După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 5 februarie 2015

Cristian Barbosu: "Înființăm un centru de formare a plantatorilor de biserici" (interviu)

Î: Frate Cristi,  ești pentru a treia oară  în Phoenix în decursul unui an de zile. Îți place Arizona?

R: În Februarie da … Și pentru mine este ciudat să ajung în SUA și mai ales în Arizona, de trei ori într-un an! Dacă nu aș fi fost nevoit să vin datorită nevoilor lucrării, cu drag aș fi rămas acasă pentru că avem atâtea de făcut!

Î: La ce te referi? Aveți vreun proiect la care lucrați?

R: Da. Suntem implicați în mai multe proiecte la acest moment. Pregătim un curs de consiliere pentru cei ce suferă de anxietate și altul pentru cei prinși în dependențe. Acum facem ultimele înregistrări ale noului album al trupei noastre de închinare, pregatind 2 turnee de concerte și evanghelizare în 10 orașe importante din țară. Dar, motivul pentru care sunt eu aici, ține de construcția și dezvoltarea unui centru Est European destinat plantării de biserici, în care sunt implicați și câțiva parteneri din Arizona, un proiect în derulare chiar în aceste luni.

Î: Poți să ne descrii despre ce e vorba?

R: De aproximativ 10 ani, de când am început lucrarea noastra, am fost contactați de diferite grupuri de credincioși, din România, dar și din țările învecinate, care doreau să înteleaga abordarea noastră în lucrare. Am avut astfel grupuri din Polonia, Slovacia, Austria, Moldova, Cehia, și evident biserici din România, uneori pastorii veneau cu întreg comitetul lor pentru ceea ce noi am numit Porți Deschise.  În acele weekenduri, pentru 3 zile le prezentam viziunea, strategia și filozofia lucrării, abordând mai multe aspecte practice și probleme/nevoi aferente lucrării. În urma acelor sesiuni, multe biserici și-au reînvigorat lucrarea de grupuri mici, sau închinarea, sau lucrarea cu tineretul, dar au fost și alte grupuri de credincioși sau lideri, care au hotărât să planteze biserici noi. Astfel s-au născut bisericile Harvest Metanoia dar și altele. În ultimii ani, văzând că din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați, ne-am gândit să înființăm un centru de formare a plantatorilor de biserici.

Î: Din ce cauză crezi că există acest interes crescând?

R:  Pe de o parte, fiindcă modelul abordat de noi are un fundament biblic solid, dar este contextualizat generației contemporane, adică ia intenționat în considerare aplicablitatea Scripturii în viața și gândirea generației de azi. Spre exemplu, noi îi învățăm pe viitori plantatori de biserici cum să studieze un text biblic și cum să-l expună, dar punem un mare accent pe aplicație, cum să-i motiveze și să-i ajute pe oameni să și traiască ceea ce învață din Scripturi. Astfel, în, sau după fiecare predică, există câteva întrebări aplicaționale care te provoacă practic și personal să spui cum pui, sau vei pune în aplicare acel adevăr biblic învățat în viața ta de fiecare zi. De aceea noi marjăm mult pe grupurile mici, pe întrebări de dare de socoteală, pe evaluarea continuă a păstorilor, presbiterilor, liderilor de lucrări, lucrărilor în sine. Tot în acest spirit, gândim și evanghelizarea, care astăzi cere relevanță și realism, și închinarea care, folosind liniile melodice și stilul contemporan are un rol decisiv în câstigarea generației actuale pentru Hristos. Punem astfel un mare accent pe aspectele practice ale lucrării, care dacă nu sunt evaluate regulat și intenționat, pot duce biserica în letargie, fosilizare, rugină spirituală. Și probabil că acesta este un alt motiv trist dar real pentru interesul crescând al modelului nostru – prea multe biserici mor sau sunt în stare de apatie spirituală, fiindcă țin la forme care au fost eficiente cu ani în urmă, dar care azi nu mai au impact în generația contemporană, și punând accentul pe formă, pierd esența. Legea care omoară spiritul ce dă viața. Noi considerăm că este mereu important să protejezi și să împrospătezi esența, schimbând și adaptând forma, așa cum ne-a învățat Pavel în 1 Cor 9:20-23.

Î: Te-am auzit odată vorbind în acest sens din Pilda Semănătorului.

