După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 16 decembrie 2014

Ucraina – un baptist conduce Consiliul Național de Securitate și Apărare

Astăzi, 16 Decembrie 2014, președintele Ucrainei Petro Poroșenko l-a numit în funcția de Secretar  al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei pe Turchynov, care a fost președinte interimar al țării. 
Turchynov este membru și slujitor într-o biserică baptistă din Kiev. Turchynov  a fost primul președinte baptist din Estul Europei. El a devenit președinte interimar  în luna Februarie 2014 după îndepărtarea de la putere a președintelui Viktor Ianukovici și până în Iunie 2014 când Petro Poroșenko a fost investit ca președinte. 
Turchynov a condus Ucraina într-o perioada de conflicte militare care au loc în partea de est a țării, fiind așezat de Dumnezeu, chiar în aceste momente, într-o poziție de conducere destul de delicată având în vedere tensiunile care continuă între Ucraina și Rusia.
Turchynov a ocupat mai multe funcții publice printre care  în 2010 a fost premier interimar, iar în 2014 a fost ales președintele Radei Supreme (parlamentul ucrainean). Să ne rugăm ca Domnul să-i dea înțelepciune să în noua funcție pe care o deține și să facă cinste lui Dumnezeu și bisericii Lui.
Puteți vedea momentul de investire publică aici .

Ziarul Oglinda de azi: De la a visa să fii pirat la a încerca să devii sfânt - Interviu cu prof. dr. Nicolae Geantă

Ceea ce veţi citi în rândurile de mai jos este un fel de călătorie prin sufletul unui om. Un om care te fascinează încă de la primele cuvinte rostite. Un om în faţa căruia îţi abandonezi toate gândurile şi doar asculţi. Nici nu-ţi dai seama când se scurg secundele, însă simţi cum te încarci pozitiv. 

Acest om deosebit este Nicolae Geantă. Profesor-doctor, pastor, cu un CV remarcabil la activ, cu scrieri pe diverse teme, dar mai întâi de toate un om de mare valoare, care nu risipeşte nici măcar o oră din viaţă fără să caute, să descopere şi să arate tot ceea ce este mai bun şi mai frumos.
Continuare pe Oglinda de azi

Vezi și pagina 

Seri de colinde la Biserica Elim Viena


Lansarea cărţii "Credinţa care duce la credinţă" la Deva, Haţeg, Oradea şi Arad


Crăciuniada 2014 la Biserica Agape Ploieşti

Concert de Crăciun la Biserica Baptistă Independentă "Libertatea" Drobeta-Turnu Severin

Biserica Baptista Independenta Libertatea 

Concert de colinde la Primăria Turda

Tineri AlfaOmega

"Rouă pentru suflet": Concert de colinde la Râșnov


SuperbUn Crăciun la Dumbrăviţa, judetul Timiş


✡ Sărbătoarea CHANUKAH la Sinagoga Comunităţii Evreilor Mesianici Oradea


Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (35)

Capitolul 16: Unde se dezvoltă bunătatea

Pornim de la afirmația Domnului Isus:

„Dacă, deci, voi care sunteți răi știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu atât mai mult, Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce i le cer” (Matei 7:11). Rezultă de aici că oricât ar fi oamenii de răi, instinctul patern şi cel matern îi determină să fie buni cu copiii lor. Prin urmare, oamenii sunt răi, dar nu absolut răi. Şi aceasta înseamnă, printre altele, că oamenii sunt educabili. Stropul acela de bunătate care există în fiecare om poate crește şi poate copleși răutatea, oricât ar fi ea de înrădăcinată.

Să adăugăm şi constatarea apostolului Pavel: „Toţi oamenii au păcătuit şi sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23). Din revelația pe care i-a făcut-o Dumnezeu lui Moise, am văzut că slava este bunătatea. Iarăși avem constatarea că omul este lipsit de bunătate şi aceasta datorită păcatului. Dar Dumnezeu a acționat prin Fiul Său pentru a îndepărta păcatul, deci a deschis posibilitatea pentru a reda omului slava (bunătatea) în care a fost făcut la început.

 Isaia, care, urmându-l pe David, vrea să întoarcă omenirea la bunătate, începe cu această chemare: „Încetați să mai faceți răul; învățați-vă să faceți binele” (Isaia 1:16-17). Vedem şi de aici că omul este educabil, şi apelul este ca el însuşi să întreprindă acțiunea de a se dezvăța de răutate şi de a se educa în bunătate.

Toate acestea le confirmă Domnul Isus :  “Ori faceţi pomul bun şi  rodul bun, ori faceţi pomul rău şi rodul lui rău” (Matei 12 :33).     

Ştim că la toate acestea unii vor sari indignaţi să ne spună că omul este neputincios şi că îi este imposibil omului să se schimbe. Trebuie să le răspundem, cu dragoste, că învăţătura despre totala depravare şi neputinţă a omului a intrat în creştinism abia la 400 de ani după Domnul Isus şi, aşa cum am mai arătat, această învăţătură reprezintă unul dintre dezastrele capitale care au lovit în nervul vital al creştinismului.

Ni se va spune că transformarea o face Duhul Sfânt, fără participarea noastră. Să ne uităm cu atenție la ce ne învață apostolul Pavel despre „roada Duhului”.

Pastor Samy Tuțac: Președintele rugăciunilor noastre - Apel către Bisericile din țară și Diaspora

Ne mai despart câteva zile de evenimentul, mult așteptat, al instalării noului Președinte al României, domnul Klaus Iohannis. Urmând prevederile Constituției României și recomandările Curții Constituționale, Parlamentul României a hotărât ca depunerea jurământului să aibă loc Duminică, 21 Decembrie 2014, la ora 12.00.

Duminica la ora 12.00 în majoritatea Bisericilor din România se încheie slujba de dimineață. Am putea face împreună ceva ce nu am mai făcut niciodată înainte. Chiar dacă am obișnuit să ne rugăm pentru conducătorii noștri, în 21 Decembrie putem face ceva mai mult pentru România. Urmând învățătura Sfântului Apostol Pavel: Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceti rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, pentru împărați și pentru toți cei ce sunt înălțati în dregătorii, ca să putem duce astfel o viață pașnică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea, facem apel la toate Bisericile din România ca la ora 12.00 să înălțăm împreună o rugăciune de binecuvântare pentru națiunea noastră și să-I cerem împreună lui Dumnezeu să se îndure de țara noastră și să-l binecuvânteze și să-l ocrotească pe Președintele Klaus Iohannis.

Chemăm, de asemenea Bisericile românești din Diaspora, oriunde s-ar afla, să se alăture acestui demers, cerând împreună cu noi ca Dumnezeu să binecuvânteze România și pe Președintele nostru! Ar fi extraordinar să-l numim pe domnul Klaus Iohannis, Președintele rugăciunilor noastre.

Așa să ne ajute Dumnezeu!
Pastor Samy Tuțac,
Biserica Baptistă Betel Timișoara

Nota Redacției: Vă puteți arăta acordul pentru această inițiativă și AICI

✡ Poza și gândul zilei

Da, Tu îmi aprinzi lumina mea. Domnul Dumnezeul meu îmi luminează întunericul meu. (Psalmii 18:28)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!