După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 22 decembrie 2014

☞ Opinia liberă: Nicolae Geantă - Revoluţia din '89 - furată sau uitată?

NewsNet Creștin: Rubrica ☞ Opinia liberă  este destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. Menţionăm că acestea nu reprezintă neapărat și punctele noastre de vedere. 

25 de ani de la Revoluţie. Unii spun c-a fost revoluţie. Alţii, lovitură de stat. Unii o numesc revoltă populară. Alţii insistă pe teza complotului gorbaciovist, pe simulatoare, pe terorişti... Unii chiar se jură c-au văzut terorişti trăgând. Dar după 25 de ani n-au dovedit nici unul. Exact, nici unul!

Că s-a tras, toată lumea ştie. peste o mie de morminte o dovedesc. Lacrimile suferinţei au brăzdat răni adânci pe obrajii persecutaţi de comunism. Parcă nesecate, ele se preling şi azi pe barbă. Cu toate că s-au scris zeci de mii de pagini cu procese verbale sau articole de presă, zeci de volume, au apărut sute de mii de revoluţionari, oraşe martir, s-au televizat sute de dezbateri, s-au înfiinţat institute de cercetare, asociaţii şi fundaţii, comisii parlamentare, Revoluţia din decembrie păstrează încă enigme. Unde sunt teroriştii? Cine a tras şi din ordinul cui? Din ce motive? Suntem frământaţi să ştim adevărul. Oricât ar fi de dureros. Pentru că mai dureros decât minciuna ce ni s-a strecurat sub nas de-atâţia ani, nu poate fi. Cine oare e interesat să ţină lumina sub obroc? Să muşamalizeze totul? Cine vrea să fure realitatea?

Au trecut 25 de ani de la revoluţie. Cei care am trăit-o pe viu n-am uitat-o. Văd şi acum în faţa ochilor nişte puştoaice ce fluturau un drapel găurit. Simt încă buzunarele pline de gloanţe, colegii mei soldaţi înspăimântaţi, ofiţerii tremurând. Îmi vâjâie-n urechi trasoarele ce brăzdau cerul. Panica. Şi melodia “Noi suntem români!”. Din nefericire unii (mulţi!) au uitat. Alţii poate c-au vrut să uite. Tinerii nu-i dau importanţă. Urmăriţi cât de puţin ştiu ei despre Revoluţie! Sau despre comunism. Şi ce mult despre manele, avarism, parvenitism.

Anual, în preajma comemorării, asistăm neputiincioşi cum găşti de ciudaţi se dau revoluţionari prin presă, prin partide, pe la televiziuni. În '89 au stat în pijamale privind la televizor cu obloanele trase. Apoi au îmbrăcat blue jeans-ii de bişniţar, şi-au luat diplome, certificate... Şi-au tras firme. Iar azi ne râd în nas. Pentru ei nu contează cine au fost teroriştii, cine a vărsat sânge nevinovat, cine a provocat incendii. Au patalamaua la mână, nu plătesc impozite, primesc ajutoare, bonusuri, gratuităţi. Pentru ei Revoluţia a-nsemnat marea lovitură. Lovitură însă care n-a durut. Pe mine. Pe dumneavoastr[... Numele unora e pe lista cu privilegiaţi. Al altora a ajuns la DNA. Însă numele eroilor din ’89 zace sub colbul uitării.

25 de ani de la Revoluţie. 25 de ani de trădări şi suspine. 25 de ani de democraţie sălbatică. 25 de ani de capitalism de cumetrie. 25 de ani de aşteptare. A naşterii ce nu se mai produce... E mult, e greu pentru români? Mai au de aşteptat? Da. Până când? Până atunci când îşi vor ţine promisiunea făcută în 1989. Când pe străzile rupte de comunism se striga "Dumnezeu şi-a întors faţa către noi!".

 De 25 de ani, îi întoarcem spatele lui Dumnezeu. Până când?
Nicolae Geantă

♫ Corul Quo Vadis: Concert de colinde la Scăieni, judeţul Prahova


☞ Opinia liberă: Mike Olari - Atuul lui Iohannis faţă de ceilalţi președinţi

NewsNet Creștin: În urma unor solicitări repetate din partea cititorilor noștri, am inaugurat recent o nouă rubrică numită ☞ Opinia liberă  ce va fi destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. Menţionăm că acestea nu reprezintă neapărat și punctele noastre de vedere. 

Care este distanța dintre comunism și democrație?

Răspunsul scurt la această întrebare ar fi, 25 de ani și 3 președinți.
        Iată-ne astăzi în fața unui eveniment foarte important, care, cred din toată inima că va fi o mare binecuvântare pentru întreg poporul român.
        Nu am să intru în detaliu în ceea ce îi privește pe cei 3 foști președinți, cu toate că domnul președinte Traian Băsescu, a dorit cu adevărat  să facă multe  pentru România, dar din motive foarte obiective, nu a reușit TOT ce și-a propus.
       Și de ce n-a putut mai mult? Să nu uităm faptul că încă din prima (10 ani în urmă) campanie electorală, a făcut o afirmație (în una dintre confruntările lui cu Adrian Năstase, contracandiadatul lui de atunci), afirmație care explică în parte de ce nu a putut face mai mult pentru România:  “CE TRIST ADRIANE CĂ ROMANII TREBUIE SĂ ALEAGĂ ÎNTRE DOI COMUNIȘTI”
Tocmai acesta este unul din răspunsurile la întrebarea “De ce nu a făcut domnul Traian Băsescu mai mult”? Cu toate că el a încercat din răsputeri să se debaraseze de trecutul dânsului, niciodată nu a putut face acest lucru foarte convingător. Totdeauna a fost taxat și ridiculizat de către cei care i-au fost colegi, în vechiul regim. Chiar dacă dânsul a făcut multe gesturi prin care a dovedit că s-a “lepădat” de comunism, de o mare parte din populație nu a fost crezut.
       În altă ordine de idei, omul are limitele lui, iar fără ajutorul Divin, nu poate realiza foarte multe lucruri.

Seară de colinde la Biserica Baptistă Emanuel Forli, Italia

Biserica Baptistă Emanuel Forli

Seară de colinde la Biserica Baptistă Curtici

BBCurtici

Concert de colinde la Biserica Penticostală Filadelfia Moșnița Nouă, județul Timiș


✡ Poza și gândul zilei

Mulţi zic: „Cine ne va arăta fericirea?” Eu însă zic: „Fă să răsară peste noi lumina feţei Tale, Doamne!” (Psalmii 4:6)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!