După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 29 ianuarie 2015

Curs de formare în consiliere creștină la Rotbav, județul Brașov


Centrul Creștin Râul Trezirii – Comunicat de presă

Centrul Creștin Râul Trezirii organizează cea de-a treia ediție a Convenției Bisericilor Râul Trezirii. Evenimentul va avea loc în perioada 31 ianuarie-1 februarie 2015, la sediul din Arad al Bisericii Râul Trezirii, Calea Aurel Vlaicu, nr.41-43, vis-a-vis de Stadionul UTA.

Sâmbătă, 31 ianuarie de la orele 17, toți paticipanții sunt așteptați la sediul Bisericii Râul Trezirii. Manifestarea va continua duminică, 1 februarie, de la orele 10-13 și 18-21. În cadrul evenimentului vor fi hirotoniți un diacon și un prezbiter. Duminică seara la Convența Bisericilor Râul Trezirii, în premieră, va fi lansată Uniunea Bisericilor Penticostale și Independente ale Trezirii. Invitații speciali sunt pastorii Răzvan Mihăilescu, Lucian Chiș, Ioan Caba și Bob Schmidt. Închinarea va fi condusă de echipa de închinare de la Râul Vieții București și de echipa de laudă și închinare de la Biserica Râul Trezirii Arad.

„Suntem bucuroşi de oportunităţile pe care Dumnezeu ni le dă de a răspândi viziunea trezirii. De aceea dorim ca şi anul acesta să avem un timp de sărbătoare în care să ne adunăm de pretutindeni şi să-i mulţumim Tatălui Ceresc pentru minunatele lucrări pe care le face în mijlocul nostru. Biserica Râul Trezirii s-a extins și acum are filiale în țară și în străinătate. La Convenție, accesul este liber pentru toți cei ce doresc să celebreze cu noi. Îi așteptăm să vină cu drag”, a declarat Samuel Caba, organizatorul evenimentului. Întreg programul Convenției va fi transmis în direct, pe pagina web
www.raultrezirii.ro
Biroul de presă al Centrului Creștin „Râul Trezirii”

