După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 6 februarie 2015

Pastor Petru Lascău - Toronto Blessing: Rădăcinile – Rodney Howard-Browne

Vezi și:


Toți cei ce studiază Toronto Blessing sunt de acord că în ultimă instanță inițiatorul acestei mișcări nu este altul decât Rodney Howard-Browne. Este deci necesar să vedem câteva amănunte despre viața și „chemarea” acestui evanghelist Sud-African.
La vârsta de 18 ani, Rodney M. Howard-Browne, originar din Port Elizabeth, Africa de Sud, a ajuns la o încrucișare de drumuri în viață. La o întrunire intercultică de rugăciune cu alți tineri de vârsta sa, Rodney se spune că s-a rugat strigând: „Dumnezeule, vino aici și atinge-te de mine, sau voi muri și voi merge eu acolo sus la tine aă mă ating eu de Tine”. Stigătele sale au îngrozit pe ceilalți tineri. A continuat strigătele timp de douăzeci de minute.
Prima sa implicare în lucrarea Domnului a fost în Johannesburg, în organizația „Tineretul pentru Christos”. Apoi s-a înscris la centrul de instruire biblică „Rhema” care era parte a lucrării lui Kenneth Hagin, pe care l-a absolvit primind să păstorească o mică bisericuță Full Gospel Church of God (Biserica lui Dumnezeu a Evangheliei depline) din provincia Cape Town. După câțiva ani și-a părăsit brusc slujba fără nici o altă viziune. S-a întors la „Rhema” unde a cerșit o slujbă. A găsit un loc disponibil la o școală fără acreditare, unde a predat timp de 2 ani înainte a de a pleca spre Statele Unite. Cu toate că biografiile sale spun că ar fi fost pastor asociat la Rhema, nicăieri însă nu există dovezi a implicării sale în pastorația acestei instituții.
Howard pertinde să dețină un doctorat de la o obscură școală prin corespondență din California, pe care o numește „Școala de Teologie Biblică”, din San Jacinto, care s-a dovedit a fi o simplă „moară de diplome” pe care le împarte în schimbul unei sume derizorii.
Rodney Howard-Browne a sosit în Statele Unite în decembrie 1987 în timpul scandalurilor evangheliștilor Jim Bakker și Swaggart, motiv probabil pentru care a păstrat tăcerea și a trecut nebăgat în seamă timp de 18 luni. S-a lansat apoi în Albany, statul New York, în luna aprilie 1989, în timp ce a condus o săptămână de întruniri pe tema „ungerii”. Aici a pretins că a văzut un nor care a intrat într-o dimineață în încăperea sa și Domnul a început să-i vorbească. S-a plâns lui Dumnezeu spunându-I: „Doamne, îmi ruinezi întrunirile!”.
În anul 1993, Rodney a fost invitat de către Karl Strader din Lakeland, Florida, să predice în biserica: „Carpenter’s Home Church (Casa Tâmplarului). Trebuia să țină o serie de predici timp de o săptămână, eveniment care s-a prelungit la 4 săptămâni datorită mulțimii mari de oameni care veneau din toate părțile să-l audă pe „evenghelistul care râde”. Întrunirile din Casa Tâmplarului au lansat „trezirea râsului” care au continuat în alte orașe. În Texas i-a întâlnit pe John și Carol Arnott.
