După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 7 ianuarie 2015

Florin Ianovici la Biserica Bethel Ploiești


† Președintele Klaus Iohannis invitat într-o biserică creștină după Evanghelie


Articol eliminat

Pastor Ovidiu Petric: Doctorii cred în ghinionul cancerului

Zilele trecute o știre medicală inedită a circulat viral in mass-media "două treimi din cazurile de cancer sunt cauzate de ghinion, mai precis de mutații accidentale în ADN, și mai puțin de obiceiuri ce ne pun sănătatea în pericol, susțin cercetătorii americani de la Josh Hopkins University" scrie Reuters.

“Când cineva se îmbolnăvește de cancer, vrea să știe de ce. Vrea să creadă că există un motiv. Și motivul real în multe cazuri este nu faptul ca nu te-ai comportat corespunzător sau că ai fost expus unei influențe de mediu dăunătoare, ci pentru că ești ghinionist. Ai pierdut la loterie”, a declarat medicul oncolog dr. Bert Vogelstein, de la facultatea de medicină Johns Hopkins din Baltimore, cel care a coordonat studiul, precizează B1.ro.

Vocabularul faimoșilor medici surprinde printr-o coloratura mistica si cu tente superstițioase, ce suna mai mult a horoscop decat a studiu științific. In fata unui astfel de limbaj "academic" venit din partea unor doctori cu renume mondial, pacienții bolnavi de cancer sunt aruncați in voia sortii, a întâmplării, a accidentului biologic.

Conform B1.ro "din cele 31 de cazuri de cancer studiate de cercetători, 22 din ele se pot explica în principal prin aceste mutații accidentale, în fapt, ghinion biologic."

Perspectiva ghinionului biologic, si atunci cand vine vorba de cancer si cand viata e văzută ca o înșiruire de întâmplări, de evenimente accidentale arunca omul in neantul vietii fara sens, fara directie, fara speranta.

Concepția biblica despre viata si neajunsurile, iar in cazul de fata deformatiile ei, este total diferită de concluziile recentului studiu al celor de la facultatea de medicină Johns Hopkins din Baltimore. Perspectiva crestina asupra vietii este așezată de la inceput pana la sfârșit sub cupola suveranității lui Dumnezeu.
A exclude din calcule ideea unui Dumnezeu care controlează totul in microunivers sau in macrounivers, de la molecula la galaxie, inseamna a-L descalifica pe Dumneseu de caracteristica Sa suprema - suveranitatea.

Creștinismul biblic nu poate concepe asocierea doctrinei suveranității lui Dumnezeu cu ideea accidentelor biologice. Dumnezeu si accidentele se exclud. In Dumnezeul Scripturilor nu exista accidente nici măcar biologice. Tot ce se desfășoară in viata unui om este hotarat, cunoscut, controlat, îngăduit de Dumnezeu.

Daca o nanoparticula nu respecta voia lui Dumnezeu si s-ar presupune ca poate devia de la planul hotarat de Dumnezeu, aceasta ar face ca Dumnezeu sa nu mai fie Dumnezeu. "Daca Dumnezeu nu este suveran peste întreaga creatie, El nu este suveran deloc. Daca Dumnezeu nu este suveran, atunci El nu este Dumnezeu" afirma marele teolog R.C. Sporul.

Modul in care este înțeles Dumnezeu ca fiind suveran, are implicatii profunde asupra intelegerii celorlalte doctrine ale Bibliei inclusiv alegerea, justificarea, sfintenia, omniscienta sau grija divina. Aspectele practice sunt extrem de importante si relevate mai ales pentru bolnavii de cancer. Modul de exprimare al doctorilor ce considera cancerul in multe cazuri ca accident biologic, trădează concepția acestora despre Dumnezeu si despre viata, ce este mai degrabă devastatoare, descurajatoare si daunătoare, decat una supranaturala si edificatoare.

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

† Serviciul de înmormântare a lui Becky Oprean

Serviciul de înmormântare a lui Becky Oprean va avea loc Duminică, 11 ianuarie 2015, orele 18:00 la Oak Hills Church, 19595 IH 10 West, San Antonio, TX 78257. 

