După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 26 februarie 2015

† Comunicatul Uniunii Baptiste din România cu privire la opțiunea pentru disciplina Religie

Având în vedere decizia Curții Constituționale a României nr 669 pronunțată în 12.11.2014 și publicată în Monitorul Oficial al României Partea I nr 59/23.01.2015 cu privire la orele de religie și dezbaterile publice și instituționale care au loc în prezent în ceea ce privește Legea Educației, Uniunea Baptistă din România aduce la cunoșința tuturor celor interesați faptul că persoanele care doresc să participe la ora de religie pot solicita, in baza libertății de conștiință, să li se asigure dreptul de a opta pentru disciplina religie baptistă. 

În cazul în care unitățile școlare nu pot asigura personal calificat pentru cei care au solicitat predarea disciplinei Religie Baptistă, art 32 pct 4 din Legea nr 489/2006 specifică faptul că se poate aduce un document justificativ care să ateste participarea la orele de religie baptistă organizate în cadrul bisericilor din țară. În baza acestui document, copiii vor fi notați în catalog. 

Sesizările privind refuzul unității de învățământ privind recunoașterea, respectiv notarea elevului în baza documentului emis de biserica locală se pot depune la adresa uniuneabaptista@gmail.com. Uniunea Baptistă din România va întreprinde demersurile legale privind respectarea libertății de conștiință a fiecărei persoane căreia nu i se respectă dreptul de a beneficia de oportunitatea opțiunii pentru religie baptistă.

Sursa: AICI

Pastor Samy Tuțac: Lasă-mi, te rog, paiul în ochi!

Suntem experți în observarea paiului din ochiul aproapelui nostru. Am devenit atât de abili în asta. Nu ne scapă nimic, nici paiul cel mai mic. Mai mult, ne-am specializat în scoaterea paielor din ochii altora. Ne facem un țel din asta. Umblăm după alții și dorim cu orice preț să le facem un mare bine. 

Nu degeaba spune o vorbă din bătrâni:"Toți îți vor binele, nu-i lăsa să ți-l ia." Problema este că, cei după care alergăm să le scoatem paiele din ochi, sunt mai răniți după ce ne întâlnesc decât înainte. Nu doar că nu am reușit să le scoatem paiul din ochi, dar i-am umplut și de cucuie. De ce? Pentru că în dorința noastră nebună, după scoaterea paielor din ochii altora, am uitat un lucru esențial, să privim în oglindă. 

Dacă am privi în oglindă, noi cei specializați în scoaterea paielor din ochii altora, ne-am trezi la realitate. Am vedea de ce îi tot umplem de cucuie pe cei care cad pradă dorinței noastre de a-i vindeca. Am observa bârna din ochiul nostru care ne împiedică să scoatem paiul din ochiul altuia și-i mai provoacă și răni. 

Cristos sugerează, ca înainte de a încerca scoaterea paiului din ochiul altuia, să scoatem mai întâi bârna din ochiul nostru. "De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău și nu observi bârna din ochiul tău?! Sau cum poți să-i spui fratelui tău: «Lasă-mă să-ți scot paiul din ochi!», când iată că tu ai o bârnă în ochiul tău?! Ipocritule! Scoate mai întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea clar să scoți paiul din ochiul fratelui tău!"(Matei 7:3-5 NTR). 

Câtă vreme nu asculți sfatul lui Cristos și încerci să scoți paiul din ochiul altuia, rănindu-l cu bârna din ochiul tău, nu fi surprins când iți va spune:"Lasă-mi, te rog, paiul în ochi!"

Samy Tuțac

Trupa Revers la Biserica Betesda Bistriţa


☞ Opinia liberă: Adelina Ghilea: Traficul de femei - viața lor contează!

NewsNet Creștin: Rubrica ☞ Opinia liberă  este destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. 

Articolul de astazi e scris de o romanca cu care ne mindrim, invitata noastra speciala de astazi, Adelina Ghilea. Preocupata de exploatarea sexuala a femeilor, de conditiile inumane in care traiesc femeile care sunt traficate pentru sex, Adelina vrea sa faca ceva. 

In primul rind vrea sa informeze Romania si toti romanii privind situatia tragica a femeilor care sunt traficate si exploatate sexual, in special femeile Romaniei care ajung in Occident. Subiectul acesta e o prioritate pentru interesele ei intelectuale si academice. Este un subiect in care a devenit unul sau una din expertii Romaniei. 

