După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 8 ianuarie 2015

Vladimir Pustan la Biserica Filadelfia Marsilia, Franța


Seminar Arta Căsniciei la Palas Mall Iași


Va anuntam organizarea unui curs pentru dezvoltarea vietii de cuplu, intitulat „Arta Casniciei“. Acest material produs de organizatia Family Life are sase sesiuni video de foarte buna calitate, la pregatirea carora au contribuit importanti specialisti in consilierea familiilor din perspectiva biblica. 

Mai multe detalii gasiti aici: http://artacasniciei.ro/cine-vorbeste



Cursul se va desfasura in perioada ianuarie - iunie 2015, o data pe luna. 

Participarea se va face doar pe baza de inregistrare pe site: http://artacasniciei.ro/evenimente/arta-casniciei-1-palas-mall
sau la nr. de telefon 0758561231 / adresa de email vflorinc@gmail.com 

Va asteptam cu drag!

♫ Curs gratuit de muzică la Biserica Elim Ploiești


Pastor Costel Ghioancă: „Je suis Charlie” și întrebarea „A lovi, sau a nu lovi?”

Masacrul tulburător petrecut ieri la sediul redacției jurnalistice Charlie Hebdo a îngrozit întreaga planetă și a stârnit opinia publică. Aș face câteva scurte observații legate de acest eveniment trist, plecând de la o întrebare pe care o găsești, din când în când, prin anumite cărți: Cum ar arăta lumea, dacă într-o zi, peste tot pământul, s-ar anula orice fel de lege și justiție omenească, fiecare având dreptul să facă tot ce dorește, fără a fi tras la răspundere?
Cel mai probabil, o astfel de „libertate” ar deschide o cutie a Pandorei, plină de lăcomie, ură, violență și tot felul de spurcăciuni. O fiară hidoasă care s-ar grăbi să înroșească planeta noastră, deja rănită, ar fi „Bestia răzbunării”, sau „a reglării conturilor”.
„Răzbunare, dulce răzbunare…” este gândul transformat în tortură, care-i neliniștește și le tulbură somnul multor oameni. De nu s-ar teme de vreun fel de justiție (omenească sau divină), cei cu gâtul însetat de răzbunare, ar ridica mâna împotriva multora pe care nu-i mai consideră semeni ai lor, aidoma strămoșului lor, Cain, inventatorul mentalității că semenii (frații) nu trebuie să mai fie sub „paza”, ci sub pizma noastră.
Așadar, evenimentul cumplit exprimat prin sloganul „Je suis Charlie”, aduce în actualitate mult dezbătuta întrebare: „A lovi , sau a nu lovi”? Răspunsul potrivit îl oferă Domnul Isus Hristos, Mântuitorul nostru: „Cei ce erau cu Isus, au văzut ce avea să se întâmple şi au zis: “Doamne, să lovim cu sabia?” Şi unul din ei a lovit pe robul marelui preot şi i-a tăiat urechea dreaptă. Dar Isus a luat cuvântul şi a zis: “Lăsaţi-i! Până aici!” Şi S-a atins de urechea omului aceluia şi l-a vindecat.” (Luca 22:49-51)
Așa procedează Domnul Isus, răspunde la lovitură prin vindecare. Este specialitatea Lui. Așa a făcut la Golgota: primind cea mai mare lovitură (mânia lui Dumnezeu cauzată de păcatele noastre), Isus oferă cea mai mare vindecare (viață veșnică pentru toți cei ce cred în El).
Așa au procedat toți urmașii adevărați ai Domnului Isus (nu lupii îmbrăcați în blană de oaie), toți cei ce au zăcut în închisorile comuniste, fiind loviți fără milă de călăii lor împietriți de ură. Au răspuns la lovituri prin priviri pline de iubire, prin iertare, prin a săruta mâna care le-a umplut trupul de durere. Și nu de puține ori s-a produs minunea: răspunsul creștinilor la lovituri a produs vindecarea. Călăii au găsit mântuirea și s-au transformat – precum Saul din Tars – din prigonitori în prigoniți.
Cred că „Je suis Charile” ar trebui să ne amintească încă odată de iubirea nemăsurată a Domnului Isus Hristos și de unicitatea vieților acelora care sunt urmașii Săi. Cred că cei ce sunt creștini, în adevăratul sens al cuvântului, nu ar găsi deloc dulce gustul răzbunării, chiar dacă într-o zi toate legile ar fi suspendate. Ei ar face precum Stăpânul lor: ar iubi!
Pastor Costel Ghioancă