R: Da, eu văd foarte clar că în acea pildă, Isus nu dă vina pe sămânța pentru lipsa de rodire ci pe soiul de pământ în care a fost aruncată sămânța. Eu cred că, așa cum sămânța (Cuvântul) ține de Semănător (de Dumnezeu), tot așa pregătirea pământului, a inimii oamenilor, ține nu doar de individ ci și de noi ca biserică. Sunt mulți predicatori buni care însă se autolimitează în a aduce rod, datorită contextului bisericesc în care slujesc. Sunt atât de preocupați de Cuvânt încât nu-și dau interesul să lucreze și pământul, să pregătească inimile, prin a crea acel cadru bisericesc propice omului contemporan și nevoilor, întrebărilor, cautărilor lui. Și apoi, se miră cum de, după o predică atât de elaborată și plină de Duh, puțini răspund. Fiindcă, așa cum spunea John Stott, cât timp îți pui deoparte să faci exegeza textului, tot atâta timp ar trebui să-ți pui deoparte să faci exegeza audienței tale. Să știi în ce pământ semeni, cum să-l lucrezi să dea rod. Mi-aduc aminte de Billy Graham, care într-un interviu luat în acești ultimi ani ai vieții sale ia șocat pe cei ce-l ascultau, fiindcă le-a zis că unul din regretele sale este că nu și-a luat un doctorat în antropologie! De ce nu în teologie sau filozofie? Fiindcă antropologia este știința care ne ajută să înțelegem culturile, societatea, oamenii, și astfel să știm cum să-i abordăm, cum să le cunoaștem nevoile, mentalitatea, problemele, în alte cuvinte, cum să le lucrăm pământul inimii lor, care astfel când aud Cuvântul, să poată rodi. De aceea noi în acest centru de formare a plantatorilor de biserici, vrem să-i învățăm și cum să mânuiască Cuvântul dar și cum să lucreze pământul, fiindcă din combinația acestor 2 elemente, Dumnezeu ne spune, că roada va ieși. De aceea un interes deosebit îl avem între tineri care au terminat seminarele, și care ne mărturisesc că în școli au învățat cum să mânuiască Cuvântul, dar prea puțin cum să faca exegeza iudeului, grecului, generației căreia îi slujesc, ca astfel să se poată contextualiza și să îi câstige pentru Hristos, cum a facut Isus și Pavel. Fariseii s-au separat de oameni, Hristos și Pavel au intrat între ei, și vorbind pe limba lor și adresându-se practic nevoilor lor, le-a lucrat pământul și le-a atins inimile. Și asta vrem să facem și noi.

Î: Revin la prima întrebare – cu ce scop din nou în Arizona?

R: Am venit la o întâlnire cu toți pastorii bisericilor Harvest (care în acest an se ține în Phoenix), dorind să le prezint și să îi motivez înspre acest proiect. Deasemenea lucrez la un parteneriat cu biserica CCV, o comunitate de oameni care au descoperit cheia biblică de-a câștiga inima oamenilor pentru Hristos oferind, cel puțin pentru mine, un model deosebit de contextualizare și credincioșie.

Î: Știindu-ți dorința de a sluji și comunitatea românească, unde vei sluji de această dată?

R: Într-adevar, de fiecare dată când ajung în vreo țară în care găsesc o comunitate românească, mă bucur sa îi pot sluji. Mi-e drag de români și îi caut oriunde mă aflu. Fiindcă sunt doar pentru câteva zile în Arizona, voi fi doar la o biserică românească, duminică, 8 februarie, la aniversarea bisericii baptiste New Life din Glendale, în serviciul de dimineața.

Î: Cum vede Harvest-ul colaborarea ta și cu CCV?

R: Ca o binecuvântare. Chiar în aceste zile când voi fi în Phoenix pentru întâlnirea cu păstorii din Harvest, pastorul responsabil din CCV pentru relația noastră se va întâlni cu cei de la Harvest, deci există o colaborare deschisă și benefică. Avem multe valori și principii comune și pe ele clădim. Este evident că cei din CCV sunt conștienți de viziunea și direcția noastră și de aceea nu caută să ne schimbe identitatea ci mai degrabă să clădească pe punctele comune pe care le avem.

Frate Cristi, îți mulțumesc pentru interviul acordat, Dumnezeu să te binecuvânteze!

Vezi și pagina 

Piesa de teatru "Porțile Raiului și Flăcarile Iadului" la Biserica Flacăra Închinării Alba Iulia

Vineri, 6. 02.2015, ora 18:00
Sambata, 7.02.1015, ora 18:00

Nicolae Geantă în Bihor


☞ Opinia liberă: Mircea Lubanovici - "Îmi exprim indignarea faţă de declaraţiile domnului Victor Ponta"

NewsNet Creștin: Rubrica ☞ Opinia liberă  este destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. Menţionăm că acestea nu reprezintă neapărat și punctele noastre de vedere. 

