După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 11 decembrie 2014

No Shoes Night la România ProCulture București


Crăciunul femeilor la Biserica Harvest Metanoia Arad


Crăciunul studenţilor la Oradea



Candelele Luminii: Colinde la Viena

Cătălin & Ramona Lup: Concert de colinde la Londra

Sursa: AICI

Pastor Ovidiu Petric: Când copiii fac copii în România

Cazul de la Arad al fetiţei de 12 ani ce a născut recent este  cutremurător pentru unii, pentru alţii este un fapt normal pe orbita preocupărilor sexuale din generația de azi. România însă a ajuns să dețină recordul în UE la adolescente care nasc înainte să aibă 15 ani, conform statisticii prezentate recent de ONU.

"Comitetul ONU pentru drepturile economice, sociale si culturale a cerut României revizuirea legilor pentru asigurarea accesului la ingrijiri de sănătate sexuală, dar si adoptarea unei strategii naţionale în domeniu, arătând că este ţara cu cel mai mare numar de naşteri la adolescente sub 15 ani" afirmă MEDIAFAX.

Membrii ONU vin si cu o recomandare, ce este destul de impunătoare, iar în accepţiunea lor este soluţia salvatoare pentru situaţia gravă a tinerelor din România: "În recomandarile emise în 28 noiembrie, Comitetul a arătat că România ar trebui să adopte o strategie naţională privind sănătatea şi drepturile sexuale şi ale reproducerii şi să introduca în mod obligatoriu în şcoli un program cuprinzator de educaţie sexuală, pentru a reduce numarul de sarcini la adolescente" afirmă aceeasi sursa.

O fi bine, o fi rău să le vorbim copiilor despre sex la şcoală? Ajuta o astfel de strategie la combaterea numărului record de nașteri ale adolescentelor din România?

Colinde cu Grupul Vocea Evangheliei la Ploiești

Awana Christmas la Craiova

Awana Craiova

Agenda ABC 2015

Avem bucuria de a vă anunța că Agenda ABC 2015 este disponibilă acum!
Tema acestui an este „Învins sau Învingător?”, iar în articolele inspiraționale la începutul fiecărei luni, sunt prezentate virtuți ale vieții creștine, alături de mărturiile unor români care au exemplificat aceste virtuți în viețile lor.
Formatul consacrat al agendei cuprinde plannerul semestrial, prezentarea proiectelelor aflate în derulare la ABC și o săptămână la vedere pe două pagini, cu un citat și un pasaj biblic diferit la fiecare săptămână. Filele libere de la final sunt ideale pentru scris notițe.
Prețul de vânzare a rămas la 18 RON.  Pentru comenzi sau orice informație, contactați-ne la office@abcr.ro, prin telefon la 0356 416007 sau prin fax la 0356 416008.
Sursa: AICI

Revers: Concert de colinde în Staropub Baia Mare

Revers


Concert de colinde la Biserica Poarta Cerului Timişoara


Concert CHIAR DACĂ la Biserica Baptistă Nr. 1 Cluj-Napoca

Chiar Daca

Noutate editorială: Comentariu cultural-istoric al Vechiului Testament

Care să fie explicaţia faptului că sfânta Carte a Legii a fost găsită în timpul lucrărilor de renovare a Templului întreprinse pe vremea regelui Iosia (2 Cronici 34:14)?
Dovezile ce ne parvin din Antichitate atestă că, în cultura egipteană și mesopotamiană, era ceva obişnuit să se pecetluiască anumite documente de mare însemnătate – inclusiv documente teologice – în zidurile sau la temelia unor temple sau palate, cu scopul de a le face de cunoscut vreunui viitor rege care ar iniţia un proces de restaurare a clădirii.

Ce avea psalmistul în minte atunci când Îl lăuda pe Dumnezeu că a îndepărtat fărădelegile noastre „cât este de departe răsăritul de apus” (Psalmul 103:12)?
Într-un imn egiptean închinat lui Amon-Ra, zeul este preamărit pentru judecarea celor vinovaţi. Grație discernământului de care dă dovadă zeul, cei vinovaţi sunt trimişi la răsărit, iar cei drepţi, la apus.

