După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 10 martie 2015

✡ Premierul Netanyahu: Comunitatea creştină din Israel creşte mai mult decât în orice altă parte

Comunitatea creştină din Israel creşte mai mult decât în orice altă parte, din toată regiunea Orientului Mijlociu, a spus premierul Benjamin Netanyahu, în cadrul discursului ţinut în urmă cu o săptămână în faţa Comitetului de Afaceri Publice Statele Unite – Israel (AIPAC, în engleză). „Acest lucru se întâmplă – s-a exprimat Netanyahu – pentru că împărtăşim aceleaşi visuri. Pentru că ne rugăm, aşteptăm şi aspirăm la o lume mai bună; pentru că valorile care ne unesc sunt mult mai puternice decât diferenţele care ne despart, valori precum libertatea, egalitatea, justiţia, toleranţa şi compasiunea. În timp ce regiunea noastră se îneacă într-o barbarie medievală, Israel este cel care apără aceste valori, comune atât pentru noi cât şi pentru dumneavoastră”.
Demnitarul israelian a reamintit apoi audienţei, de diferenţa dintre Israel şi regimurile despotice care îl înconjoară: „În timp ce Asssad aruncă bombe asupra propriului popor, medicii din Israel le tratează victimele în spitalele noastre din zona Înălţimilor Golan. În timp ce creştinii din Orientul Mijlociu sunt decapitaţi şi vechile lor comunităţi sunt decimate, comunitatea creştină din Israel creşte şi prosperă, mai mult decât orice comunitate din Orientul Mijlociu.
Continuarea pe www.benidradici.com

Pastor Costel Ghioancă: Domnule CTP, nu pricepeţi logica creştinismului!

Stimate domnule CTP,
M-am gândit să scriu câteva rânduri, ca răspuns la editorialul dumneavoastră intitulat „Evanghelia după Sfântâniță. Iisus și-a ținut mama la ușă.” Doresc să vă aduc la cunoștință că, din punctul meu de vedere, nu pricepeți logica creștinismului!
În articolul dumneavoastră sunteți foarte îndrăzneț pentru că vă bazați pe logică, iar ea pare să fie de partea dumneavoastră. Astfel că, tot la logică voi face și eu referire în continuare.
Afirm cu tărie că logica creștinismului este umană, dar cu siguranţă şi mai mult decât atât. Problema este că dumneavoastră nu ați respectat nici măcar logica umană, să nu mai vorbim de ceea ce trece dincolo de ea.
Omenește vorbind, nu era logic…?
Domnule CTP, nu era logic să faceți referire la imaginea globală a învățăturii lui Hristos cu privire la semeni, și să nu decupați versete biblice din contextul lor?
Nu era logic să amintiți că și atunci când era pe cruce, Mântuitorul s-a gândit la mama lui și la viitorul ei? (Ioan 19:26-27).
Nu era logic să amintiți că Mântuitorul a spus în predica de pe munte: Aţi auzit că s-a zis: “Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte.” Dar Eu vă spun: să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt. (Matei 5:38-39).
Și tot în predica de pe munte spune: „Aţi auzit că s-a zis: “Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău.” Dar Eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc…” (Matei 5:43-44)
Vi se pare că aceste versete sună a comunism și bolșevism?
Nu era logic să amintiți că Domnul îi spune lui Petru să își bage sabia în teacă și îl vindecă pe robul pe care ucenicul tocmai îl lovise? (Matei 26:51-52)
Nu era logic să amintiți că însuși Domnul spune că atunci când a fost arestat, torturat și crucificat, El putea să cheme douăsprezece legiuni de îngeri în apărarea Sa, dar nu a făcut-o? (Matei 26:53)
Nu era logic să amintiți că Mântuitorul se roagă pentru călăii Săi spunând chiar și pe cruce: „Tată iartă-i căci nu știu ce fac!”? (Luca 23:34)
Aș putea să mai adaug zeci de asemenea exemple. Da, domnule CTP, era logic – omenește vorbind – să faceți referire la toate acestea, dacă doreați să fiți obiectiv, cum vreţi a se vedea…
Iar logica creștinismului…
Pare o nebunie în ochii lumii. De exemplu, creștinismul spune că:
-          e logic să moară Hristos, Dumnezeu și Om adevărat, pe o cruce, așa încât să fie satisfăcute atât dreptatea lui Dumnezeu, cât și iubirea Lui;
-          e logic, potrivit planului divin, ca Hristos să moară pentru vrăjmașii Lui, pe când eram noi încă păcătoși;
-          e logic ca sufletul să fie mai de preț decât toate comorile lumii;
-          e logic să-i aparținem în totalitate Creatorului nostru și să nu punem nicio relație mai presus de relația noastră cu El.
La final,
Cine nu este cu Hristos este împotriva Lui, din simplul motiv că nu există cale de mijloc. Nu există neutralitatea atât de mult dorită. E ca și cum ai spune că există oameni care trăiesc, oameni care mor și a treia categorie. Doar că nu există o asemenea ”a treia categorie”.
În concluzie, e chiar logic – și omenește și duhovnicește – să alegem să trăim, să-l alegem pe Hristos. Doamne ajută, domnule CTP!