Ne mindrim cu Adelina si pentru ca e o crestina cu o inima mare pentru cei din jurul ei. O tinara studenta, Adelina a plecat din Romania cu ani in urma la studii in Statele Unite. Studiaza la Moody Bible Institute in Chicago, unde este Asistenta Programatoare si Manager de Statie de Radio la Moody Campus Radio. Adelina, insa, nu a uitat Romania. Periodic se intoarce in Romania pentru conferinte cu femeile si toti cei interesati in subiectul explotarii sexuale a femeilor Romaniei in Occident. 

Recent a fost la Iasi cu acelasi scop. Pe unde ajunge se informeaza, si ia marturii ale femeilor romance care ajung in Occident unde traiesc o viata de veritabila sclavie, intr-un cerc vicios din care nu mai pot iesit. Articolul de mai jos e scris in intregime de ea. Ii dam cuvintul si ii multumim pentru ca a acceptat invitatia noastra de a scrie citeva rinduri pentru cititorii nostri. Suntem convinsi ca articolul ei va va captiva atentia. 

  • Acest articol este bazat pe informații care provin din proiectul de informare inițiat de Adelina Ghilea și Adriana Rus.  


Înainte de a călători în America pentru studii, nu auzisem niciodată despre așa-numitul trafic de persoane. Pe la programele de știri mai apăreau tot felul de informații, dar nimic care să fi descris adevărul și să fi informat corect audiența. Pe de cealaltă parte însă, în America mi se părea că se vorbește exagerat de mult despre această problemă. Devenisem destul de sceptică, credeam eu, din pricina temerii ca nu cumva acest interes să fie doar, ceea ce numesc americanii, un trend; doar o acțiune misionară care este la modă în biserici. Aveam să aflu mai târziu însă că problema nu era la ce vedeam în jurul meu, ci mai degrabă la felul în care percepeam eu situația.  

În urma cu aproximativ trei ani, am fost implicată într-un proiect de cercetare în domeniul organizațiilor misionare pentru o grupare studențească din cadrul Institutului Teologic Moody Bible din Chicago. Printre multele organizații cu care am luat legătura, se afla și un cuplu căsătorit din Italia care nu demult puseseră bazele unui proiect numit Vitae Transformate (vieți transformate). În schimbul de e-mailuri pe care l-am avut cu acest cuplu, primisem o grămadă de informații în detaliu care aveau să îmi schimbe gândirea pe deplin. A fost ca și cum ceva puternic m-a străfulgerat atunci când am ajuns să învăț despre traficul de persoane din Bologna, Italia - acolo unde activează Vitae Transformate.  

De ce? Pentru că era vorba despre oamenii mei, despre femei din poporul meu care sufereau peste măsura de mult. Instant, totul devenise mult prea apăsător și supărător.

Nu mi-aș fi putut închipui vreodată că într-un oraș european ca și Bologna, cele două principale orașe din care sunt traficate femeile pentru prostituție sunt Giurgiu și Oradea. Pentru mine acela a fost un moment decisiv care m-a ajutat să pricep nu doar problema din bisericile noastre, ci și problema la nivel de societate.  

Problema societății românești 

Din cauza unei ignoranțe general dezvoltată, femeile prostituate au devenit parte din peisajul societații românești; iar efectul acestei realități l-am văzut prima și prima dată în viața mea. Ori de câte ori ieșeam în afara orașului, fie el Arad, Oradea, Timișoara, sau altele, le vedeam pe aceste femei. Și ori de câte ori le vedeam, singurul sentiment respectabil care îl simțiam era mila, iar alteori, sau mai degrabă de cele mai multe ori, un sentiment de judecată aspră. Dar asta nu se întâmpla  întotdeauna, din pricina faptului că deja mă obișnuisem să le văd. Deja nici nu le mai observam. Erau parte din peisaj. Aparțineau pe “traseu”. Aș vrea din toată inima să cred că sunt singura care am căzut plasă acestei mentalități, dar cu toții știm că realitatea este alta.  

