După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 13 ianuarie 2015

✔ Botez noutestamentar la Biserica Emanuel Timișoara

A doua Duminica a anului 2015 (11.01) a insemnat o ocazie de bucurie speciala pentru Biserica Baptista Emanuel din Timisoara - bucurie prilejuita de marturia credintei in Cristos in apa botezului de catre 6 tineri. 

Cuvantul lui Dumnezeu a fost predicat de fr. Gelu Pacurar (Sega, Arad). Mesajul inspirat de Psalmul 32 a avut de-a face cu binecuvantarile care decurg din iertarea oferita de Cristos. 

Ne rugam ca Domnul sa pazeasca cu puterea Lui pe noii credinciosi si sa Isi largeasca Imparatia oriunde cuvantul sau este proclamat in aceste zile.
Sursa: AICI

Pastor Peter Rong şi Ruben & Beatrice Filoti la Biserica Elim Ploieşti


Pastor Dr. Ioan Ceuță - Biserica Philadelphia Chicago

În perioada 22 dec - 8 ianuarie am fost binecuvântați, atât eu, cât și soția, să petrecem pentru prima dată sărbătorile de iarnă în America. La invitația familiei Călin și Erica Bente, care ne-au plătit și biletele de avion, pe lângă multe alte binecuvântări am ajuns la Chicago. Dumnezeu s-a folosit de această familie să împlinească una dintre dorințele anului 2014. În 2014 am împlinit 30 de ani de când slujesc în lucrarea Domnului ca Pastor. Am învățat că Dumnezeu are persoanele alese de El ca să ne răsfețe și să ne binecuvânteze. Doresc și pe această cale să le mulțumesc și să îi asigur că îi purtăm în rugăciunile noastre zilnice. Ei sunt implicați în lucrarea de cor a Bisericii Philadelphia și în multe alte lucrări.

Biserica Philadelphia este prima biserică din America unde am slujit pentru prima data în 1987. Biserica s-a înființat cu peste 40 de ani de către pastorul George Galis. El a fost folosit de Dumnezeu pentru viitorul meu. Nu voi uita cum a plecat cu mine la Cleveland și a discutat cu toți sefii ca să îmi dea bursă să fac Master în America. Păstrez vie în memorie măreția acestui bărbat care a ajutat mii de români să își găsească un loc de muncă, locuință și direcție în viață. Al doilea pastor la biserica Philadelphia a fost Petru Lascău. El a fost folosit de Dumnezeu ca Biserica să îmi cumpere mașină să pot vizita bisericile din toată America.

Mașina a fost achitată de un alt prieten, Avraam Bogojel, iar eu cu Avraam și Andra am fost să o cumpărăm. Doamne îți mulțumesc pentru toate persoanele care m-au binecuvântat în diferite moduri. Al treilea pastor este Florin Câmpeanu, care slujește cu multă dăruire biserica. Am urmărit evoluția acestui bărbat și pot să spun că dintre toți pastorii din America la nici unul nu am văzut o dezvoltare mai mare și rapidă în arta conducerii și predicării decât la acest pastor. El este și liderul bisericilor și pastorilor români care aparțin de organizația Church of God.

Deși nu am vrut să slujesc în nicio biserică nu am putut refuza invitația prietenilor: am slujit la Biserica Emanuel, unde pastor este Radu Pavel, la Biserica Golgota am fost invitat de Pastorul Aurel Balici, în această biserică avem și un absolvent al UBR, pe Claudiu Vrenghea, care și el este implicat în lucrarea de predicare, Biserica Philadelphia unde pastorul Pavel Bochian mi-a dăruit timpul lui de predică. Pentru că am participat la mai multe slujbe la Biserica Philadelphia doresc să spun câteva observații personale:

Pastor Ovidiu Petric - "Fără pantaloni la metrou", plimbarea dezinhibării de rușine

Totalitarismul plăcerii contemporane incearca sa se impună ademenind romanii cu o noua oferta prin evenimentul No Pants Subway Ride (Fara pantaloni la metrou) organizat inca din anul 2002, insa acum in premiera la București, ce se alătura astfel altor 60 de metropole ale lumii. 