Pastor, Costel Ghioancă

Întâlnirea cuplurilor şi a familiilor la Biserica Râul Trezirii Arad


Cursul "Adevărul despre sex şi sexualitate" la Oradea şi Bucureşti

Invitat special: Jill Southern - autoarea cărţii "Adevărul lui Dumnezeu despre Sexualitate" disponibila pe www.edituraelpis.ro

Mai multe detalii: AICI

Concert "Ez az a nap!" la Arad

Pe 14 martie 2015, la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad va avea loc o seară de laudă și închinare. Vor canta Noel Richards & Band, Csiszér László, Durkó Heléna, Prazsák László, Not an Idol, Corul Liceului Teologic Baptist Alexa Popovici, iar László Viktor va avea un mesaj de încurajare.
Bilete se pot achiziționa:
- sunând la numărul de telefon: 0040 728 170 342
- online: www.eventim.ro (http://www.eventim.ro/ro/bilete/aceasta-este-ziua-ez-az-a-nap-arad-teatrul-de-stat-354019/event.html)
Data: 14.martie.2015
Ora: 18.00-21.00
Deschidere porți: 17.00
Locație: Teatrul Clasic Ioan Slavici, Arad (Bulevardul Revolutiei nr. 103)
Vino și sărbătorește cu noi în 14.martie,la Arad. Credem că prezența Domnului poate să transforme viața oricăruia dintre noi!
Te rugăm să îți confirmi prezența la concert pe Facebook și invită-ți prietenii și pe toți cei apropiați ție să fie acolo!
https://www.facebook.com/events/356987377827494

Deschiderea Bisericii Metanoia Schweinfurt, Germania

  • Pasiune, compasiune, viziune – sunt câteva cuvinte care reprezintă comunitatea de creștini români din Schweinfurt. 
  • După mai bine de 8 luni de întâlniri în grupa de casă, așteptăm cu nerăbdare deschiderea oficială a bisericii pe 15 martie 2015. 
  • Te învităm să fii parte cu noi! Prezența ta contează. Te așteptăm cu bucurie!

Gândul.info: Cristian Tudor Popescu: „Cu Biserica Ortodoxă Română am o problemă”

Cristian Tudor Popescu a criticat la Gândul Live BOR, despre care spune că a încetat să fie o biserică misionară. „Aceşti preoţi ai BOR sunt mineralizaţi în rit. Stau închişi în odăjdii, fac nunţi şi botezuri şi încasează banul”, a comentat editorialistul Gândul

„Cu BOR am o problemă. Consider că această instituţie face foarte puţin din ceea ce îi cere chiar spiritul profund al creştinismului să facă. Această BOR a încetat să fie, dacă a fost vreodată, o biserică misionară. Preoţii de astăzi ai bisericii ar trebui să meargă în cele mai nenorocite zone ale României, la cei mai săraci oameni..."
Continuarea pe www.gandul.info
Vezi şi:


Slujbă specială de 8 Martie la Biserica Emanuel Sibiu - Emma & Cristi Repede şi pastorul Emanuel Dobrin

Moment aniversar la Biserica Baptistă “Emanuel” Dudeștii Noi, județul Timiș

Biserica Creștină Baptista “Emanuel” din localitatea Dudestii Noi, județul Timiș, a sărbătorit duminica, 8 martie, 20 de ani de existența. Lucrarea spirituala in aceasta localitate a început prin intermediul pastorului Dan Males de la Biserica Baptista “Emanuel” din Timișoara.
In decursul anilor Biserica a fosta păstorită de către frații: Pavel Murariu, Liubomir Novacov și Zambo Stefan Atila.
La serviciul aniversar, alături de pastori amintiti, a mai participat si secretarul general al Uniunii Baptiste, pastorul Ionel Tutac, care a ținut o predica din 1 Tesaloniceni intitulată: “Când demonstrează o biserica tânara ca este matura?”
Copiii, corul si tinerii bisericii au cântat spre slava lui Dumnezeu. Un moment inedit a fost atunci când primarul comunei, domnul Alin Nica, a cântat imnul: “Mărețul har m-a mântuit!”
Alin Nica a fost cel mai tânăr primar din România, fiind ales in aceasta funcție, in anul 2004, vârsta de 23 de ani.
Serviciul de închinare a fost condus de fratele Zambo Stefan Atila. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapa crestina, pregătită cu generozitate de biserica locală.
Sursa: AICI

