După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 15 ianuarie 2015

Pastor Fodor Şandor la Biserica Credinței Logos Baia Mare


Seminarul "Comoara din locul secret" la Vâlcelele Bune, județul Hunedoara


Versete biblice pe toate taxiurile dintr-un oraș filipinez

Toti soferii de taxi din orasul Tagbilaran sunt obligati sa afiseze un verset din Biblie pe partea din spate a vehiculelor lor, intr-un efort de a reduce criminalitatea in oras.
Astfel, in urma cu aproximativ douazeci de ani, autoritatile au emis o ordonanta care cere afisarea versetelor biblice pe spatele tuturor tricicletelor.
La primaria orasului Tagbilaran, Samuel Belderol inmaneaza de aproape douazeci de ani permise de triciclete impreuna cu versete biblice celor care doresc sa devina soferi de taxi pe trei roti.
“Acesta este singurul oras din Filipine care are o asemenea ordonanta, a spus Samuel Belderol, ofiterul care se ocupa cu eliberarea licentelor de taxi in consiliul local.
„Dorim ca lumea sa stie ca suntem un oras temator de Dumnezeu si ca aceste versete biblice ne ajuta sa stam mai aproape de Dumnezeu”, a mai declarat el reporterilor, in conformitate cu CBN .
O conditie impusa soferilor de taxi este afisarea unui verset din Biblie pe spatele vehiculului, care se atribuie la momentul procedurii si care trebuie sa ramana in permanenta afisat.
Nerespectarea ordonantei poate duce la amenda sau pierderea permisului. Orasul doreste ca lumea sa stie cat de mult e pretuit Cuvantul lui Dumnezeu.
Circa 3.000 de licente de circulatie sunt emise in fiecare an, fiecare continand un verset unic, a spus Belderol. Printre acestea se remarca: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata”„Legea Domnului este desavarsita si invioreaza sufletul” si multe alte versete incurajatoare.
„Cu ani in urma oamenii scriau mesaje obscene pe vehiculele lor, dar ordonanta data a schimbat acest lucru”, a declarat un localnic, sofer de taxi.
„In fiecare zi turistii au posibilitatea de a citi mesajul pe triciclete si acest lucru ajuta intr-un fel pentru a pastra pacea in orasul nostru. E greu sa te mai gandeasti la infractiuni atunci cand vezi versetele biblice pretutindeni”, a declarat Lucille Lagunay, consilier local.
Aceasta ideea a dus la diminuarea ratei infractionale, familii mai puternice si un oras relativ pasnic in comparatie cu alte orase mari din Filipine.
Surse: CbnAcontecercristiano   Prelucrare: Afirmativ.com

Vânătoarea creștinilor - sportul preferat al secularismului

Vanatoarea crestinilor este sportul preferat al islamistilor. Asta e evident, o stie toata lumea si presa ne informeaza despre asta mai zilnic. Saptamina trecuta va informasem ca organizatia internationala Open Doors si-a emis Raportul anual pe 2014 privind persecutia crestinilor. Conform Raportului, in 2014 au fost ucisi 4.344 de crestini in toata lumea din cauza credintei lor, dublu fata de 2013 cind au fost ucisi 2.123, si triplu in raport cu 2012 cind 1.201 crestini au fost ucizi din cauza credintei. [Detalii aici: http://www.christianitytoday.com/gleanings/2015/january/not-forgotten-top-50-countries-world-watch-list-open-doors.html] Campionul mondial la uciderea crestinilor este organizatia terorista islamica Boko Haram, atrocitatile comise de aderentii lui fiind obiectul unui Raport emis saptamina trecuta de Amnesty International. [Detalii aici: http://www.theatlantic.com/international/archive/2015/01/boko-haram-kills-too-many-to-count-in-nigeria/384395/]

Ironic insa este ca, de catva timp incoace, vanatoarea crestinilor a devenit si sportul preferat al secularismului. Cum observa recent Joy Pullmann in publicatia online The Federalist, vanatoarea crestinilor a devenit sportul preferat al legiuitorilor si judecatorilor occidentali. Titlul articolului ei denota o perspectiva ingrijoratoare asupra relatiei dintre secularism si institutiile lui, pe de o parte, si crestinism si aderentii lui, pe de alta parte: "For the West, Christian Hunting Is the Sport of Lawmakers and Judges" ("In Occident vanatoarea crestinilor este sportul legiuitorilor si judecatorilor") [Articolul poate fi citit aici: http://thefederalist.com/2014/12/29/for-the-west-christian-hunting-is-the-sport-of-lawmakers-and-judges/] Evident, insa, vanatoarea crestinilor nu este un fenomen tocmai nou, ei fiind persecutati de cei mai tari ca ei de-a lungul istoriei. La origini, au fost persecutati de Iudei, cel mai bine cunoscut dintre ei fiind Saul din Tars, cel care, inainte de a deveni Apostolul Pavel, era bine cunoscut pentru teroarea si zelul cu care prigonea crestinii. Campaniile lui anticrestine sunt bine documentate pe paginile Scripturii. Crestinii au fost apoi vanati de autoritatile Romei, o realitate istorica si ea bine documentata in scrierile lui Tacit si ale altor scriitori antici. Iar in zilele noastre si sub ochii nostri crestinii sunt vanati de un grup mare si divers de inamici ai crestinismului, de la islamicii fanatici pina la secularistii fundamentalisti. E ironic ca aceste doua grupuri, care cel putin teoretic sunt la cutite, practica acelasi sport - vanarea crestinilor. Astazi ne concentram asupra campaniilor de vanatoare ale celor din urma, un subiect extrem de vast care usor ar putea fi subiectul multor volume.

