După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 3 decembrie 2014

Credo TV: Edictum Dei - Marius Cruceru


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Pastor Samy Tuțac: Chemare la rugăciune

Cu ajutorul lui Dumnezeu am intrat în ultima lună a anului 2014. Luna Decembrie are o semnificație deosebită pentru noi, familiile noastre, bisericile noastre și pentru națiunea noastră. În prima zi a lunii Decembrie am sărbătorit Ziua Națională a României și ne pregătim să sărbătorim 25 de ani de la Revoluția din 1989, eveniment ce ne-a adus libertatea cu toate provocările ei. Un alt moment important va fi instalarea președintelui ales al României, domnul Klaus Iohannis.

Dar, cu siguranță, cea mai mare și așteptată sărbătoare din Decembrie este celebrarea Nasterii Domnului si Mântuitorului nostru Isus Cristos. Luna Decembrie, fiind luna ce marchează sfârșitul unui an, ar putea fi și o lună a evaluări stării noastre spirituale, a relației noastre cu Domnul și cu semenii. De asemenea, poate fi un timp al pocăinței, dar și al mulțumirii față de Dumnezeu și un prilej extraordinar de a împărtășii Evanghelia harului lui Dumnezeu.

       În plus, luna decembrie, trebuie să fie și un timp al rugăciunii. Încurajarea pentru familiile și Bisericile noastre, în această frumoasă perioadă a Adventului este:  

  • Să ne rugăm pentru unitate în familii, între soți, între părinți și copii, pentru iertare și restaurarea relațiilor.
  • Să ne rugăm pentru unitate în și între biserici, pentru restaurarea relațiilor între creștini, prin iertare și pocăință, pentru dărâmarea zidurilor care separă, adesea, generațiile din biserici.
  • Să ne rugăm pentru tânăra generatie, pentru ca ei să fie copii și tineri dedicați pentru Cristos și să trăiască o viață de sfințenie. Să ne rugăm pentru protecția lor și pentru integrarea lor în Biserica lui Cristos.    
  • Să ne rugăm pentru trezirea spirituală a locuitorilor României și întoarcerea lor spre Domnul Isus, renunțând la superstiții și obiceiuri păgâne. Să ne rugăm pentru vieți atinse și schimbate prin cunoașterea personală a Domnului Isus Cristos ca Domn si Mintuitor.   
  • Să ne rugăm ca, la acest Crăciun, vălul care întunecă mințile oamenilor să fie dat la o parte și ca Lumina lui Cristos să pătrundă în inimile românilor. Să ne rugăm ca tradiția și obiceiurile să nu umbrească adevărata semnificație a Sărbătorii Nașterii lui Cristos.
  • Să ne rugăm pentru stabilitatea Romaniei, politică, socială, economică şi financiară şi pentru protecţia Domnului peste Romania. Să ne smerim si să ne pocăim de păcatele comise în Romania, de noi și părintii noștri (Daniel 9:8-12, 16-19).
  • Să ne rugăm pentru relații constructive, în favoarea intereselor României, între Președinte, Parlament și Guvern. Să ne rugăm pentru respectarea autorității instituționale și pentru dialog civilizat. Să cerem milă și îndurare de la Domnul pentru naţiunea noastră.

Să avem parte de sărbători binecuvantate, colinde frumoase, mesaje biblice, dar mai mult decât orice să-L avem pe Cristos, Fiul lui Dumnezeu, Domnul și Mântuitorul nostru, motivul suprem al bucuriei sărbătorilor.

Pastor Samy Tuțac
Biserica Baptistă Betel, Timișoara

Pastor Ovidiu Petric: Sancțiunile justiției pentru utilizatorii Facebook scandalagii şi necontrolați

Statul român ne învață cum sa ne comportam pe site-ul de socializare Facebook. Potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) pagina de Facebook a fost declarată spatiu public, nu privat.

Conform articolului publicat ieri pe site-ul b1.ro "ÎCCJ a respins ca nefondat recursul unui fost director din prefectura Mureș care a contestat o sancțiune primită de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din cauza unei postări pe pagina personală de Facebook [...] Instanța supremă a pronunțat  decizia irevocabilă pe 27 noiembrie, după o lună de amânare a pronunțării."

Cei peste șapte milioane de utilizatori Facebook din Romania sunt pasibili de consecinte similare in cazul in care aceștia vor manifesta un comportament virtual similar angajatului Prefecturii Mures.

"CNCD l-a sancționat pe fostul director de cabinet al prefectului din Târgu Mureș, Mircea Munteanu Nicolae, pentru că în timpul protestelor împotriva guvernului Boc, în 2012, a postat pe Facebook mesajul „Arbeit macht frei - asta să înțeleagă protestatarii". [...] El a fost amendat cu suma de 1.000 de lei, pe motiv că „fapta constituie o propagandă naționalistă care aduce atingere demnității umane și creează o atmosferă degrandantă, umilitoare și ofensatoare îndreptată împotriva grupului de protestatari” mentioneaza b1.ro.

