După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 23 decembrie 2014

Klaus Iohannis: Vă urez tuturor Crăciun binecuvântat!


 Dragii mei,

Crăciunul este o sărbătoare a familiei și a copiilor. În România se află însă cei mai mulți copii despărțiți de părinți din Uniunea Europeană. Siliți de greutăți să părăsească țara și să muncească în străinătate, mulți părinți își văd copiii o dată sau de două ori pe an. Alteori, îi văd odată la câțiva ani. 

Singurătatea, abandonul, frica de ziua de mâine, absența dragostei îi transformă pe copiii rămași acasă în cetățeni care cu greu vor ști să-și găsească un drum în societate. Cum să fie generoși și cum să dăruiască dragoste în jurul lor când nimeni nu i-a învățat căldura sufletească a unui cămin? 

Românii care au stat la cozi interminabile, pe ploaie și frig, ca să mă voteze, au făcut acest lucru și cu gândul la copiii lor. Au sperat că vor avea, în sfârșit, o șansă să se întoarcă acasă și să trăiască o viață de familie firească. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca familiile să se reunească pe parcursul mandatului meu și să vindece rănile lăsate de despărțirea îndelungată. 

De Crăciun, creștinii se adună în jurul bradului, cântă colinde și mănâncă bunătăți, cinstind nașterea Pruncului Isus în ieslea din Betleem. Gândurile mele se îndreaptă în aceste zile de sărbătoare către toți copiii ai căror părinți sunt departe, către toți părinții care duc dorul copiilor lor, către toate familiile de români din țară și din străinătate. 

Vă urez tuturor Crăciun binecuvântat, încredere în viitor și speranță în viața tuturor copiilor României!
Klaus Iohannis

Concert de colinde la Biserica Peniel Londra


Concert de colinde la Biserica Ekklesia Arad


✉ Scrisoare misionară: Familia Cuceuan, Etiopia

Marcu 2 în limbajul semnelor finalizat 

Dragii noștri,

Iată că anul 2014 se apropie de final și dorim să împărtășim cu voi, toți cei de acasă, o bucurie nespus de mare. Surzii din țara faraonilor au primele capitole din Evanghelia după Marcu, traduse în limba inimii lor! Slăvit să fie Domnul!

În ultima scrisoare vă spuneam despre călătoria mea (Ionuț) din nordul Africii, în țara faraonilor. A fost o experiență bună, alături de colegi și alți oameni pe care i-am cunoscut.

Biroul echipei de traducere se află în incinta unui centru creștin anglican, construit special pentru persoane surde. În cadrul acestui centru sunt: grădiniță și școală pentru copii surzi și o biserică anglicană cu program special pentru cei surzi, program la care participă și copiii. Copiii au vârste cuprinse între 3 și 14 ani, iar majoritatea dintre ei, locuiesc la centru pe perioada școlii. Copiii nu sunt doar din capitală, ci locuiesc și în alte orașe și sate mai îndepărtate, având ocazia să meargă acasă, cel mult o dată pe lună.

Comunicarea cu echipa de traducere a fost puțin mai dificilă, datorită diferențelor dintre limbajele semnelor folosite (cel folosit de ei și cele pe care le-am învățat eu până acum). Bineînțeles, nu sunt fluent în niciun limbaj al semnelor, și folosesc un limbaj al semnelor amestecat (limbajul semnelor românesc, cu cel kenyan, cu cel etiopian și puțin american). Totuși, Domnul m-a ajutat să mă adaptez destul de repede, și am reușit pe parcursul timpului cât m-am aflat acolo, să verificăm traducerea capitolului 2 din Marcu și să parcurgem fiecare etapă a verificării.

Când se face verificarea traducerii, se ține cont de aspectele lingvistice (claritatea, acceptabilitatea, naturalețea și acuratețea traducerii), dar și cele teologice și exegetice.

După întoarcerea mea în Etiopia, colegii mei au reușit să verifice și primul capitol al Evangheliei după Marcu, iar cele două capitole au fost publicate pe DVD pentru a fi date în folosul comunității surzilor și a bisericilor din țara faraonilor.

