După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 3 februarie 2015

Știri creștine: Mapamond creștin (1 februarie 2015)

Din sumarul editiei:
  • Creștinii sunt chemați să lupte împotriva rasismului prin rugăciune
  • Bucurie: Biblia tradusă în limba tribului Hupla
  • Școala pentru surzi care ajută copiii străzii din Senegal
  • Lucrarea VineArts: ''Vorbesc cu Dumnezeu în timp ce creez''
  • Reese Witherspoon joacă în filmul ''O minciună necesară''
  • Albania si schimbarea pe care au adus-o acolo misionarii romani

O.S.C.E.B.: Întâlnirea studenților cu absolvenții

Dragi absolvenți, vrem să vă invităm la o seară special pregătită pentru voi! 

Dragi studenți, sunteți invitați să-i cunoașteți pe absolvenți, sunteți invitați să ascultați povești din alte vremuri și sunteți provocați să le amintiți oscebiștilor mai vechi despre gustul plin de entuziasm al studenției. 


Vă invităm pe toți la o seară între prieteni, presărată cu amintiri și cu bună dispoziție...o seară mult așteptată, ca la final de sesiune.


Miercuri 4 februarie, Crystal Tower, etaj 1, ora 18:00.

8 Februarie 2015 - Ziua Alianței Baptiste Mondiale

Luna aceasta, creștinii baptiști din întreaga lume vor sărbători Ziua Alianței Baptiste Mondiale. În urma ședinței Consiliului General al Alianței care a avut loc în Izmir, s-a luat hotărârea ca această zi să fie celebrată în a doua duminică din luna februarie, respectiv 8 Februarie. În această zi, credincioșii baptiști se unesc pentru a sărbători apartenența lor comună la Domnul Isus Cristos precum și moștenirea lor comună și anume, aceea de creștini baptiști.
Asemenea credincioșilor din alte comunități creștine, credincioșii baptiști recunosc aspectele care au avut un impact asupra viziunii lor creștine și prețuiesc ceea ce le-a dezvăluit Dumnezeu în timpul anilor de pelerinaj iar alegerea unei zile în care să sărbătoarească acest lucru, este o modalitate prin care doresc să-și manifeste lauda și închinarea, mulțumirea, mărturisirea, ascultarea și dedicarea față de Dumnezeu.
În această zi, noi, credincioșii baptiști ne amintim că fiecare comunitate baptistă este parte a unei familii lărgite de biserici baptiste, răspândite în întreaga lume și în care Dumnezeu lucrează în mod activ, pregătind și formând o comunitate pentru misiune și slujire pentru gloria Sa.
În luna iulie a acestui an, la Durban, Africa de Sud, credincioșii baptiști din întreaga lume se vor reuni, de data aceasta la Congresul Alianței Baptiste Mondiale care va fi de asemenea un prilej de părtășie și bucurie. Credincioși din toate națiunile, triburile și limbile se vor uni în laudă și închinare la adresa Domnului. Așteptăm cu nerăbdare acest eveniment!
Așadar, de ziua Alianței Mondiale Baptiste, să ne rugăm și pentru cei implicați în organizarea Congresului. În urma  înscrierilor care s-au făcut până în prezent, constatăm că cei mai mulți dintre participanți provin din SUA și Nigeria. Îi încurajăm pe toți cei care doresc să participe, să se înscrie cât mai curând.
Fie ca aceste zile de sărbătoare care vor urma să fie zile de aducere aminte a faptului că Îi aparținem Domnului Isus Cristos, că El este Ușa de intrare în comunitatea celor răscumpărați și că grija pentru cei din jur trebuie să fie egală cu grija de sine.
Fie ca slujirea noastră să fie spre gloria Domnului!
Pastor Neville Callam,
Secretar general al Alianței Baptiste Mondiale

Săptămână de evanghelizare la Biserica Baptistă „Betel” Salonta

„Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit” – a poruncit Domnul și Dumnezeul nostru Isus Hristos ucenicilor, punând astfel în inima lor puterea vieții veșnice în biruința Jerfei Sale.

Prin acest har al dragostei lui Dumnezeu oferit tuturor locuitorilor orașului Salonta, comunitatea creștinilor din Biserica Baptistă „Betel” va organiza, timp de o săptămână, începând cu serviciul divin din seara de duminică, 8 februarie,  prima „Săptămână de Evanghelizare” din acest an.

