanarioţii. 

Un exemplu despre cum se rezolva (şi încă se rezolvă) problema corupţiei în România, ni-l oferă stenograma Divanului Domnesc a lui Constantin Brâncoveanu din vara anului 1695. În faţa Divanului Domnesc, domnitorul Constantin Brâncoveanu îl judecă pe Constantin Ştirbei, al şaselea demnitar al ţării ca importanţă, pentru luare de mită şi alte mârşăvii. Boierul încearcă să se justifice spunând că tot ce a luat a dăruit mănăstirii Strehaia. Domnitorul îl ameninţă cu spânzurătoarea dar de fapt, după câţiva ani, acelaşi demnitar corupt, este pus tot de Brâncoveanu, ca  cel dintâi boier al ţării. Cum a fost posibil? Simplu: Deacii, jupâneasa lui, fiind rudă cu Domnul, mergea la jupâneasa Stanca cu mumă-sa, băneasa Ilinca, sora jupânesii Stancăi mamei Domnului şi plângea rugându-se. Însă i s-au făcut milă pentru lacrimile ei şi au grăit jupâneasa Stanca fiiu-său Domnului...şi l-au ţinut vr-o două săptămâni închis şi l-au slobozit (Daniel Barbu, Firea românilor, pag. 52). Ştiţi cum se traduce asta? Trafic de influenţă. Când citeşti aşa ceva şi te uiţi la ceea ce se întâmplă astăzi, înțelegi mult mai ușor de ce zice Solomon: Nimic nou sub soare.

Cum să trăieşţi într-o ţară în care corupţia, abuzul, traficul de influenţă, în loc să fie pedepsite, sunt instrumente de producere a puterii? Mulţi spun: Până ajungi la Dumnezeu, te mănâncă sfinţii. Cum să trăieşti într-o astfel de societate? Cum să trăim noi, copiii lui Dumnezeu? Ne spune apostolul Pavel în Efeseni 4:1: să vă purtaţi într-un chip vrednic de chemarea pe care aţi primit-o! Pavel continua să ne spună cum trebuie să trăim (Efeseni 4:17 – 6:24) ca nişte copii prea iubiţi ai lui Dumnezeu: Odinioară eraţi întuneric; dar acum sunteţi lumină în Domnul. Umblaţi deci ca nişte copii ai luminii. (Efeseni 5:8). Sunt unii evanghelici care se întreabă: În mijlocul unei aşa societăţi corupte, se poate trăi corect? Răspunsul este DA! Desigur, cu ajutorul lui Dumnezeu. Cu siguranță este o criză socială profundă şi unii găsesc motive să fie pesimişti şi delăsători dar va veni o vreme glorioasă! Şi pentru că această vreme este aproape să fim receptivi la chemarea profetului Isaia: Veniţi, casă a lui Iacov, să umblăm în lumina Domnului!

Pastor Samy Tuțac

Eveniment editorial la Institutul Teologic Penticostal Bucureşti


ActualMM.ro: SFATURILE RABINULUI – Interviu cu Rabbi David Nagy, Comunitatea Evreilor Mesianici din România

În România există comunităţi de evrei care cred că Iisus Hristos este Mesia însă ei îşi păstrează identitatea iudaică. Aceştia se numesc evrei mesianici şi, asemenea apostolilor Mântuitorului, doresc să vestească Evanghelia tuturor oamenilor. Pentru mai multe informaţii m-am adresat domnului Rabin David Nagy – Comunitatea Evreilor Mesianici, România, şi, prin amabilitatea sa, am realizat un interviu despre acest subiect.
Lucreţia Berzintu: Stimate Domnule David Nagy, mai întâi, vă rog să vă prezentaţi pentru cititorii noştri.
David Nagy: Mă numesc David Nagy, m-am născut la Oradea, din mamă evreică şi am trecut de vârstă de 40 ani. La momentul actual sunt primul şi singurul rabin mesianic, angajat în această funcţie în condiţiile legii, în România. Lucrarea pe care o conduc cuprinde comunitatea evreiască mesianică din România cu o extindere în Republica Moldova şi cu influenţa până în Ungaria. De mai mulţi ani sunt în colaborare cu alţi lideri şi comunităţi evreieşti mesianice din lume, în mod deosebit, Israel şi Statele Unite ale Americii. De asemenea, fac parte din executivul pe Europa a unei organizaţii de anvergură internaţională, de reconciliere dintre evreii mesianici şi diferitele denominaţiuni ale creştinismului. Această organizaţie de reconciliere este reprezentată şi cunoscută începând din Statele Unite ale Americii, America de Sud, Europa, Israel, Africa chiar şi până în Coreea şi Japonia.
Lucreţia Berzintu: Ce este iudaismul mesianic?
David Nagy: Iudaismul mesianic este acel crez care a fost practicat de către primii credincioşi (ucenicii, apostolii şi enoriaşii de rând) ca şi o continuare a iudaismului mozaic, la care se adăugă credinţa personală şi colectivă în Salvatorul lui Israel, adică în Yeshua HaMashiach (Iisus Christos). Practic, este prima formă religioasă lăsată de Salvatorul lui  Israel şi a întregii lumi care a existat sub această formă, până şi după apariţia creştinismului. În cadrul iudaismului mesianic se restaurează şi se trăieşte în mod practic identitatea evreiască a credinciosului care este compusă din crez, limbă, cultură şi istorie. De aceea, în cadrul iudaismului mesianic avem comunităţi şi congregaţii evreieşti mesianice ca formă de organizare, iar clădirile pentru desfăşurarea serviciului religios sunt sinagogi şi nu biserici.
Continuarea pe www.actualmm.ro

♡ Marșul pentru viață la Turda

Organizatori: 
  • Bisericile Penticostale din Turda
Data, ora și locul în care se desfășoară marșul:    
  • 21 Martie 2015, ora 10:00, în localitatea Turda.

Traseul marșului va fi: 
  • str. Parcul Teilor -> str. Macilor -> str. Mihai Viteazu -> str. Calea Victoriei -> str. Hațegului -> str. Lotus -> str. Macilor -> str. Parcul Teilor

♡ Marșul pentru viață la Suceava


♡ Marșul pentru viață la Târgu Mureș


♡ Marșul pentru viață la Constanța


♡ Marșul pentru viață la Oradea


♡ Marșul pentru viață la Călărași


♡ Marșul pentru viață la Zalău


♡ Marșul pentru viață la Cluj-Napoca


♡ Marșul pentru viață la București


♡ Marșul pentru viață la Arad


♡ Marșul pentru viață la Bacău


♡ Marșul pentru viață la Tulcea


♡ Marșul pentru viață la Râmnicu Sărat


♡ Marșul pentru viață la Alba Iulia


♡ Marșul pentru viață la Gherla



♡ Marșul pentru viață la Timișoara


♡ Marșul pentru viață la Chișinău