După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 2 martie 2015

Expoziția de artă contemporană ATELIER + CONFESIUNI la Cluj-Napoca

Grupul de artiști plastici ATELIER+ în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai și Galeria "Paul Sima", organizează miercuri, 4 Martie 2015, vernisajul expoziției Confesiuni. 
Expoziţia conţine experimente plastice ca explorare a portretului interior. Vor expune: Liviu Bumbu, Iurie Cojocaru, Valentin Dodică, Eugen Fărcaș, Eunice Gall, Dănilă Incze, Katalin Julia Hajdu, Petru Leahu, Cristina Marian, Liviu Mocan, Radu Pop și Imola Shentpeteri.
 
Evenimentul va avea loc la Galeria "Paul Sima", din incinta clăƒdirii Colegiului Academic al UBB (str. Emanuel de Martonne nr.1), începând cu orele 12.00, iar intrarea este liberă.
Expoziția se va desfășura în perioada 4 - 30 martie 2015, și va putea fi vizionată de luni până vineri, între orele 11.00 si“ 15.00.
  
Iubitorii artelor frumoase sunt invitați să participe, pentru a contemplas obiectele de artă care îi definesc pe artiști mai mult decât se definesc ei înșiși, prin crezul lor artistic:  
  
"Pictând, încerc să aduc o lume la care aspir și visez." - Iurie Cojocaru, pictor.

“Construiesc, zidesc, înalt, un labirint spre cer.” - Eunice Gall, grafician.
  
"Pictorul- unealtă a Creatorului, care redă creaturii, prin culoare și vibrație tot ce-I este plăcut Lui." - Katalin Julia Hajdu, pictor.
  
"Caut mereu să înțeleg locul meu în acest Univers, dar și să mă salvez ca om." - Dănilă Incze, pictor.
  
"Încerc să dau formă tainei spiritului, până a o aduce aevea iar forma materializată să o împing adânc în taina spiritului." - Petru Leahu, pictor.

"Pictura pentru mine: “învierea de toate zilele”, “breșă de vizibil în invizibil”, imaterialul lumii redat prin culoare și formă. - Cristina Marian, pictor.
  
"Din tinerețe sunt preocupat de universul esteticii, pe care îl experimentez ca mediu excepțional pentru problematizarea revelației divine." - Liviu Mocan, sculptor.
  
La vernisaj vor susține discursuri toți artiștii expozanți, alături de prorectori și decani ai Universității Babeș-Bolyai, personalități ale vieții culturale clujene și specialiști din domeniul artei. Particpanții vor putea beneficia de un premiu surpriză, în urmă unui concurs organizat în cadrul evenimentului.

▇ NewsNet Creştin la 1.500.000 de vizualizări


Vezi şi:


Arad24.net: Biserica, în pas cu tehnologia: s-a mutat în mediul virtual

Biserică online, credincioși online, rugăciuni pe email. Totul este real și se întâmplă la Biserica Râul Trezirii. Pastorul Samuel Caba a înțeles nevoile comunității și s-a gândit să-i ajute pe credincioșii care nu ajung din diverse motive la biserică.
În zece ani a deschis filiale în țară și străinătate
În decembrie 2004, Samuel Caba a fondat Biserica Râul Trezirii. El provine dintr-o familie creștină, extrem de cunoscută în cultul penticostal. Dar, a ales o construcție nouă, pornită de la zero. Într-o sală închiriată a ținut primele predici, la care au asistat la început credincioșii din zonă, chiar dacă printre ei s-au regăsit și catolici și ortododocși. În timp, s-a extins și acum are filiale în țară și străinătate. „Ne bucurăm că Dumnezeu ne-a dat forța și viziunea să pornim la drum cu programele noastre creștine. Biserica Râul Trezirii s-a extins și acum are filiale în țară și în străinătate”, a declarat Samuel Caba, pastorul Bisericii Râul Trezirii și inițiator al proiectului. Biserica Râul Trezirii a organizat în cei zece ani de la înființare câteva ediții ale Conferinţei Naţionale „Neemia”, manifestări ale Rugului Aprins, seri ale Rugului Aprins, Convenții ale Bisericilor Râul Trezirii. La evenimentele Bisericii Râul Trezirii au participat pastori renumiți și formații cunoscute de muzică creștină. La întâlnirile Rugului Aprins din județul Arad au venit mii de persoane. „A fost un drum pe care Dumnezeu ne-a călăuzit pas cu pas și credem că vor urma lucruri mari”, a declarat Samuel Caba, pastorul Bisericii Râul Trezirii.
Continuarea pe www.arad24.net