Ce urmează de-acum pentru utilizatorii Facebook din România? Mai multa atenție la postări, altfel rămâi fara bani sau poate chiar mai rau. Din perspectiva crestina, aceasta este o noua lecție a respectului semenilor, cu care trebuie sa conviețuim corespunzător, atat in baza legilor statului, dar mai ales conform Legilor spirituale mentionate in Biblie.

Denigrarea si calomnierea aproapelui este aspru condamnata de Cuvântul lui Dumnezeu. O astfel de abordare (numita clevetire intr-un termen mai arhaic) reprezintă o flagranta încălcare a principiilor de comunicare nou-testamentare, ce din păcate se regăseste tot mai frecvent intre creștinii de azi sau chiar mai rau, intre pastori sau in rândul altor conducători bisericesti.

Daca statul - prin justiție - vrea sa fim atenți cu comunicarea, Dumnezeu cu atat mai mult (chiar daca pentru unii aceasta decizie nu e altceva decat o lezare dura a libertatii de exprimare prost înțeleasă).

Un alt aspect va fi acela al intensificării "vânarii" de mesaje penale. Crestinul nu trebuie sa se simtă lezat cu nimic de aceasta hotarâre a justitiei, pentru ca interactiunea si socializarea sa in spațiul Facebook, nu este in primul rând inaintea oamenilor si a justitiei, ci a lui Dumnezeu. Cand postezi, esti constient ca te vede si te "citește" Dumnezeu, nu omul in primul rând. Perspectiva biblica il descrie pe Dumnezeu ca fiind omniscient si omniprezent. Nimic nu poate fi ascuns de prezenta Sa. Toate mesajele pe care le transmitem ii sunt cunoscute, toate site-urile pe care navigăm ii sunt cunoscute, toate postările (pe care uneori le ștergem) ii sunt cunoscute.

O alta schimbare ce va trebui sa survina in comunicare virtuală a multora, va avea de a face cu verificarea de doua ori a informatiei vehiculate. Nu faci asta, plătești in unele cazuri. Nu te poti juca in spațiul public, folosind informații de mana a doua sau a treia.

Poate virulenta si obscenitatea verbala se vor mai rarefia cu aceasta ocazie, iar demnitatea umană si respectul reciproc vor creste. Pe Dumnezeu Il intereseaza cum vorbim si ce vorbim.

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Concert de colinde la sala Capitol Timişoara


Florin Ianovici la Biserica Baptistă Nădejdea Bucureşti

Sursa: AICI

♫ Corul Creștin Internațional din Geneva la Biserica Penticostală Speranţa Oradea


Seara colindelor la Biserica Evanghelică Vöcklabruck, Austria

Sursa: AICI

Concert caritabil la Centrul pentru Persoanele Vârstnice Salonta

Sursa: AICI

☉ Conferința “Dincolo de suferinţă la Timișoara

Sursa: AICI

☉ Conferinţa "De la nevoie la Măreţie" la Mortsel şi Antwerpen, Belgia

Centrul Crestin Domnul este aici

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (29)

Capitolul 12: Apostolul Petru şi bunătatea

Vom încheia această expunere a ceea ce ne învață Biblia despre bunătate prin câteva dintre ideile lui Petru la această temă. Apostolul Petru pune foarte mare accent pe ceea ce vrea Dumnezeu să fim noi şi ne spune multe despre modul în care trebuie să lucrăm noi pentru această realizare. Dorința mea ar fi să scriu un comentariu mult mai larg despre învăţăturile lui, dar aici mă voi limita la a arăta esențialul. Să intrăm deci în inima învăţăturii acestui mare Apostol.

„Lepădați, aşadar, orice răutate, orice vicleșug, orice fel de prefăcătorie, de invidie şi de vorbire de rău[…] dacă ați gustat în adevăr că bun este Domnul” (1 Petru 2: 1 şi 4).

 Petru citează Psalmul 34:8, unde omul lui Dumnezeu David ne cântă din cortul lui: „Gustați şi vedeți ce bun este Domnul”. Îndată, într-un alt cântec (psalm), David ne spune: „Încrede-te în Domnul şi fă binele”, sau „practică bunătatea” (Psalmul 37:2). Cu alte cuvinte, când ajungi să-L cunoști pe Dumnezeu ca bunătate, trebuie să înțelegi că bunătatea Lui te cheamă la bunătate. Petru a crescut şi el în această învăţătură şi ne spune: Dacă ați gustat într-adevăr că Dumnezeu este bun, goliți-vă de orice răutate şi, scrie el în continuare, apropiați-vă de El şi fiți ca El!