Nicolae Geantă - Magnații cuvintelor

În prima zi de muncă din 2015 m-am rugat ca Dumnezeu să-mi facă limba ca pana iscusită a unui scriitor. Pentru că, după spusele psihologilor, noi vorbim zilnic cca 20.000 de cuvinte. Puse împreună sunt cam… 200 de cărți de 200 de pagini! Vrem sau nu, scriem în fiecare zi 200 de volume cu aprecieri sau minciuni, vorbe înțelepte sau de doi lei, vorbe goale ori cu greutate, înjurături sau urări…
Richard Wurmbrand spunea că în limba ebraică, limbă în care s-a scris Biblia, nu există cuvântul “cuvânt”. Ci pentru termenul acesta se folosește “ledaber”. Adică giuvaier. Dacă ai un giuvaier de dat, vorbește, dacă nu ai taci din gură!  Nu fiți dintre cei care atunci când întâlnesc pe cineva fac mintea interlocutorului tomberon. Dumneavoastră faceți-o trezorerie! Fiți magnați ai vorbelor frumoase!
Am citit de asemeni că în limba lui Isus, pentru cuvânt se folosește și “lesaper”. Adică ramura din vârful unui copac! Asta înseamnă ca atunci când deschidem gura să-l înălțăm pe aproapele nostru. Să fim macarale nu excavatoare! Dumnezeu e numai în sus…
Cine vorbește ușuratic, rănește ca străpungerea unei săbii, spunea Solomon. Pentru mulți, gura nu-i doar o sabie, ci mitralieră. Cuvintele ucid. Dar și cresc aripi! Fiți îngeri în 2015! De lumină…
Nu e de ajuns doar să spui vorbe. Contează și cine e în spatele lor. Nichita Stănescu ar numi asta “Necuvintele”. Ce vă iese din gură vine din inimă. Chiar dacă e ascunsă oamenii o văd. Și Dumnezeu…
Orice cuvânt creează. Din cuvinte facem lumi. În funcție de ce rostim trăim Raiul sau Iadul. Aveți grijă ce porumbei vă ies din gură în 2015. “Din cuvintele tale vei fi osândit ori mântuit”, spune Hristos. Trebuie să credeți și asta…
* Notă pentru pastori și preoți: “Nu fiți zgârciți! Îmbogățiți oamenii și anul acesta! Cuvintele să vă fie anafură. Cine le gustă să simtă Cerul!”
Nicolae Geantă

☞ Opinia liberă: Ovidiu Petric - FC Barcelona reacționează față de terorismul islamic

NewsNet Creștin: Rubrica ☞ Opinia liberă  este destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. Menţionăm că acestea nu reprezintă neapărat și punctele noastre de vedere. 

Sportul da lectii de moralitate politicii. In timp ce spiritul antisemit este cultivat mai pe toate fronturile in Europa, o echipa de top a lumii fotbalului, FC Barcelona, ia măsuri radicale impotriva radicalismului islamic si a terorismului palestinian.

Conducerea echipei lui Messi va renunta, incepand din anul 2016, la cel mai mare contract de sponsorizare din istoria clubului. Postul de televiziune israelian Channel 2 anunta ca oficialii catalanilor vor sa rupa legaturile cu Qatar Sports Investments (QSI), compania care pompeaza 30 de milioane de euro pe an in conturile Barcei, conform site-ului ziare.com.

Motivul din spatele acestei decizii reprezintă dorința echipei catalane  de disociere de qatarezi "dupa ce in presa din Israel au fost publicate mai multe informatii care sustin ca organizatia Hamas ar fi primit bani inclusiv din Qatar", afirma ziare.com.

Desi de la distanță pare nesemnificativa si banala, aceasta decizie denota de fapt o reacție sănătoasă, extrem de curajoasa si exemplara pentru toate mediile si cercurile influente ale lumii. Vorbim de o hotarâre venită din lumea sportului, nu de pe tărâmul politic sau economic, prin care se condamna orice imixtiune cu lumea obscura si josnica a agresiunilor motivate religios si a acțiunilor teroriste venite pe fondul unei anume indoctrinari.

Avem dovada mentalității epurate de primatul banului. Reprezentantii sportului striga de la cel mai înalt nivel posibil ca nu banii sunt totul, si inca îndrăznesc sa faca un asemenea gest pe un fond cu implicatii geo-politice tensionate si extrem de controversate, desi nu intr-un mod explicit. Da, gestul lor poate fi catalogat drept unul natural - încheierea normala a unui contract intre doua părți - si multi o vor interpreta sub acest aspect.

Insa organizația Hamas (care inseamna "violenta) nu a recunoscut niciodată existenta statului Israel, iar politica fundamentala a acesteia a fost nu crearea statului Paleatinian, ci exterminarea statului Israelian. Hamas a folosit in mod constant toate mijloacele posibile (scoli, moschei, relații externe, tabere de copii, etc) de a inocula spiritul antisemit, de a instiga la ura interetnica si de a ataca Israelul.

Gestul clubului FC Barcelona se aliniază preceptelor biblice care cheamă credincioșii la rugăciune pentru pacea Ierusalimului. Biblia garantează binecuvântarea celor ce binecuvânteaza pe Israel si blestemul celor ce anatemizeaza Israelul. Daca informațiile conform cărora Hamas ar primi finanțare din partea puternicei companii din Qatar sunt confirmate, decizia clubului sportiv strălucește si mai mult pe un fond atat de nebulos si tenebros al relației dintre Hamas si multe state ale lumii ce manifesta indecizie si chiar o ignoranță voita in acest sens.

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Emil Bartoș: Cuvântul lui Dumnezeu