„Vă invităm cu dragoste în Hristos să fim martorii Evangheliei Sale într-o săptămână de zidire spirituală, în perioada 8 - 15 februarie 2015. Vă așteptăm să cunoaștem împreună voia lui Dumnezeu pentru mântuirea sufletului nostru și să fim împreună-biruitori în veșnicia Împărăției Sale”, ne-a declarat Florin Cociubei, pastorul Bisericii Baptiste din Salonta.

Serviciile divine vor începe de la ora 17:00 în duminicile din 8 și 15 februarie, iar în cursul săptămânii, pentru perioada luni – vineri, Serviciile divine de evanghelizare vor începe de la ora 18:00.

Cuvântul lui Dumnezeu va fi predicat de pastori ai comunităților creștine baptiste din Timișoara, Arad și Oradea. Ilie Țundrea (pastorul Universității Emanuel din Oradea), Ion Damian (pastorul Bisericii „Betania” din Radna, județul Arad), Gheorghe Chișe (pastorul Bisericii „Providența” din Tulca), Viorel Ile (pastor al Bisericii „Sion” din Oradea), Petru Vidu (pastor al Bisericii Emanuel din Oradea şi preşedinte al Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste de Oradea şi Satu-Mare), pastorul Moise Vrăjitor din Timișoara și pastorul Toni Mic vor împlini în călăuzirea Duhului Sfânt îndemnul dat nouă tuturor de Dumnezeu prin Apostolul Pavel care vestea romanilor și grecilor, cu dragoste, răbdare și înțelepciune, Evanghelia Domnului Isus Hristos: „Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos. Căci toate aceste lucruri se petrec în folosul vostru, pentru ca harul mare, căpătat prin mulţi, să facă să sporească mulţumirile spre slava lui Dumnezeu”.


Sorin Petrache

† Pastor Lazăr Gog: Vă mulţumesc pentru rugăciuni!

Pace si binecuvantari! Va multumesc in numele Domnului Isus Hristos si al meu personal si al familiei pentru rugaciunile dvs. si pentru rabdarea care o aveti cu mine si cu casa mea. As vrea sa va spun doua, trei lucruri  despre starea in care m-am aflat si in care inca sunt partial. Am avut  o stare de gripa la Craciun si starea aceasta de gripa m-a derutat pentru ca pe starea aceea de gripa, cred ca in 26 decembrie am facut un infarct cerebral.
Practic, am facut doua. Am facut unul uscat si pe al doilea l-am facut hemoragic. A ramas pata de sange pe creier, fapt care-mi afecteaza vederea, in sensul ca fara ochelari vad dublu, va vad de doua ori si nu am posibilitatea de luarea distantei si de aceea nu pot citi. Am dificultati cu cititul, cu umblatul.
Insa, Dumnezeu mi-a aratat bunatatea Lui, ca mi-a pastrat viata. N-am ramas paralizat, n-am ramas cu urme, in afara de ochiul drept. Mi-a cazut pleoapa din cauza faptului ca sangele pe creier apasa tocmai pe nervul optic si doctorii spun ca nu pot sa ma opereze acolo. Va dura vreo 6 luni de zile pana la un an, pana ce sangele se absorbe de pe creier, ca sa pot sa vad din nou normal.
Insa, ce s-a intamplat este ca duminica trecuta mi-au adus Cina Domnului acasa si impreuna cu sotia, ne-am rugat, am luat Cina. Dupa ce am luat Cina, pot sa vad cu ochelarii, sa citesc, sa fie lucrurile din nou normale. Sa va vad bine, eu intotdeauna v-am vazut bine si vreau sa va multumesc pentru rugaciuni.
Vreau sa multumesc fratilor pastori pentru ca au fost la mine, implinind Cuvantul Domnului, la spital, la bolnavi, mi-au facut ungere cu untdelemn, s-au rugat pentru mine si bineinteles, multumesc Domnului si Mantuitorului meu, Isus Hristos pentru sotia mea si pentru copii. Au stat tot timpul langa mine ca sa ma imbarbateze, sa ma incurajeze, sa ma ridice din starea in care am fost.
Deci, pe fondul acela al infarctului cerebral mi-am agravat situatia, in sensul ca eu n-am stiut ca eu am facut un infarct cerebral. Timp de 4 sau 5 zile am mers pe picioare, am fost la biserica, am predicat, am fost la nunta la familia Veres si toate le-am facut in conditia aceea. Medicii s-au mirat ca nu am cazut jos si nu mi-am pierdut cunostinta.
Dar, vedeti dvs. Domnul mi-a aratat inca odata cat este de bun, cat este de mare pentru ca poate sa ne pastreze viata  si poate sa lucreze spre binele nostru . De aceea, eu Ii multumesc din toata inima si ma bucur de bunatatea care mi-a aratat-o. Vorbirea imi este normala, umblarea imi este normala, toate functiile sunt normale, in afara de pleoapa dreapta a ochiului, pentru ca, cum am spus, sangele apasa pe nervul optic si pleoapa se inchide.
Va rog frumos sa va rugati in continuare si va multumesc pentru aceasta si va multumesc si celor de la internet. Multumesc pentru incurajarile pe care mi le-ati trimis prin telefoane, prin emailuri, prin texte.
Va multumesc pentru toata bunavointa pe care ati aratat-o!
Pastorul Lazar Gog