În loc de flori, familia s-ar bucura să analizați oportunitatea de a face cu această ocazie o mică donație pentru Becky's Hope Ministries la 
www.beckyshope.org/donate.php

✉ Scrisoare misionară: Familia Acatrinei, Peru

Pentru că ne gândim la voi şi vă preţuim mult vă trimitem:


Cu preţuire,
Liviu şi Amalia


Familia Acatrinei este membră a Bisericii Creştine după Evanghelie, nr. 4 din Iaşi. Au plecat în Peru pe termen lung în anul 2007 şi şi-au început lucrarea în tribul Asheninka, alături de familia Dumitru, tot misionari români. Sunt implicaţi în lucrarea de plantare de biserici a misiunii Segadores şi scopul lor este să ducă Evanghelia celor care nu au avut niciodată posibilitatea să audă despre Dumnezeu.

liviu_aca@yahoo.com
amy11_grace@yahoo.com

Dacă doriţi să susţineţi şi financiar lucrarea familiei Acatrinei în Peru sunt deschise următoarele conturi:

RON RO78BRDE240SV68334902400
USD RO46BRDE240SV75299172400
EUR RO22ERDE240SV87247142400

BRD, Agenţia Dimitrie Mangeron, Şos. Naţională, nr.55, Iaşi

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

✡ Preotul reformat Veres Kovacs Attila la Sinagoga evreilor mesianicii din Oradea

In data de 10 Ianuarie 2015 
avem un invitat special de Shabat 
la Sinagoga comunitatii 
evreilor mesianici din Oradea. 

Vom avea intre noi pe 
Preotul reformat Veres Kovacs Attila.


Află mai multe despre Comunitatea Evreilor Mesianici - Iudaismul Mesianic aici:

✡ Cine sunteţi dumneavoastră, domnule Rabin David Nagy? - interviu

✡ Plantează un copac în Israel!


"voi sădi cedri, salcâmi, mirţi şi măslini în pustie; voi pune chiparoşi, ulmi, şi merişori turceşti la un loc în pustie." (Isaia 41:19)
Spre deosebire de alte țări binecuvântate cu păduri naturale, Israelul are doar păduri plantate de om. Începând cu anul 1901, Fondul Național din Israel (Jewish National Fund) a plantat peste 240 de milioane de copaci în mod special în jurul orașelor mari, un fel de “plămâni verzi” care să contribuie la un mediu înconjurător sănătos. Acest efort de plantare de copaci specifici climatului din Orientul Mijlociu continuă și în prezent.
Alfa Omega TV dorește să susțină și în acest fel Israelul și în parteneriat cu Fundația Land of Promise oferă românilor posibilitatea de a planta copaci în Israel.
Cu doar 25 de dolari poți să fii și tu unul din cei care binecuvântează Israelul prin plantarea unui copac, contribuind în mod direct la restaurarea viitorului Țării Promise. Apasă aici și urmează instrucțiunile!

Dr. Marius Cruceru la Biserica Baptistă Betania Timișoara

Vă anunțăm cu bucurie că duminica viitoare, 11 ianuarie, fratele Marius Cruceru va predica la Biserica Baptistă Betania din Timișoara, atât la serviciul de dimineață (10:30), cât și la cel de seară (18:00). Adresa bisericii noastre este: str. Ion Barac, nr.22.
Fratele Marius Cruceru este profesor în cadrul Universității Emanuel din Oradea, decan al Facultății de Teologie.
Vă așteptăm cu drag!
Sursa: AICI

Luigi Miţoi - Raportul isprăvniciei (31 Decembrie 2014)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Pavel Riviș Tipei la Biserica Gloria Salzburg, Austria

Click pe imagine pentru mărire!

Aniversare 6 ani la Biserica Buna Vestire Chișinău

Vă așteptăm cu drag, duminică 11 Ianuarie 2015, ora 14:00, la aniversarea Bisericii Buna Vestire Chișinăuregiunea Telecentru, Str. Ciocîrliei 2/8.