✉ Scrisoare misionară: Familia Acatrinei, Peru

Dragii noştri,
  

    Şederea noastră în Lima a luat sfârşit, de vineri, 6 martie, începe marea noastră „aventură” pe drumul de  întoarcere spre casa noastră din Atalaya. Ne-am fi dorit să putem călători din nou tot cu zborul armatei, însă de data aceasta nu mai este posibil, drept pentru care nu ne-a mai rămas decât varianta mersului cu autobuzul şi apoi cu camioneta 4x4. E un drum destul de lung şi obositor, aşa că avem nevoie ca Dumnezeu să meargă înaintea noastră şi să ne protejeze, cu atât mai mult cu cât ploile continuă din abundenţă în junglă. Mulţumim din toată inima celor care veţi mijloci pentru noi în privinţa aceasta.

   Călătoria, în mod normal, ar trebui să dureze în jur de 20-24 de ore, însă datorită drumurilor, alunecărilor de teren şi blocajelor apărute, nu ştim exact în cât timp vom ajunge.

   Vă suntem foarte recunoscători vouă, celor ce ne susţineţi în rugăciune şi chiar financiar, deoarece în acest timp petrecut în Lima am putut să ne rezolvăm mai multe probleme de sănătate care au apărut în ultimul timp şi ne-au cam necăjit. Acum suntem mult mai bine şi ne putem reîntoarce în junglă mai plini de încredere. Suntem conştienţi că foarte multe binecuvântări sunt revărsate peste noi datorită mijlocirii voastre şi de aceea VREM SĂ VĂ MULŢUMIM DIN INIMĂ!

  În Lima, pe lângă numeroasele controale medicale de care am avut nevoie, acte pentru reînnoirea rezidenţei, strângerea de materiale necesare lucrării între cei din tribul ashaninka etc., am dedicat aproape tot restul timpului în a ajuta cu tot ce s-a putut la biroul misiunii. Segadores nu are mult personal în Lima, de aceea toţi misionarii de pe câmpul de misiune, care vin pentru o anumită perioadă în capitală, sprijină atât în partea adiminstrativă, secretariat, trezorerie, cât şi în elaborarea de materiale promoţionale, mobilizare la misiune, conferinţe, evenimente legate de misiune etc. În toate aceste lucruri a trebuit să ne implicăm şi noi şi, deşi ne simţim destul de obosiţi după aceste 3 luni în Lima, ne bucurăm să privim înapoi şi să vedem că am putut fi de folos.
 

☉ Conferinţă pentru femei la Biserica Apostolică "Râul Sfânt" Londra

Sursa: AICI

Alin şi Emima Timofte & Cristi şi Emma Repede la Biserica Speranţa Linz, Austria


Seri de evanghelizare la Biserica Penticostală BETEL Dumbrăveni, judeţul Suceava

Aşa cum se obişnuieşte în fiecare an, în această perioadă la biserica BETEL au loc slujbe speciale destinate cunoaşterii Mântuitorului şi creşterii în credinţă. Vom aminti slujitorii care se vor pune la dispoziţia lui Dumnezeu la aceste slujbe cu scopul de a-i susţine în rugăciunile noastre pentru călauzire şi întelepciune de la El.
  • 12.03.2015, 18:00 – Ioan Bogdan – pastor în Biserica Penticostală Tabor din Oradea
  • 13.03.2015, 18:00 – Caleb Nechifor – diacon în Biserica Penticostală Betania din Cluj-Napoca
  • 14.03.2015, 18:00 – Vasile Bojor – pastor în Biserica Penticostală Betania din Cluj-Napoca
  • 15.03.2015, 17:00 – Aurel Moldovanu – pastor în Biserica Penticostală nr. 1 “Carpaţi” din Cluj-Napoca
În ultimele 2 slujbe (14, 15 Martie) fratele Ioan Daniliuc va sluji pe Dumnezeu prin cântare. Vă aşteptăm cu drag pe toţi cei care doriţi să ascultaţi Cuvântul lui Dumnezeu şi să vă zidiţi spiritual. Totodată invitaţi la aceste slujbe şi cunoştinţele dumneavoastră care au dorinţa de a participa la aceste slujbe.
E-mail: betel.dumbraveni@gmail.com

Locaţie: Biserica BETEL, Calea Botoşani, nr. 250, Dumbrăveni, jud. Suceava.