După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 16 februarie 2015

✡ Micha’el Ben David la Biserica Filocalia Iaşi


Pastor Beni Drădici - Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei

De ce unii merg tot mai rar la biserică?
Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune. Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie. Căci, dacă păcătuim cu voia, după ce am primit cunoştinţa adevărului, nu mai rămâne nicio jertfă pentru păcate, (Evrei 10:24-26) (traducerea – Dumitru Cornilescu).
Să fim atenţi unii la alţii ca să ne încurajăm reciproc la dragoste şi la fapte bune. Să nu renunţăm la întrunirile noastre, aşa cum este obiceiul unora; ci (atunci când ne adunăm), să ne încurajăm unii pe alţii, având în vedere faptul că acea Zi se apropie. Dacă după ce ni s-a prezentat adevărul şi-l cunoaştem, noi păcătuim în mod intenţionat, nu mai există nici un sacrificiu pentru (acel) păcat; (Evrei 10:24-26) (traducerea – Biblia în versiune actualizată).
De mai mult timp sunt preocupat de deriva spirituală a mai multor fraţi cunoscuţi, care frecventează congregaţia noastră. Simptoma după care evaluez spiritualitatea acestora, este de data aceasta, frecvenţa cu care aceştia participă la programele bisericii noastre. Ca să fiu onest, faţă de unii, şi a nu fi înţeles greşit de alţii, trebuie să spun că spiritualitatea unei persoane, pe lângă faptul că este greu de evaluat, nu stă doar în mersul la biserică. Dar chiar dacă nu este totul, părtăşia regulată cu ceilalţi fraţi, în cadrul serviciilor de închinare, este un semnal serios cu privire la spiritualitatea celui în cauză, deci în opinia mea, acest factor nu trebuie trecut cu vederea.
Deoarece meditez de mai mult timp la acest lucru, m-am gândit totuşi, care ar fi motivele pentru care unele persoane, vin tot mai rar la biserică. Textul biblic de la care vreau să pornesc este cel din Evrei cap. 10: 24 – 26, fraza de bază fiind prima parte a versetului 25: să nu părăsiţi adunarea voastră, cum au unii obicei. Cuvântul adunare, în acest context, nu se referă la „Biserică” ca instituţie, ci se referă la întrunirea unui grup de credincioşi, pentru închinare şi părtăşie. Pentru a argumenta acest lucru, în traducerea ortodoxă este folosit cuvântul biserică, în traducerea spaniolă (Reina Valera), este folosit cuvântul congregacion (congregaţie), iar în traducerea engleză (King James), cuvântul este assembling(adunare). Dar în acelaşi timp, trebuie să precizăm că o adunare de credincioşi, pot fi numiţi „Biserică”.
Dacă ar fi să reformulăm fraza de mai sus, aceasta ar suna astfel: să nu renunţaţi la a merge la întrunirile frăţeşti (la biserică), pentru că vă puteţi face un obicei din asta.
Ce motive ar putea avea acei care şi-au făcut un obicei din a nu frecventa biserica?

Petru Lascău - Angajat şi slujitor (8 Februarie 2015)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Întâlnirea regională a pastorilor si lucrătorilor din cadrul Coaliției Evanghelice

Locația: Biserica Baptistă Betel Timișoara (str. Ady Endre Nr. 20)
Perioada: 17 februarie – intre orele 9.00 – 17.00
18 februarie – intre orele 9.00 – 13.00

Contact pentru detalii legate de organizare:
pastor Samuel Tuțac, tel 0722315878.

Participanți: Pastori și lucrători înscriși în cadrul Coaliției Evanghelice (în special din zona de Vest), pastori care doresc să fie parte din acest proiect.
Vorbitori și teme:
Sesiune de deschidere și Viziune – pastor Cornel Boingeanu
Planificare Strategică – Dr. Kevin Seidler
Accountability – Dr. Cam Nelson
Păzește-ți inima! – Bon Mirabito
Conducere – Gene Duckro
Cum să-ți prezinți mărturia personală – Bob Mirabito & Cam Nelson
Sesiune de întrebări & Încheiere
Vă rugăm să confirmați participarea, fie la telefon, fie printr-un email (samybethel@hotmail.com sau contact@coalitiaevanghelica.ro)

Formaţia Umăr la Umăr la Biserica Piatra Vie Bucureşti


☉ Conferinţa "Viaţa: dar sau opţiune?" la Cotroceni Business Center, Bucureşti


Continental la Biserica Penticostală Speranţa Oradea


✉ Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

Tineri şi neliniştiţi

   1.Mohan Biswas din Jalpaiguri
 Prin bunătatea lui Dumnezeu, vinerea trecută Mohan Biswas a fost botezat şi sâmbătă a luat împreună cu noimasa Domnului. Dar curând a avut de întâmpinat încercările credinţei.
  Tatăl lui a venit acasă beat şi făcând scandal. Astăzi mi-a trimis printr-un frate zeciuiala (lucreză într-un magazin).
  Rugaţi-vă ca Mohan Biswas să poată să treacă cu bine examenele credinţei şi să fie o mărturie bună.

  2.Manik Biswas (David) din Jalpaiguri
  David a avut până acum o mărturie amestecată. După un studiu biblic de un an în Delhi a a trecut printr-o perioadă în care a fost departe de Dumnezeu. După aceasta a venit din nou la adunare. Noi l-am primit din nou. Din nou ne-a rugat să-l trimitem la o şcoală biblică. De o săptămână s-a întors pentru vancanţa anuală. Intenţionează să-şi continue studiile atât şcolare cât şi teologice. Noi vrem să-l încurajăm să-şi reconstruiască viaţa. În perioada de vacanţă vrea să-şi completeze studiile seculare până la clasa a 12-a. De asemenea, vrea să ne ajute în lucrare.
   Rugaţi-vă ca planurile bune ale lui Dumnezeu să se împlinească în viaţa lui.

   3.Kusi Sarkar din Maynaguri
   Kusi, după ce a fost botezat, a fost selectat pentru a servi în armata indiană. Din motive personale el a părăsit această slujbă şi a venit înapoi acasă. Venind la adunare, ne-a rugat să-l ajutăm să se pregătească pentru a merge la facultate. Pentru ceva timp l-a ajutat şi pe Ponish în lucrarea din Haldibari. Acum el şi David vor să facă lucrare în Jalpaiguri.

   Rugaţi-vă ca ei să poată să facă o lucrare roditoare pentru slava lui Dumnezeu în Jalpaiguri.

   Toţi aceşti tineri sunt singurii creştini în familiile lor. Rugaţi-vă pentru mântuirea familiilor lor.

      Mulțumim că ne păstrați în rugăciune!
         Daniel

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Mesaj biblic Sorin Bădrăgan și Cristian Barbosu la New Life Romanian Church, Glendale, Arizona