Iată câteva din învățăturile lui Rodney, doctrine care contrastează atât de mult cu Scripturile:
– Rodney este împotriva supunerii la proba Scripturilor a manifestărilor spirituale. Nu avem voie să analizăm o mișcare prin teologia ei, ci trebuie să ne încredem în experiențe și să evaluăm roadele ei. Folosirea Scrpturii alterează rezultatele testului.
– El crede că orice creștin serios nu trebuie să fie bolnav sau sărac. Este deci adeptul „evengheliei prosperității”.
– Sursa manifestărilor supranaturale nu are nici o importanță (de exemplu, dacă ele sunt de la Dumnezeu sau de la diavolul). Lui i se atribuie următoarea afirmație: „Din moment ce se întâmplă ceva nu are importanță dacă este de la Dumnezeu, de la om sau Satana.” (Personal Freedom Outreach Newsletter, Personal Freedom Outreach, P. O. Box 26062. St. Louis, paginile 3, 4 și 5).
– Prezența lui Dumnezeu se poate transfera de la o persoană la alta. Ucenicul său, John Arnott spunea că „ungerea” (prezența Duhului Sfânt) este „contagioasă și transferabilă”.
– În predicile și scrierile sale, Rodney are cuvinte deosebit de elogioase pentru William Branham și mișcarea „Ploaia Târzie” (Latter Rain).
Cei care contestă lucrarea lui Rodney Howard-Browne, îl citează mereu cu câteva firmații care, să fim sinceri, ne sperie. În pagina de Internet a lui Toronto Blessing, citatele sunt reproduse și comentate de către suporterii lui Rodney, care fac multe referințe, și de cele mai multe ori deosebit de răutăcioase la adresa „fariseilor” care îndrăznesc să-l critice pe idolul lor. Chiar dacă unele din ele sunt „smulse” din contextul lor, și mai ales din atmosfera fierbinte a predicilor lui Rodney, care, probabil din dorința senzaționalului, axagerează sau denaturează sensuri și idei, ele sunt totuși, dacă nu altceva, semnale de alarmă asupra unor doctrine cu totul contrare Sfintelor Scripturi.
„…aerul se mișca. Oamenii au început să râdă incontrolabil în timp ce nu era nimic de râs… Cu cât predicam mai puțin, cu atât mai mulți oameni erau mântuiți.”(Richard M. Riss, A History of the Revival, pagina 5). Pe lângă mențiunea că oamenii râd fără nici un motiv, ceea ce înseamnă lucru grav, Rodney spune că numărul celor ce erau mântuiți creștea dacă nu predica Evanghelia. Să fie Evanghelia piedica în calea mântuirii? El merge mai departe și spune predicatorilor:„dacă ești un predicator al Evangheliei și nu mai poți predica, îți spun eu, este un miracol. A-l reduce la tăcere pe un predicator, este o intervenție majoră din partea lui Dumnezeu”.(Signs and Wonders Camp Meeting USA, Video #5, 5 aprilie 1994).  Apoi: „Zaharia a fost lovit de muțenie timp de nouă luni… Și unii spun că acesta a fost un blestem. Dar în realitate n-a fost…”(Dintr-un video întitulat: „The Holy Laugh” (Râsul sfânt), Anglia 1994).