Grupul de la Toflea la Centrul Moralia Bistrița


Noutate editorială la Librăria Cireșarii: Iubire cu mâini rupte - de Nicolae Geantă

Cuvânt înainte

        Nicolae Geantă nu o să apuce vreodată să scrie un roman, pentru că nu are vreme. Pentru a zugrăvi un apus de soare în baltă, trebuiesc vreo trei sute de cuvinte minim or, nu e cazul la el. Când alergi besmetic de  la o biserică la alta să mai schimbi câte o perfuzie, nu e vreme de cuvinte siropoase, nici de fraze lungi, ci de cuvinte scrâșnite ca o rafală de pistol mitralieră.

      De aceea, a scrie despre iubire – fie ea si cu mâini rupte – mi se pare un act de bravură vecin cu inconștiența. Dar omul știe ce face... Nici iubirea nu are nevoie de cuvinte multe și, cu atât mai puțin, de definiții. Când te apuci să o definești, fie ea nu mai există, fie tu nu știi ce faci.

      Mă bucur pentru cea de-a doua carte a lui Nicu apărută la editura noastră. Pentru prima carte, un bătrân voia să-și vândă bocancii în plină iarnă ca să o aibă pe pernă. Am fost invidios la culme. Pentru ale mele, n-a renunțat nimeni la o sticlă de suc.

     Sunt bucuros și pentru că l-am văzut cum crește. La mai multe...

Cu drag, Vladimir_Pustan

Vladimir Pustan - De ce atâtea culte creștine? (01 Martie 2015)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Vladimir Pustan

Adevărul.ro: Andrei Pleșu - E vreo problemă cu Biserica?


O spun de la bun început: nu pretind că am competenţe şi îndreptăţiri majore. Admit că mă pot înşela şi îmi cer iertare cu anticipaţie pentru eventuale erori, neînţelegeri, excese de spirit critic. Pe de altă parte, nu vreau să fiu ipocrit, nu pot să gîndesc una şi să spun alta, sau să gîndesc lucruri pe care, dintr-un motiv sau altul, să le ţin sub lacăt, doar pentru mine.

De vreme ce am acces la spaţiul public, nu pot ocoli subiectele care mă preocupă, numai de dragul unei imagini ”convenabile”. Îmi pasă de profilul Bisericii autohtone, de viaţa spirituală a comunităţii mele, de dificultăţile, reuşitele, derapajele şi perspectivele ei. 

Nu într-un rapid articol de gazetă voi intra în detaliul preocupărilor mele pe aceste teme. Am o mulţime de reflecţii, obiecţiuni, temeri şi propuneri, legate de un aspect sau altul al funcţionării instituţionale a Bisericii, de învăţămîntul teologic, de limbajul curent al clerului, de inserţia preoţilor şi a teologilor în viaţa cetăţii (cu alte cuvinte de prezenţa lor publică, de strategiile lor sociale şi intelectuale). Cred că orice alcătuire lumească, fie şi cea care stă sub protecţia harului, e pîndită de primejdii conjuncturale şi limite omeneşti şi că înţelept este să nu dormităm în suficienţă, cuminţenie flască, sau, mai rău, în slavă deşartă. Să nu lăsăm Biserica să devină simplă administraţie. Nu am o viziune catastrofală asupra situaţiei, dar nici nu pot socoti că totul e în regulă, că nu mai e nimic de făcut, ba chiar că nu e treaba mea să mă pronunţ într-o materie care îşi are reprezentanţii ei legitimi, prestigiul şi responsabilităţile ei neuzurpabile. În măsura în care mă raportez la ea, Biserica mă include şi pe mine, ceea ce îmi dă, poate, dreptul să mă pronunţ. 

