După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 7 martie 2015

Adevărul.ro: Explicaţiile unui pastor român de la „capătul lumii“ - Cum au rezolvat australienii problema orei de religie în şcoli


Un pastor român din Australia a povestit pentru „Adevărul” cum ora de religie a iscat controverse şi în Australia. Pastorul baptist Teofil Ciortuz a explicat că statul federal Australian le-a lăsat jurisdicţiilor libertatea de a decide. Concluzia: şcolile pot preda cursuri de religie, dar nu sunt obligate. Acolo unde orele de religie sunt obligatorii, părinţii au posibilitatea să îşi retragă copiii de la oră.

Predarea religiei în şcolile din România a ţinut capul de afiş al ultimei săptămâni din România, iscându-se controverse aprinse în jurul acestui subiect. 

Pastorul baptist Teofil Ciortuz, stabilit în Melbourne (Australia), a explicat cum a rezolvat statul australian problema religiei din şcoli. Cu o economie puternic dezvoltată, organizat sub forma unei democraţii federale cu mai multe state şi teritorii, statul australian pune mare preţ pe educaţie. Este, însă, religia obligatorie în şcolile din Australia?

„Pentru a răspunde la această întrebare, natura sistemului de învăţământ din Australia are nevoie de nişte explicaţii. Educaţia este o problemă de stat. Fiecare stat şi teritoriu are propriile legi care reglementează furnizarea de educaţie atât prin guvern, cât şi pe căi non-guvernamentale. În timp ce guvernul federal contribuie cu sume substanţiale pentru educaţie, acesta nu are un cuvânt de spus în furnizarea de instruire religioasă specială sau dacă învăţământul în şcolile de stat este laic sau nu. Legile care reglementează conţinutul religios al educaţiei variază între jurisdicţii“, a explicat pastorul Teofil Ciortuz.

Citeste mai mult: adev.ro/nku0vl

Pastor Edmond Nicola la Biserica Baptistă Speranţa Verona


Alin şi Florina Jivan la Biserica Izvorul Vieţii Reşiţa


Pastor Samy Tuţac: Trăind prezentul din perspectiva viitorului

Veniţi să umblăm în lumina Domnului! (1)

Unele dintre momentele emoţionale şi spirituale cele mai înălţătoare pe care le-am trăit de-a lungul anilor de slujire la Biserica Betel din Timişoara, au fost atunci când corul şi orchestra bisericii noastre intonau spre gloria lui Dumnezeu „Halleluiah” din oratoriul „Mesia”, de Handel. Mai ales la marile sărbători, era impresionant să vezi întreaga adunare ridicându-se în picioare şi dând onorul Regelui regilor. Două lucruri însă, sunt ştiute mai puţin despre această bucată muzicală de excepţie. Puţini ştiu că „premiera mondială” a acestui oratoriu a avut loc într-o casă particulară din Dublin, Irlanda, pe 13 aprilie 1742 şi a fost un spectacol de binefacere pentru un spital, o infirmerie şi pentru deţinuţii din câteva închisori. De asemenea este important de ştiut că textul acestui renumit oratoriu este extras în întregime din Scriptură, în special din profeţiile mesianice ale Vechiului Testament. Profetul care a contribuit cel mai mult la textul oratoriului „Mesia” a fost Isaia, cel care a scris cea mai lungă, cea mai măiastră şi cea mai mesianică profeţie din Vechiul Testament.

