După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 25 februarie 2015

Sioniada Biblică a tinerilor din bisericile evanghelice

                                    

Programa, Regulament, Metodologie

1.      Ce este Sioniada Biblică a tinerilor?
Este o lucrare spirituală cu scopul de a motiva adolescenții și tinerii la citirea, meditarea, studierea, memorarea și aplicarea Cuvântului lui Dumnezeu; se adresează în special adolescenților și tinerilor (16-25 de ani).
Sioniada Biblică este a Bisericilor evanghelice și nu este totuna cu Olimpiada de Religie din școli, sunt două lucrări total separate. Sioniada Biblică nu se adresează doar unui cult creștin ci tuturor tinerilor din cultele evanghelice, născuți din nou și/sau celor care doresc să cunoască și să aprofundeze Cuvântul Domnului și să încheie legământ cu Dumnezeu.
Sioniadă = este  denumirea care contrastează cu Olimpiada grecilor de pe muntele Olimp. “Căci din Sion vine Legea și din Ierusalim Cuvântul Domnului.” (Is.2:3)

2.     Care este tematica Sioniadei?
Pentru Sioniada biblică 2015 citim și studiem 8 cărți din Biblie. Trei cărți sunt pentru studiu mai aprofundat, iar cinci dintre ele sunt pentru citit, meditat și memorat anumite versete specificate.

† BCER-UBCE: Comunicat privind întâlnirea de la Camera Deputaţilor-Comisia juridică în legatură cu ora de Religie


☻Botezul celui mai înalt om din lume


Vezi şi ☻Botezul nu e întotdeauna uşor de înfăptuit


Concert Sam Rowland la Biserica Creştină după Evanghelie Brătăşanca, judeţul Prahova


Noutate editorială: În faţa potrivnicilor mei - de Gracia Burnham şi Dean Merrill


Pentru misionarii americani Martin şi Gracia Burnham, ceea ce a fost la început o escapadă romantică într-un loc exotic, ocazionată de aniversarea a 18 ani de căsnicie, s-a transformat în cel mai înfiorător coşmar.
Răpiţi de Abu Sayyaf, o grupare teroristă care avea legături cu Osama bin Laden, soţii Burnham au fost smulşi din mijlocul prietenilor şi al familiei şi azvârliţi într-o viaţă de continuă alergare prin jungla filipineză. În acel an de primejdii în captivitate, au fost la un pas de inaniţie, secătuiţi de puteri, nu de puţine ori martorii unor confruntări armate şi ai unor crime odioase – şi într-o căutare îndârjită după Dumnezeu care părea, uneori, să fi uitat de ei.

Oricare ar fi luptele pe care le duceţi, veţi găsi încurajare şi sprijin în această relatare sinceră şi revigorantă despre opoziţia în faţa întunericului care domneşte în sufletele oamenilor.

„Chestiunea în discuţie [...] nu este de ce ar prefera un Dumnezeu atotputernic să-l lase pe om să se confrunte cu răul, ci cum răspunde omul, cu ajutorul lui Dumnezeu, în faţa răului. [...] Soţii Burnham, în situaţii chinuitoare, s-au împrietenit cu păzitorii lor, i-au destins pe ceilalţi ostatici şi şi-au păstrat credinţa într-un Dumnezeu care părea să-i fi părăsit.” USA Today

Gracia Burnham este văduva lui Martin Burnham şi mama lui Jeff, a lui Mindy şi a lui Zach. Timp de 17 ani, a slujit, împreună cu Martin, în cadrul organizaţiei New Tribes Mission în Filipine. A absolvit Calvary Bible College din Kansas City.

Dean Merrill, coautor al cărţii, a fost vicepreşedintele departamentului editorial în cadrul International Bible Society şi editor la Focus on the Family. Alături de Jim Cymbala, este coautorul bestsellerului Vânt proaspăt, foc proaspăt, precum şi al altor cărţi, printre care Credinţă proaspătă şi Putere proaspătă.

Mai multe detalii: AICI

† Viorel Iuga — Bilanţul misiunii în Cuba

Citeşte şi:

† Viorel Iuga — Misiune în Cuba 

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (1) 

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (2) 

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (3) 

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (4) 

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (5) 

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (6)

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (7)

Dragii noştri,


Am ajuns acasă crezând că voi avea ceva timp să îmi liniştesc gândurile şi să vă ofer un mesaj final. Nu s-a întâmplat aşa. Aglomeraţia mă ţine mereu în priză. 

Fără să mai aştept timpul acela de linişte vreau să vă spun că prin ajutorul Domnului şi al celor care au donat cu inimă largă şi cu sacrificiu, dincolo de mulţimea lucrurilor pe care le-am dus cu noi în Cuba, am cumpărat acolo: 20 de biciclete, 4 măgari, 5 case pentru adunare, o casă pentru odihnă şi studiu şi un camp pentru tineri si copii. 

Apoi, am mai participat la continuarea lucrărilor la 2 biserici, am ajutat o biserică în lucrarea cu săracii, 70 de păstori activi, 50 de păstori pensionari, 69 studenţi la teologie pastorală şi 130 de misionari. 

Am ajutat fraţii din ambele convenţii la tipărirea de materiale, lucrarea cu copiii şi câţiva medici creştini. 

Spre bucuria noastră şi slava Domnului, am ajutat Seminarul din Havana cu mâncare, am plătit actele pentru 4 misionari pregătiţi să plece în Ecuador si Columbia şi am sponsorizat partial programul pentru taberele din vară, programul pentru tinerii şi adolescenţi şi programul de ucenicizare din Convenţia de West.

Pentru implicarea viitoare vă recomand să ne rugăm şi să ne implicăm în următoarele domenii:

  1.  Cărţi. Ei au mare nevoie de materiale pentru studenţi şi slujitori în diferite domenii. Au “găsit” o cale de tipărire a materialelor, dar au nevoie de fonduri pentru aceasta. Tipărirea unei cărţi este în jur de 2.5 euro.
  2.  Case. Mă refer aici la ajutorarea caselor, a familiilor studenţilor, păstorilor, misionarilor etc. Suma pe care o sugerez este 2o de euro, respective 100 Ron.
  3. Clădiri. Acum este momentul să cumpere cât mai multe clădiri care să fie folosite ca locuri pentru închianrea publică. Ele pot fi cumpărate cu sume între 1500-5000 de euro. 
Mulţumesc frumos pentru rugăciuni şi participare. Dacă doriţi să luaţi legătura direct cu fraţii din Cuba, nu ezitaţi să mă contactaţi. Dacă sumele cu care puteţi participa sunt mai mici, ne puteţi contacta să vă dăm detalii sau puteţi folosi în continuare contul Bisericii “Speranţa” Arad.

Cu Dumnezeu putem face lucruri mari şi frumoase! 
Viorel Iuga