Susţin, am mai spus-o, predarea religiei în şcoală, dar sunt conştient de faptul că lipsesc, adesea, pedagogii calificaţi, care să asume misiunea, extrem de delicată, a dialogului religios cu elevii. Cred că învăţămîntul teologic universitar poate (şi trebuie) să fie îmbunătăţit, că, în lumea de azi, omiletica previzibilă, jargonul pravoslavnic, incultura ”edificată” riscă să îndepărteze oamenii, să le justifice neîncrederea, scepticismul şi absenteismul. ”Darul limbilor” presupune tocmai capacitatea de a vorbi limba veacului şi a aproapelui, de a evita lozinca, dăscăleala, ”tradiţionalismul” fălos (care are, de obicei, drept rezultat, ocultarea tradiţiei adevărate). 

Citeste mai mult: adev.ro/nkkt3q

Marius Cruceru - Vicii și Virtuți: Desfrânare vs. Castitate


Florin Ianovici - Biruind pe cel rău!

Psalmii 119:103 "Ce dulci sunt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele! Mai dulci decât mierea în gura mea!"
În ziua în care credincioșii vor acționa după biblie atunci diavolul nu va mai avea putere. Rănile, durerile și suferința credincioșilor sunt reale, dar la fel de real e și faptul că nu locuiește în noi, din belșug, Cuvântul lui Dumnezeu și atunci nu biruim răul cu bine ci răspundem firesc răului.
Conflictul cu semenul este un șireltic al celui rău de a-ți abate privirea de la ceea ce contează cu adevărat: mântuirea sufletului tău.
De aceea:
Când oamenii te mint să nu uiți: Proverbele 12:19 "Buza care spune adevărul este întărită pe vecie, dar limba mincinoasă nu stă decât o clipă. –"
Când oamenii te părăsesc să îți amintești: Psalmii 27:10 "Căci tatăl meu şi mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primeşte."
Când oamenii sunt vicleni să crezi că: Proverbele 11:3 "Neprihănirea oamenilor cinstiţi îi cârmuieşte fără teamă, dar vicleniile celor stricaţi le aduc pieirea."
Când oamenii te folosesc tu : Matei 5:42 Celui ce-ţi cere dă-i; şi nu întoarce spatele celui ce vrea să se împrumute de la tine.
Când oamenii îți fac rău tu să spui: Geneza 50:20 "Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi…"
Este un timp al înarmării cu muniție sfântă pentru că războiul spiritual este în toi. Să nu fim naivi fraților: orice credincios este o prioritate pe agenda duhurilor răutății.
Cântărește-ți și evaluează caracterul și elimină orice fisură pentru ca cel rău să nu te poată folosi pe tine împotriva ta. Folosește durerea pentru a lecui durerea.
Și nu uita: cu cât e mai dulce Cuvântul Său, cu atât e mai amară lumea!
Florin Ianovici

Academia Liderilor Creştini

Misiunea ALC :
Pentru a echipa oamenii să ia inițiativă și să conducă pentru Hristos în casele lor , biserici , comunități și societate.
Credem ca Biserica lui Hristos are cei mai buni ambasadori ai imparatiei lui Dumnezeu, in orice domeniu al societatii si deaceea cred ca e important sa echipam oameni integrii si de caracter, care sa duca valorile imparatiei lui Dumnezeu in toata lumea!
Echiparea oamenilor pentru a deveni excelenti lideri ai Impărătiei lui Dumnezeu, ridicând… standardul de lideri crestini.
Valori de bază :
1. Isus este focusul nostru ! Totul este pentru slava Lui . Noi suntem sub domnia Lui.
2. Biblia este autoritatea ! Tot ce facem trebuie sa ia fiinta din revelatia adevarului biblic!
3. Relatiile sunt fundamentale în tot ceea ce facem !
4. Chemarea noastră este ucenicizarea pe termen lung !
5. Valoarea unei persoane depinde de felul in care isi urmăreste scopurile in viață si isi administreaza timpul!
6. Un bun lider este un bun urmas, deaceea toti liderii trebuie sa fie buni ucenici !