După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 19 februarie 2015

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (7)

Citeşte şi:

† Viorel Iuga — Misiune în Cuba

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (1)

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (2)

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (3)

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (4)

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (5)

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (6)


Duminică dimineaţa la ora 7.30 am servit micul dejun cu păstorul ce se ocupă de latura muzicală. Ei au 3 fete şi locuiesc la biserică. Ştie puţină engleză, aşa că am putut să ne înţelegem puţin. După ce am servit micul dejun am mers la închinarea din biserică.

 Aici, la „El Calvario” au 2 servicii. Primul începe la ora 9 şi al doilea la 11.30. Încep cu un bun venit, îi prezintă pe cei care sărbătoresc ceva în săptămâna respectivă şi apoi urmează un timp de laudă şi închinare. Urmează colecta şi apoi predica. Înainte de predică copii merg la grupele de studiu. După predică se împart pe clase de studiu biblic. De la 11.30 urmează al doilea serviciu, cu aceleaşi cântări, acelaşi mesaaj, dar cu alţi oamenii. 

La prânz am servit masa în familia păstorului. Am discutat despre lucrarea din Havana şi din Cuba de vest. Au multe oportunităţi şi multe provocări. Havana are acum aproape 3 milioane de locuitori. Mulţi fraţi şi cubanezi din partea de Est vin înspre Havana. Aici sunt fraţi buni, dar inima mea este legată parcă mai mult de cei din Est. Acolo sărăcia este mai mare, nevoile sunt mai multe, dar parcă şi inima lor este mai caldă pentru Cristos. Seara ne-am pregătit bagajele pentru plecarea înspre casă.

Luni dimineaţa devreme a venit şoferul şi ne-a dus la Varadero. Pentru că este staţiunea cu care se mândresc şi pentru că avionul nostru era doar seara, am vrut să o vedem. Pentru cubanezi, staţiunea este o lume total diferită, o lume în care cei mai mulţi nu pot intra. De fapt, până în urmă cu câţiva ani, cubanezii nici nu aveau voie să intre într-un hotel care era rezervat doar turiştilor. Am plecat spre staţiune şi ne-am bucurat de ceea ce am putut vedea pe drum. Este adevărat, pentru cubanezi este o altă lume, dar să nu vă imaginaţi că este chiar ceva super frumos. Nu am fost în hotel, dar pe plajă este destul de multă mizerie. Cred că aici era bine pentru ruşii care veneau de la căldură şi dacă aveau mâncare şi băutură nu îi prea interesa altceva. Sigur preţurile, foarte mari şi pentru noi. 

După masă, am plecat spre Havana şi înainte de a pleca la aeroport ne-am întâlnit cu Victor Gonzales care este responsabilul cu misiunea. Pentru că în perioada respectivă a fost plecat în Costa Rica am discutat puţin despre ceea ce am reuşit să facem şi ce intenţionăm să facem în Cuba. A fost tare bucuros, dar când a auzit că zburăm cu Cubana, ne-a spus că suntem oameni ai credinţei. 

Seara ne-am dus la aeroport. Lume multă, informaţii puţine, cozi lungi de tot şi multă gălăgie. Am stat la coada care se mişca foarte încet şi când am ajuns la ghişeu i-au spus resepectivului că noi avem locurile pe rândul 7. Este singurul rând unde îmi încap şi mie picioarele ca să stau cât de cât bine. El mi-a spus că nu avem pe rândul 7 deoarece am fost mutaţi pe alt rând. Cu toate că îmi făcusem rezervarea înainte, mă aşteptam la aşa ceva. În final, pentru că nu m-am lăsat bătut, ne-au dat 2 locuri pe rândul unde puteam să stau şi eu. 

Am predat deci bagajele, am plătit taxa de aeroport şi ne-am îndreptat spre poliţia de frontieră. Chiar dacă este vorba de familie, la ei nu se poate discuta decât cu o singură persoană. Am lăsat-o pe Didina prima şi poliţista de acolo s-a încurcat. Nu cred că a mai văzut în viaţa ei viză religioasă. A trimis-o pe Didina lângă mine şi a chemat-o pe şefa. Acolo şefii sunt mulţi şi importanţi. În final, după ce s-au lămurit despre ce este vorba, ne-au lăsat să trecem şi am mers spre avion. Sigur, am plecat cu întârziere, dar cu ajutorul Domnului după un drum lung, am ajuns la Madrid. 

