După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 30 septembrie 2015

✉ Scrisoare misionară: Uday şi Silvia, India

Pace tuturor!
 
     Mulţumim mult pentru rugăciuni! Domnul e mare şi răspunde rugăciunilor fierbinţi ale celor neprihăniţi!

        Vânzătorul de pături
   Vă mai amintiţi, în ultimul e-mail, Uday vă spunea despre un nepalez care a venit să vândă pături şi care L-a primit pe Domnul în inima sa. Ne-am dorit din toată inima ca hotărârea acestui om să fie reală. Slavă Domnului că este o decizie reală, deoarece într‑o zi ne-am trezit cu el la uşă. Ne-a spus că era cu un prieten şi că acesta şi-a exprimat dorinţa să se ducă la mandir (templu idolesc), iar el nu a vrut să meargă. În schimb... a venit la noi acasa şi astfel Uday a împărtăşit şi mai adânc Evanghelia cu el. Îşi doreşte foarte mult să mergem în localitatea de unde provine el, în vestul îndepărtat al Nepalului, la 7 zile de mers pe jos (şi prea puţine mijloace de transport). Această călătorie o plănuim, cu ajutorul Domnului, pentru anul următor. Acolo se află doar o mână de creştini. Ştiu că Domnul ne cheamă şi acolo, de aceea ne rugăm încă de pe-acum pentru călătorie şi nevoile necesare pentru aceasta.

         Mali 
      De curând Domnul ne-a deschis un nou teren de lucru. Prima oară Uday şi cu încă un frate au mers în acel loc. A doua oară am mers şi eu împreună cu Uday, cu acelaşi frate, Chandra, şi nepoata lui Uday, o adolscentă de 17 ani, talentată, care şi-a exprimat dorinţa să meargă cu noi. Domnul a deschis dintr-o dată lucrarea cu copiii, aşa că am început să ne ducem regulat, în fiecare duminică după biserică, să le vestim Cuvântul.
     Despre acest loc pot să vă spun următoarele: oamenii stau în nişte barăci, deoarece alunecările de teren le-au luat casele. Condiţiile de trai nu sunt prea grozave, în plus stau la marginea şoselei, iar pentru că maşinile circulă continuu este periculos pentru copii. Aici găsim, de asemenea, grupuri entice amestecate, bengalezi, biharezi, etc. şi religiile sunt amestecate, însă cu precădere se pare că sunt musulmani. Uday le-a vesitit Cuvântul Vieţii şi lor, însă ştiţi că nu este uşor să vină aşa de repede la Domnul. Un răspuns pozitiv însă a primit de la un tânăr budist, care a studiat la şcoala creştină şi asta şi-a pus amprenta asupra lui. Spunea că şi acum se roagă Domnului Isus dimineaţa şi seara. Împărtăşindu-i Cuvântul, el însuşi spunea „probabil că vremea mea a venit, însă părinţii mei sunt budişiti înrădăcinaţi în religia lor”. A spus că se va constulta cu ei. Aici, în India, părerea comunităţii şi a familiei contează foarte mult. Oamenii sunt influenţaţi foarte mult unul de altul. Domnul să le dea curajul să ia o hotărâre personală şi fără piedici.
         Vom încerca să vă trimitem câteva poze cu lucrarea de aici, doar că nu avem o conexiune foarte bună la internet, dar sperăm să putem.  

           Vânzătorul de peşte
   De câteva săptămâni vine la noi, în fiecare sâmbătă, un vânzător de peşte. Aici, în India, găseşti mulţi vânzători ambulanţi. De data asta, Uday nu l-a scăpat şi l-a învitat înăuntru, l-am servit cu ceai şi biscuiţi (după ospitalitatea indiană/nepaleză) şi Uday a început să-i vestească Evanghelia. Omul a ascultat cu atenţie. Se vedea că inima lui este atinsă şi a acceptat să se roage. Mai spre sfârşit, Uday a aflat că vânzătorul de peşte este musulman. A rămas să venim la el în vizită şi să vorbim şi cu soţia lui. Când Uday l-a sunat, s-a schimbat situaţia. I-a spus că a vorbit cu fratele lui mai mare şi că ei nu urmează aşa ceva. Satana a pus piedică acestui suflet să vină cu adevărat la Domnul. Oh... şi iar mă doare sufletul să văd cum oamenii se lasă influenţaţi unii de alţii în hotărâri aşa de importante. Domnul să lucreze cum ştie El mai bine.