Întrucât naraţiunile, genealogiile, legile, poezia, literatura sapienţială şi profeţiile Vechiului Testament sunt adânc înrădăcinate în istorie, orizontul nostru s-a lărgit semnificativ în ce privește lumea antică prin contribuţia arheologilor, a istoricilor sau a sociologilor. Toate aceste date aduc noi elemente contextuale și aruncă o lumină proaspătă asupra unor texte cunoscute, precum istoria vieții lui Avraam sau David, asupra unor imagini poetice din Psalmi sau Proverbe ori asupra profețiilor lui Isaia și Ieremia.

Scris într-un limbaj limpede, fără prea mulţi termeni tehnici, comentariul conţine:
• un glosar de termeni istorici, popoare antice, texte şi inscripţii
• hărţi şi tabele cu date istorice importante
• explicaţii extinse pentru chestiuni mai semnificative de context cultural-istoric
• articole introductive la începutul fiecărei secţiuni

John H. Walton este profesor de Vechiul Testament şi ebraică la Institutul Biblic Moody. Printre cărţile sale cu tematici legate de Vechiul Testament se află: Ancient Israelite Literature in Its Cultural Context, Chronological and Background Charts of the Old Testament şi (împreună cu
Andrew E. Hill)
 A Survey of the Old Testament.

Victor H. Matthews este profesor de religie la Universitatea de Stat Southwest Missouri. A scris mai multe cărţi cu teme inspirate din Vechiul Testament, printre care: Manners and Customs in the
Bible: an Illustrated Guide to Life in Bible Times
, (împreună cu James Moyer) The Old Testament: Text and Context şi (împreună cu Don C. Benjamin) The Social World of Ancient Israel.

Mark W. Chavalas este profesor de istorie la Universitatea Wisconsin, LaCrosse. Este editor al lucrărilor: Emar: The History, Religion, and Culture of a Syrian Town in the Late Bronze Age , (împreună cu John J. Hayes) New Horizons in the Study of Ancient Syria şi (împreună cu K.L. Younger jr) Syria-Mesopotamia and the Bible.
Comenzi: AICI

Seară de Crăciun la Biserica Penticostală Tabor Oradea

Tabor Oradea

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (34)

Capitolul 15.2: Noul legământ – legământul slavei lui Dumnezeu

Cea mai extinsă discuţie despre Noul legământ în epistolele pauliene o găsim în 2 Corinteni cap.3 şi 4. Aici găsim câteva elemente care au cea mai mare relevanță pentru întreaga discuţie din cartea aceasta.

Începem cu ceea ce începe Pavel:

„Voi sunteți epistola noastră[…] cunoscută şi citită de toţi oamenii. Voi sunteți arătați ca fiind epistola lui Cristos, scrisă de noi[…] nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu; nu pe niște table de piatră, ci pe niște table care sunt inimi de carne” (2 Cor. 3: 2-3).

În continuare, apostolul Pavel își compară slujba lui cu slujba lui Moise. Slujba lui Moise a fost slujba legământului de la Sinai. Pavel spune că are slujba legământului celui nou. Legământul cel vechi a fost un legământ al literei; legământul cel nou este un legământ al Duhului Sfânt.

Cele două legăminte au un lucru comun: ambele sunt producătoare de slavă. Vă aduceți aminte că Moise s-a rugat Domnului: „Arată-mi slava Ta! Atunci Te voi cunoaște.” (Exod 33: 18-19). Ca răspuns la această rugăminte a lui Moise, Dumnezeu i S-a descris ca fiind „bogat în bunătate şi în adevăr” (34:6-7). Prin urmare, slava lui Dumnezeu stă în bunătatea lui Dumnezeu. Moise a rămas scufundat în ace slavă-bunătate patruzeci de zile, şi astfel când cobora de pe munte îi strălucea fața de slava lui Dumnezeu, şi Moise a devenit cel mai blând (bun) om de pe pământ. Să reținem faptul acesta: contemplarea slavei lui Dumnezeu a dus la schimbarea caracterului lui Moise şi la strălucirea feței lui.

Fața lui Moise era atât de strălucitoare încât trebuia să-şi acopere fața, dar strălucirea (slava) era trecătoare. Moise trebuia să meargă şi să stea în prezența lui Dumnezeu la cort pentru ca slava să-i apară din nou pe față.

Acum, toate aceste elemente din experiența lui Moise în cadrul Vechiului legământ, Pavel le aduce ca punct de plecare şi de comparație în discuția lui despre Noul legământ.