”Imi exprim indignarea fata de declaratiile domnului Victor Ponta si constat ca domnul Prim-ministru nu pierde nicio ocazie pentru a sanctiona diaspora. Nu au trecut nici trei luni de la votul de blam la adresa Puterii si in special la adresa domnului Victor Ponta si iata ca domnul Prim-ministru al Romaniei gaseste din nou o masura de sanctionare a diasporei. 

Prin declaratii ca: impozitarea cu 10 euro pe luna a cetatenilor romani care au indraznit sa voteze impotriva domniei sale sau faptul ca romanii care lucreaza peste granita trimit acasa bani, dar nu ii trimit la scoli, la spitale, la drumuri, la pensie sau la somaj, arata ca domnia sa nu cunoaste realitatea, nu cunoaste care sunt sumele trimise de romanii care traiesc si lucreaza in diaspora. 

Vreau sa-i reamintesc premierului ca romanii din diaspora au trimis anul trecut mai multi bani decat a reusit Guvernul Ponta sa atraga prin investitiile straine. Prin declaratii ca cele de mai sus, domnul Ponta, ridica discriminarea diasporei la rangul de politica de stat. Guvernul Ponta trebuie sa creeze conditii avantajoase de investitii ca romanii din diaspora sa vina sa investeasca in Romania.”

Deputat Mircea Lubanovici - Comunicat de presa

Pastor Petru Lascău - Toronto Blessing: Rădăcinile – Randy Clark

Vezi și:


Omul de la care John Arnott, pastorul Bisericii Vineyard din Toronto, a fost „contaminat” cu „ungerea” de a-i face pe alții să cadă pe jos și să râdă isteric și convulsionat, a declarat în octombrie 1994 la o conferință întitulată: „Catch the Fire”, care s-a ținut la Toronto, că a ajuns la un punct critic în viața sa când era la limita unei căderi nervoase definitive. Ori de câte ori era criticat el sau biserica pe care o păstorea, începea să tremure. Criza se petrecea într-o vreme în care credea că creșterea bisericii trebuie să se facă prin „evanghelizarea cu putere” (eliberare și vindecări). Începând din 1986 a trăit o perioadă de uscăciune spirituală datorită în primul rând sentimentelor de auto-suficiență. În ciuda ritualurilor sau liturghiei din bisericile Vineyard, nimeni nu se mai aștepta ca Dumnezeu să intervină în afacerile acestei biserici. Timp de descurajare și deziluzie, mai ales că vreme de opt ani n-a văzut decât trei vindecări de boli fatale. A început să ia cursuri de creșterea bisericii de la instiuții diferite încercând să găsească soluții în diferite metode și programe. „Mă simțeam emoțional, fizic și spiritual la limită.”
În timpul acestui deșert spiritual, Randy a căutat ajutorul la diferiți prieteni și pastori, cochetând cu ideea unei schimbări majore în activitatea sa, visând un nou început, o nouă atmosferă în care să-și facă lucrarea. În acele zile, un prieten mai vechi, pe nume Jeff, l-a căutat și i-a mărturisit criza prin care a trecut. Fusese în pragul sinuciderii, când cineva l-a căutat și l-a întrebat ce s-a petrecut cu el în jurul orei 3 dimineața, când acesta își pusese de gând să-și curme zilele. Apoi i-a povestit lui Randy de conferința la care participase și la care vorbise Rodney Howard-Browne. „Trebuie să-l vezi pe individul acela!” i-a spus Jeff, spunându-i cum a fost revitalizat spiritual și cum participanții la acea întrunire au fost umpluți de Duhul Sfânt. Convorbirea l-a convins să-l asculte pe Rodney. Spre dezamăgirea sa, Rodney predica într-o biserică din Tulsa, aparținând mișcării credinței, conduse de Kenneth Hagin, mișcare cu care Randy era într-un profund dezacord doctrinar. S-a dus acolo în ciuda concepțiilor sale, motivând o intervenție divină, prin care Domnul i-ar fi spus: „Tu ai un spirit confesional. Cât de mult dorești totuși să fii reîmprospătat?”
În august 1993, Randy a plecat la întrunirea de la Rhema Bible Church, unde a fost șocat la început de râsul isteric al unei femei, pe care n-a ezitat s-o catalogheze o izbucnire „firească”. Dar, parcă răspunzând gândurilor sale, Rodney a spus: „Sunt unii dintre voi care sunteți deranjați de aceasta, să știți că este firea voastră pământească”. Apoi a văzut cum o fetiță de trei ani a căzut la pământ sub puterea lui Dumnezeu. Randy s-a convins că nu era lucrarea unui om la mijloc.
Randy susține că a căzut sub puterea lui Dumnezeu când Rodney s-a rugat pentru el. La început a crezut că a fost doar o simplă autosugestie și a dat să se scoale de jos, dar s-a trezit țintuit de podea. A început să râdă fără să se mai poată controla și opri. După ce s-a sculat de jos a devenit din ce în ce tot mai „beat” în duhul. Până la mașina parcată la mai bine de un kilometru a râs într-una.
A doua zi, când Rodney a anunțat că se va ruga individual pentru 4500 de oameni, Randy s-a așezat la rând. După o lungă așteptare, Rodney s-a apropiat de el și a spus; „umplut, umplut, umplut” a căzut din nou la pământ unde a zăcut cam douăzeci de minute. Deoarece Rodeny spunea că „Nu te poți îmbăta numai dintr-o singură înghițitură”, a trecut într-o sală alăturată unde a căzut din nou. A plecat într-o altă aripă a clădirii purtând tot timpul niște ochelari închiși la culoare pentru a nu fi recunsocut de cunoștințe, și acolo a căzut din nou. Postea de două săptămâni și Îi spusese lui Dumnezeu că nu v-a mânca nimic până când nu v-a primi atingerea Sa divină.
Fratele lui Rodney, Basil, l-a văzut pe Randy și l-a rugat să intre în rând. „Am mai fost de trei ori” a spus el. „Nu-i nimic. Arăți flămând!” a răspuns Basil. Acolo în rând, și-a dar seama că era limpede emoțional, se simțea din nou în plin echilibru al sănătăți.
Întors la biserica pe care o păstorea, Randy a depus mărturie asupra celor ce s-au petrecut cu el. În timpul mărturisirii sale, o femeia a căzut la pământ și a început să râdă timp de 45 de minute cât a durat serviciul de închinăciune. Era un lucru cu totul neobișbuit în biserica sa. La terminarea serviciului a întrebat dacă este cineva care dorește să se roage pentru el. Au venit cu toții. Fiecare a căzut la pământ pe măsură ce Randy se atingea de el.
Între cei ce stăteau la rând era un student sceptic de la universitate. A încercat să se împărtășească, și n-a mai putut să se miște de pe loc. Parcă a înghețat. Când Randy s-a apropiat de el, a strigat: „Nu vreau să te rogi pentru mine. Nu cred că este real ceea ce se petrece!”. „Dacă nu este real, atunci de ce nu te epoți mișca?” la întrebat Randy. După ce s-a rugat pentru el, a căzut la pământ și a fost vindecat, susține Randy, de trauma unui abuz sexual în tinerețe. Din acel moment fenomene ca acestea au început să fie la toate serviciile conduse de Randy Clark.
Cât privește doctrinele crezului lui Randy Clark, ele trebuie căutate între cele ale confesiunii de care aparține, Vineyard Church, el fiind fondatorul părtășiei Vineyard din St. Louis Missouri. Voi reveni la Vineyard, după ce vom trece în revistă câte ceva din viața lui Rodney Howard-Browne.
Articol preluat cu permisiunea autorului de aici: www.lascaupetru.wordpress.com