Doar din prostituție, în Statele Unite ale Americii, există un venit anual de 3 miliarde de dolari. Iar în alte țări, ca și Cambodgia, unde veniturile nu sunt atât de abundente, copii de la cea mai fragedă vârstă sunt vânduți de către propii părinți pentru prostituție. Este ușor însă să privim la alte țări, unde traficul de persoane se manifestă cu o prevalență mult mai mare, fără a ne da seama de durerea din mijlocul țării noastre. În concordanță cu Global Slavery Index 2014 - cea mai recentă colectare de date în privința traficului de persoane, realitățile sunt crude: România are aproximativ 22.600 de oameni care sunt înrobiți în traficul de persoane, în care este inclusă cu perponderență și prostituția, traficul de persoane fiind un termen folosit pentru a descrie toate acele persoane care sunt exploatate prin amenințare, forță fizică, răpire, fraudă, înșelăciune. Pe deasupra, din cele 37 de țări europene care au fost încadrate în acest studiu, România se afla pe locul 8 în topul vulnerabilități la această problemă.

✔ Botez la Biserica Creștină după Evanghelie Izbânda Drăgăneasa, judeţul Prahova


Săptămână de evanghelizare la Biserica Baptistă Betania Arad


Săptămână de evanghelizare la Biserica Baptistă Harul Lugoj


Misionara americană Phyllis Sortor a fost rapită în Nigeria

Sa ne unim in rugaciune pentru Phyllis Sortor. Aceasta misionara a fost rapita de 5 mascati in Emiworo, statul Kogi, Nigeria. Cinci barbati mascati inarmati au atacat  scoala Hope Academy si au luat-o ostatec pe Phyllis Sortorpe. 

Motivul, initial nu a fost cunoscut, dar astazi, International Christian Concern raporteaza ca mascatii au cerut $300.000 pentru eliberarea ei, suma pe care familia misionarei nu o detine. 

Departamentul de Stat SUA si FBI-ul sunt activi in cazul acestei misionare impreuna cu autoritatile locale din Nigeria spre a rezolva aceasta situatie.
Foto: Mission News Network 

Săptămână de evanghelizare la Biserica Penticostală Gura Văii, județul Arad


Pastorul Rasoul Abdollahi a fost eliberat

Pastorul Rasoul Abdollahi a fost arestat prima dată pe 26 decembrie 2010 pentru că a făcut parte dintr-o represiune pe scară largă în activitatea creștină. El a fost reținut și interogat mai mult de două luni înainte de a fi eliberat pe cauțiune.
După eliberare a fost apoi judecat și condamat la închisoare pe data de 2 decembrie 2013. Dar săptămâna aceasta a fost iertat și eliberat și se va putea întoarce la soția și copiii săi.
 Abdollahi este unul dintre liderii organizaţiei Mişcarea Biserici de Casă din Iran. El nu a fost singurul arestat în acea zi, ci au fost arestaţi un număr mai mare de creştini, însă aceştia au fost eliberaţi imediat. Doar pastorul Farshid Fathi a fost singurul arestat şi condamnat.
  O sursă (care trebuie să rămână anonimă din motive de securitate) a declarat pentru Christian Today că judecători din Iran par să încurajeze creștinii care sunt arestaţi să părăsească țara înainte să fie judecaţi.
   „Sentimentul nostru este că aceştia [judecătorii] vor ca în momentul în care sunt presiuni asupra creștinilor, aceştia să plece, iar în acest sens se fac tot felul de presiuni asupra lor, una dintre acestea fiind încarcerarea lor pentru perioade lungi de timp”, a declarat sursa.
   „Ei vor mai degrabă ca oamenii să plece de frică decât să cheltuiască cu reţinerea lor şi mai apoi să se confrunte şi cu protestele internaţionale care sunt împotriva condamnării creştinilor şi întemniţarea lor, pentru simplul fapt că sunt creştini.”
  Sursa a mai declarat că a fost un caz în care judecătorul a spus în mod explict unui creştin că vrea să-i dea şansa să părăsească ţara înainte de a începe procesul.
Estimările din decembrie 2014 sugerează că în prezent există 92 de creștini deținuți în închisorile iraniene, dar numai 13 dintre aceştia sunt condamnaţi de instanţă.
    Abdollahi a fost condamnat în temeiul legislației naționale de securitate a Iranului, care a luat drept o ameninţare politică şi o ameninţare la adresa securităţii naţionale biserica de casăînfiinţată de el.
    Aceeaşi sursă a declarat că lucrarea pe care o făcea pastorul Abdollahi nu a avut nicio legătură cu politica, dar aceasta este scuza folosită adesea în Iran pentru a putea aresta, condamna şi apoi pentru a trimite în închisoare creştinii.
   Sursa nu a putut confirma sau infirma dacă pastorul Abdollahi intenţionează sau nu să părăseasca Iranul după eliberarea sa.

Sursa: www.persecution.org via Agenţia Kairos