Pastor Petru Lascău – Toronto Blessing: Manifestările


Voi enumera și comenta pe scurt câteva din manifestările pe care le puteți întâlni la orice întrunire la care este prezentă „ungerea” de la Toronto, așa cum le-a sintetizat în iunie 1996, la Conferința Metodistă Anuală, raportul Comisiei acesteia pentru Credință și Ordine (Faith and Order Committee’s Report to the Brithish Methodis Conference, Methodist Publishing House, June 1996).
1. Căderea pe jos, care este denumită și „Slain in the Spirit” (Înjunghierea în Duhul) sau „Resting in the Spirit” (Odihna în Duhul). O mare parte a participanților la o întrunire de tip Toronto Blessing (și nu numai acolo), cad la pământ, cad pe spate mai ales la atingerea pastorului sau predicatorului. Oameni special instruiți cu prinderea celor care cad îi așează pe covor, ba chiar în unele cazuri (mai ales la femei) îi și acopăr cu pături sau cearceafuri gata pregătite în acest scop, ca „odihna” să fie după toate regulile.
Cu toate că voi reveni la căderile acestea atunci când vom dezbate suportul lor biblic, teologic, doresc să spun câteva lucruri:
a. Majoritatea căderilor menționate în Scripturi (Avram, Genesa 17:3; Daniel, Dan. 8:17-18; Petru și Ioan, Matei 17:6; Saul din Tars, Fapte 9:3-4; Ioan, Apoc. 1:17) sunt acțiuni spontane ale unor persoane copleșite de prezența lui Dumnezeu, lucru ce cotrastează mult cu covoarele noastre și cu „prinzătorii” instruiți gata să ne așeze cât mai comod la dușumea.
b. Cei care au căzut în Scripturi înaintea divinului, au căzut cu fața la pământ și nu pe spate cum se întâmplă azi.
c. Suspectez căderea pe spate ca un element învățat, intrat în conștiința creștinilor americani sau din alte țări, care „știu” că așa trebuie să te manifești atunci când „simți cercetarea” Duhului lui Dumnezeu. Credincioșii români, care n-au fost învățați de nimeni că trebuie să cadă în prezența Domnului, nu cad, chiar dacă uneori sunt „ajutați” de cei ce se roagă pentru ei. În schimb tremură. De aceea în Romania penticostalii n-au fost porecliți „holy rollers” (sfinții care se tăvălesc) ci „tremurici”.
2  Plânsul, este comun întrunirilor de tip Toronto Blessing. Găsim multe locri în Scriptură în care se menționează plânsul. În cea mai mare parte ele evidențiază o reacție naturală, previzibilă a experienței umane (vezi Genesa 27:38; Rut 1:9; Psalmul 137:1, Isaia 25:8, Matei 26:75, Luca 19:41, Ioan 11:35, Fapte 20:37, Filip. 3;18, Apoc. 5:4, etc.). În unele ocazii, plânsul este un răspuns la prezența lui Dumnezeu (vezi 2 Împ. 20:2-3., Ezra 10:1, Ioel 2:12, Luca 7;38). Când lacrimile vin din același motiv, al prezenței lui Dumnezeu, atunci ele sunt sănătoase și terapeutice. Dacă însă sunt rezultatul manipulărilor persoanei în cauză sau a altora ele își pierd orice semnificație pozitivă.
3. Tremurături și scuturături. Fenomenul întâlnit în Scripturi este de asemenea un act spontan ca răspuns la puterea, prezența, sfințenia, judecata și Cuvântul lui Dumnezeu (vezi Exod 19;16; Ezra 9:4; Daniel 10:11; Matei 28:4; Luca 8:47; Fapte 7L32). Cu toții trebuie să ne ducem până la capăt mântuirea noastră „cu frică și cutremur” (Filipeni 2:12-13). Este oare vorba despre același lucru atunci când cei căzuți pe jos se zvârcolesc convulsionat, lovind din mâini și picioare?
4. Râsul. Numit și „râsul sfânt”, despre care unii autori spun că nu este nici râs nici sfânt, este probabil ceea ce caracterizează cel mai mult întrunirile Toronto Blessing. Cu toate că vom reveni la textele Scripturii cu privire la râs, trebuie spus că el este mult mai rar în Biblie. Texte, cele din Genesa 17:17; 21:6, sau din Psalmi 126:1-2, descriu o exprimare a bucuriei sfinte ca o reacție la bunătatea harului divin acordat cu generozitate. Biblia însă menționează râsul de multe ori ca batjocoră, ca sfidare (Neemia 2:19; Luca 6:25), amintindu-ne că nu orice râs este plăcut lui Dumnezeu (Iacov 4:9). Textele sfinte ne spun că bucuria adevărată poate să se exprime prin râs, dar ea este mult mai mult decât râsul. Îngrijorarea care o stârnește manifestarea de la Toronto este că râsul este „nefiresc”, nenatural. Unii spun că de aceea este „sfânt” tocmai pentru că nu este natural.
Consider că este normal oricărei ființe umane să râdă când este provocată de o situație comică sau de o glumă. Nu este natural, sau normal să râzi fără motiv. Cum poate fi interpretat râsul homeric și isteric al cuiva care ascultă o predică fără ca predicatorul să spună nimic umoristic? Unde putem găsi precedente scripturale unui asemenea comportament?

† Prințesa Soma Norodom din familia regală cambodgiană s-a botezat

Un membru marcant al familiei regale din Cambodgia care a studiat in Statele Unite si a absolvit jurnalismul la Universitatea de Stat din California, a declarat ca l-a descoperit pe Isus Hristos.
Printesa Soma Norodom a spus ca s-a convertit la crestinism in urma unui vis pe care l-a avut in mai 2014. Unii oameni trec printr-o experienta dureroasa inainte de a se intoarce la Dumnezeu, altii vin la Isus prin citirea Scripturii sau prin impartasirea Evangheliei de catre cineva. Pentru printesa Soma, a fost nevoie doar de un singur vis pentru a lua marea decizie, scrie Timothee Paton.
Inca o data, Dumnezeu Si-a folosit puterea printr-un vis pentru a schimba cursul vietii cuiva, de aceasta data unui membru al familiei regale cambodgiene. La 10 august 2014, Soma Norodom a fost botezata la Parkway Baptist Church din Georgia, Statele Unite ale Americii, informeaza sursa.
Recent, pastorul Timothee Paton, care sustine doua proiecte pentru ajutorarea copiilor si saracilor din Phnom Penh (capitala Cambodgiei) a primit un e-mail de la printesa Soma, pe care l-a publicat pe blogul propriu:
Buna ziua Pastore Paton,
Am vrut sa-ti spun ca pe 10 august 2014 am fost botezata in Georgia, Statele Unite ale Americii, si ca de atunci sunt o crestina practicanta. In mai 2014 am avut un vis si Dumnezeu a venit in visul meu. De atunci am stiut care va fi credinta mea.
Ma voi intoarce in Cambodgia la sfarsitul lunii februarie si as dori sa incep frecventarea bisericii.
Sper ca ai avut un an nou bun!
Soma.
Rugati-va ca printesa Soma sa duca Evanghelia nu numai printre membrii familiei regale Cambodgiene, ci si in intreaga natiune!

