După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 27 iulie 2015

† Biserici baptiste care (NU) acceptă homosexualitatea

Bisericile baptiste române sunt catogoric împotriva relațiilor homosexuale (condamnă păcatul, dar iubește păcătosul), o învățătură biblică prin care ne rugăm Domnului să dea libertate celor supuși acestor lanțuri de păcătoșenie. Totuși nu același lucru se poate spune și de unele asociații și organizații baptiste care sunt tolerante în problema homosexualității.
În rândurile baptiste sunt trei opiniii care despart teologic și practic acceptarea sau negarea homosexualității: poziția conservatoare, moderată și liberală. 
În ceea ce privește opiniile liberale de acceptare a homosexualității, următoarele asociații susțin pe homosexuali și lesbiene:
–  Network of Baptists affirming Lesbian & Gay Christians (un mic grup Baptist din Anglia)
–  Alliance of Baptists (un mic grup teologic progresist)
 American Baptist (o denominație care susține relațiile homosexuale)
Association of Welcoming and Affirming Baptists (care este alcătuită din biserici, organizații și indivizi care acceptă și afirmă relațiile homosexuale. În jur de 50 de biserici din rândurile bisericilor American Baptist Churches in the USA și Cooperative Baptist Fellowship sunt unite în susținerea homosexualității.)(12)
Din rândurile bisericilor baptiste de opinie conservatoare care sunt împotriva căsătoriilor homosexuale  se numără:
–  Southern Baptist Convention (cea ma mare denominație Baptistă din America)

–  Independent Fundemantal Baptists (care nu este o denominație)

American Baptist Churches USA (o denominație cu 1.4 milioane de membri)

Intre opiinile liberale de acceptare și cele conservatoare, de negare și împotrivire este o opinie de mijloc, neutră prin care fiecare biserică la nivel local are oportunitatea de a face alegerea. 
Din numărul acestor biserici baptiste fac parte bisericile din National Baptist Convention, USA, Inc. 
Uniunea Baptistă din Marea Britanie susține că nu ar trebui să fie o descriminare datorită orientării sexuale. 
Iar în ce privește Asociația Bisericilor din Cooperative Baptist Fellowship, acestea nu au un statut oficial în ce privește homosexualitatea (13).

Problema homosexualității devine nu numai o pricină de separare, dar, mai dramatic, de îndepărtare de la principiile biblice care în mod clar și direct vorbesc împotriva apucăturilor carnale de acte homosexuale. 

În Anglia, The West of England Baptist Association (WEBA), una din cele 13 asociații regionale a Uniunii Baptiste, lasă ca fiecare păstor să decidă personal în problema acceptanței homosxuale în Biserică (14).

Fragment din articolul "Homosexualitatea în numere"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.