Vom trece în a doua epistolă a lui Petru, unde găsim una dintre cele mai prețioase perle ale Sfintei Scripturi, ascunsă în primul capitol. Este un text extrem de condensat, şi noi vom desprinde din el doar esenţa. Petru scrie aici de două promisiuni „mari şi scumpe” şi trebuie neapărat să ştim exact care sunt acestea. Dacă ne uităm în Faptele apostolilor, cap.2, la discursul lui Petru în ziua Cincizecimii, vedem că Petru vorbește despre două promisiuni pe care le-a făcut Dumnezeu în Vechiul Testament şi care acum au fost împlinite. Prima promisiune este Fiul lui David, care ajunge pe tronul lui Dumnezeu, adică Domnul Isus, şi a doua promisiune este Duhul Sfânt care tocmai a fost turnat peste apostoli (Vezi Fapt. ap. cap2, v.30-32 şi apoi v.33).

Concert de colinde cu Slavic Vulpe la Biserica Baptistă Isus Mântuitorul Bucureşti

Sursa: AICI

✉ Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

    Tăciuni

   1.Tăciuni de mătură

    Este o zonă a măturătorilor din Alpaiguri care se numeşte Horicean Basti. Ei locuiesc în case oferite de guvern, au salarii bune şi primesc şi raţii de la guvern. Dar păcatul domneşte în mijlocul lor. Ei folosesc banii pentru beţii şi destrăbălare. Situaţia se poate datora faptului că, se pare, cartierul lor este zona de refugiu a celor care sar peste barierele de caste. Respinşi de societate se complac în mocirla păcatului. Majoritatea lor provin din Bihar.
    Din când în când mai mergem să-i învăţăm pe copii cântări. Copiii se strâng pentru că le place muzica. Dar nu după mult timp, băieţii încep să se bată, chiar şi cei mai mici. Un băiat îl loveşte peste ochi pe altul. Băiatul clipeşte din ochi de durere. După asta un altul începe cu bătăi cu pumnii, în răzbunarea primului. Asta ne face să oprim cântarile noastre. Vrem să le dăm bomboane. Dar nu reuşim, pentru că se îmbulzesc şi ne pun mâinile la ochi. În îmbulzeala pe care o fac, bicicleta ne cade în canalul cu apă murdară. Un băiat o ridică. Ne mutăm un pic mai încolo. Acolo un câine latră furios şi un cocoş legat se zbate pentru că bicicleta a căzut din nou. O femeie de la magazin ţipă la noi să plecăm. Noi încercăm să o liniştim că vom pleca imediat. Ea ne spune: „Ăştia sunt copii de căţea. N-o să puteţi face nimic din ei”.
    Din această zonă, o familie care Îl primise mai înainte pe Domnul Isus a căzut din nou în beţie şi imoralitate.
      Rugaţi-vă pentru ca Dumnezeu să îi ajute pe cei din Horicean Basti să urască păcatul şi să Îl dorească pe Domnul Isus.

 
    2.Tăciuni de oase

    Dumnezeu ne-a dat şansa să intrăm în legătură cu două adunări creştine după evanghelie vechi şi pe moarte. Liderii lor sunt bătrâni şi copiii lor nu sunt pe calea Domnului. Fratele Murari din Ambari a primit durere din plin. Fata lui a fost dată în căsătorie unui frate dintr-o altă adunare. După ce au avut un fiu, fratele acela a adus-o înapoi la părinţii ei pe motivul că e leneşă. Dupa aceea, amândoi s-au recăsătorit, fata cu cineva din lume şi băiatul cu o altă fată dintr-o altă adunare. Băiatul lor a crescut cu bunicul lui, fratele Murari. El ne-a invitat să venim în satul lui ca să vestim Evanghelia.
    El ne-a condus şi la casa unui alt frate, Kalipodo, dintr-o altă zonă. În familia lui Kalipodo s-a întâmplat în mod similar. Un tânăr creştin nepalez s-a căsătorit cu fata lui şi a luat-o cu el în Nepal. După ceva timp s‑au reîntors şi băiatul a lăsat-o pe soţia lui la părinţii ei, cu promisiunea că se va întoarce peste trei luni. „Au trecut 14 ani şi cele trei luni încă nu s-au terminat”, ne spune fratele Kalipodo cu durere de părinte în ochi. Fata lui a născut un băiat care acum s-a făcut mare şi ne oferă ceai.
   Rugaţi-vă pentru continuarea lucrării în aceste două zone: Ambari şi Godra (lângă Siliguri). Rugaţi-vă pentru încurajarea puţinilor creştini care au mai rămas în aceste zone.

  Daniel Olteanu
   All my hope is in Jesus Christ!

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Nelu Brie – Viaţa de căsnicie, viaţa de familie

Mesajul incepe la minutul 30

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Nelu Brie

Seri de evanghelizare la Biserica Muntele Sionului Baia Mare

Sursa: AICI

✡ Poza și gândul zilei

Cât priveşte legăturile cu oamenii, eu, după cuvântul buzelor Tale, mă feresc de calea celor asupritori; paşii mei stau neclintiţi pe cărările Tale şi nu mi se clatină picioarele. (Psalmii 17:4-5)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!