Ne-a aşteptat o familie şi ne-au dus la locul de cazare. Apoi, seara ne-am dus la adunare şi după aceea la masă. Ne-am culcat după ora 12 noaptea şi ne-am trezit pe la 11 Am deoarece a sunat telefonul Didinei… Pentru că avionul spre casă zboară doar sâmbătă, vom petrece ceva timp cu fraţii de aici şi sperăm cu ajutorul Domnului sâmbătă seara să fim acasă…

Viorel Iuga

Noutate editorială: "Duhul Sfânt într-un pumn de țărână" - de Toni Berbece


Cu bucurie va anunt ca cea de a treia carte intitulata "Duhul Sfant intr-un pumn de tarana" a aparut si poate fi achizitionata. Mi-am dorit prin scrierea acestei carti in primul rand sa invat cat mai multe despre Duhul lui Cristos fara de care nu-I putem fi martori, iar in al doilea rand sa imparasesc cu voi ceea ce mie mi-a adus un mare castig. Pentru mai multe detalii despre carte ma puteti contacta in privat, iar pentru a comanda cartea de asemenea prin mesaj privat. Pretul este de 20 de lei plus taxa postala. Va doresc tuturor multa binecuvantare si o viata plina de Duh Sfant 
emoticon smile

"Se ridică întrebarea: De ce cărbunele a avut puterea de a sfinți? Gândiți-vă la faptul că acest cărbune a fost luat de pe altar unde focul lui Dumnezeu (Duhul Sfânt) a mistuit jertfa (pe Isus Cristos). Acest cărbune purta pe el amprenta focului, fusese modelat de prezența acestuia într-un mod intes, și mai mult de atât, pe acest cărbune, care cândva a fost o bucată de lemn, a curs sângele jertfei, grăsimea jertfei, iar apoi cenușa jertfei a rămas asupra lui. Cărbunele nu era altceva decât un purtător al amprentei Duhului și a lui Cristos. Un simbol a ceea ce Duhul și Cristos fac în viața noastră." 

Florin Ianovici - Să construiești vieți

Iacov 1:27 ,,Religiunea curată și neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetezi pe orfani și văduve în necazurile lor și să ne păzim neîntinați de lume."
Fă ceva pentru tine și fă ceva pentru alții, pentru ca Dumnezeu să facă ceva pentru și din tine.
Trăirea în lume așează praf pe tine dar trăirea cu lumea îți ruginește sufletul.
Întotdeauna lumea îl va trimte pe Cain care îți va zâmbi strângând piatra în mână. 
Întotdeauna lumea va avea un Nebucadnețar care se va plimba mândru pe zidurile ridicate cu truda nopților tale nedormite.
Întotdeauna lumea va avea o Dalila ademenitoare care aleargă după lumina ochilor tăi.
Întodeauna lumea va forma o echipă cu Sanbalat și Tobia prin care să îți stingă prin ocară focul jertfei pentru Dumnezeu. 
Întotdeauna lumea va vorbi printr-un Caiafa care va trimte neprihănirea la răstignire.
Să te păzești de ei. Întâi să îi ocolești, iar dacă nu poți, să nu îi auzi, să nu îi lași să îți atingă sufletul căci sunt întinați. Și citește atent ca să observi că apostul Iacov se include în rândul celor ce vor să se păzească neîntinați de lume.
Apoi să construiești. Nu palate, ci să construiești vieți. Aplecă-te să cercetezi pe orfan și văduvă, să le cunoști durerea și să o alini. Citește atent ca să observi că orfan și văduvă este la plural. Vorba românului: ,, cu o floare nu se face primăvară’’.
Nu cerceta pe cei doborâți ca un polițist ci cu sinceritatea și smerenia celui ce știe că doar Dumnezeu este pâinea și mângiere tuturor.

Cu cât vei sta mai aproape de orfani și văduvă cu atât lumea va fi din ce în ce mai departe de sufletul tău…!
Florin Ianovici

☞ Opinia liberă: Ziarul Oglinda: Nicolae Geantă - Întrebări pentru domnul Iohannis

NewsNet Creștin: Rubrica ☞ Opinia liberă  este destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. Menţionăm că acestea nu reprezintă neapărat și punctele noastre de vedere. 

Vă scriu din rândul dascălilor, Domnule Președinte, tagma din care ați făcut parte până să vă convertiți în politician. Tagmă din care face parte și doamna Carmen, cu care împărțiți dormitorul. 