✉ Scrisoare misionară: Luminiţa Prisecaru, Etiopia

Dragii mei,
Salutări de pe muntele Gedole, din sud-vestul Etiopiei
Apostolul Pavel în 2 Corinteni 1 începând cu versetul 3, îl binecuvântează pe Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, numindu-L Părintele îndurărilor și Dumnezeul oricărei mângâieri. La fel Îl numesc și eu pentru ca El este ”Acela care în adevăr ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca prin mângâierea cu care noi înșine suntem mângâiați de Dumnezeu să putem mângâia pe cei ce se află în vreu necaz”…
Probabil unii dintre voi știți că tatăl meu a plecat la Domnul lui drag, pe data de 2 august a.c. Chiar daca e numai pentru o vreme, am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni ai mei și unul dintre cei mai apropiati susținători ai misiunii pe care Domnul mi-a încredințat-o aici în Etiopia. Am revenit în Etiopia pe data de 15 noiembrie, neștiind ca Domnul are pentru mine mângâiere: surpriza plăcută de a primi acasă, un grup de aproape 25 de colegi etiopieni de la biroul SIL din Addis Ababa. Au venit să mă încurajeze, să plângă împreună cu mine și să se roage pentru mine. În Gedole când am ajuns un alt grup de vecini și prieteni au facut la fel precum și traducătorii din Gawwada. Plecarea tatalui meu a lasat un gol nespus pentru mine… Dumnezeu însă m-a mângâiat, mă mângâie și mă va mângâia. Rugați-vă împreună cu mine și pentru mine! Rugați-vă ca prin aceste mângâieri să găsesc prilej pentru a mângâia pe cei ce se afla în necaz aici în Etiopia, în jurul meu și ”Dumnezeu să ne dschidă o ușă pentru Cuvânt ca să putem vesti taina Lui Cristos”.
Vă aduc vești proaspete din Gawwada. În august, conflictul mai vechi provocat de omorârea unui comerciant bogat din Konso a adus focuri de armă pentru 4 zile la granița dintre cele două triburi. După cum îmi povestesc localnicii a fost doar mâna Domnului ce i-a păzit de un genocid. Cei din Konso au venit echipati cu puști automate, în timp ce cei din Ale aveau un foarte mic număr de puști. Paradoxal însă nimeni din Ale nu a murit, doar ușor răniți în timp ce de partea atacatorilor s-au înregistrat destul de mulți morți. Creștinii recunosc mâna Domnului în asta. În același timp se tem de o nouă replică pentru răzbunarea celor ce au murit. De la început v-am cerut să vă alăturați în rugăciune pentru înaintarea Împărăției Lui și cred că Dumnezeu aceasta face, prin toate circumstanțele. Voia Sa Suverană să se facă între noi si mai ales între cei din Ale.
Nu în ultimul rând, as dori să vă cer ajutor în rugăciune pentru vecinul meu din Gawwada, Adam, care e un alcolic extrem de violent cu familia sa și mai ales cu soția. Dumnezeu poate să îl vindece de patima aceasta!
În general, de fiecare dată când mă duc în Gawwada pentru a lucra împreună cu echipa… tot timpul cât sunt acolo mă simt destul de împovărată spiritual de lipsa luminii în mijlocul comunității de acolo.
Unul dintre traducători a părăsit lucrarea în timp ce eu eram in România. Multumim Domnului pentru un înlocuitor care s-a găsit deja. Numele său este Dawit. (in poză)
Împreună pentru Împăratul și Împărăția Sa maiestuasă,
în El, a voastră Lumi

Luminiţa este membră a Bisericii Filocalia din Iaşi, şi lucrează în Etiopia împreună cu Organizația Wycliffe România. Luminiţa s-a stabilit în localitatea Gedole unde învaţă limba locală a tribului Gawwada Gobeze. Dorinţa ei este de a sluji aici în domeniul traducerii Bibliei. 
 
Pentru cei care doriţi să contribuiţi şi financiar la lucrarea pe care o desfăşoară Luminiţa, puteţi folosi următoarele conturi:

Banca Transilvania, str. Republicii, Oradea

RONRO24BTRL00501205N34078XX

USDRO48BTRL00502205N34078XX
De menţionat: Donaţie pentru Luminiţa Prisecaru

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român


✡ Poza și gândul zilei

Daţi tuturor ce sunteţi datori să daţi: cui datoraţi birul, daţi-i birul; cui datoraţi vama, daţi-i vama; cui datoraţi frica, daţi-i frica; cui datoraţi cinstea, daţi-i cinstea. (Romani 13:7)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!