"Prin ceea ce se intampla, speram ca aducem senzatii tari in locuri care in mod obisnuit sunt lipsite de asa ceva si le oferim oamenilor o experienta unica si o grozava poveste de spus. Iesim sa demonstram ca o farsa nu trebuie sa implice umilinta sau jena, ci ca pur si simplu scopul ei e sa faca pe cineva sa rada, sa zambeasca sau sa se opreasca sa observe pentru cateva momente lumea din jur", promiteau organizatorii inaintea evenimentului. 

Dezgolirea in public face parte din programul mondial ce promovează constant si treptat dezinhibarea sexuală. Afișarea nuditatii a devenit o practica tot mai frecventa in mass media, ceea ce anesteziaza simtul rușinii. Subiectele cu conotație sexuală sunt vesnic prezente de la ore matinale pe posturile de radio, ziarele cu imagini nud sunt cele mai vândute, sa nu mai vorbim se lumea virtuală ce scufunda in oceanul erotismului de tot felul  zeci de milioane de victime atat bărbați cat si femei. Agendele școlare adresate celor mici cuprind in ele controversatele ore de sexualitate ce scandalizeaza tot mai mult părinții datorită materialului didactic din programa promovată de neobositii militanți ai plăcerii. Aceștia lupta pe toate flancurile pentru a impune intr-un final un regim totalitar al plăcerii. 

"Plimbarea fara pantaloni" de Duminică de la metroul din București se înscrie in lungul șir de actiuni de acest gen ce au un singur scop - debarasare de rușinea față de nuditate, sexualitate, erotism expuse in spațiul public. 

Biblia prezinta omul ca pe o fiinta rușinoasa, desi promotorii sexualității folosesc uneori chiar argumentul biblic cu referire la nuditatea primilor oameni Adam si Eva, ce erau goi si nu le era rusine. Această ipostaza este desigur inainte de căderea in păcatul neascultarii de Dumnezeu. 

Perspectiva Bibliei asupra omului dupa căderea in păcat este una a rușinii. Dumnezeu stampileaza sufletul omului cu rușinea nuditatii. Rușinea este o componenta marcanta a ființei umane in relația acesteia cu divinitatea. Pana si ateul confirma fara sa vrea existenta lui Dumnezeu prin simtul rușinii experimentat cand vorbim de nuditate in public. Rușinea fata de ipostazele nuditatii in public este de la Dumnezeu. Lipsa rușinii, dezinhibarea de rușine, rușinea de rușinea sexuală aparțin sistemului ce neaga ordinea lui Dumnezeu. 

De la căderea primului om in păcat, hotararea lui Dumnezeu a constat in marcarea omului cu simtul rușinii fata de propria sexualitate expusă in public. Tot din Eden de la nefericitul si tragicul eveniment al căderii, dorința diavolului pentru om a fost de a-L dezgoli fara jena, fara rușine, fara pudoare, fapt ce il vedem împlinit sub ochii noștri tot mai evident. Ce va urma in anii următori nu știm clar, insa un lucru știm, "distractia fara pantaloni" va lua amploare. Vor fi pe viitor marșuri ale nudismului înfrățite cu alt tip de parade? Nu știm. 

Un lucru știm. Rebeliunea omului fata de Dumnezeu va creste si se va manifesta si sub formele acestea ale "distracției inocente" ce prinde bine si repede la tineri. Rebeliunea va face echipa cu ridicolul pentru a scăpa de rușine. Le dorim celor ce s-au dezgolit la "Plimbarea fara pantaloni" sa le fie rușine, sa nu-si piardă rușinea, sa nu scape de rușine - e parte a demnitatii umane si a modelului viabil de a trai funcțional unii cu altii si corespunzător inaintea lui Dumnzeu. 