Speranța Media - Platformă cu resurse video creștine


SPERANTA MEDIA si-a propus sa promoveze valorile crestine prin intermediul mijloacelor media. In acest sens, SPERANTA MEDIA aduce in atentie programe video adresate copiilor, videoclipuri muzicale, materiale video de prezentare a misiunilor transculturale, predici, mesaje si meditatii biblice, precum si alte resurse media. 

SPERANTA MEDIA este o platforma cu un continut bogat in resurse video crestine. Avand sute de videoclipuri si inregistrari video, SPERANTA MEDIA va continua sa produca si sa aduca in atentie programe video de actualitate adresate tuturor categoriilor de varsta. Urmarind SPERANTA MEDIA veti fi la curent cu cele mai noi aparitii muzicale!
Peste 500 de videoclipuri sunt disponibile pe site-ul www.sperantamedia.ro.

Cristian Barbosu la New Life Romanian Church, Glendale, Arizona

Cristian Barbosu va predica la aniversarea bisericii New Life Romanian Church, din Glendale, Arizona, Duminică, 8 februarie 2015, începând cu ora 10:00 (ora locală). www.newliferomanianchurch.com

Curs de finanţe la Biserica Harvest Metanoia Arad

Banii pot fi o binecuvântare sau un blestem, depinde cine are controlul asupra lor. Dacă noi îi stăpânim, banii ne sunt de folos, dar dacă ei ne stăpânesc, ne pot distruge viaţa. De aceea, gestionarea lor corectă este importantă. 

Fii împreună cu noi în cele două sâmbete de 7 şi 14 februarie, de la ora 18, ca să înţelegi cum ne sfătuieşte Dumnezeu să ne gestionăm banii. 

Într-o sâmbătă vom vorbi despre gestionarea bugetului în familie – cum să îl facem şi cum să îl ţinem, iar în cealaltă sâmbătă despre datorii – cum priveşte Biblia datoriile şi ce sfaturi ne dă Dumnezeu cu privire la acest subiect. Neînţelegerea sau ignorarea lui a adus consecinţe mari în multe vieţi, de aceea, indiferent dacă ai sau nu probleme financiare, noi îţi recomandăm să vii să înveţi cum să îţi gestionezi banii din perspectiva creştină.

Pastor Ioan Caba la Londra

Intalnirile speciale de rugaciune “Maslinul” vor avea loc la Londra incepand din data de 6 februarie seara pana in 8 februarie. Va slujii fratele Ioan Caba din Oradea. Intalnirile se vor desfasura astfel:
6 februarie 2015, Vineri seara la Biserica “Peniel” Londra. Pastor Pop Tiberiu
7 februarie 2015, Sambata la Biserica Apostolica ”Raul Sfant”. Pastor Daniel Martin
Telefon: +44 (0)7968 809 261
8 februarie 2015, Duminica la Biserica “Peniel” Londra. Pastor Pop Tiberiu
Sunteti bineveniti la partasie, rugaciune si apropiere de Domnul unde se vor face rugaciuni pentru vindecare si pentru diferite cauze speciale.
Pastor Ioan Caba : “Orice om cu probleme, nevoi, boli sau legaturi demonice, poate să gaseasca soluții, vindecare și eliberare din partea lui Isus Cristos”
Pentru mai multe informaţii la tel. 0744608133 – pastor Ioan Caba

Petru Lascău - Examenul final (1 Februarie 2015)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina