După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 24 decembrie 2014

Revelion la Biserica Baptistă nr.2 Timişoara


Mesajul de Crăciun al Președintelui Uniunii Baptiste din România, Otniel Bunaciu

Pastor Samy Tuțac: Spiritul Crăciunului

Vorbim mult în această perioadă despre spiritul Crăciunului, dar oare chiar îl înțelegem? Spiritul Crăciunului înseamnă nașterea în viețile omenești a caracterului Aceluia care, de dragul nostru, a devenit sărac la primul Crăciun. Mai mult, spiritul Crăciunului ar trebui să fie o caracteristică a fiecărui creștin pe tot parcursul anului. Este trist și păcătos faptul că atât de mulți dintre creștinii cei mai sănătoși trec prin lume în spiritul preotului și levitului din Pilda Samariteanului milostiv.

Vedem multe nevoi în jurul nostru, poate ne rugăm uneori ca Dumnezeu să le împlinească, dar ne întoarcem privirile și mergem mai departe. Sigur mai ajutăm pe ici, pe colo, mai mult de dragul reclamei decât de dragul lui Cristos. Spiritul Crăciunului înseamnă mai mult decât a ne purta de grijă nouă și celor din familia sau Biserica noastră.

Spiritul Crăciunului este spiritul celor care trăiesc toată viața cheltuind și cheltuindu-se pentru a-i îmbogății pe semenii lor, oferind timp, grijă, dragoste și preocupare pentru a face bine altora. Fie ca Dumnezeu să aducă la aceste sărbători mai mult din spiritul primului Crăciun în inimile și în familiile noastre. Căci cunoașteți harul Domnului nostru Isus Cristos, El măcar că era bogat, s-a făcut sărac pentru noi, pentru ca prin sărăcia Lui voi să vă imbogățiți. Să ne dea Dumnezeu un Crăciun binecuvântat și să avem în noi gândul acesta care era și în Cristos Isus.

Pastor Samy Tuțac

Florin Ianovici: Un Prunc pentru o lume

Luca 2:11 "astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul." 
Luca 2:12 "Iată semnul, după care-L veţi cunoaşte: veţi găsi un Prunc înfăşat în scutece şi culcat într-o iesle."
Niciun strateg nu ar îndrăzni să trimită un prunc pentru a câștiga o lume pentru sine. Niciun analist nu ar da vreo șansă unui prunc să rescrie istoria lumii întregi câtă vreme s-a născut în iesle, într-o familie săracă. Și totuși tot ce ni s-a dat a fost un Prunc.
Semnul dat păstorilor pentru a recunoște pe Mântuitorul a fost Pruncul. Pe Adam Dumnezeul l-a făcut bărbat, dar pe Isus l-a lăsat să vină ca prunc. De ce?
Pentru ca atunci când te simți neajutorat în fața vieții să îți amintești că El știe cât de fragilă este această viață. Ca o trestie este omul. Orice undă de vânt ne apleacă la pământ. Cât de repede și ușor ne pot doborâ necazurile. Uneori ne este greu cu neputințele noastre, ne este rușine cu poverile pe care le punem pe umerii altora. În momente ca acestea să îți amintești că Isus a fost prunc, că a cunoscut ce înseamnă să depinzi de dragostea părinților, ce înseamnă să depinzi de bunăvoința altora, ce înseamnă să te simți mic, neputincios, fragil. Dar mai ales nu uita că Cel ce știe toate acestea e acum în cer la dreapta lui Dumnezeu, mijlocind pentru tine.
Pentru ca să înțelegi că Dumnezeu lucrează pentru noi dar și prin noi. Pruncul Isus a avut nevoie de Iosif și de Maria. Nu poți încrucișa brațele și să aștepți ca Dumnezeu să lucreze de unul singur. El așteaptă ca tu să pui umărul la greutățile altor semeni, El așteaptă ca tu să devii părinte pentru copiii neajutorați. El te poartă pe brațele tale ca tu să porți pe alții. Avem nevoie unii de alți și avem nevoie de părinți care să poarte de grijă copiilor.
Pentru ca tu să înțelegi ca trebuie să asculți de Dumnezeu. Dragostea care nu ascultă de cel pe care îl iubește este o minciună. Pruncul Isus a învățat ascultarea pentru că aceasta este dorința lui Dumnezeu pentru noi. Mai mult decât orice jertfă este ascultarea. Dumnezeu presară în drumul vieții diferite autorități: cea părintească, școlară, profesională. Scopul lor este să ne învețe supunerea nu suspunerea.
Ni s-a dat un Prunc ca să ne adâncim privirea în realitatea vieții și să înțelegem că viața e fragilă, că trebuie să devenim părinți spirituali și, mai ales, că fără ascultarea și supunere, credința este doar o amăgire.
Ce Prunc…!