            Planuri....
       Domnul i-a pus pe inimă lui Uday să susţină un curs de instruire de două săptămâni pentru ridicarea de lucrători în câmpul Evangheliei. A programat lucrul acesta cât de curând, adică pe 26 octombrie. Uday împreună cu un alt frate vor preda cursuri de evanghelizare şi ne dorim să vină studenţi plini de pasiune pentru Evanghelie. Pentru eficacitate, Uday şi‑ar dori să vină maximum 10 studenţi. Vă rugăm să mijlociţi pentru noi pentru resurse financiare şi umane. Uday şi-a propus ca această instruire să fie fără taxă şi credem că Domnul se va îngriji de toate lucrurile pentru că facem toate acestea pentru El şi de dragul Lui.

            Câte ceva despre Silvia
        În ce mă priveşte, eu mă bucur mult că Domnul mi-a răspuns rugăciunii şi, în afară de copiii de la biserică, am grijă de un alt grup de copii (cei din Mali). Asta însemnă că le vestesc Cuvântul şi îi ajut să crească spiritual, după ce-L vor fi primit pe Domnul în inimiora lor. Domnul mi-a dăruit-o şi pe Simran, nepoata lui Uday, despre care vă spuneam, şi doresc să investesc în ea aşa cum mă ajută El şi astfel să capete experienţa şi pasiune în lucrarea cu copiii. Data trecută copiii ne-au aşteptat cu entuziasm şi au alergat înaintea noastră. Rugaţi-vă ca parinţii să aibă încredere în noi şi să le permită copiilor să vină cu noi în continuare.

         La final, mulţumim mult, dragi fraţi şi surori, pentru rugăciuni şi pentru susţinerea de orice fel. El să răsplătească şi să vă binecuvânteze. Mulţumesc că aţi avut răbdare să citiţi acest e-mai şi vă rugăm să nu uitaţi să mijlociţi împreună cu noi pentru această zonă în care ne-a adus Dumnezeu.

    Că tot veni vorba, aş dori să împărtăşesc cu voi motivele de mulţumire:
1. Vânzătorul de pături L-a primit pe Domnul în inima sa.
2. Domnul ne-a deschis un nou teren de lucrare.
3. Uday este plin de pasiune pentru Domnul şi doreşte să lucreze şi mai mult.
4. Domnul mă vindecă, mă atinge mă umple de bucuria Sa şi astfel sunt şi eu în stare să merg în lucrare.
5. Colaborarea frumoasă cu Agenţia Kairos.

            Motive de rugăciune:
1. Să vină studenţi plini de pasiune la cursul de instruire.
2. Uday să ia legătura cu păstorii potriviţi pentru aceasta.
3. Inima păstorului din bisericuţa noastră să fie mai deschisă pentru aceste proiecte.
4. În urma acestui curs să rămânaă măcar doi studenţi doritori să lucreze full time pentru Domnul.
5. Mai multe resurse materiale pentru lucrarea cu copiii.
6. Domnul să ne extindă câmpul de lucrare.
          
     Ne dorim ca sufletul şi sănătatea voastră să sporească în Hristos tot mai mult!
            Cu drag, familia Bagdas

Silvia este membră a Bisericii Izbânda din Bucureşti şi s-a dedicat lucrării de misiune din India încă din 2007. După mai multe stagii pe termen scurt de lucrare şi pregătire, Silvia îşi doreşte să ajungă să împărtăşească Evanghelia celor dintre triburile în care nu a ajuns cunoştinţa de Dumnezeu.

E-mail: grace_silvy@yahoo.com
Pentru cei care doriţi să contribuiţi şi financiar la lucrarea pe care o desfăşoară Silvia puteţi folosi următoarele conturi:

Banca BRD  RONRO98BRDE410SV70924254100 , EURRO45BRDE410SV92432154100

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.