Suntem câteva sute de mii de dascăli în țara asta care ne-am pus speranțele în dvs., fiind sătui de domnii Ponta, Boc, Tăriceanu și companiile lor. Căci cabinetele Boc 1, 2, 3, Ponta 1, 2, 3, 4 (și câte vor mai fi) au distrus aproape total învățământul din România! Aici nu e vorba că au tăiat salariile cu 1/4 (căci le-au restituit parțial, pierzând prin proces; nicio țară din UE n-a băgat mâna în portofelul profesorilor, nici măcar Grecia, ce era falimentară!), nici că de ani de zile nu au mai adăugat nimic la lefurile personalului didactic (în timp ce salariul minim garantat a crescut de la 600 lei la 975 lei între 2009-2015, profesorii debutanții, cu studii superioare, fiind similari la leafă cu necalificații!), ci de faptul că în criză, Domnule Iohannis, politicienii au mărit numărul de angajați în administrația publică (a se citi nepotism, pilăraie), le-au crescut lefurile cu 50% în ultimii 10 ani și au scăzut numărul de dascăli comasând școlile din România! Au închis școlile și au cumpărat microbuze galbene! A propos, DNA-ul când verifică și tărășenia asta?

Patricia Runcan, nominalizată la Premiul "Personalitatea anului 2014 în promovarea educaţiei şi formării în asistenţă socială"

Patricia Runcan - organizatorul Conferintei Puterea de a fii altfel - a fost nominalizata la Premiul personalitatea anului 2014 în promovarea educaţiei şi formării în asistenţă sociala. 

"Doamnelor și domnilor" - o formulă interzisă!

La inceputul Mileniului III ne aflam la confluenta nefericita a unei revolutii sexuale fara minte si a unei doctrine irationale a egalitatii. O consecinta nefasta a acestei intersectii este o confuzie sexuala fara precedent in lumea occidentala ori in istoria omenirii. O lume bizara obsedata de sexualitatea perversa si de transformarea perversiunii in norme de conduita pentru restul societatii. Ceea ce observam astazi pare a fi conturul viitorului umanitatii, un viitor lipsit de diferentiere intre sexe ori discernamint. Imaginati-va o comunitate de oameni care, in numele egalitatii intre oameni, abroga binaritatea sexuala, adica diferentele intre barbati si femei. Barbatii iau estrogen sa arate mai putin a barbati si femeile testosteron pentru a arata mai putin ca femei si mai mult ca barbatii. Femeile isi taie sanii prin proceduri chirurgicale pentru a nu mai arata ca femeile din trecut, adica "traditionale". Vocea barbatilor se feminizeaza iar acea a femeilor devine mai masculina. Undeva, pe la mijloc, apare noul prototip uman: nici barbat, nici femeie. Aspectul biologic devine irelevant in definirea sexului fiintei umane, identitatea sexuala fiind data de ceea ce crede omul in mintea lui, nu de natura lui biologica. In alte cuvinte, mintea, nu biologia, creaza realitatea sexuala.

O lume bizara

Imaginati-va, pe linga asta, ca in aceasta lume bizara inca se mai nasc copii, dar ca ceea ce deja vedem in unele parti ale lumii devine norma universala. Daca copiilor inca li se va emite un certificat de nastere, foarte probabil ca nu va mai fi numit asa, ci "certificat de creare" ori "certificat de procreare" asemenea unei masini. Pe certificatul de nastere nu se va mai identifica sexul biologic dobindit la nastere de catre noul nascut. Rubica "sexul copilului" ramine goala, pentru a fi umpluta cind copilul devine adult, la 18 ori 21 de ani, sa zicem, cind el/ea decide ce sex isi alege, asa dupa cum ii va duce mintea in acel moment din viata: masculin, feminin, ceva intre cele doua sexe, ori altceva. Pe noul certificat de nastere nu va mai exista rubrica pentru parinti ci pentru "partile care au creat copilul". Termenii traditionali si multimilenari de "tata" ori "mama" vor dispare. In loc de o rubrica pentru doi parinti rubrica va ramine goala pentru a ingramadi acolo toate persoanele care au "contribuit" la aducerea in lume a unei noi fiinte umane: 2 persoane, 3 persoane, ori mai multe. O persoana pentru ca a donat materialul genetic, alta pentru ca l-a cumparat, o femeie pentru ca a purtat sarcina (a se citi - si-a imprumutat uterul), iar o alta femeie pentru ca adoptat copilul. In loc de "parinti" rubrica va face referinta la "partile contractante", adice la persoanele implicate in creearea noii fiinte umane. Nu se va mai vorbi de "nasterea" copilului ci de "crearea" lui. In Marea Britanie Parlamentul deja a lansat o lege care permite "crearea" de copii cu trei "parinti" ori  trei "parti contractante". Iar certificatul de "creare" ori "nastere" va mentiona probabil si modul in care copilul a vazut lumina lumii, prin nastere naturala dintr-un uter natural ori dintr-un uter artificial. Cuvintele "sot" ori "sotie" vor dispare si vor fi inlocuite, la fel, cu "partile contractante".

Iosif Ţon - Să experimentăm adunarea (08 Februarie 2015)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Iosif Ţon