Bucurați-vă împreună cu noi și dați slavă Domnului pentru această binecuvântare a surzilor din această țară. Putem declara cuvintele Domnului rostite de profetul Isaia:

“În ziua aceea, surzii vor auzi cuvintele cărții… “ Isaia 29:18a

Îi mulțumim Domnului pentru această oportunitate de a lucra alături de oameni deosebiți și de a învăța de la ei. Vă mulțumim și vouă celor de acasă pentru rugăciunile voastre! Dumnezeu a fost cu noi și ne-a purtat de grijă, atât cu mine în călătoria mea, cât și cu Daniela, acasă în Etiopia.


Cu drag, Ionuț și Daniela Cuceuan

Puteți să vă înscrieți la Newsletter-ul Wycliffe România pentru a fi la curent cu slujirea familiei Cuceuan și a altor misionari, pe wycliffe.ro/buletin


Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Emil Bartoş la Biserica Metanoia Arad


Pastor Ovidiu Petric: Cine a tras în noi după 22? Se ştie!

Întrebarea enigmatica ce se aude insistent dupa un sfert de secol, mai ales in luna decembrie cand toata lumea face un popas spiritual in dreptul eroilor revoluției este "cine a tras in noi dupa 22?" Apogeul revoluției din 89 este discutabil, unii considera ca ar coincide cu fuga sotiilor Ceaușescu, altii cu executarea cuplului de dictatori in chiar ziua Crăciunului.

Ce rămâne de necontestat este ca a continuat sa se tragă cu premeditare in oamenii nevinovati chiar si dupa ce a fost anunțată fuga odiosului cuplu Nicolae si Elena si s-a facut asta datorită incertitudinii situației, ce era intr-adevăr una cruciala si decisivă pentru istoria poporului roman. Ceaușistii erau neclari in privința deznodământului a ceea ce se întrevedea a fi cosmarul libertatii (pentru ei), asa ca au decis sa apese pe tragaci si sa transforme viata altora intr-o tragedie, tinând cu dintii si cu glonțul de dictatura comunista.

Spiritul libertatii insa a învins, desi a fost readus la viata prin moartea multor eroi curajosi ce-au visat mereu eliberarea de sub opresiunea comunista.

Spiritul malefic, criminal ce ii vizează pe autorii faptelor odioase de dupa 22 Decembrie nu poate fi decat exprimarea josnica a ființei umane dezumanizata de propria-i orbire.

Fara a încerca identificarea nominala si specifica a criminalilor revoluției care au "tras in noi dupa 22", acest articol prezinta, nu o perspectiva pur istorica sau politica a evenimentelor din 89, ci una crestina. Din punct de vedere biblic, atitudinea gravă a celor ce ce si-au omorât semenii dupa 22 si inca nu au plătit legal pentru asta, arata cat de prapastioasa este natura umană căzută in păcat. O natura corupta de păcatul innascut, ce naște păcat mai departe. Biblia spune ca omul pacatuieste fiindcă s-a născut păcătos. Disperarea cu care omul s-a ținut de putere in acele zile, nu este altceva decat un semnal grav a ceea ce inseamna concentrarea puterii întregi in mana unui grup reastrans de oameni, ce se cheamă dictatura. 

Săptămână de evanghelizare la Biserica Penticostală Betel Rebrişoara, județul Bistrița-Năsăud

Biserica Penticostala"Betel" Rebrisoara

✡ Actualitatea evreiască: Lumea condamnă Israelul pentru că se construieşte în Ierusalim

☉ Conferinţa UnLucru la Biserica Agape Timişoara

Biserica Agape Timisoara(CCT)

✡ Poza și gândul zilei

Trimite lumina şi credincioşia Ta, ca să mă călăuzească şi să mă ducă la muntele Tău cel sfânt şi la locaşurile Tale! Atunci voi merge la altarul lui Dumnezeu, la altarul lui Dumnezeu care este bucuria şi veselia mea şi Te voi lăuda cu harpa, Dumnezeule, Dumnezeul meu! (Psalmii 43:3-4)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Crăciunul copiilor la Biserica Baptistă Elim Ploiești