Cât privește „râsul sfânt”, Rodney adaugă: „Într-o seară vorbeam despre iad, și râsul a lovit întreaga audiență. Cu cât am spus oamenilor cum este iadul cu atât râdeau mai tare” (Revista Charisma, august 1994, pagina 24). Iadul devine inspirația hohotului de râs al ascultătorilor săi, pe care Howard și îndeamnă uneori cu cuvintele: „Lăsați să curgă ca un râu, lăsați să curgă ca un râu. Luați-vă mintea din cale. Lăsați să bulbucească din pântecul vostru ca un râu de apă vie…” (Un video intitulat: „The Coming Revival”, editat de Carpenter’s Home Church, Lakeland, Florida).

Articol preluat cu permisiunea autorului de aici: www.lascaupetru.wordpress.com

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (1)

Citeşte şi:

† Viorel Iuga — Misiune în Cuba


Luni noaptea am dormit puţin. Ne-am trezit marți 03 februarie la ora 2 AM, ne-am pregătit şi am plecat la aeroport. Am ajuns la timp, ne-am întâlnit cu colegii de la Timișoara, am echilibrat bagajele şi apoi am plecat la avion. Domnul a fost cu noi, am avut un zbor plăcut şi fără probleme.

Am ajuns în linişte şi la timp la Madrid. Acolo am fost așteptați de fratele Cristi, care ne-a dus la biserică unde ne-am întâlnit cu alţi fraţi şi surori, am primit încă 4 bagaje şi, din nou, le-am „echilibrat”. Spre bucuria noastră, am putut lua tot ce s-a pregătit. Apoi, am mâncat ceva şi am plecat la aeroport.

Am găsit zborul spre Santiago de Cuba şi am predat bagajele fără probleme. Majoritatea celor care erau acolo îşi înfoliau bagajele ca să nu se desfacă sau probabil să nu se umble uşor în ele. Ştiind că ne-am încredinţat şi le-am încredinţat în Mâna Domnului, nu le-am înfoliat. Cu puţină întârziere, am plecat cu un avion rusesc Iluşin 96. La început au fost ceva probleme cu spațiul dintre scaune şi picioarele mele lungi, dar în final s-a rezolvat în aşa fel că a fost mai bine şi pentru mine şi pentru Didina. Şi ceilalţi 2 fraţi din echipă au avut locuri bune.

Prin îndurarea Domnului am avut parte de un zbor lung (10 ore) dar plăcut. Aterizarea a fost bună, liniștită şi am ajuns în Santiago de Cuba. Înainte de a ajunge la poliția de frontieră, a venit la noi o doamnă, ne-a identificat şi ne-a comunicat că nu ajunsese la ei încă viza religioasă, dar că se rezolvă altfel. A fost drăguță, ne-a completat toate formularele necesare şi apoi am intrat în țară. Bunătatea Domnului a fost mare. Ne-au ajuns toate bagajele şi toate au fost intacte. Am completat declarația vamală, un ofițer ne-a pus câteva întrebări şi am ieşit toţi din aeroport fără să ni se fi deschis măcar un bagaj.

Afară am fost așteptați de fraţi şi am plecat spre locul Convenției. Am servit repede o masă cu specific cubanez şi apoi ne-am dus la biserică. Nu am mai prins serviciul dar am prins oamenii pe stradă cum ieșeau de la adunare. După aceea, am mai vizitat puţin centrul orașului.

Anul acesta Santiago de Cuba sărbătorește 500 de ani are multă istorie. Clădirile arată un trecut frumos, dar îndepărtat. Pe străzi este lumină, oamenii umblă pe jos, mașini sunt foarte puţine. Mai trece câte o motocicletă… După 11PM am decis să ne întoarcem la Convenție unde aveam o cameră pentru dormit. Ne-am culcat şi am dormit până la 03 AM.

Ne-am trezit şi am început să desfacem bagajele ca să vedem cum clasăm lucrurile. Știam ce am pus noi, cei de acasă, dar nu știam ce au pus fraţii de la Madrid. Am fost super încântaţi de felul în care au pregătit darurile. Chiar ca „pentru Domnul.” Au pus în bagaje ceea ce le-am cerut, lucruri noi şi frumoase. Domnul să fie slăvit pentru dărnicia lor.

Acum este ora 6.20 AM şi mă duc să mă mai întind puţin că ziua se anunță foarte aglomerată şi lungă. Dacă voi găsi undeva internet vă voi trimite acest mesaj cu mulțumirile noastre pentru rugăciunile din trecut şi cele din viitor… Dacă nu, am bucuria că am scris, ce am putut scrie şi vă voi spune mai multe în viitorul apropiat. Har în toate cele bune!

.......................................................................................................

Este miercuri dimineaţa. După ce am făcut duş cu apă rece, am servit micul dejun. Datorită faptului că am primit viza religioasă, am avut dreptul să fim cazaţi şi să mâncăm la un centru al Convenţiei. Este o clădire foarte veche, dar funcţională. Am primit, din nou, fructe, brânză, marmeladă, lapte şi cafea. Am făcut programuL pentru zi. Am mers apoi să schimbăm nişte bani ca să cumpărăm o cartelă telefonică. Dincolo de faptul că este foarte scumpă, Didina a stat la rând şi a negociat aproape 2 ceasuri. Aici rândul nu este în instituţie, ci afară.