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

♫ Curs gratuit de muzică la Biserica Golgota din Târgoviște


Florin Ianovici: Chemare la post și rugăciune

Ezra 8:21 "Acolo, la râul Ahava, am vestit un post de smerire înaintea Dumnezeului nostru, ca să cerem de la El o călătorie fericită pentru noi, pentru copiii noştri şi pentru tot ce era al nostru."
Biserica Betel din București a început de duminică, 11 ianuarie, postul de 21 de zile prin care căutăm: înnoirea viziunii, unitate duhovnicească, aducerea înapoi a prinșilor de război, mântuirea celor din casa noastră, sfințirea personală și umplerea cu Duhul Sfânt.
În fiecare zi, în acest interval 11-31 ianuarie, biserica are slujbă de la 18.00 în care ne rugăm împreună potrivit cu ținta postului. Slujbele au un caracter special fiind axate pe rugăciune.
Oricine poate fi părtaș acestei lucrări. Dumnezeu să ne dea însoțire și har.
Florin Ianovici

✡ Istoria refugiaților evrei – un avertisment pentru Occident

Povestea expulzarii in masa a evreilor din Orientul Mijlociu

Timp de mii de ani, comunitățile evreiești au prosperat peste tot în Orientul Mijlociu, însă totul s-a schimbat în 1948, când națiunile musulmane au reacționat foarte violent la nașterea Israelului.

”Evrei din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord, aproape 900 000 de evrei, au fost exilați din casele lor când a fost fondat Statul Israel”, a afirmat Dan Diker, secretar general, Congresul mondial evreiesc.

După Războiul de Șase Zile din 1967, a urmat un alt val de persecuții, când majoritatea evreilor rămași în 11 țări din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord au fost forțați să plece. Linda Menuchin a fost una dintre acei refugiați.

”Nimeni nu mai dorea să aibă de-a face cu evreii, mai ales în urma instigărilor din moschei și de la radio. Eram etichetați ca făcând parte din ”coloana a cincea”. S-au stabilit noi restricții. De exemplu, nu puteai să scoți din propriul cont bancar mai mult de 100 de dinari pe lună”, mărturisea Linda Menuchin, fost refugiat.

În 1970, Menuchin și fratele ei au părăsit Bagdadul pentru a merge în Israel, fără să îi spună despre aceasta tatălui lor, care era un avocat remarcabil.

”Nici măcar nu ne-am sărutat la despărțire, fiindcă mă gândeam că aveam să ne reîntâlnim într-o zi. A trebuit să străbatem Iranul alergând”, mărturisea Linda Menuchin, fost refugiat.
Au scăpat în necunoscut.

”Eram îmbrăcată ca o arăboaică, iar fratele meu cumpărase o haină foarte veche. Era o iarnă foarte rece. Din fericire pentru noi, totul a decurs foarte bine, fiindcă pe atunci evreii nu aveau voie să se depărteze mai mult de 80 sau 100 de kilometri de casă”, spunea Linda Menuchin, fost refugiat.
Astfel de exemple au avut loc peste tot în Orientul Mijlociu: expulzări, confiscări de proprietăți și uciderea evreilor.

”După Războiul de Șase Zile din 1967, oamenii din Libia, în special din Tripoli și din Benghazi, au ieșit pe străzi și au început să ardă casele evreilor și să ne jefuiască depozitele. Au ars depozitul tatălui meu și au început să toarne benzină în jurul casei mele. Un vecin musulman a coborât de pe clădire și le-a spus că familia de evrei nu mai locuia în casă și astfel ne-a salvat viețile”, a afirmat Gina Waldman, fondatoare Organizația JIMENA.

Americanca Gina Waldman a fondat organizația JIMENA care înseamnă Evrei indigeni din Orientul Mijlociu și Africa de Nord:
”Tot timpul am simțit că s-a comis o nedreptate. Deși ne-am construit o viață bună în țările în care am fost primiți, lumea nu a recunoscut răul care ni s-a făcut.”

Două treimi dintre refugiații evrei s-au restabilit în Israel, iar ceilalți în alte țări occidentale. Waldman și Menuchin, însă, au spus că au fost traumatizate. Menuchin spunea că este un mesaj pentru lumea occidentală de astăzi:
”850 000 de evrei au fost expulzați din țările arabe sau au fost persecutați. De fiecare dată când încercăm să trecem cu vederea aceste probleme, ele se repetă într-o nouă formă. Acum este rândul creștinilor. Aceștia sunt uciși, împușcați, iar Occidentul nu acționează în niciun fel.”