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

☉ Conferinţa "Familia dincolo de aparenţe..." cu Nelu Mureşan la Biserica Penticostală Maranata Oradea

Conferenţiar: pastor NELU MUREŞAN

Vineri, 13 februarie 2015
Sesiunea I – ora 18
Puterea legământului marital sau ce se întâmplă la altar

Sâmbătă, 14 februarie 2015
Sesiunea a II-a – ora 10
2. Relaţiile intime - o binecuvântare sau un rău necesar?
3. De ce să iert şi să-mi cer iertare? (Rezolvarea conflictelor)

Sesiunea a III-a – ora 18
4. Adevărata bărbăţie
5. Cea mai mare responsabilitate a unui părinte

INTAREA LIBERĂ

Florin Ianovici & Marian Mocanu la Biserica Penticostală Sion Glina, județul Ilfov


Pastor Fănică Pintilei la Biserica Betania Londra


Nelu Brie – Evanghelizare la Biserica Betania Arad (2 februarie 2015)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Nelu Brie

✔ Botez la Biserica “Maranata” Alcanar, Spania

Ziua de duminică, 25 Ianuarie a însemnat pentru Biserica Penticostală “Maranata” din Alcanar, o zi de sărbătoare, când cinci suflete au mărturisit credinţa în Dumnezeu, în apa botezului.
Pastorul Mihai Morar (pastor interimar al bisericii) a fost cel care a predicat Evanghelia, cuvântul său fiind inspirat din Marcu 16:15-20 fiind intitulat “Patru argumente importante în favoarea botezului”
Mai multe detalii: AICI