Seară specială de Crăciun la Biserica Râul Trezirii Arad

Celebreaza Craciunul cu noi! Va fi ceva extraordinar pentru copii, tineri, adulti, de fapt pentru toti. Multe surprize, cadouri, iar in ce priveste programul, totul va fi ca o sceneta frumoasa care te va face sa traiesti momentele minunate ale Nasterii Domnului din vechime. Te asteptam cu drag, pe tine si prietenii tai, joi, 25 decembrie, incepand cu orele 18.00, la Biserica Raul Trezirii Arad!

✉ Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

Sărbători fericite în Domnul Isus!     

    Iată un scurt raport al lucrării noastre în Murshidabad:

   La casa bunicilor

   La sfârşitul lunii noiembrie am avut călătoria noastră anuală la casa „Didei” (bunicuţa noastră bengaleză, care stă cu noi). Dida, cam cu o lună înainte de a merge acolo, nu putea dormi, gândindu-se la călătorie şi la rudele ei. Noi, pe de altă parte, ne făceam planuri de a predica din nou în zona satului dânsei, care este undeva lângă Baharampur, în Districtul Murshidabad. Este un district dominat de musulmani. Dar hinduşii sunt prezenţi, de asemenea, în satele amplasate pe marginea râurilor din regiune. Echipa noastră a fost alcătuită din patru persoane, inclusiv Dida. Pe lângă Dida erau Bhupen, Mary şi Daniel. Dida a cumpărat o cutie de tablă cu nişte daruri în ea, pentru rudele ei. Aveam o mulţime de bagaje de cărat pe lângă Dida, care poate să se mişte foarte încet.

    Ne luasem pe lângă materialele de protecţie a filmului, chitara şi bagajele personale. La dus am avut atât glorie cât şi rusine. În Raninagar, care este o staţie religională de regrupare a vagoanelor, am avut cam o oră de aşteptat, timp pe care l‑am folosit cântând cântări evanghelice şi împărţind tractate pe peron. Oamenii veneau din toate părţile să ia tractate din mâna lui Bhupen. Din Raninangar ne-am odihnit până în Siliguri. Dar în Siliguri odihna noastră ne-a fost deranjată de noiii veniţi, care nu s-au lăsat până nu ne‑au pus pe toţi în poziţie şezândă. Ne-am simţit ruşinaţi că noi, care-L lăudaserăm pe Domnul în Raninangar, am devenit un prilej de ceartă (dacă noi ne odihneam, ceilalţi doi nu puteau să stea comfortabil pentru că paturile noastre erau coborâte). Am ajuns în staţia Khagraghat noaptea, pe la 12. Cum nu era niciun fel de vehicul, a trebuit să aşteptăm, ca de obicei, până la 6 dimineaţa, când se face lumină. Dimineaţă, după ce am schimbat trei maşini, am ajuns în satul Didei. Am lăsat-o pe Dida împreună cu Mary.