Pentru Israel, împărtășirea poveștii refugiaților evrei se dorește să atragă atenția oamenilor din lumea întreagă asupra suferințelor lor.

”Există două tabere de refugiați. Pe de o parte, este tabăra refugiaților evrei, iar, pe de altă parte, este cea a refugiaților arabi. Ambele tabere ar trebui despăgubite”, a afirmat Dan Diker.

Stire difuzata in Mapamond crestin 547 – ianuarie 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Transcriere: Blogul Agnus Dei

Alfa Omega TV: Raport de Misiune - 2014

În 2014, lucrarea Alfa Omega a aniversat 20 de ani de activitate în media creștină românească. În acești ani, am trecut prin mai multe etape de lucrare, la început, în 1994, doar subtitrând programe străine și difuzându-le pe stații comerciale locale partenere. În 1999-2000, pe lângă subtitrarea de programe, am început să producem programe creștine pe teme relevante pentru societatea românească, iar în 2006 își începea emisia canalul Alfa Omega TV, prezent acum în majoritatea localităților din România, prin satelit în întreaga Europă, și pe internet până la marginile pământului. Toate continuă azi.
Cu privire la internet și new media, cu ani de zile înaintea apariției Youtube, din 2001-2002, Alfa Omega TV oferea video la cerere, gratuit, pe internet. Din 2007 avem canalul TV redifuzat integral pe internet. Site-ul Alfa Omega TV oferă gratuit mii de pagini și resurse creștine. Și în ultimii ani, suntem activi și pe media socială.
Dar toate aceste dezvoltări există pentru un scop anume: promovarea Împărăției lui Dumnezeu în societatea românească. Viziunea Alfa Omega are trei aspecte: evanghelizare, ucenicizare/slujire și reflectarea lucrării Domnului din România. De aceea, principalul nostru mijloc de comunicare, canalul TV, nu este un canal de tip „biserică” difuzând exclusiv predici, ci are un program variat, pentru diverse categorii de persoane.
Spre deosebire de televiziunile comerciale seculare ce produc programe și/sau le emit în eter, dimensiunea spirituală este vitală pentru noi. De aceea, avem un departament de rugăciune-consiliere pentru cei cu probleme ce ne contactează. Ne vedem ca un punct de prim-ajutor pentru aceștia, încercând să ajutăm cu rugăciune și materiale de bază gratuite, apoi punându-i în contact cu lideri locali ai Bisericii pentru o rezolvare de durată.
www.alfaomega.tv

UPDATE: Peniel Snow Camp 3


Peniel Snow Camp va avea loc si in acest an in Parang la hotel Rusu in perioada 9-13 februarie. :)


Suntem nerabdatori sa ne intoarcem in Masivul Parang pentru o saptamana de distractie si un timp placut petrecut impreuna. 



Pe langa orele petrecute pe schiuri/snowboard, vrem sa dedicam din timpul si atentia noastra unor discutii menite sa ne ajute in alegerea unei directii corecte in viata. 



Va asteptam cu aceasi echipa de instructori/ghizi pasionati care va vor arata secretele muntelui si va vor ajuta sa va imbunatatiti tehnica de dat. 



Aceeasi atmosfera si buna dispozitie o sa ne umple serile de jocuri si relaxare; dupa cum stiti, Hotelul Rusu ne pune la dispozitie multe activitati recreative: ping-pong, biliard, board games, sauna, jacuzzi, Spa, sala de proiectii, filme. 

INSCRIEREA se va face in limita locurilor disponibile la adresa snowcamp.peniel@gmail.com. Locul se confirma in momentul achitarii taxei de participare si primirea unui email cu numele, varsta, adresa si telefonul candidatului. Banii se vor depune in contul: RO19RNCB0038110504910002 deschis la BCR pe numele Zegrean Mihaela. 

Daca aveti nevoie de instructaj pentru incepatori va rugam sa specificati in mailul de inscriere.

Pastor Doru Hnatiuc la Biserica Baptistă Betania Timișoara

Sursa: AICI

Aniversare 6 ani la BBSO


✔ Botez la Biserica Baptistă Curtici