Noi ceilalţi, am mers la biserică. Ne-au prezentat delegaţilor la convenţie, am adus un cuvânt de salut şi după aceea am plecat deoarece ei aveau de rezolvat multe lucruri administrative, iar noi la fel. Am ştiut că vom merge într-un loc unde vom vedea o casă pentru biserică, un loc pentru Retreathouse şi terenul pentru Camp.

Nu am putut să plecăm aşa de repede cum am dorit că nu ne-au sosit vizele religioase şi fără ele nu puteam pleca. Am mâncat ceva şi până să vină vizele am mers să caut o hartă rutieră. Nu am găsit decât una cu oraşul şi cu zona, tipărită cu mulţi ani în urmă. Apoi, a ajuns reprezentantul cu vizele, ni le-a înmânat şi ne-a spus că având aceste vize, putem pleca şi putem face ce dorim în Cuba.

Căldura era mare, apa curgea pe noi, dar a fost bine. Drumurile principale nu sunt chiar aşa de rele, nici bune. În călătoria aceasta am văzut multă sărăcie. Este adevărat că vedem şi ciurde de vaci, numai că ni s-a spus că nu au voie să le taie… Costul unui kg de carne de vită este undeva la 9 dolari, în timp ce salariul mediu poate fi undeva la 22-25 dolari.

Pe traseu am vizitat 2 case unde locuiau păstorii, şi două localuri pentru închinare. Pentru că acum nu găsesc cele mai bune cuvinte să le descriu, voi lăsa descrierea pe mai târziu.

Într-un final, după ore bune de mers, chiar înainte de a apune soarele am ajuns la locul pentru CAMP. Este un loc liniştit, un loc unde ei ţin întâlniri cu copiii şi cu tinerii de mai mulţi ani. Ne-am întors de acolo istoviţi şi cu puţin timp înainte de 10 PM am ajuns acasă. Am mulţumit Domnului, am mâncat şi ne-am culcat.

Dacă într-o zi vom avea internet, probabil că mesajul va ajunge şi la voi. Dacă nu, mă bucur că măcar rugăciunile ne unesc…

Viorel Iuga

✡ În obiectiv: Ambasada Creștină de la Ierusalim - Conferință pentru pastori și lideri

Shalom dragă prieten al Israelului!

Doresc să vă transmit salutări din Ierusalim și să vă asigur că puteți călători fără frică spre Ţara Sfântă !

Recent m-am intors de la Conferința pentru pastori și lideri de la Ierusalim ( Invision 2015 ), care a avut loc in perioada: 26.01 - 29.01.2015!

Doresc să vă invit la rugăciune pentru câteva puncte:
  • Pacea Ierusalimului, Pacea intre evrei și arabi. Psalmul 122
  • Pentru ICEJ/ Ambasada Creștină de la Ierusalim
  • Pentru ca la anul să avem și pastori din Romania la Conferință
Deasemenea, doresc să vă invit ca să participați cu credință și incredere la evenimentele organizate de Ambasada Creștină de la Ierusalim.

Pentru a afla mai multe despre lucrarea Ambasadei Crestine de la Ierusalim, vă rog să deschideți mai jos 2 linkuri utile:

  1. https://www.youtube.com/user/ICEJVideos
  2. http://at.icej.org

Vă incurajez să călătoriți spre Ierusalim, să ne rugăm pentru frații nostri care călătoresc spre Ierusalim ca să fim binecuvântare pentru poporul ales, Israel.

Toda raba pentru rugăciuni și susținere.
Shalom din Ierusalim !
Mihail Manole

Cursul "Arta Căsniciei" la Palas Mall Bucureşti


Turneu Elim Harmony Band


CristoCentric la Biserica Sfânta Treime Timișoara



Duminica, 8 Februarie 2015, 
ora 10:00, 
vom canta in cadrul serviciului de dimineața 
al Bisericii Sfânta Treime din Timișoara.