Luna Familiei la Biserica Metanoia Timișoara

Biserica Metanoia Timisoara

Petru Lascău - Universitatea Pârâul Uscat (18 Ianuarie 2015)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

✉ Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

Vă salutăm și ne bucurăm să vă ținem la curent cu lucrarea din India, având speranța că veți continua să vă rugați pentru noi și oamenii de aici!
     Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru purtarea Lui de grijă! Avem, într-adevăr, un Tată bun.
   Noi avem un băiat în grija noastră, pe care îl cheamă Shubo. El provine dintr-o familie cu probleme. Este      în clasa a șasea. Noi ne pregătim să îl înscriem la școala din Haldibari. Tot în Haldibari, Pronish, colaboratorul nostru a deschis o școală pentru copii.
     În ultima vreme eu am devenit chitarist. Umblu peste tot cu chitara pentru a cânta cântări creștine.
Continuăm lucrarea cu copiii duminica, deși, de multe ori, suntem deranjați de festivalurile de închinare la idoli (în timpul închinării la idoli majoritatea copiilor nu vor să vină la programul de școală duminicală).
Pe lângă aceasta, în multe locuri, după un timp inițial de entuziasm, interesul copiilor și al părinților lor scade foarte mult.
      Totuși, noi încercăm să vizităm majoritatea locurilor în care am făcut până acum lucrare. În acest timp, vrem să deschidem și noi fronturi de lucru acolo unde este interes proaspăt pentru Evanghelie. Într-una dintre aceste vizite am întâlnit o mamă îngrijorată. Ea a venit și la adunare duminica trecută. La viața ei, a fost o cântăreață renumită. Soțul i-a murit. Are doi baieți și o fată. Băiatul cel mai mic a făcut unele greșeli. Din pricina aceasta oamenii din satul lui l-au bătut de multe ori. Numele lui este Mohan Sarkar. Acum Mohan nu mai vrea să iasă din casă. A distrus toți idolii din casă și a ars și tractatele pe care noi i le-am dat. Mulți spun că este demonizat. Mama lui a venit ca să ne rugăm pentru el, deoarece cineva i-a spus că baiatul ei se va face bine dacă cineva se va ruga pentru el în Numele Domnului Isus.
     Un alt tânăr, Mohan Biswas, se pregătește de botez. Cu ajutorul Domnului, nădăjduim să avem botez pe data de 6 februarie.

      Mulțumim că ne păstrați în rugăciune!
         Daniel

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român


Luigi Miţoi - Sfertul lui Dumnezeu (25 Ianuarie 2015)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Seri de evanghelizare la Biserica Creștină după Evanghelie Sion Prelipca, județul Suceava


Florin Ianovici - Calea adevărului

Psalmii 119:30 "Aleg calea adevărului, pun legile Tale sub ochii mei."
Dacă vrei să te însoțești cu adevărul, atunci învață să mergi la pas, încet, căci adevărul niciodată nu se grăbește dar totdeauna ajunge la destinație.
Dacă vrei să te însoțești cu adevărul, atunci învață cum să pășești, căci el nu merge semeț, cu priviri trufașe, dar nici nu se ploconește în fața puternicilor zilei.
Dacă vrei să te însoțești cu adevărul, învață să îi auzi cuvintele și tăcerile. El nu vorbește aprins, nu are retorică gălăgioasă și rostește cuvintele lui Dumnezeu. Tăcerile lui sunt invitații la o cântărire de sine pentru cei ce-l însoțesc.
Dacă vrei să te însoțești cu adevărul, ia aminte la ținuta sa căci el umblă discret, fără accesorii sofisticate, fără etichete ostentative, la vedere, dar totdeauna se îmbracă bine, din garderoba duhovnicească: haina bunătății, mantia smereniei, tunica slujirii, cămașa suferinței…!
Ca să știi de umbli cu adevărul, întreabă-te unde l-ai găsit pentru că el nu este în vinul plăcerilor deșarte, el nu este între coperțile filosofiilor amăgitoare, nu e în grămezile de aur sau strălucirea reflectoarelor ci doar la Golgota. Și ca să fii sigur că te însoțești cu adevărul, află că niciodată tu nu îl poți găsi pe el ci el te găsește pe tine.
Și pentru că adevărul te caută, să știi că răspunde la numele de Hristos Isus.

Seri de evanghelizare la Biserica Baptistă Harul Seleuș, judeţul Arad