M-am oprit asupra unui pasaj mai lung din cartea lui Isaia, respectiv capitolele doi, trei și patru în urmă cu mai mulți ani. De atunci m-am întors la acest pasaj de multe ori dar abia după aproape doi ani, am reuşit să pun la un loc ceea ce Dumnezeu mi-a vorbit prin aceste trei capitole din Isaia şi mai ales, prin chemarea extraordinară din Isaia 2:5: „Veniţi, casă a  lui Iacov, să umblăm în lumina Domnului.” Este o chemare la a trăi prezentul din perspectiva viitorului. Într-un stil greu de egalat, Isaia descrie în capitolele doi, trei și patru: trecutul, prezentul şi viitorul poporului lui Dumnezeu. El surprinde păcatele din trecut ale poporului lui Dumnezeu cât şi haosul din vremea în care trăia, dar în acelaşi timp, priveşte dincolo de acestea, spre glorioasa Împărăţie a lui Mesia. „Se va întâmpla în scurgerea vremurilor....” Isaia prezintă imaginea golirii unei găleţi şi această expresie vorbeşte despre sfârşitul istoriei. Aşadar, într-una dintre cele mai agitate şi mai tragice perioade din istoria evreilor, Isaia vorbeşte despre strălucirea epocii Evangheliei şi despre viitorul de aur care va veni. (Isaia 2:2, 3). În versetul 4, vorbeşte despre un viitor care trece dincolo de epoca Bisericii. Şapte lucruri se vor întâmpla în viitor, afirmă Isaia în aceste versete. Primele patru fac referire la epoca Bisericii dar îşi găsesc împlinirea finală în vremea plinătății Impărăției lui Dumnezeu. Următoarele trei vorbesc despre timpul când Impărăția lui Dumnezeu se va manifesta deplin, un timp caracterizat ca fiind „plin de prezenţa lui Dumnezeu”.

  1. Muntele casei Domnului va deveni cel mai important dintre toţi munţii.
  2. Toate neamurile se vor aduna cu grămada spre acest munte.
  3. Popoarele se vor îndemna unele pe altele în a-L căuta pe Domnul.
  4. Legea şi poruncile date de Domnul Dumnezeu se vor răspândi din Ierusalim.
  5. Domnul va fi Judecătorul absolut peste toate problemele morale sau etice de pe pământ.
  6. Domnia lui Cristos va fi instaurată pe tot pământul.
  7. Domnul va instaura o societate fără războaie iar fondurile cheltuite anterior în scopul înarmării, urmează să fie folosite în scopul achiziţionării de utilaje agricole.

Spunând toate acestea, Isaia lansează un apel dramatic: „Veniţi, casă a lui Iacov, să umblăm în lumina Domnului!”  Nu este un apel la a visa la schimbarea mondială care se va petrece cândva, ci un apel la a trăi astăzi în lumina a ceea ce va fi. Isaia cheamă poporul lui Dumnezeu să trăiască prezentul în lumina viitorului. Ce relevanţă are pentru noi, credincioşii din secolul XXI, un mesaj rostit acum două mii şapte sute de ani?  Vom căuta să descoperim împreună, în postările următoare.

Samy Tuţac

Lidia Șchiopu la Biserica Baptistă Betania Cluj-Napoca


Herbert Ros & Richard Odongo la Biserica Sion Graz, Austria

În Biserica Sion va avea loc LUNI 09.Martie la ora 18 o seară de Evanghelizare cu caracter misionar.
Invitați sunt: HERBERT ROS (misionar Africa, Kenia, Uganda), RICHARD ODONGO președintele Cultului Penticostal din Kenia reg. Nzanya. Frații misionari vor fi însoțiți de fratele HANS KIRSCHNER și fam. OPREA, prieteni și partenerii de misiune în Africa.
Invitații sunt bisericile din GRAZ:  SION - EMMAUS - BETHLEHEM - EKKLESIA precum si prieteni si parteneri ai proiectului " FLORENTINA ". Va asteptam cu drag !

Continental la Biserica Baptistă Cetatea Alba Iulia



Pastor Vasile Bojor la Biserica Poarta Cerului Hassleholm, Suedia


Seri de evanghelizare la Biserica Baptistă Nr. 2 Oțelu-Roșu


Credo TV: Interviu cu Florin Ghiurău, Director Colegiul Biblic Est European Oradea

Vezi și pagina 

Promo album "Îţi multumesc" vol.7 - Ruben şi Beatrice Filoti

Dr. Emil Bartoş - Conferinţa "Deosebirea vremurilor"

CUM SĂ TRĂIEȘTI MODERAT ÎNTR-O LUME CONSUMISTĂ?  

CUM SĂ AI O CREDINȚĂ UNICĂ ÎNTR-O LUME PLURALISTĂ? 

 CUM SĂ TE PĂSTREZI CURAT ÎNTR-O LUME TEHNOLOGIZATĂ?  

 CUM SĂ PROCLAMI ADEVĂRUL ÎNTR-O LUME RELATIVISTĂ?

CUM SĂ COMUNICI ÎN FAMILIE ÎNTR-O LUME POSTMODERNĂ?