Saptamina trecuta

Doua evenimente s-au petrecut saptamina trecuta care ne amintesc ca vanatoarea crestinilor continua si ramine in voga. Cel mai bine cunoscut e cel din Franta laica care a ridicat blasfemia impotriva religie la rang de drept al omului, cu toate ca evenimentul in sine nu implica crestinismul ci islamul. Iar cel de al doilea s-a petrecut de cealalta parte a Atlanticului, in Atlanta, Georgia, unde Comisarul Pompierilor din oras, un om de culoare cu numele de Kelvin Cochran, a fost destituit din functie de catre primarul orasului pentru unicul motiv ca a numit homosexualitatea o "perversiune" in conformitate cu invataturile Sfintei Scripturi. In afara vietii publice si in timpul lui liber, Cochran a fost vreme de multi ani unul din liderii bisericii Elizabeth Baptist Church din Atlanta si liderul unui grup de barbati care cautau sa fie modele de viata si conduita morala pentru tinerii barbati de culoare din oras. In 2013 a publicat o carte directionata in special catre barbati, unde, in doua paragrafe, a discutat "pacatele sexuale" pe care Biblia le condamna, printre ele homosexualitatea, pe care Cochran a numit-o, in conformitate cu invataturile Bibliei, o "perversiune." In 2014 un pompier a depistat pasajul in cartea lui Cochran si a informat homosexualii din oras care au inregistrat o plangere la primarie cerind destituirea lui Cochran. Saptamina trecuta au scontat un succes de proportii uriase: Cochran a fost destituit.[Detalii aici:  http://dailysignal.com/2015/01/08/atlanta-fire-chief-fired-expressing-christian-beliefs/]

Florin Ianovici - Un înger de om (13 Ianuarie 2015)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Emil Bartoș – Anunț mortuar

„Cu regrete anunțăm trecerea în neființă a doamnei Rugăciune. S-a stins din viață de curând, la Biserica Neglijența.

Născută cu mulți ani în urmă în mijlocul unei treziri spirituale, a crescut sănătoasă și puternică, hrănită de studiul biblic și mărturie, devenind una dintre cele mai influente membre din familia Bisericii.

Dar, în ultimii ani, sora Rugăciune o ducea tot mai rău cu sănătatea și, devenind neajutorată, genunchii fiindu-i vizibil slăbiți, ea nu mai avea simțămintele sensibile de altădată, viața ei spirituală degradându-se dramatic.

Ultimele ei cuvinte au fost: „Unde sunt cei dragi ai mei?”

I s-a spus că sunt la piață, căutând medicamentul relevanței.

Experții, incluzându-i pe domnii doctori Activistul, Divertismentul și Delăsătorul au avut dispute serioase și, în final, nu au căzut de acord asupra motivului bolii doamnei Rugăciune.

I-au administrat doze mari de scuze, chiar i-au făcut în ultimul minut un by-pass motivațional, dar fără succes. O examinare post mortem a arătat că deficiența de hrănire spirituală constantă și lipsa de părtășie au contribuit la sfârșitul doamnei Rugăciune!”

† Otilia Bunaciu a plecat la Domnul


Otilia Bunaciu (18.05.1928 – 14.01.2015), sotia pastorului Ioan Bunaciu a plecat la Domnul in data de 14 ianuarie 2015 in jurul orei 15.00 dupa o lupta cu boala care a durat cativa ani si care a tinut-o in mare parte imobilizata la pat.  

Otilia (Turcu) Bunaciu s-a născut în 18 mai 1928 in Almaș, judetul Arad, iar in luna iunie a anului 1951 s-a casatorit cu Ioan Bunaciu. Familia Bunaciu a fost binecuvântată cu un copil: Otniel Bunaciu. Dupa casatorie Otilia Bunaciu s-a inscris si a urmat pentru o perioada de doi ani cursurile Institutului Teologic Protestant din Cluj. 

Otilia Bunaciu a lucrat timp de 25 de ani, in perioada 1960 – 1985 ca Secretara la Uniunea Baptista din Romania fiind cunoscuta de catre cei cu care lucra indeaproape drept „sora Uniune”. 

Inmormantarea va avea loc in Bucuresti si va fi organizata de Biserica Baptistea Providenta din Ferentari unde sora Otilia era membra.