Lansare de carte la Biserica Baptistă Speranţa Vişeu de Sus: Vegherea înţelepţilor – Teodor Groza

Joi, 25 decembrie 2014, ora 10.00 – 12.00

♫ Concert de colinde – Corurile reunite ale Bisericilor Penticostale din Arganda del Rey, Spania

Concert Umăr la Umăr de Crăciun la Bookafe Oradea



Prof. Dr. Iosif Ţon - Mesaj de Crăciun

Sărbătoarea Întrupării 
Fiului lui Dumezeu
în Evanghelia după Ioan, cap.1

„La început era Cuvântul şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu” (Ioan 1:1)

Cuvântul este Gândul exprimat. Gândul lui Dumnezeu este Dumnezeu. Cuvântul, Gândul exprimat, este Fiul lui Dumnezeu.

Fiul lui Dumnezeu era şi este Lumina care luminează pe fiecare om care se naște în lume (v.4 şi 9)

Şi Gândul / Cuvântul / Fiul lui Dumnezeu S-a făcut om şi astfel S-a făcut una cu toată umanitatea (cu fiecare om care se naște în lume). Nu numai că S-a făcut pe Sine una cu noi, ci mult mai mult, ne-a cuprins pe toţi în Sine.

Dumnezeu S-a descris pe Sine ca fiind „bogat în bunătate şi adevăr (credincioșie)” (Exod 34:6).

Dumnezeul Întrupat este „plin de har (bunătate) şi adevăr (credincioșie)” ( v. 14).

De ce S-a făcut El una cu fiecare dintre noi? De ce ne-a asumat pe toţi în Sine? Răspunsul este uriaș, este monumental, este cosmic: Pentru ca fiecare dintre noi să căpătăm posibilitatea de a ne face ce este El! În primul rând, să fim oameni plini de bunătate şi de adevăr, cum este El. În al doilea rând, fiindcă El era şi este lumina lumii, El ne spune: „Voi sunteți lumina lumii” (Matei 5:16). Ce înseamnă aceasta? Ne spune tot Fiul: Aşa să lumineze trăirea voastră plină de bunătate încât oamenii să-L vadă pe Tatăl vostru (Dumnezeu!) în voi şi să-I dea Lui slavă (Matei 5:16).

Primul mare teolog creştin, Irineu (180 d. Cr.), a rezumat întregul creştinism în această frază memorabilă: „Fiul lui Dumnezeu a devenit ceea ce suntem noi pentru ca noi să devenim ceea ce este El, adică fii de Dumnezeu.”

Acesta este planul lui Dumnezeu şi aceasta este oferta lui Dumnezeu făcută fiecărui om care se naște în lume: Să devină bun, aşa cum Tatăl nostru ceresc este bun şi astfel să devină om adevărat, după tiparul Fiului care este Adevărul.

Fiul S-a întrupat în omenire. Acum, oferta Lui este să se întrupeze în noi. Şi când El ne umple de Sine, noi devenim bunătate şi adevăr şi astfel devenim lumina lumii.

Acestea se cuprind în oferta Lui când bate la ușa inimii noastre şi Se invită să intre în noi.
Să-i deschidem ușa şi să-i spunem: ”Vino, Doamne Isuse!” Apoi, plini de convingere, să-I spunem: „Bine-ai venit în mine!” Şi să începem să învățăm să trăim în unire cu El.

Fiul lui Dumnezeu aduce întotdeauna cu Sine pe Duhul lui Dumnezeu şi Ei ne nasc din Dumnezeu. Şi ne fac în stare să împlinim planul lui Dumnezeu în noi şi cu noi: să fim buni, să fim adevărați şi să fim lumina lumii.

Aşadar „fiți buni unii cu alții, miloși şi iertați-vă unii pe alții, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Cristos. Şi, fiind copii preaiubiți ai Lui, imitați-L pe Dumnezeu, trăind în dragoste, întocmai cum Cristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi” (Efeseni 4:32 şi 5:1-2).

Sărbători Fericite cu Fiul întrupat în voi!
Iosif Ţon

♫ Concertul de Crăciun al Corului Studenților Evanghelici din Timișoara

✡ Poza și gândul zilei

Ferice de cine are ca ajutor pe Dumnezeul lui Iacov, ferice de cine-şi pune nădejdea în Domnul Dumnezeul său! (Psalmii 146:5)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Crăciunul tinerilor la Biserica Baptistă Elim Ploiești