După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 23 august 2015

Noutate editorială: Geneza: un Comentariu Homiletic - de Calvin Wittman


„Au luat şi pe Lot, fiul fratelui lui Avram, care locuia în Sodoma; au luat şi averile lui, şi au plecat” (Geneza 14:12).

Este important să observăm subtilitatea acestui pasaj. Lot a parcurs un drum lung până aici. De când a plecat din Ur împreună cu Avram, viața Haran și apoi experiența din Egipt – ne-am fi așteptat ca Lot să fi învățat ceva. Și totuși, la prima oportunitate Lot se desparte de Avram, alegând pământul cel mai bun și întinzându-și corturile lângă Sodoma, un oraș păcătos din cale afară. 

Acum, observăm că s-a mutat de lângă Sodoma, în Sodoma. Lot a început noua viață în apropiere de orașul depravat, iar acum a devenit parte din el. Încet, dar sigur, dorința de câștig material l-a sedus până când a ajuns să se simtă comfortabil în mediul păcătos de acolo. El și-a mutat „membralitatea” din familia de credincioși într-una dintre cele mai păcătoase și depravate comunități de pe fața pământului – toate acestea datorită iubirii de bani. Și ce a câștigat? A ajuns un ostatic și un sclav.

Aceasta este întodeauna destinația finală a păcatului. Ne promite totul și nu ne dă nimic; în schimb primește totul de la noi. Acesta este întotdeauna rezultatul compromisului. Ne promite siguranța unui viitor strălucit și ne dă un prezent mizerabil. Este atât de ușor să fim fermecați de plăcerile de o clipă ale lumii, care ne îmbie să ne îndepărtăm de ceea ce este cu adevărat prețios. Cât de ieftin ne putem vinde dreptul de întâi născut! Și când de amară este realitatea, când înțelegem în final ce mult costă compromisul!

În plus, compromisul nu duce niciodată la victorie. La victorie nu ajungi decât prin credincioșie. Mulți oameni au trebuit să învețe cu lacrimi amare acest principiu. Au început îngăduindu-și un compromis aproape invizibil. Oare cât de mare să fie pierderea, s-au întrebat ei, dacă aș face un simplu pas greșit? În final, au ajuns într-un loc inimaginabil, scufundându-se în adâncuri imposibil de conceput – toate acestea, datorită unui simplu compromis. Este o cale care pare dreaptă în ochii unui om, dar care în final duce la moarte. 

Lot și-a ales relațiile din considerente materiale, nu spirituale. Și, așa cum se întâmplă cu cei care acceptă compromisul, Lot a ajuns un rob. Ce diferență între el și Avram, pe care Dumnezeu l-a folosit ca să îl salveze pe Lot! Avram a ales să primească binecuvântarea din mâna lui Dumnezeu, nu să urmeze soluțiile lumii pentru succes, așa cum a făcut-o Lot. Avram s-a mulțumit cu locul în l-a pus Dumnezeu, încrezător că Dumnezeu îi va purta de grijă. Iar în final Avram este eroul învingător și salvatorul lui Lot și al oamenilor săi.

Fragment din Calvin Wittman: Geneza: un Comentariu Homiletic (disponsibil la Conferința Națională a Pastorilor, Universitatea Emanuel din Oradea, 21-24 octombrie). Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.